20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Robot na Hrad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marie 14.11.2008 1:17

Vzkaz pro Gastona

Klaus v této chvíli určitě považuje EU za většího nepřítele než Rusko, právě proto, že se EU snaží o to, co tady SSSR dělalo 50 let a to je diktát. EU jako svazek svobodných států ano, ale LS nastavuje nové  podmínky a vhání nás do područí Německa. To o co se snažil Hitler násilím se teď stane dobrovolně. Sami si to odhlasujeme a nebude cesty zpět. Budou o nás rozhodovat jiní, budou nám diktovat, co máme a nemáme dělat bez ohledu na náš zájem. Už si to nebudeme moci rozmyslet, když se nám to nebude líbit a volit někoho jiného, Befel příjde a my ho splníme. Jaké budeme mít nástroje k vyjádření nespokojenosti, tak leda vyhodit vlak v Bruselu do povětří. Tohle chceme? Jediným lidem, kterého se zeptali, byli Irové, ti to odmítli. A to je celé. To asi vidí VK a to asi nevidíte Vy.

Magor Milda, Mgr. etc. 14.11.2008 12:45

Re: Vzkaz pro Gastona

v Evropě není jenom Německo, je nás tam desítky. Takže skákat s námi do čtyřúhelníku, jak by si velmi přáli Rakušáci, nebude nikdo. Podobně by s námi chtěli skákat Rusové, jen aby ten Klausův slovanský pašalík už tady byl, pak to zažijete.

Gaston 14.11.2008 14:34

Re: Vzkaz pro Gastona

Nestrašte sebe ani ostatní. Copak Evropa je jen Německo? Je to 27 států. Když už jsme u těch Němců. I já jsme vlastně sdílel před 20 lety taky jakési obavy z Němců. Dnes  nevím co bych za to dal, kdyby např. v českém pohraničí naharadila německá komunita tu vietnamskou. Tohle ale našeho vlastence Klause nezajímá....

Marie 14.11.2008 0:26

Vzkaz pro Maxe

Prezident na státnách návštěvách ve Velké Británii, Francii, Německu, Itálii atd. byl.

Máte pravdu, že v USA ne. A víte proč?  Protože před pěti před začátkem války v Iráku si dovolil říci do očí panu velvyslanci USA Stapeltonovi, že v Iráku žádné zbraně hromadného ničení nejsou a že útok na Irák není to nejlepší řešení. Tehdy to byl také ojedinělý názor a dnes je to všude ve světě mainstream. Vzbudil tehdy ten samý humbuk jako teďˇ. Nemůže mít třeba i teď s LS pravdu? Jsem přesvědčená, že na rozdíl od ostatních  má LS přečtenou / v originále, čehož není žádný z vrcholných politiků schopen/ a ví, co podstatného se pod tím balastem petiset stránek skrývá

Magor Milda, Mgr. etc. 14.11.2008 12:42

Re: Vzkaz pro Maxe

a copak řekl američanům soudruch Lukašenko, že nebyl pozván? Oni si tam totiž každého otrapu nepozvou.

Gaston 13.11.2008 23:31

Pan prezident má jistě nárok na svůj názor

k LS a vůbec mi nevadí, že jej vyslovuje. Jenže vemte jeho názory na Rusko. Proč tam cítím jakési sympatie k ne zcela demokratickému režimu? Připadá mi, že pro prezidenta je větší problém demokratická západní Evropa, než ta ruská  východní. Že by tedy západní byla ještě méně demokratická než ta východní? Považuje tedy Klaus Evropu za většího nepřítele než Rusko?. Jistě, nežijeme v Rusku, ale v Evropě, dělejme si pořádek především doma. Je ale možné, že všechny vlády Evropy jsou blbci jen ten náš Klaus je jediný osvícený? Ano i to je možné. Tak proč nám sakra ten rozpor někdo neosvětlí, abychom si mohli udělat vlastní úsudek. Má se Evropa sjednocovat nebo ne? Všechny kroky doposud učiněné se mi zdají výhodné, nemám s tím problém. Co vidí Klaus a já ne? Proč nás nepoučí?.  Odbočím - pane Jemelíku, prosím Vás o jaké morální autoritě V. Klause mluvíte? Tohle mi fakt přišlo hodně k smíchu!

