24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Hávová 22.9.2010 12:01

Romové

keců o Romech už bylo tolik, že y toho jde jednomu hlava kolem. Všechno to jsou ale pouze planá slova. Často slýchávám, že řešení problémů s Těmito lidmi je obtížné a že jsou nepřizpůsobiví atd. atd. Pravda je však jinde. Sociální dávky, to není řešení. Řešením bych viděla prodloužení povinné školní docházky do osmnácti let. Po deváté třídě by musel každý jít na nějakou školu a mít svoji profesi.Pak by ubylo kriminality a příživníků a pak by se také mohli i Romové začlenit do řadné společnosti.Hlavně ať nikdo neříká, že na to nejsou peníze. To není pravda.

V. Heidlerová 22.9.2010 14:04

Re: Romové

Jací romové - odjakživa cigáni. Pro práci se vyhýbajícím a dávky neoprávněně pobírajícím zřídit střediska (tábory) jako za 1. republiky, kde by se učili řemeslům a slušnému životu, když nedbali několik generací nabízeného a dokonce povinného vzdělání. K získání nebo potvrzení současného českého občanství prokázat před starostou obce či komisí - znalost českého jazyka, historie a právního systému ČR a složení přísahy státu, jako v USA. Jionak utrum. Cigánům bez občanství nabídnout a realizovat přesun do "rodných obcí".  Nebývala jsem rasista, ale už jsem. Nazdar

Z. Rychlý 22.9.2010 21:32

Re: Romové

Chudáci kantoři ! Snažit se vzdělávat parchanty, kteří berou školu jako nucené práce, no to bude sukces !  A ty úžasné příklady pro slušné spolužáky, mňam.

E. Hávová 23.9.2010 13:18

Re: Romové

Lidé středního věku si pamatují, že v minulém režimu fungoval princip takového vzdělávání. Děti musely být ve škole do šestnácti let. Všichni tak získali nějaké řemeslo. I tzv. cikáni mohli být zaměstnaní a vím o mnoha rodinách, které žily stejně jako většinová společnost. Pak přišel pan Havel a pozval ty "chudáky" z východního Slovenska k nám. To co teď tady dělá binec, tak to jsou vesměs ti z východu. Měl by se o ně postarat pan Havel. My jsme si ty svoje vychovali.

E. Hávová 23.9.2010 13:39

Re: Romové

já jsem kantorka už třicet let.

K. Křivan 22.9.2010 11:23

Ty tábory za městem pro bezdomovce

mají být dobrovolné ! S nabídkou střechy nad hlavou, postele, jídla a lékařské péče.

Kdo může proti tomu něco namítat ?

V. Heidlerová 22.9.2010 14:05

Re: Ty tábory za městem pro bezdomovce

To možná není špatné řešené - důležité je mít střechu nad hlavou a mít se kam vracet. To není přece žádné ghetto.

V. Kolman 22.9.2010 7:43

SLOVA - SLOVA - SLOVA - NIC NEŽ SLOVA!

Kdy už přijdou na řadu nějaké rozumné a smysluplné činy???  Nic neřešících ke...řečí už bylo (a ještě bude) dost!!!

V. Kusý 22.9.2010 9:13

Re: SLOVA - SLOVA - SLOVA - NIC NEŽ SLOVA!

Dovolil bych si, Vámi napsané modifikovat:

KECY-KECY-KECY-NIC NEŽ KECY! Autor naám sdělil to, co jsme nikdo ani netušili! A to, že si politici hřejí na tématu polívčičku,že když se to nebude řešit bude hůř, a že se stejně nic nedělá. Vida, mně na to stačily tři řádky, Vám dokonce jen dva!