16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Řekni, kde ta data jsou…

Jsou tomu zhruba dva týdny, co poprvé zaštěkal hlídací PES (Protiepidemický systém ČR) a ukázal nám svých pět různých tváří dle toho, jak se bude epidemiologická situace v ČR vyvíjet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 25.11.2020 16:38

Svobodo pár vašich příspěvků stačí k tomu, abych mohl říci,že jste kus vola.Vy jste ty mrtvé počítal? Kde máte jistotu,že to byl kovid kdo způsobil jejich smrt.Nevíte vůbec nic jenom nasíráte.

J. Štipák 25.11.2020 7:47

Makáme, nemyslíme. Ano ...

P. Dvořák 25.11.2020 6:56

Těším se na TV přenosy ze sněmovny bez poslanců.

J. Ganaur 25.11.2020 10:11

No jo, ale bez platů!!!!!Jenže tak to nebude....:-(

J. Nevrkla 25.11.2020 6:19

PES dělali neumetelove, velká bída.

J. Jirka 25.11.2020 9:49

Vždyť Babiš na předvolebních billboardech v roce 2013 sliboval, že nám i dál povládnou nemehla, takže si nemáme na co stěžovat.

R. Vacek 25.11.2020 5:34

Nebojte se. Vláda jedná tak (a i systém PES je tak nastaven), že viru budeme mít kolem stále dostatek. Idea, že když se situace trošku zlepší, tak něco uvolníme a přitopíme pod kotlem, ani jiné řešení nemá. Takže mizérie bude pokračovat. Spolu s ní ekonomický pokles. A v zemích, kde vir účinně potlačují, budou dál lidé nevěřícně kroutit hlavou, jací jsme v Evropě matláci.

L. Novák 25.11.2020 1:50

Samozřejmě, že omezování prodeje v obchodech žene lidi do front a zahuštění provozu. Bylo to vidět hned po zavedení, a plánovat si nákup v současnosti je problém, nepatřím mezi frontové bojovníky, za komunistické totality jsem si front (třeba od čtyř rána ve čtvrtek před knihkupectvím (když vyšla nějaká nákladem velmi omezená literatura) užil nad míru, tak se obchodům raději vyhýbám. Možná právě to je zamýšlený záměr vládních úředníků. Otrávizt lidem nakupování tak, že se obchodům budou vyhýbat.

Potíž je jen v tom, že v obchodě strávím zlomek času v porovnání s dobou cestování v přeplněné MHD každý pracovní den do práce a z práce, kde plocha na jednoho cestujícího nejspíš nepřesahuje ani 1 m čtvereční :-P. O omezení cestování hromadnou dopravou jsem od vládních byrokratů ještě neslyšel. No ale co vyčítat vládě, které pracovně už od jejího sestavení a obsazení partajními hvězdami říkám "vláda blbů". Žijeme v novodobém Absurdistánu, netřeba se rozčilovat nad vládními nesmysly... Rv :-/ [>-] EU

M. Boháček 25.11.2020 9:43

Takto rôzne nezmyselné protiepidemiologické opatrenia sú všade. Takže by som povedal, za prvé, že s infekčnosťou a smrteľnosťou SarsCoV2 to nebude také horúce. Lebo to by pohrebné služby už dávno nestíhali pochovávať. Za druhé, tie opatrenia sú skôr na to, aby sme si privykali na obmedzovanie našej slobody, prípadne, aby sme uvítali nedostatočne testovanú vakcínu, ktorá nám "umožní návrat do normálu".

R. Benýšek 25.11.2020 14:01

Bingo.

Proč jen v těch komentářích píše tak málo lidí jako Vy, a mnohem víc je těch, u nichž si člověk leckdy říká, jestli neudělala Majka Terka někde chybu s tou povinnou školní docházkou, a jestli by nebylo lepší, kdyby zůstali ponecháni v milosrdném analfabetismu.