milanS 13.11.2008 22:26

Porovnám-li úroveň tohoto článku s Astonovým úvodníkem

Kam se to řítí Aston ? Vždyť tolik sprostoty a hulvátsví v dnešním úvodníku předčí i bláboly v proParoubkovském Právu a Novinkách.

Ano, V.K. vadí spoustě lidí, on totiž není hloupý a radostně nehýká na každý blábol, který utrousí uředník v Bruselu. Při představě, že je to Špidla ...

Gaston 13.11.2008 23:37

Re: Porovnám-li úroveň tohoto článku s Astonovým úvodníkem

Pana Špidlu si neberte do h... Kdyby zůstal v čele ČSSD, vypadala by dnes politická scéna mnohem kultivovaněji. Ano to byl po R. Battěkovi oparvdu sociální demokrat. Ne jako ta dnešní paroubkovskorathovská smečka lumpů.

Budíš 13.11.2008 21:50

Pane Jemelíku,

Váš článek je velký rozpor od a do z.Příkladně. Komunisté rostou hlavně díký vážné neschopnosti a realizace špatné politiky pravicové strany ODS. Kde jste to vzal ,že Klause uznává většina národa a, že je jakousi autoritou. Je tomu opak a v zahraničí o autoritě raději pomlčme. Robota na hrad. Pane, stačí když bude v zahraničí propagovat zájem a názor většiny parlamentářů a ne svůj osobní, pro který nás bude považovat zahraničí všechny za pitomce. Váš článek je jedna velká demagogie.

Martin P. 13.11.2008 22:06

Re: Pane Jemelíku,

Pane Budíši,

vaše reakce na článek je velký rozpor od A do z. Příkladně Komunistům rostou preference hlavně díky tuposti poměrně velké části občanů této země majících zde volební právo. Klaus je, z variant, které byly v době volby prezidenta nabízeny, zajisté tou největší a nejuznávanější autoritou a to i v zahraničí. Propagovat v zahraničí zájem a názor většiny pralamentářů nemůže právě proto, že by tím byl za pitomce. Zkrátka proto, že by velmi často propagoval pitomosti. Jak by asi vypadal, kdyby hájil názory třeba páně Paroubka :-/?

externista 14.11.2008 0:23

Re: Pane Jemelíku,

Komunisté se dovedou chovat jako demokratická strana, a občas trefí i do černého, so  se týče ekonomiky, zahraniční politiky, politické kultury a morálky, atd. ale jenom pokud  nejsou u moci.  Toto se radikálně mění, pokud se dostanou k moci. Jejich demokratické quasi-postoje se přes noc změní v to, co jsme tak dobře poznali. Předvedli to v r. 1948, předvádějí to i nyní. Neboli oni dobře vědí co je demokracie, v praktickém životě s tím však mají problémy. Napadá mě příměr s doktorem, který přednáší o škodlivosti kouření, a o přestávce si zapálí. Souhlasím s tím, že preference komunistů rostou díky diletantsví současné vlády. (viz tanečky kolem dopravní značky zimní výbava - takovýchto kauz bylo více, a bohužel i relevantnějších). Nelze paušalizovat na základě jednoho příkladu / problému, vždy jde o míru navršení problémů, a ta  už byla u současné vlády neúnosná - proto vlastně preference komunistů paradoxně zvedla vláda ODS.

