29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Reformy a taktika

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 2.7.2008 21:52

Sliby ODS

„ Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat.“

To není citace z programu ČSSD, ale to je doslovná citace článku II. Bod 6. Smlouvy ODS s voliči podepsané panem Topolánkem v červnu 2006. Neuplynul ani rok a smlouva se stala cárem papíru. Nehlásá ODS náhodu „nedotknutelnost“ svobodně uzavřených smluvních vztahů? Nebo to se stejně jako nulová tolerance korupci vztahuje „jen“ na ty druhé? . V loňských volbách ODS hodně slibovala a ty sliby byly velmi konkrétní. Třeba 1000 Kč pro každého důchodce od 1.ledna 2007. Osobně jsem potkal mnoho důchodců, kteří díky vidině tisícovky volili ODS. Nic jiného je nezajímalo. Dalším podvodem byl příslib 0% DPH na potraviny. Už se o něm také nemluví, ale jako hotová věc se prezentuje růst DPH u potravin z 5% na 9%. „Pokud budeme lidem před volbami otevřeně říkat, co máme v plánu, nikdy ve volbách nevyhrajeme.“ Mirek Topolánek, předseda ODS , Lidové noviny, 15. 4. 2006

Ano toto jediné splnil Topolánek na 100 % .

kamil 30.6.2008 21:51

pane ptáčku-vy jste ale pták

Jura 30.6.2008 17:40

....

Povím vám proč to tak je pane Ptáček...protože to je jedna guma vedle druhé...už ani nepouštím rádio...furt jen poplatky a poplatky>-...kdyby aspoň chvíli pro změnu oplatky...ale furt a furt poplatky...banda hňupů co si nevidí do tlamy...tak to vidím...určitě souhlasí i poslanec Vidím.

PROKOP BUBEN 30.6.2008 12:53

NO ANO

V době, kdy byl národ ve své většině ochoten snad opět pořádat sbírky na zlatý poklad republiky, kdy se utažení opasků mohlo považovat za cnost a nikoliv, jako dnes za vyloženou hloupost se zavedl neobolševický osvědčený styl - PO NÁS POTOPA,  obohacený o -  PŘED NÁMI ARGENTÍNA.....

 Nyní je nutné čerpat, opět podle věčných pravidel z NEVOLNÍKŮ v naději, že si to tito hromadně - NEUVĚDOMÍ....

PROKOP BUBEN 30.6.2008 12:54

Re: NO ANO

Nebo by se měli začít opět - BÁT.......

3směsi 30.6.2008 11:08

Nemůžeme

sehnat zaměstnance a když jsme se obrátili na prac.úřad, přijel J E D E N  - taxíkem, byl opilý a chtěl od nás razítko, že se nám nehodí.

Taky jsem viděla  zdravého, snědého muže, který žádal o místo paní majitelku, která si sama prodává ve svém maličkatém papírnictví - a po tom, co nepřijala jeho nabízené služby požádal o razítko. Já myslela, že s těma razítkama to už neexistuje, sem s reformami!!!

zalozak 30.6.2008 9:36

Prave proto ze si vetsina lidi uvedomuje nutnost reforem to soucasna vlada dela zcela zhovadile..

Reformy zdravotniho a socialniho systemu jsou nutne! Ano. Jsou nutne z hlediska horizontu blizke a delsi budoucnosti ale neni pravda ze narychlo splacane spatne udelane reformy zitra jsou lepsi nez status quo. 

Dlouhodobe reformy se NEDAJI pripravovat bez siroke diskuze a alespon zakulisni shody v klicovych bodech. Vladnouci strana by mela vyuzit svoji "prevahu" ( i kdyz mizivou) pro rizeni teto diskuze urcitym smerem ale jeji povinost, pokud chce vubec uspet, je najit spolecensky konsenzus.

Nesmyslne tlaceni na zmeny ktere jsou nedodelane, nepromyslene, plne velice nebezpecnych der a navic site na miru jistym subjektum... nepovedou nikam. Stejne se stezi povede co z toho uvest do praxe protoze opozice i odbory budou zdrzovat jak se da... a i to malo co se nesystemove "protlaci" pak bude zruseno. Vysledkem budou zase jen dalsi rozkradacky, pripadne arbitraze a bordel!!...     Prodelaji na tom vsichni.. ztrati ODS, ztrati podnikatele kteri na to vsadi urcitou dlouhodobou strategii, prodelaji obcane... jediny kdo mozna vydela jsou ti kteri chteji ziskat nejaky kratkodoby investicni zisk (tunel) a pak z toho vycouvat. A nerad bych se domnival ze toto je cilova skupina o kterou spicce ODS jde!

