20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Referendum o EU bude

Stále častěji zaznívají slova o tom, že lidé nemají na to se rozhodnout správně, což však v době vstupu do EU zjevně nevadilo. Pro volbu prezidenta přímé hlasy voličů nevadí, rozhodnout o osudu vlastního státu však už nesmí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 4.7.2017 1:29

Re: Ve Svycarsku je referendum na vsechno mozne

Jmeno mam ''cizokrajinne'' prekroucene, preotoze pres 50 let neziji v rodnem hnizde, v CR, nastesti. Hulvatstvi: sledujte diskuse na Psu ci lidovkach, tam nekteri, Hamacek treba, dosti i dalsich , jen hledaji tu nejmensi prilezitost tem druhym dosti sproste nadavat, tak hnusen diskutery v cizine jen tezko najdete, mezi Cechy jich je ale velika uroda.. Svycarsko: tak dlouha historie to zase neni, nekdy v druhe polovine 19 st. doslo, ci temer doslo k obcanske valce. A co ma pomerne kratkou historii, je volebni pravo zen. Na Versailleske konferenci po prvni valce lhar Benes sliboval stat svycarskeho typu a lhal o poctu mensin. Vysledek byl rozpad a Mnichov. Pravem. Lhat se nema.

V. Čermák 3.7.2017 22:26

Re: Naše malá lokální zkušenost

Nějaké zásadní změny už byly provedeny? A nějaké zhoršené, přímo tragické, výsledky se už projevily? No tak, povězte nám o tom něco....

V. Klepetko 3.7.2017 22:02

Re: Referendum...

Já mám nějaký problém? :-)))

Přiznám se že o činnosti těch marginálních organizací nevím vůbec nic, soudě podle wiki jde o jakýsi okrajový neobolševický folklór, tím bych se nevzrušoval ...

Vzpomínám si na povodeň 2001 v Praze: na vlastní oči jsem viděl, jak i kur.y tahaly pytle s pískem proti stoupající vodě, a nikdo jim do těch ku.ev nenadávl... Někdo by mohl říci, že jejich přítomnost "dává jistotu naději", jak píšete, že nás voda pohltí... Já to ale nebyl tenkrát, a neřeknu to ani dnes.

Nehodím kamenem jako první! Jde nám totiž o naši budoucnost, naši svobodu a dokonce i o naši nesamozřejmou existenci jako takovou :-((((((

M. Prokop 3.7.2017 21:19

Re: BOS

Ano, KČP i BOS skutečně sebranka je. A sebranka jsou i ti, kdo k nim úmyslně pletou i ty, kterým je EU málo svobodná (zelený socialismus).

M. Prokop 3.7.2017 21:17

Re: Jak se chce někdo dozvědět

Musí.

Protože různých sajrajtů agentů je zde stále spousta. A na rozdíl od Svobodných dobře placených a z té možnosti svobody se mohou vzteky posrat a lžou jak zjednaní. Že, agente Rudolfe.

M. Prokop 3.7.2017 21:14

Re: Jak se chce někdo dozvědět

Rudolf Hofmanovič.

M. Prokop 3.7.2017 21:13

Re: Naše malá lokální zkušenost

Ovšem nechat ty změny dělat různé (ex)komouše nebo agenty STB taky není nejlepší nápad a výsledky jsou přímo tragicky horší.

P. Rudolf 3.7.2017 20:33

Re: Jak se chce někdo dozvědět

Tak je to taky správný. Holky a kluci z ruský ambasády a jí placených "svobodných" se musí trochu snažit.

I. Břízová 3.7.2017 20:17

Re: Jak se chce někdo dozvědět

Pane Jelínku, jste si jist, že víte co znamená otazník?

J. Jelínek 3.7.2017 19:35

Re: No, Parlament má koule (někdy)

Také považuji rozhodnutí parlamentu za správné, ač jsem kavárenský sluníčkář.

