25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Rodinný marxistický klan (1)

Člověka zajímajícího se o veřejné dění, pokud má fungující paměť, zaujala různá jména a s nimi spojené události, které se na nás z medií v poslední době vyhrnuly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Anděl 30.8.2014 20:09

Re: "jen tvrdý marxista "

jednoduchou alegorii o zabíjení? ;-)

P. Papež 30.8.2014 12:44

Re: "jen tvrdý marxista "

Vůbec nechápete, o co jde. Asi máte v hlavě hodně informací, bohužel nedokážete pochopit ani tu nejjednodušší alegorii. Je mně vás líto.

J. Svoboda 30.8.2014 11:11

Re: Vlk opět zabodoval.

Všechny klany jsou mi naprosto cizí, pravděpodobně včetně toho vašeho.

L. Zichova 30.8.2014 9:40

A nechybi nejaky dovetek

o zlych a zhyralych nemcich a rakusacich.....

J. Anděl 29.8.2014 22:58

Re: "jen tvrdý marxista "

Ještě to trochu zjednoduším: striktně nesouhlasit a zásadně se postavit proti sdílení soukromých údajů o příbuzných pojišťovnám je v pořádku. Zabít člověka, který si myslí, že by takové sdílení dat bylo vhodné, není v pořádku.

J. Anděl 29.8.2014 22:54

Re: "jen tvrdý marxista "

Když zastřelíte člověka, který na vás půjde s kudlou nebo třeba jenom pěstmi (pokud jste si nezačal), neřeknu ani popel. Když tuhle hlášku pronesete pod takovýmhle článkem, musím popel vyslovit hodně nahlas.

L. Křivan 29.8.2014 21:38

Re: "jen tvrdý marxista "

Každý marx-lenin-stalin-mao-trocki-sta by měl být včas eliminován.  Nehodící se škrtněte.

D. Polanský 29.8.2014 21:37

Tak ty hodnověrné svědky kolem

Husáka bych rád poznal. Napište o nich, ať se pobavíme.

M. Prokop 29.8.2014 21:33

Re: Čecháčkovská parazitická lůza je převážně levoruká.

" Většina občanů totiž téměř vždy rozhoduje (pokud je jí to dovoleno) správně. "

Já se rozhoduji dle svého i bez dovolení. Vy se někoho ptáte na dovolení? Pak je to ovšem vaše chyba.

Ten zbytek, co jste napsal, jsou vaše blábolivé a mylné představy o mně.

M. Prokop 29.8.2014 21:30

Re: Nezapomínat !!!

Zřejmě nejste schopen pochopit latinkou psaný text.

M. Prokop 29.8.2014 21:28

Re: Naskýtá se otázka, byl žoldnéřem také Jurij Gagarin

Já bral žold, pravda, dost nízký, i jako povolanec. Který zoufalec zase blbne se "žoldnéři"?

J. Jurax 29.8.2014 21:14

Re: Naskýtá se otázka, byl žoldnéřem také Jurij Gagarin

No, technicky vzato byl Armstrong v době své kosmonautické kariéry už civilista. Po odchodu z US NAVY byl zkušebním pilotem u NACA (později NASA) a od roku 1962 byl v oddíle astronautů jako civilista, zaměstnanec NASA.

J. Jurax 29.8.2014 21:06

Re: Demokracie.

Nesouhlas.

Podle Vaší definice neexistuje na širém světě voják, co by nebyl žoldnéř; i při povinné vojenské službě dostávají vojáci žold - pokud byste absolvoval ZVS, věděl byste to. Přesvědčení je hezká věc, ale voják musí taky jíst, živit rodinu a platit složenky.

Vy byste šel do války zadarmo, z přesvědčení a nechal svou rodinu na Vás finančně závislou, máte-li nějakou, ať si pomůže sama?

A to s tím hrdinstvím - ono jít do Afghánistánu v uniformě vyžaduje jistě nadprůměrnou porci odvahy. Navíc dobrovolně - všechny ty žoldnéře, jak je nazýváte, nikdo být žoldnéři nenutil.

A mladého Stropnického lépe nezmiňovat - z bezpečného zázemí se dopouští hlubokomyslných úvah. Na ně by - snad - měl morální právo, kdyby tím Afghánistánem v uniformě taky prošel. Takhle se projevuje jako žvanící pfilozóf, potažmo vůl.

P. Vaňura 29.8.2014 21:05

Naskýtá se otázka, byl žoldnéřem také Jurij Gagarin

nebo Neil Armstrong?

Vaše definice žoldnéře platí pro jakéhokoliv vojáka z povolání a Armstrong dokonce bojoval v Korejské válce (jako ostatně všichní z prvních amerických astronautů).

M. Stuchlik 29.8.2014 20:56

Re: Nezapomínat !!!

bolševici možná jo, ale idi oti ne

M. Stuchlik 29.8.2014 20:53

Re: Vlk opět zabodoval.

Vy jste z Šabatovsko/Uhlovského marxistického klanu?

M. Stuchlik 29.8.2014 20:52

Re: Dobrý a užitečný článek,

vám se nelíbí když je známo who is who?

J. Jurax 29.8.2014 20:50

Re: Opět Vlkovo dětské trauma

No, zjednodušeně řečeno se pravice a levice liší v náhledu, kam vést svůj stát - zda ke štíhlému státu se svobodnými jednotlivci, kteří nesou sami za sebe odpovědnost a nízkými daněmi nebo k paternalistickému nabobtnalému sociálnímu, ba socialistickému státu sešněrovanému v zájmu páchání dobra předpisy, nařízeními a samozřejmě vysokými daněmi a děláním dluhů. Podle toho by ODS byla s odřenýma ušima napravo od středu.

