24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda , Mgr. etc. 19.4.2008 13:43

Pokud jde o nějakého asistenta, tak Rom by zastupoval pouze Romy, ale Cikáni jsou také Sinti

takže ty by nezastupoval nikdo?!? Jinak máme i dost českých Cikánů, kteří kradou na poli i v lese, ti by potřebovali také svého zástupce, pan Motejl na všechno nestačí! Viděl jsem jednoho takového, jak nesl igelitku s třemi láhvinkami nějakého oduševnělého nápoje bez placení kolem pokladny ve Strakonicích v Kauflandu. Kdo by zastal jeho lidských práv, kdyby ho při tom chytili?

Leto_Atreides 17.4.2008 22:00

Pane autore, současný prezident snad dává jasně, opakovaně a hlasitě najevo...

...že jsou mu politicky korektní slinty bytostně cizí. Klaus je konzervativní státník. On si nepotřebuje zvát do týmu lidi podle etnické příslušnosti, aby byl více "in" a zalíbil se kavárenským povalečům.

watabi 17.4.2008 22:04

Re: Pane autore, současný prezident snad dává jasně, opakovaně a hlasitě najevo...

jen doplním - nejen kavárenským povalečům , ale i blbům jako je autor článku...............

Pete Brich 17.4.2008 20:53

Čím více se do ohně fouká, tím více škvarků padá pro ochránce.

Zvířat, brouků, lidských práv, Romů, přírody, ... Tomu se říká dobrý job.

PB

niky 17.4.2008 17:22

Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Byl postaven pracovní tábor v Letech.Mohutná vichřice zpúsobila v Swarnzberských lesích masivní polomy,které bylo třeba odstranit.Do tohoto tábora byli umístěni nemakačenkové v drtivé většině Cikáni s celými rodinami,kteří si nemohli vynachválit pracovní a životní podmínky,jak na pracovišti,tak v táboře,až nacisté podmínky krutě zpřísnili,ale i přesto to nebyl koncetrační tábor jako např.Osvětim Mathausenn atd.

Magor Milda , Mgr. etc. 17.4.2008 20:01

Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Tedy asi míníte Schwarzenberga, viděl jste tu žádost, nebo odkud jste získal tuto informaci? Jinak si také myslím, že v té době nastal obrovský problém pro lidi bez bydliště, vše bylo pouze na potravinové lístky a ty se mohly vyzvedávat pouze ve stálém bydlišti. V tom táboře alespoň ty lístky dostávali a dokonce dostávali i mzdu, takže si mohli nakoupit. To kruté zpřísnění zřejmě spočívalo především v tom, že ten tábor nesměli opustit a stravování muselo přejít na typický německý tuřín vařený ve vodě a podobné nevýživné ajntopfy.  To nejhorší asi bylo, když vybírali nemocné a přestárlé pro transport do Birkenau - Brzezinky, kde byli zavražděni. Nikdo se těch lidí u nás nezastal, to ovšem platí i pro Židy. Třeba Italové těm transportům zabránili, proč to nešlo u nás? Kvůli válečné výrobě by Heydrich nejspíš ty transporty odložil, šlo o klid a produktivitu. Jenomže když nikdo neprotestoval, tak to šlo dále.

Mirek F. 17.4.2008 21:01

Re: Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

1.Itálie byla zemí pro nacisty spojeneckou, nikoliv okupovanou.

2. Na každý projev odporu reagovali nacisté represáliemi, za Heydricha i po něm. Nějaké vyjednávání neuznávali.

Magor Milda , Mgr. etc. 17.4.2008 22:46

Re: Re: Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Pokud vím, Itálie byla okupována, bitva na Monte Casinu byla bitvou mezi Němci a Spojenci, Italové v té době už změnili frontu. Pro nehistoriky- Monte Casino je hora severně od Říma, na které stál klášter, obsazený Němci. Strategická poloha tohoto kláštera umožňovala ovládat údolí s hlavní silnicí do Florencie. Při dobývání tohoto strategického bodu padlo zejména mnoho Poláků.