Urcite by mnohym prospelo si treba prostudovat jako slozity lobyismus napriklad i zelezna lady delala pro zajisteni podpory napric politickym spektrem (a take ji dosahla i kdyz na verejnosti prirozene "labouriste" rvali. ).. A to mela vetsinu!!!

Pepa Jetel 30.6.2008 12:12

Re: Prave proto ze si vetsina lidi uvedomuje nutnost reforem to soucasna vlada dela zcela zhovadile..

Přesně R^

Šťoural 30.6.2008 14:03

Re: Prave proto ze si vetsina lidi uvedomuje nutnost reforem to soucasna vlada dela zcela zhovadile..

Vážený pane,

možná se shodneme i na tom, že díky médiím, které široce prezentují jednotlivé výkřiky "hvězd" ČSSD, odborů, komunistů, sice všichni tvrdíme, že reformy jsou špatné. Ale - četl jste kompletně všechny zákony, podle kterých např. ministr Julínek chtěl dělat svoji reformu? Nebo víte jenom to, že dr. Rath něco z toho nepřipustí? Jenom na okraj - v posledním čísle časopisu Tempus medicorum, což je oficiální časopis České lékařské komory, které psal ještě dr. Rath jako šéf ČLK, je podepsán pod třemi články, ve kterých popisuje, jak každá vláda po volbách 2006 zavede poplatky ve zdravotnictví, a jak on, předseda ČLK, projednal s ministryní Emmerovou zvýšení plateb za lékařské výkony, protože lidi budou chodit potom k doktorům méně. Za dva týdny po té už tento odborník hovořil jinak, nicméně zvýšené platby zachoval, ale celkové limity plateb doktorům zachoval. Možná si vzpomenete, že začátkem roku 2006 chtěli doktoři stávkovat, protože věděli, že se do limitů nemohou vejít. Tak jim  ministr dr. Rath vytvořil k 1.4.2006 novou regulační vyhlášku, takže regulace I. pololetí 2006 se řídila  pomocí dvou stejně závazných ministerských dokumentů. O tom, jak se pak ČSSD a KSČ v parlamentu předháněly při hlasování o "Rathových" zákonech, které pak Ústavní soud zrušil,  už škoda mluvit.  Máte pocit, že to byla správně připravená a hlavně dobře prodiskutovaná reforma?

Tak to bylo v roce 2006 - myslíte si, že s lidmi s ČSSD je vůbec možné široce diskutovat o jakékoli reformě? Znáte nějaký argument podložený čísly, nějakou teorií, co by ČSSD dokázali v diskusi použít? Já znám jenom to, co ČSSD "nikdy nepřipustí". S lidmi, kteří jsou proti prodloužení věku odchodu do důchodu jenom proto, že si myslí, že je ještě dost času, ale nepředloží jediný čísly doložený argument, je totiž asi těžké "široce diskutovat".

Hlavní chybou vlády podle mého je to, že nedokáže dostat do médií odbornou diskusi k těmto problémům, že každý pokus o něco takového skončí u  výkřiků a urážek opozice.

Vlado Z 30.6.2008 16:16

Re: Re: Prave proto ze si vetsina lidi uvedomuje nutnost reforem to soucasna vlada dela zcela zhovadile..

Není třeba diskutovat s ČSSD, ale bylo by vhodné vyslechnout si alespoň názory lidí, kteří v tom-kterém systému pracují. Například pan ministr Julínek "diskutuje" vždy tak, že přijde a předloží hotovou věc, pak si blahosklonně vyslechne připomínky, na závěr prohlásí, že jsou všechny irelevantní resp. že stejně je nejlepší to, co chce on, a odchází s tím, že bylo učiněno pro veřejnou diskusi všechno. Pak se diví, co mu to vlastně vyčítáme...

Nebylo by nic zlé na tom, že má vláda proti sobě politickou opozici, to je normální. Špatné je, že má vláda proti sobě i naprostou většinu profesionálu v reformovaných oblastech a, že s tím nic nedělá resp. svoji neschopnost  komunikace zastírá ostentativním ignorováním každého, kdo má jiný názor. (Tím nechi říct, že všechny ty připomínky , co jsou vnášeny jsou zmysluplné a správné, ale některé opravdu za zamyšlení stojí, jsou ale automaticky meteny do koše.Proč?)

zalozak 30.6.2008 17:02

Re: Re: Prave proto ze si vetsina lidi uvedomuje nutnost reforem to soucasna vlada dela zcela zhovadile..

