29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kerim 29.3.2009 8:36

Re: Přestaňte s těmi plky na volební systém a ústavu

Mil

kerim 29.3.2009 8:48

Re: Přestaňte s těmi plky na volební systém a ústavu

Milý Jendo Bendo, až na to i s Vámi souhlasím naprosto ve všem. Zavilá nenávist V.K. k Topolovi přesahuje všechny meze, a jeho herostratismus si teď všichni vyžerem až do dna. Opravdu, člověk si musí říkat, je to patologické, nebo je za tím něco ještě daleko horšího?

vládík 28.3.2009 10:23

Zajímavá úvaha

:-(

přeběhlíci 28.3.2009 11:22

Re: Zajímavá úvaha

Kdo čím zachází,

           tím také schází. 

Standa 28.3.2009 10:21

Prezident Klaus

je chytrý, inteligentní člověk. Nenechá si diktovat. Proto také má postavení, které musí být odolné diktátu současné ODS(Občanská Dalíkova Strana) a je třeba ho správně využít. Jestliže Topolánek vystupuje nekorektně a hrubě, protože neumí unést porážku, patří na jeho hrubý pytel hrubá záplata. Klaus tu záplatu přišil jemně, korektně a diplomaticky ji zabalil. Provedl to co je hrubému politikovi Topolánkovi cizí. Jemně, korektně,ale tvrdě stanovil podmínky na které má právo prezident. ODS právo na tu samou vládu a toho samého premiéra žádný nárok nemá! Dost bylo Topolánka.

vládík 28.3.2009 10:26

Re: Prezident Klaus

Výborně.  Vše, co platí o Paroubkovi hodíme na Topolánka.    Co hrubého udělal Topolánek v souvislosti s pádem vlády? Hrubé je označit strůjce pádu?  (Snad neexistuje nikdo, kdo by viděl reálné důvody.)  Je to v politice neobvykle přímočaré. Jenže: kéž by byli politici alespoň z části tak přímočaří. A kéž by už Klaus alespoň jednou nelhal.

Frank 28.3.2009 10:55

Re: Prezident Klaus

Spíše se ptejme, co udělal Topolánek hrubého před pádem vlády? Máte opravdu tak krátkou paměť nebo jste jenom modrý fanatik? Odpovězte spíše na otázku: co udělal Topolánek dobrého? Je to arogantní valašský hulvát, který nesnese jiný názor a chová se jako hovado. Inu geny se zapřít nedají. Když jsem poprvé slyšel úvahy, že Topolánek je vlastně syn M.Mamuly, tak jsem se tomu jen smál. Když nad tím uvažuji s odstupem času, tak těch podobností s Mamulou je až příliš. Postava, gesta, vystupování. Možná je to podobnost jenom čistě náhodná, ale kancelářský sex fungoval i za bolševiků. A jeho matka dělala Mamulovi sekretářku. A co se týče lhaní, tak Topolánek řekne pravdu jenom když se zmýlí.

vládík 28.3.2009 13:59

Re: Prezident Klaus

Jen jedno dobré. Velmi podstatné - zastavil včas nárůst dluhů rozpočtu (společně s Kalouskem) a zadlužování zdravotních pojišťoven (spolu s Julínkem). Že jsme tím byli mnohem lépe připraveni na krizi je snad jasné každému, kdo chce trochu reálně uvažovat.  O tom, že se konečně ministerstvo spravedlnosti prosadilo nesmírně potřebné zákony nebudu diskutovat.

Pokud za základní věc považujete otázku zvednutého prostředníku, není vám pomoci (čímž nevyslovuji s tímto gestem souhlas).

Pokud se týká arogance - to o Topolánovi tvrdí Paroubek a Rath. Zřejmě je Topolánkovou arogancí, že tito přátelé odmítli účast v pracovních skupinách pro reformy zdravotnictví a důchodů. Zřejmě to byla Topolánkova arogance, když tito pánové prohlásili, že v komisích nebudou, proto požadují, aby prošly pouze jejich návrhy a na to by určitě ostatní nepřistoupili. Ta vůbec nebyla arogance představitelů ČSSD. Povedlo se jim, "zlodějům",  křikem "chyťe zloděje" mnoho lidí obalamutit. Teď věří, že oni těmi zloději nejsou.