badaxe 20.4.2008 9:14

Re: Re: Re: Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Magore vy jste asi opravdu magor (s malým m), itálie byla až do roku 1943 královstvím (Victor Emanuel jako král) a byla spojencem německa, po roce 1943 byla na území na severu vytvořena "Italská sociální republika" pod vedením Mussoliniho, opět to byla spojenecká země německa. A k vaší zeměpisné "znalosti" o Monte Cassinu, to leži 130 km na JIH od Říma a jeho význam byl právě v tom že uzavíral cestu k Římu, němci klášter obsazen neměli, obsadili až jeho trosky po spojeneckém bombardování. Vaše "znalosti" jsou opravdu tak hluboké že by slepice břicho nesmočila při jejich překračování.

lucina (pes) 18.4.2008 11:14

Re: Re: Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Není mezi okupací a protektorátem nějaký rozdíl? Třeba okupace od 68.? Nemyslím to ve zlém, jen mě to zajímá - myslím si, že nejsem sama, kdo o tom vlastně moc neví, jen to, co jsm,e se učili v dějepise, a to nebylo nic moc.

Magor Milda , Mgr. etc. 18.4.2008 19:35

Protektorát, nebo okupace?

Okupace znamená zpravidla obsazení cizími vojsky. Protektorát Čechy a Morava těch německých nevítaných hostů měl všude plno. Po tak zvaném osvobození se sice nejdříve stáhla americká armáda od levého břehu Vltavy zpět na hranice Německa, o hodně později se stáhla i Rudá Armáda zase do Ruska. Zakarpatskou Rus, která k tehdejší republice patřila, však už nevydala. Následovaly tři roky skoro demokracie s velkým počtem politických stran, významných jich bylo pouze několik. Rusku nejmilejší byla samozřejmě strana komunistická, vlivní byli ale i národní socialisti s panem drtinou, sociální demokraté s panem Fierlingerem a Lidovci s panem Plojharem. Agrárníci atd. tehdy nebyli moc v kurzu. Po třech letech se Rusům podařilo ovlivnit československou politiku ve svůj prospěch, ministr vnitra propustil všechny nekomunisty z policie a nabral tam komunistické živly, které se osvědčily při rabování německého majetku v pohraničí. Tím měl v únoru 1948 zajištěnu podporu pro komunisty, ti pak donutili tehdejšího prezidenta Beneše, aby jmenoval Klementa Gottwalda premiérem. Tím si Rusové ušetřili nutnost, mít v Československu svá vojska, jejich agenti převzali moc a zřídili ruský protektorát. Ten se ale na jaře 1968 začal rozpadávat, proto bylo nutné, ty neúspěšné české komunisty nahradit ruskou armádou. Bylo jich v době mezi 1969 a 1990 zhruba dvěstě tisíc. Aby se morálka vojáků nepodrývala, byli přísně odděleni, armáda střed byla mezi Mimoní a Rajskem, asi 40x40 km, pak byla posádka v Milovicích, o dalších toho moc nevím. Úkolem těchto vojáků bylo podpořit vládu českých konservativních komunistů, kteří jsou dnes už pouze v KSČM jako opozice. Tehdy ovšem ovládali vše a hlavní hybnou silou bylo ruské velvyslanectví v Praze, jeho funkce odpovídala úřadu říšského protektora, kterým býval známý Reinhard Heydrich.

badaxe 20.4.2008 9:37

Re: Protektorát, nebo okupace?

mildo vy jste fakt mimoň, vaše bláboly jsou tak hloupé že by se měly tesat do kamene a ten pak otlouct o vaši hlavu. Jen pro příklad "Následovaly tři roky skoro demokracie s velkým počtem politických stran, významných jich bylo pouze několik" v reálu ovšem už v Londýně bylo rozhodnuto že budou připuštěny pouze některé strany (Soc. Demokraté, KSČ, Nár. Socialisté, lidovci a na slovensku demokratická ) žádné další už v tom tříletém (dle vás demokratickém) období nebyly povoleny, to právě bylo důvodem že komouši vyhráli (ve spolupráci se socany), stejně tak zakarpatí už nebylo od roku 1945 součástí ČSR, na území proběhl plebiscit pod vedením RA a ten rozhodl že se území přidá k Ukrajině, ČS úřady tam nebyly od roku 1939, sověti je prostě nepovolili, i proto byl Košický vládní program vyhlášen v Košicích a ne třeba v Mukačevě.