Klause jako ekonoma sice nemusím - má sice spoustu  "dobrých" nápadů, ty však v praxi většinou nefungují. Sebelepší myšlenka, která v praxi nefunguje je vlastně špatná myšlenka. Myslím si, že v jednom má ale pravdu. Praskne -li jeden článek řetězu, prasknul řetěz celý. A ten jeden článek v případě Irska nebyl zrovna ten nejslabší. Je zbytečné oprašovat a leštit zbývající články, když jeden již prasknul. Otázka je , jak by se v referendu k LS zachovaly ostatní země, kdyby se také dalo na hlas lidu - hlas boží.  I když odpověď na tuto otázku se  tak trochu nechá aproximovat  z bývalého referenda ve Francii a Holandsku.

Berkowitz 13.11.2008 20:46

Kdo na hrad ?

Pro zjednodušení budu parafrázovat titolek k článku . Robot na hrad, nikoli , pouze robertek !

bibabu 13.11.2008 20:07

Už zase nám někdo chce nařízovat správné myšlení,..

Prezident, jako jediný z politiků plní to co řekl ve svém nominačním projevu. Slíbil nám, že bude hájít zájmy České republiky a její svépravné uspořádání, kterou nám zaručuje Ústava České republiky, to není žádný cár toaletního papíru. Peskování novinářů, zahraničních i NAŠICH, bychom se měli postavit. Už zase se nesmí mluvit jinak, než úředníci v EU. Je to můj prezident, demokraticky zvolený parlamentem Protestuju důrazně proti těm, kteří ho zesměšňuji. Kdo chce ať ho kritizuje, Palcový titulek LN je obrazem pokleslosti medii. Zaplať pánbuch, za internet, jediný prostředek k svobodného projevu!!  

A-Z 13.11.2008 20:19

Re: Už zase nám někdo chce nařízovat správné myšlení,..

Jako by peskovali všechny občany ČR, kteří s prezidentem souhlasí. Ano nenechme si to líbit. Prezident byl demokraticky zvolen, není samozvancem, jako úřednici v Bruselu, ani  hulvát, jko jsou naši novináři.

Jenula Šíma 14.11.2008 2:19

Re: Už zase nám někdo chce nařízovat správné myšlení,..

Máš skutečně vymytý mozek, notně klausovsky, uvažuješ marxisticky, jako Klaus,

kryptokomunista! Koho zastupuje a za koho mluví, tenmto ješita a šašek!

Max 13.11.2008 21:38

Jo. Divat se na to lze ale taky takhle. Toto je prezident CR ocima diplomata :

http://lane.bigbloger.lidovky.cz/c/57757/Urazka-dissentu.html

Rv!!Rv

badaxe 13.11.2008 19:26

rád

Ač jsem euroskeptik, musím s vámi souhlasit. V. Klaus je člověk s vlastními a podloženými názora, což mnohé z jeho oponentů silně štve, nedokáží je totiž vyvrátit a poze papouškují vžitou mantru, která se právě nosí. VK dokáže to co mnozí nedokáží, podívat se na věc bez toho že by padl na a bil hlavou o zem před "oficiálním názorem" za to ho mohu jen obdivovat. Jeho vystupování mne často štve, ale jeho myšlenky mne mnohdy překvapí a obvykle je má dostatečně podložené. Mimochodem většina jeho oponentů (a ekoteroristických překrucovačů faktů) nikdy jeho věci nejen nečetla ale ani je neposlouchala třeba v TV, stačí jim že jim nějaký guru, führer či jak svým předákům říkají, dá vědět co zase " ten Klaus řekl" . Ve skutečnosti nikd třeba nepopřel že se klima mění, jen zpochybnil dementní mantru opakovanou melouny že za to může hlavně člověk, jako ekonom si spočetl že vynaložením obřích částek se za 100 let sníží procento CO2 o asi 1 setinu (opravdu s tím můžete zeleňouři jít do (Y)) Podobně je to s LS a dalšími výdobytky brusele, určitě je výborné mít společný trh, ale už je méně výborné že ten trh je společný jen někdy a pro někoho. Zkuste si najít kolik je různých vyjímek, kolik je zcela nesmyslných předpisů (třeba o tvaru okurek - to není výmysl) a podobných věcí. Ano pokud má EU být přínosem pro nás co ji platíme (tedy občany) má pracovat pro nás, nikoli pro eurobyrokraty v bruseli (jako v (Y)) a v tom má VK pravdu byť ji podává zhusta arogantně. I tak je mi milejší než nějaký hujer s hnědým štráfkem kolem krku jak se snaží vlézt do brusele.

