24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Republiku čeká nový „boj o Hrad“

25. výročí sametové revoluce přineslo i velké protesty proti prezidentu Miloši Zemanovi, jenž pozbyl velkou část veřejné podpory. Jeho kroky v zahraničně-politické oblasti vyvolaly určité znepokojení v zahraničí a premiér Sobotka chce, aby prezident svoje aktivity více konzultoval s vládou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Podešva 28.11.2014 9:48

Zeman je tragédie České republiky

Představa, že ho tu budeme mít ještě 3 roky je trýznivá. Ale že by vyhrál i další volby, tak to už by bylo na emigraci :-)

L. V 28.11.2014 9:47

Re: Ba,

Přesně tak, všichni mluvili moc hezky k událostem a k celému davu. Proto se také skandovalo "Poslouchej Miloši". Zeman mluvil jen o sobě a k té malé skupince převlečených podporovatelů ve VIP sektoru, která mezi sebou mluvila rusky.

J. Fleiszner 28.11.2014 9:46

Re: Autor jaksi pominul

Prvotřídní lékařskou péči prezidenti ČR určitě mají. Bylo to vidět na Havlovi. Být to řadový občan, tak byl mrtvý tak o 10 let dříve.

T. Vodvářka 28.11.2014 9:44

Re: Majdan-CZ

Vzhledem k výsledkům presidentských voleb lze s Vaší první větou souhlasit bez výhrad.

Odpůrci Miloše Zemana si přejí, aby měli presidenta slušného, neopilého, presidenta, který neblábolí cokoli o čínské demokracii, presidenta, který není spojen pupeční šňůrou s různými pochybnými existencemi, presidenta, který nebude ostudou Evropy.

A přestaňte s tím Schwarzenbergem, už je to hodně ohrané....

I. Fencl 28.11.2014 9:42

Re: Autor jaksi pominul

Má cukrovku, kdy těmto lidé při chůzi už často připadá, že jdou po matraci. Stačí se zeptat kteréjokoli lékaře. Tím neříkám, že si asi občas skleničku nedá.

I. Fencl 28.11.2014 9:38

vsadím se

Vsadím si u Fortuny, že Zeman, ať je jakýkoli, bude zvolen i podruhé. Obávám se, že bych však na sázce moc nevydělal a Fortuna si myslí, co já.

J. Urban 28.11.2014 9:36

Re: Autor jaksi pominul

Zeman jistě dostane veškerou lékařskou péči, aby byl i při úplně tvrdých játrech udržen při životě. To, zda pak bude či nebude zvolen, si netroufám tak úplně odhadnout, ovšem bude-li jediným kandidátem, tak bude zvolen určitě.

J. Fleiszner 28.11.2014 9:28

Majdan-CZ

Češi jsou chytří, ale jak dojde na volby, tak se z většiny stanou hlupáci. Příjemně jsem byl překvapenej u druhého kola prezidentských voleb, kde voliči neskočili na gigantický špek v podobě mediální prezentace Schwarzenberga. V prvním kole jsem Zemana nevolil, ale v druhém ano.

Zemana jsem za prezidenta nechtěl, ale "stín" schovanej za Schwarzenbergem až příliš vykukoval. Takže Zeman je mým prezidentem a ať někteří Češi chtějí nebo ne, tak je prezidentem všech Čechů.

Nevím, co si přejí jeho odpůrci. Připadá mi, že by rádi Majdan-CZ, po kterém by došlo k vyhnání Zemana ze země a následné dosazení nějakého oblíbence odpůrců. Kdo by to byl nevím a asi to neví ani většina lidí z červenejma kartama. Ale takhle si změnu prezidenta rozhodně nepředstavuju a nic takového v Čechách nechci.

Odpůrcům by se taky mohlo stát, že dva roky po dosazení oblíbence, by mohl přijít Majdan-CZ II. Oblíbenec by tomu, ale mohl zabránit pomocí armády a "dvojkaře" trošku humanitárně postřílet. Oblíbenec by tak zůstal tam, kde ho odpůrci chtějí.

