25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Samo 28.3.2009 2:13

ProRusko

Agent Moskvy bude vždy dělat politiku, která bude v zájmu proRuska. A to i kdyby to mělo znamenat nebezpečí pro celou zemi. Právě proto!

Monte Christo 28.3.2009 2:10

Ju tak to je...

Hle ucitelskej...Tak to se nekoukejte na muj pisemny projev protoze bohuzel jaksi priroda nechtela,abych to pochopil:-D.Je velmi dobre na druhou stranu ze lide maji zajem o pol.sve zeme i v dobach kdy pol.je spise takovou hrou na honenou nez dobrou sachovou partiji..Kdyz clovek hraje sachy premysli aspon nad druhym ci dalsim tahem jak svym tak protivnika..Bohuzel v ceske politice spousty tzv.pol.neumi ani premyslet nad hrou...Vymena figurek na hristi nic nevyresi..Jde spise o to zajimat se take jak vyresit urcite problemy statu a ne jen myslet na svou hru:Mala domu...Ovsem to asi pane ucitely my asi nevyresime...Jeste asi neprisla ta spravna doba....

Monte Christo Ma zeme Me srdce

jihočech 28.3.2009 1:15

příčina není v systému

ale v lidech. Jakákoli ústava je dílo lidské a nikoli Boží a vždycky by tam byly chyby a v nějaké situaci by selhala. Když chybí velkorysost, dobrá vůle a ochota zatnout zuby ve prospěch státu, sebelepší ústava nepomůže.

Jirka 28.3.2009 1:49

Re: příčina není v systému

A hlavně když chybí zdravý rozum.;-(

mapa 28.3.2009 5:51

Re: příčina není v systému

Nemáte pravdu, pane jihočechu. ".....když chybí velkorysost,dobrá vůle a ochota zatnout zuby ve prospěch státu.....", to by pak lepší ústava velmi pomohla !   Ale jak by mohla vzniknout při absenci Vámi vyjmenovaných vlastností, tak to "Bůh suď".

Vasekpasek 28.3.2009 0:41

Jistě

Bylo by samozřejmě efektivnější přijmout dobrou Ústavu. Jenže to by tento pojem musel být jednoznačně definovatelný, což, myslím, není. Druhá otázka je, kdo by měl zájem "dobrou Ústavu" přijmout, neboť se zdá, že mnohá zákoutí a nejednoznačnost tohoto dokumentu některých (nebo všem?) vyhovují.

strejda 28.3.2009 1:13

Re: Jistě

Možná by stačilo obnovit vedoucí úlohu Strany (jakékoli) a zavést systém Národní Fronty. A byly by stabilní vlády. Jak vidno, na demokracii si ještě hodně dlouho budeme muset zvykat.

Vasekpasek 28.3.2009 1:15

Re: Jistě

Zase na druhou stranu... Kdybychom zavedli vedoucí úlohu SZ, pak bychom byli za vodou, neboť ti jsou marginální :)

marx 28.3.2009 1:26

Re: Jistě

Ty nejsi malý blbec.