Max 13.11.2008 21:40

Jen bych rad v teto souvislosti pripomnel, ze Vaclav Klaus, prezident CR, nebyl za 6 let pozvan ke statni navsteve, USA, Velke Britanie, Francie, Nemecka a Italie.

Za to vykonal statni navstevy v Rusku a Srbsku. Protrete si oci, pane !

:-)Rv:-)

Martin P. 13.11.2008 22:24

Re: Jen bych rad v teto souvislosti pripomnel, ze Vaclav Klaus, prezident CR, nebyl za 6 let pozvan ke statni navsteve, USA, Velke Britanie, Francie, Nemecka a Italie.

Protřít oči by jste si měl pane Maxi vy sám. V USA, Velké Británii, Německu, Francii, Itálii možná nebyl - nevím, nepřu se. Politikové naši a výše uvedených zemí, se setkávají tak často, že na tom až tolik nesejde. Co mě zaráží je, jak velkou vážnost dáváte právě těmto zemím. Politika posledních deseti let v těchto zemích vede ekonomiku od pěti k nule. Itálie, Německo a Francie jsou stále více ovládány odborářskou chátrou a kdo může, balí kufr a stěhuje se s podnikáním na východ. Komisaři právě těchto tří zemí přicházejí s jedním blábolem za druhým a národní vlády to tupě aplikují do praxe bez jakékoliv analýzy rizik s tím spojených. EU je socialismus na druhou! To, že zde nemají rádi našeho prezidenta, co by kritika těchto pořádků je dobře. Jen se tím potvrzuje, že hájí zájmy své země. K tomu dostal při volbě mandát a to mu ukládá naše ústava.

A protřete si oči podruhé. Rusko je velký trh, na kterém se dá ledacos prodat. Bez něj jsme v řiti, protože není důležité kolik toho vyrobíme, ale kolik toho prodáme. Srbsko se plácalo v občanských válkách. Pokud se tam situace stabilizuje, je tam hromada práce na obnově země. Zase dobrý potenciál k podnikání a přínosu do naší ekonomiky.

Jenula 14.11.2008 2:15

Re: Jen bych rad v teto souvislosti pripomnel, ze Vaclav Klaus, prezident CR, nebyl za 6 let pozvan ke statni navsteve, USA, Velke Britanie, Francie, Nemecka a Italie.

A připomínám ještě, že v Číně! Takticky se ovšem nezmínil o okupaci Tibetu, protože ho

nezajímá nic než on sám sebe. Protože nemá nic jiného na práci,  nic nestuduje, protože

pro něho byl a je marxismus-leninismus věda všech věd, to mu stačí, na víc nemá!

Je nomenklaturním kádrem Kremlu a to mu vyhovuje, není žádný pravicový "politik"!

chemik 13.11.2008 19:00

nechte Klause na pokoji

Jsem Eurooptimista, ale za Klause se nestydím, i když s řadou jeho názorů nesouhlasím /až na nesmysly o vlivu CO2 na globální oteplování - o tři až  čtyři řády menší vliv než vodní páry   - ať se ctihodní klimatologové trochu vzdělají ve fyzice a kašlou na směšné počítačové modely ,které nedokažou předpovědět počasí na týden dopředu a dva dny dozadu, to ani nemluvím o slunci atd). Je však třeba trochu zpětné vazby  a jiných názorů. Mluvit jako jeden muž, to už jsme zažili.