A "protektorát" a okupace byly v pohledu ČSR totéž, v roce 1939 byly Čechy a Morava okupovány a jako státní zřízení byl určen stát pod protektorátem (tedy ochranou) Německa, po roce 1945 se v podstatě podobný protektorát realizoval z východu, jen cizí ozbrojence nahradili místní (třeba chátra v LM). V roce 1968 byl tento protektorát jen viditelnější (mimochodem "Rajsko" je blbost, zmíněná obec se jmenuje Ralsko). Jo a pro vás historií nepolíbeného, Gottwald byl premiérem dávno před rokem 1948, stal se jím po volbách v roce 1946. Další vaše hlouposti nemá cenu vyvracet, bylo by toho příliš mnoho, zkuste někdy psát o něčem o čem aspoň minimum víte.

Magor Milda , Mgr. etc. 20.4.2008 20:54

Re: Re: Protektorát, nebo okupace?

Máte pravdu Ralsko, tam jsou také ty uranové doly, kde naši odpůrci totáče museli bez všech pracovních ochran dobývat a zpracovávat uran. Ty doly jsou na různých místech až do Jáchymova. Do toho ruského záboru se dlouho nesmělo, bylo tam plno munice po Rusech. Když se podíváte na Děvín, nenajdete kousek kamene, který by nebyl poničen azbukou, ti okupanti si tam krátili dlouhou chvíli. Pokud jde o Zakarpatskou Rus, toto téma bylo vždy tabu. O tom, že se po oddělení Slovenského Štátu německý spojenec SSSR ujal toho opuštěného území se v Česku nikdy nesmělo psát. Pokud jde o období 1945-1948 psalo se dosud o demokracii, proto jsem použil slovo rádobydemokracie. V té době se zničilo v pohraničí neuvěřitelně mnoho bývalého německého majetku, zlatokopové, převážně z Prahy, to tam vyrabovali do posledního. O nějakých svobodných volbách pod dohledem RA nebo LM nemůže být řeč, přesto komunisté nedostali 98 %, jak bylo zvykem za totáče. Mládež asi nezajímá, jaké přesné politické funkce kdo měl, prostě v únoru byl Rusy naplánovaný puč těmi tehdejšími Zaorálky perfektně proveden.

VL 17.4.2008 20:12

Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Tady nemá cenu razit nějaké teorie, kompletní historie je popsána například tady http://www.crg.cz/~historie/referaty/20-stoleti/lety/index.htm

Pete Brich 17.4.2008 20:55

Seká v Letech alespoň někdo někdy trávu?

PB

lucina (pes) 18.4.2008 11:17

Re: Seká v Letech alespoň někdo někdy trávu?

No snad ti romští aktivisté, když jim ten tábor a jeho památka tak leží na srdci. Občas ji tam taky přijdou zválet skini s anarchisty .

Mistr Jan Hus 17.4.2008 22:53

Re: Na žádost rodiny K.Swarnznberga

Je to přesně tak, ale to se do krámu mocným v Havlostánu jaksi nehodí. Zeptejte se např. Fedora Gála, co vám k tomu řekne.:-)

libero 17.4.2008 17:01

Asi vše už bylo řečeno,

škoda, že si to autor nejspíš nepřečte, pokud přečte, nejspíš neporozumí .........

Kajda 17.4.2008 16:22

Pane Pečinko,

zase jste mě přesvědčil, že nic jiného nežli blábol z vás nevypadne.