J. Prikner 28.11.2014 9:28

Re: Autor se jaksi pominul

Myslím, že Zeman je stále vysoce inteligentní člověk a věk na něm zatím nezanechává stop (mimo špatné chůze, což já mám v jeho věku také). Omezil kouření , pije pouze víno a drží dietu, což musí, aby se mám dožil druhého prezidentského období, protože mezi existujícími politickými šášuly zatím není vidět někdo, kdo by zastával prezidentský úřad. Jeho provokace sice serou pražskou kavárnu, ale to se , předpokládám vysoce baví. Bohužel se proti němu organizuje domácí (a jak jsem četl i zahraniční) nenávistná kampaň z řad TOP, ODS (a možná i z pozadí KDU podporovaných černoprdelníky) a samozřejmě ČT . Je zajímavé, jak ČT vypichuje do denního zpravodajství blbosti o akcích jako ssvěšování obrazůprezidenta (ty už dávno nejsou povinné) a pod.

P. Lenc 28.11.2014 8:18

Re: Autor jaksi pominul

Ani to se nedá, bohužel, vyloučit.

J. Maleček 28.11.2014 8:02

Re: Vize dalšího volebního vítězství

Zeman musí mít především důstojného protikandidáta. Zatím bohužel žádného nevidím a kníže to  už rozhodně nebude.

M. Frank 28.11.2014 7:31

Autor jaksi pominul

rychle nastupující nemoc v podobě demence. Po třech letech bude Zeman již těžko skládat jednoduchá souvětí. Ale ani tak nevylučuji jeho volební úspěch, v případě že k volbám přijde třeba jen 20% voličů.

T. Vodvářka 28.11.2014 7:30

Souhlas s panem Jaromírem

Myslím, že autor podceňuje čtenáře tohoto serveru. Pan Joachim Gauck je velmi váženou osobou, evangelickým knězem /u nás nemožné.../, člověk, který byl pronásledován Stasi. Člověk, který požívá zasloužené úcty a který nemusí "šokovat" své spoluobčany jakýmikoliv verbálními fekalismy. Člověk, který je předvídatelný, čitelný a především SLUŠNÝ.

I mne se zmocnila jistá závist při sledování přenosu z Albertova.

J. Mannheim 28.11.2014 7:08

Re: Vize dalšího volebního vítězství

pár lží, trošku nacionlaismu, rasismu, xenofobie, pár spikleneckých teorií a pátá cenová je jeho

J. Mannheim 28.11.2014 7:07

Re: Ba,

z těch čtyř, co byli s tím naším hulvátem na Albertově, bych bral všechny čtyři

E. Vašátko 28.11.2014 6:54

Re: Vize dalšího volebního vítězství

Bohužel, párek a pivo, případně pár rozdaných vdolečků dělá zázraky, takže bych to zas za tak černý humor neviděl.

Z. Jaromír 28.11.2014 6:21

Ba,

Miloš Zeman brzy oslaví spolu s námi druhý rok ve funkci prezidenta, rádi mu připijeme na pevné a ještě pevnější zdraví. Těšíme se rovněž na státníkovo letošní vánoční poselství, jistě v něm podobně jako loni důkladně shrne to, co za ten rok lidumilého učinil a jak plnil to, co po nastoupení na Hrad sliboval. Snad mu to nyní náhle ostražitý veřejnoprávní rozhlas umožní. Možná se můžeme těšit, že přednese to poselství v ruštině, letos se v ní hodně pocvičil.

Autorovi článku bych vytkl jediné. Jak přišel na to, že zde zřejmě málokdo ví, kdožeto je prezidentem Spolkové republiky Německo. Nevěřil by, kolik z nás by si přálo zrovna muže tak úctyhodného a uvážlivého míti za hlavu státu.

T. Vodvářka 28.11.2014 5:54

Vize dalšího volebního vítězství

Miloše Zemana patří do oblasti hodně černého humoru.