Vašek 13.11.2008 18:16

Lisabonská smlouva

Problém se jmenuje Spojené státy evropské,které se snaží založit ewvropské velmoci Německo a Francie s jejich rozhodujícím vlivem.Dříve či později se tato vize asi uchytí,ale k prosazení by mělo dojít evolučním tempem,až občané Evropy evropanství přijmou za své,tedy např. až při fotbalovém zápase Paris SG s Sao Paulo budou jednoznačně fandit pařížským.Do té doby  by se mělo více naslouchat členským státům a pravidla co nejvíc ponechávat na jejich rozhodnutích.USA je federace,ale nikoho nevytáčí,že 38 států má trest smrti a l2 nikoliv.To si v podmínkách Evropy neumím vůbec představit.VK se děsí ztráty suverenity,byrokracie,a proto je jen pro propojení Evropy s volným pohybem kapitálu,služeb,lidí.Na tom není nic směšného,vulgární nadávky jsou jen doménou nekulturních,nedemokratických radikálů,kteří nepřipouštějí jiné názory.

Martin P. 13.11.2008 22:31

Re: Lisabonská smlouva

R^ Otevřeme hranice a nechme vše běžet. Až se populace z jednotlivých zemí promíchají a v pohraničních oblastech bude přirozené, že děti naprosto samozřejmě mluví dvěma, třemi jazyky, pak zkusme dělat něco jako federaci. Zatím je na to brzy.

Magor Milda, Mgr. etc. 14.11.2008 8:09

Re: Lisabonská smlouva

S těmi jazyky je to v současnosti opravdu největší překážka. V zemi, kde i většina politiků včetně jejich representanta má s cizími jazyky značné potíže, je lehké budit podezření, že lidé, kterým nerozumíme, mají vůči nám špatné úmysly, jako to dělá V. Klaus.

Za to lidé, kterým rozumíme, nemusí mít vůbec vůči nám nějaké pro nás příznivé úmysly, spíše naopak, hodlají se hodně vměšovat a určovat, co můžeme a co ne.

Považuji za bezpodmínečně nutné, našim dětem poskytnout výuku angličtiny na slušné úrovni a k tomu základní znalosti jazyků sousedních států, Německa, Polska a Slovenska.

Paranoid 13.11.2008 17:44

Stále totéž

Pan Klaus (sotva prezident republiky) v Irsku dokazuje, že bylo kardinální chybou jej volit za prezidenta. Topolánek, Vondra ho omlouvají, že má právo říci svůj názor. Ale samozřejmě má. Ale ať jej vykládá doma Klaudii, či těm svým blondýnkám. V Irsku byl jako hlava tohoto státu a tak se přičiňuje o to, že si uř i Irové říkají - co jsou to ti Češi za pitomci (na Klaus). I ministr zahraničních věcí Irská ho pořádně sepsul a to rozhodně není žádný levičák.

  

zoch 13.11.2008 17:50

Re: Stále totéž

Musím se těch členů vlády zastat. Neměli jinou možnost. Diplomaticky nepředstavitelné !!!!

D.M. 13.11.2008 17:54

Re: Stále totéž

Vlada musi mit uz Klause plne zuby. Nemeli ho pitomci podruhe volit. Rika se, ze jedine hlupak udela tu samou chybu 2x. ODS to udelala. Z toho mi vychazi, ze v ODS jsou blbove!!

PROKOP BUBEN 13.11.2008 18:25

Re: Stále totéž

Mám z to, že Klaus byl za každou cenu zvolen, aby se udržel zavedený systém....To co se děje se dalo čekat i když se tomu nechce věřit.....

bibabu 13.11.2008 20:13

Re: Stále totéž

Paranide, V.K. respektoval irský lid, který řekl v referendu NE. Kdo je víc irsští občané , nebo jakysi ministr zahraničí! AŤ žije lid irské republiky!!  A´t žije svobodné a demokratické IRSKO! Stát je občan, to je demokracie!

xxx Kubeš 13.11.2008 17:40

Autorovi

děkuji za velice dobrý článek. Doufám, že si z něho alespoň něco Aston zapíše a uši.