Ještě maličkost: ti ředitelé, kteří šli za svojí vidinou tvrdě byli řediteli nejlepšími. Protože jedině tak mohli své vize prosadit. Jak jsme je v té době nenáviděli.

občan 28.3.2009 17:54

Re: Prezident Klaus

jsme už dva,vládíku.Já také považuji Topolovu vládu za nejlepší,co jsme kdy(bohužel) měli...

Huaskaran 28.3.2009 20:22

Re: Prezident Klaus

Tři.

H+H 28.3.2009 23:18

Re: Prezident Klaus

Pět.

Izák 29.3.2009 11:38

Re: Prezident Klaus

Šest.

Věra 29.3.2009 13:42

Re: Prezident Klaus

Sedm!:-)

Georgg 29.3.2009 13:45

Re: Prezident Klaus

osm!R^

mv 29.3.2009 13:59

Re: Prezident Klaus

devět

bovrti 29.3.2009 13:49

Re: Prezident Klaus

šest

:-) 28.3.2009 15:28

Tvoje maličkost nejsíš pochází z té bolševické kanceláře.

Blbovi lze nakukat jakoukoliv krávovinu a on ji vezme, bezmezně jí věří a šíříji dál, mezi stejné pitomce.

Wili 28.3.2009 21:16

Re: Prezident Klaus

FRANKU! To co vyčítáte Topolánkovy sám děláte .Podle mne jste hulvát 1.třídy.Kdyby tím způsobem někdo psal oVaší matce,ta k by musel napsat že Vás měla s vepřem! 

salcher 29.3.2009 11:25

Re: Prezident Klaus

topolánkova matka je výtvarnice.

Talián 28.3.2009 11:02

Re: Prezident Klaus

Připomínám starou pravdu: Touha starců po moci je bezbřehá.

Jerome 28.3.2009 9:25

Ústava

Ústava je forma dokumentu s dlouhou tradicí. Vytvořit ji mohou jen lidé, kteří - jako kdysi v dobách agory - měli na mysli chod obce. V našem případě se ale ústava odvíjela od podmínek revolučného zvratu. Václav Havel měl svoji dramatickou představu, pan Jíčínský zase trpěl celoživotním zakotvením v levicovém absolutismu a hlavně bylo třeba učinit ji platnou co nejdříve. Zlom Československa ve dva samostatné subjekty pomohl poněkud sporně k další volbě Václava I. a posílil zlobu a touhu po vendetě Václava II. Ústava tak nejspíš vyhovuje svou existencí partajním zájmům zleva doprava a stává se spíše obětí než pomocí. S volebním zákonem je to stejné. Váslav I. si přál pluralitu, Václav II. akceschopnost parlamentu bez koaličních excesů. Vyhrála představa Václava I. a zrodila se demokracie vyděračská / o diskuzi nelze hovořit, jak to dokládají zelení / . Václav II. stvořil demokracii kryptokratickou jak dokládá oposmlouva. Volič ten i onen nemůže volit osobnosti nejen proto, že nejsou, ale protože o pořadí rozhodují stranické sekretariáty. Nelze volit ani programy, protože končí v obchodních jednáních povolebních koalic. Současná situace naznačuje, že tomu nebude ještě dlouho jinak. A pokud kdosi říkával, že unijní zákonodárství učiní u nás doma politiku poněkud kultivovanější, měl by si dát mokrý hadr na čelo. Všichni se brodíme močálem černým v noci temné jak uhel. Jen někteří stojí, jak se říkávalo, OPODÁL....

-ferry- 28.3.2009 9:18

Výborný článek ...!

Nebývá takových mnoho na NP.Pro mne je naprosto neuvěřitelné,že ti,kteří toužili svrhnout Topolánkovu vládu,namají vůbec jasno,co dělat dál.To Paroubkovo,že by měla dovládnout do konce našeho předsednictví EU (jen s malou korekturou -Langerem), je dokladem,že to hlasování o důvěře byla jen rozjívenost.Lidi jako Paroubek (i Topolánek,i mnoho dalších ...)by měli odejít z politiky,jako už dřív odešli Mackové,Čermáci,Maškové ...  K poznámce Fitera bych dodal,že lidi jako Klaus (ale i Havel,Zeman) jsou v podstatě zkázou tam,kde působí.Tuhle trojku nám byl čert dlužen ...

ladik53 28.3.2009 8:52

RE

Ona tady stejně plnohodnotná vláda nebyla!

vládík 28.3.2009 14:00

Re: RE

Slyšte, slyšte.