Adolf 17.4.2008 15:54

......na romské žáky bude přes den z třídních stěn a večer z televize i nadále přísně mhouřit oči Václav Klaus.

A kdo asi by měl na ně přísně mhouřil oči.......která osobnost asi???

EW 17.4.2008 16:39

Re: ......na romské žáky bude přes den z třídních stěn a večer z televize i nadále přísně mhouřit oči Václav Klaus.

Je jedno, ktera osobnost, ale prisne mhourit oci tedy nebude ani nahodou!  Mhoureni, natoz prisne, je  nepochybne rasyyyyzmus!

lucina (pes) 18.4.2008 11:19

Re: Re: ......na romské žáky bude přes den z třídních stěn a večer z televize i nadále přísně mhouřit oči Václav Klaus.

A to bude asi jediný, kdo se na ty parchanty nezvedené přísně podívá. Úča se jich bojí, a rodiče od nich chtějí mít pokoj (čest výjimkám).

lucina (pes) 18.4.2008 11:26

Re: Re: Re: ......na romské žáky bude přes den z třídních stěn a večer z televize i nadále přísně mhouřit oči Václav Klaus.

Ale to platí všeobecně, nejen na cikáňata. Jen u nich je těch výjimek tak málo, že potvrzují pravidlo, že na ně rodiče (no, politicky korektně řečeno) nedbají.

PetrM 17.4.2008 15:51

PetrM

A proc ma mit prezident slovenskeho poradce???

Ono totiz nejpocetnejsi mensina v CR jsou Slovaci:-D

Jura Jurax 17.4.2008 14:55

proboha,

co je to za žgrynd? Kde vzít takového asistenta? Kolik je u nás cikánů, co by na tu práci měli (vzdělání, vychování, pracovní návyky, vzhled a čistý trestní rejstřík) a kteří by ji dělat chtěli?

A proč by prezidentovým asistentem musel být ausgerechnet cikán? Proč ne Polák, Vietnamec, Ukrajinec? Že by proto, že tihle pracují, neberou dávky a dokonce i, byť ne vždy, platí daně?

emil 17.4.2008 13:13

No to je hrůza

Musíme mít Romy ve vysokých fukcích, píše pisatel. Kde je vzít, aby splňovali alespoň ty nejmenší požadavky na vzdělání, všeobecné znalosti apod? Asi nejsou. Zatím všichni Ti (až na opravdové vyjímky spočítatelné na jedné ruce) měli vždy problémy s nuceným dosazením Romů (Giňa, ostatní spolky Romů, které dotace rozkradly). Mám obavy , že zde chce autor zavést obrácený rasismus.

gejza 17.4.2008 13:58

Romove ve funcich

Cigan, gde robis?

V kancelarii!

Boha jeho! A co tam robis?

Betonujem!

EW 17.4.2008 16:42

Re: No to je hrůza

O jednom mladem, perspektivnim cikanovi s ukoncenym stredoskolskym vzdelanim bych vedela, ale maler je, ze jeho rodina se s Romy moc etnicky neztotoznovala...

juhi 17.4.2008 13:08

Cikansky asistent ?

neblazni, vzdyt tam maji zlaty lustry. Pecinko ty si lobista vykupen drahych kovu.

cc 17.4.2008 11:36

rasismus

pisatel článku je rasista jako vyšitý z učebnice, a nejhorší je, že dělá obecně rasisty z nás ostatních..... mé zkušenosti ze života nejsou rasismus, ale realita. a ani tento populistický slint o cigánech (schválně s písměnem g), podobné o islámu nebo třeba o indiánech, mě nepřesvědčí o správnosti otrokářství (tím myslím to, že já makám, mí známí také, moje rodina atd., a musím - nikdo se mě neptá na názor - živit bandu darmožroutů, kteří nikdy do společné solidární kasy nepřispějí). článek je prostě čistý projev rasismu a jeho propagace. A nesnáším, když mi ti darmožrouti říkají gádžo.