Cetl jsem to malo informaci ktere oficialne MZ poskytlo a pak zamery zakonu ktere kdosi vynesl ven. Jenze vite co ? - Diskuze se VEDE NAD ZAMEREM!!! Nikoliv nad navhem zakona.

Jeden z duvodu ( a zde neni CSSD o nic lepsi) proc nase zakony jsou tak zoufale splacane je ze diskuze misto toho aby se vedla na zamerem tak se diskutuje a doplneju zakon!!! Kdyby se misto toho aby se odsouhlasil zamer a nasledne jej pak pravnici transformovali do vhodnych paragrafu - to jest vytrorili zakon jako ramec a regulaci ... tak by vse vypadalo jinak.

Nikdo nerika ze Rath je o mnoho lepsi. Rozhodne umi byt take pekny demagog a je specialista na prevlekani kabatu neb lecos z tech "privatizacnich" metod kdysi sam navrhoval.  Nicmene to nic nemeni na faktu ze soucasna verze toho co se navrhuje nevypada vubec dobre a MZ (vcele s Julinkem ) ani neni ochoten do skutecne diskuze jit. Z tohoto pohledu - vzhledem k planovane divoke privatizaci a zajisteni trvalych prijmu soukromym spolecnosti (jinak se to nazvat )  me zpetne Rathuv navrh na zakonem zajisteny system velkych krajskych (spadovych) nemocnic zase tak spatny nepripada. 

Zda se da s CSSD diskutovat?  No, pred kamerami asi ne, ale ona se vetsina skutecnych jednani a hledani kompromisu prave pred kamerami moc nedela. Verim tomu ze se da vest diskuze s ostatnimi, kteri zahrnuji odborniky a predstavitele opozice. Chytra strana u moci totiz vi ze jedna vec jsou verejne pozy a druha je realita. Navic plati onen znamy princip z businesu - "What's in it for me"...  a obcas, budete se divit, se da najit spolecny jmenovatel i mezi velmi odlisnymi stranami prave na tomto principu...

pinkpanther 1.7.2008 10:53

Re: Prave proto ze si vetsina lidi uvedomuje nutnost reforem to soucasna vlada dela zcela zhovadile..

tak nejako, jenze kdo to tem nahore vysvetli? kdo s ti m pohne, a chteji s tim vubec pohnout?8-o

Petr Kohout 30.6.2008 7:46

Pan Rath plánuje reformovat ZDRAVOTNÍ systém tak, aby tím vyřešil DŮCHODOVÝ problém.

Správně. Pod Rathem-šéfzdravotníkem nám důchodci i vážně nemocní rychle vymřou.Žádná reforma, která by lidem pomohla nebude.

Frank 30.6.2008 6:53

Ptáčku, nejste moc jednoduchý?

Proč si myslíte, že většina voličů opozice jsou idioti? Nemůžete přece všechny porovnávat podle sebe.

Vašek 30.6.2008 22:27

Re: Ptáčku, nejste moc jednoduchý?

To si nemyslím, to vím.

Vasekpasek 30.6.2008 3:37

Ale vždyť to tak je!

Ten článek jsem nepochopil... Vždyť je to přesně tak, jak autor tvrdí, že to není. Reformy procházejí za hlasitého řevu opozice, která tím sbírá laciné body a vláda za to draze platí.

Stanislav 30.6.2008 1:41

Problém není opozice x koalice

Ona kdyby se ráčila aspoň sama koalice dohodnout, šlo by vše jinak. Jenže když při stávajícím rozložení sil v parlamentu si může každá "rebelka" přihřát svoji polívčičku na následující volby a když medializace každého nesouhlasu je zaručena, pak je dohoda těžká

Martin 30.6.2008 0:35

volici nejsou az tak blbi

kdyby opozice jen kricela ale nic jineho nedelala, tak ji nejakou verohodnost nezbasti. ted se situace zjednodusuje, diky vetsimu poctu hlasu v koalici bude mozno svobodne kricet a zaroven nebyt "pospinen" vladni politikou nejakou toleranci.  jen to by parta mirka dusina jeste mela u sebe udelat nejaky poradek

Drak 30.6.2008 8:40

Re: volici nejsou az tak blbi

...bohužel jsou... bližších 50 Kč na soc. dávkách než lepší stáří - to je daleko.