Co bylo nehodnotného?

A.S. Pergill 28.3.2009 8:16

Ústavu nezměníte,

protože na to potřebujete ještě větší koalici než na pohodlnou vládní většinu.

Je otázka, za nezrušit volby do PS vůbec. Všechny občany, kteří splňují zákony předepsané podmínky "volitelnosti" jednoduše nenarvat (tedy, seznamy) do osudí a nenechat několik nevinných dítek vytahat 200 jmen + nějaké náhradníky se stanoveným pořadím (protože v takto vybraném parlamentu by asi víc řádila zubatá s kosou). Odpadly by milionové volby, volební kampaně, nemuselo by se dávat "poslancovné" stranám - opět výrazná úspora, a těch 200 náhodně vybraných by bezesporu představovalo reprezentativnější vzorek populace než čelní místa ze stranických kandidátek. Mohlo by se také zavést důsledné tajné hlasování, protože znalost kdo a jak hlasoval by pro zbytek občanů neměla, na rozdíl od současného systému, žádný význam. Výrazně by se tím oslabila pozice lobbystických mafií.

Fiter 28.3.2009 7:59

Řešením jsou volby

Náš pan prezident je velký intrikán.Stačí se podívat na jeho působení v politice od r.1989.

Nemohu se zbavit pocitu,že by nás nejraději viděl pod ruskou kuratelou.Jeho vazby na Rusko jsou víc než jasné.A když k tomu ještě přidáme takové co se jim stýská po smradlavé vojenské ruské holínce a těch je tady zatím hodně tak situace není zrovna růžová.Takže máme jednu možnost a to ve volbách.Za žádnou cenu nevolit ty,o kterých víme kam by nás přivedli.Z náruče z které se nám podařilo vyklouznout by nás opět tito lidé do té samé dostali.Můžou rozumní lidé chtít aby za ně rozhodoval třeba takový Rath nebo Zaorálek,Sobotka a další takový co si o sobě myslí,že jenom oni mají pravdu,že jenom oni mají patent na rozum.Cožpak nás dostatečně nepřesvědčují o svém lhaní, aroganci a namyšlenosti?

jitka 28.3.2009 9:14

Re: Řešením jsou volby

Velmi sVámi souhlasím, je neuvěřitelné, co si někteří politici/ hlavně socani a bolševici -různí/ dovolují, a občané jim jěště dávají svůj hlas. A pan president, kterého jsem si velmi vážila, mne hodně zklamal!!!

janoryna 28.3.2009 7:49

pan preziden tmá pravdu.

to, že se čeští politici kromě svých prebend na ničem dalším nedokážou dohodnou není chyba pana prezidenta. a mimochodem, je dobře, když není žádný bonus pro vítěze. když si představím, že by se beze zbytku uskutečnila privatizace důchodového systému nebo zdravotnictví tak mně jímá hrůza. a to, co by se stalo v případě vítězství levice si laskavý čtenář domyslí sám...

Standa 28.3.2009 10:24

Re: pan preziden tmá pravdu.

Nejhorší je, že za vlády levice bychom např. byli léčeni podle nejnovějších poznatků lékařské vědy a za vlády pravice by tady byla taková Amerika, kterou ani sami Američané nechtějí ve zdravotnisctví a rakovinu by léčili u chudých aspirinem a klystýrem! To je ta "pravá" radost!

Věra 29.3.2009 13:48

Re: pan preziden tmá pravdu.

O léčení za vlády levice (1998-2006) - pominu léta 1948-89 - bych mohla vyprávět! Naprostá absence lékařské etiky, léčba od ničeho k ničemu. Napravily to až poplatky, zavedené v lednu 2008, díky tomu se mi zase o kousek prodloužil život.:-)