Směrník může být shnilý, ale musí správně ukazovat.

U nás jsou ovšem všechny směrníky prohnilé až hanba ... prostě je to všechno jedna pakáž.

A že uteče 30 procent straníků - inu, co by dělali ve straně, jež je ke korytům, sinekurám, zakázkám a ziskům nepovznese? Krysy se přesouvají na nadějnější loď ... a taky může být určité procento idealistů, co jsou prostě znechuceni ...

P. Čech 29.8.2014 20:46

Re: Opět Vlkovo dětské trauma

Jestliže mi zákon předepisuje, že musím volit politické strany a hnutí, pokud chci využít svého volebního práva, potom mi nic nenabízí, ale vnucuje. Zákon jsem totiž povinen ctít. Ve druhé větě se mýlíte. Za komunismu, lépe řečeno za socialismu mne rovněž nikdo nenutil přijímat komunistickou ideologii a také jsem ji nikdy nepřijal. Nebyl jsem ani členem KSČ a ani jsem o členství v této zločinecké organizaci nepřemýšlel na rozdíl od mnoha dnešních t.zv. pravicově smýšlejících "bývalých" komunistů. Řešení vidím pouze jediné. Zrušení čl. 5 ústavy a změnu čl.18, odstt.1 ve smyslu obecného zavedení většinového , dvoukolového systému voleb. Nejdůležitější ovšem je dát občanům do rukou moc a to pomocí schválení zákona o obecném referendu. Nic jiného není třeba, občané si již poradí sami. Nepotřebují totiž, aby je nějaké politické strany vodily za ručičku.

J. Jurax 29.8.2014 20:38

Re: Čecháčkovská parazitická lůza je převážně levoruká.

Jistě, ale uvažte, že nabídka volitelných produktů byla a je vcelku tristní, těžko vybírat ... leda metodou nejmenšího zla ...

J. Jurax 29.8.2014 20:31

Re: Nezapomínat !!!

No, napsat můžete celkem co chcete ... ale nesmí Vás překvapit, že někteří, ba mnozí shledají Váš názor pošetilým, potažmo blbým.

P. Sulc 29.8.2014 20:30

Re: Opět Vlkovo dětské trauma

Ano, z Ustavou velice pospichal Pravda-Laska, byla sesmolena ein zwei, a nikdo se k ni nemohl vyjadrit. Proletela parlamentem jako raketa. I za komunistu se v sedesatych letech narod mohl k budouci ustave alespon formalne vyjadrit, dekorum bylo zachovano. Ale nejednou jsem psal, proc narod proti ustave nedemonstruje po statisicich, i proti te akumulaci obroci, poslanec-hejtman, senator-restaurater-riditel divadla, senator-starosta atd. Lidem je to uplne fuk, ideal je sedet s pivem u TV a cumet na fotbal. Proto maji massove sporty statni podporu  "Chleb a hry", uz oddedavna. ''Pivo a fotbal'' nyni. A politici maji vplnou ruku, obcas i rozdeli par tisic mizernych parku, popularita zajistena, narod jasa, pozdeji brbla v hospode a tluce rukou do stolu, co ''oni, oni'' udelali ci neudelali.

J. Jurax 29.8.2014 20:27

Re: Vlk opět zabodoval.

Hm, a co myslíte, kam patříte na žebříčku diskutérů zase Vy? Nemohu se ubránit dojmu, že na té chytřejší straně nebudete, aspoň soudě podle Vašeho příspěvku.

Což takhle kdybyste dodal nějaké argumenty, jimiž byste vyvrátil tvrzení páně Vlkova a naopak podpořil své?

P. Sulc 29.8.2014 20:19

Re: Co chcete, pane, vy si tyto

Nejste Ovaruv pribuzny? Taky vodku, nebo radeji becherovku?

V. Kusý 29.8.2014 19:15

Re: "jen tvrdý marxista "

Dovolím si Vám, pane Anděli, (nomen-omen) poněkud odporovat.Oni totiž marxisté ražení Stalina a podobných před vražděním nikdy nezaváhali.A pud sebezáchovy i zdravý rozum mi velí "Zabij, než budeš sám zabit". Ono toti k tomu zabíjení, jak víte stejně došlo.Tady jde jen a jen o to, kdo zůstane.Nebo myslíte, že Džugašviliho či Pol Pota byste ukecal ? :-))

P. Mach 29.8.2014 19:09

Re: "Žoldnéř" nebo ještě pejorativněji "žoldák" je

...nejen v dnešní době. Myslíte, že vojáci můžou žít jen ze vzduchu. Každý musí z něčeho žít, i vojáci. Ve druhé a třetí větě mám samozřejmě taky pravdu.

J. Svoboda 29.8.2014 18:35

Re: Opět Vlkovo dětské trauma

Pane Procházko, skutečnou pravici by nevytvořil nikdo. Je to jako otázka, co dělá vítr, když nefouká. Opravdová pravice se musí skládat ze slušných lidí. Nesmí to být spolek zlodějů. A pravice se musí vytvořit sama. Jinak to nejde a niky nepůjde. Strana, ze které po neúspěchu ve volbách uteče 30% straníků, rozhodně nebyla a není pravicová.

J. Svoboda 29.8.2014 18:21

Re: Vlk opět zabodoval.

Kam, že se vám to trefil?

J. Svoboda 29.8.2014 18:19

Re: Dobrý a užitečný článek,

V mezidobí si můžete proletět Mraxovy spisy.

J. Svoboda 29.8.2014 18:16

Re: Nezapomínat !!!

Jisto jistě, pane Slanino. Možná, že i vy jste dokladem toho, že bolševíci nevymárají.