J. Jelínek 3.7.2017 19:31

Re: Jak se chce někdo dozvědět

To jako vy jste ten "statečný agent" ? Tak to potom jo.

J. Šimek 3.7.2017 19:13

Re:

Aha, takže panikaříte :o)

Z. Lapil 3.7.2017 18:33

Re: on někdo to referendum o EU zakázal?

Referendum jistě provést lze, i kdyby to mělo znamenat speciální zákon. Problém vidím v tom, že když se v EU konalo referendum naposledy, tak byla odmítnuta evropská ústava v Nizozemí a ve Francii. Následně byla evropská ústava stornována a nahrazena Lisabonskou smlouvou, obsahově dosti podobnou včetně toho, že EU získala právní subjektivitu, jedině že nová smlouva = ústava byla nahrazena novelizací smluv stávajících, čímž přestala být k přijetí nutná referenda.

Což tehdy mnohým připomnělo žertík z bolševických dob, a sice ten o úplně prvních demokratických volbách. Konaly s v ráji a Bůh tehdy přivedl Adamovi Evu a řekl: "Vyber si".

Z. Velínský 3.7.2017 18:20

Naše malá lokální zkušenost

Jako by to sem nepatřilo, ale ...

Když jste loni touhle dobou vyjádřil pochybnost o státním systému EET, snesla se na Vás neskutečná smršť nadávek a odporu veřejnosti. Když teď, o rok později, EET pochválíte, dočkáte se od veřejnosti stejně nenávistné smršti.

Nálada veřejnosti je krátkozraká. A je úplná šílenost podle ní dělat zásadní rozhodnutí o politice a ekonomii státu.

M. Prokop 3.7.2017 18:17

Re: Jak se chce někdo dozvědět

A v tomhle bude mít pravdu.

Statečný agent?

Z. Velínský 3.7.2017 18:03

Re: demokracie vocaďpocaď

"A co jako bude potom?" není žádná podpásovka, je to úplně logická otázka na někoho, kdo chce zbořit to, co se 50 let stavělo. Co stálo hodně dohadování a kompromisů. A jinak, u brexitu se ukázalo, ti brexitáři neměli žádnou představu, co dělat po vítězství, jak jsou zaskočeni a neví, co teď. Byla to tedy od nich strašná nezodpovědnost do toho jít a nemít "plán B". To není, že se to omílalo (a potažmo že to není pravda). To je dnešní britská skutečnost.

M. Těhanová 3.7.2017 17:27

Re: Co je pro vás pitomost, kterou nepřipustíme?

Přesně vystižené!

P. Klíma 3.7.2017 17:25

No, Parlament má koule (někdy)

Soudím tak po schválení podpory státu ozbrojenými občany, navzdory Bruselu.

L. Vrána 3.7.2017 17:19

Re: Výsledky činů "zelených"-požár busu

Pozoruhodné. Požáry způsobené minerálním olejem použitým jako hydraulická kapalina se dříve stávaly relativně často. Několik sovětských + ruských ponorek kdysi z tohoto důvodu vyhořelo a případně se potopilo. Takže by se o nebezpečí mělo vědět.Že by to nevěděl nějaký Afroinženýr, to bych chápal, ale že jsou Němci už tak zblblí?

S. Netzer 3.7.2017 17:00

Re: Jak se chce někdo dozvědět

Takových soudružek je zde víc.

Já znám jinou, která pana R. označí za neomarxistu, nacibolševika, židobijce a antisemitu.

J. Jelínek 3.7.2017 16:57

Re: Referendum...

Vždyť o tom píšu níže. Pokud poplujete na jedné lodi s KČP, BOS a hradní ekipou, nemáte šanci. Váš problém je, že se chce přiživit moc vykuků, a to mi dává jistou naději.

J. Jelínek 3.7.2017 16:53

Re: Jak se chce někdo dozvědět

Víte, za to vás paní soiudružka Kanioková označí za cvoka a eurofila, elitáře a neodemokrata. Kdoví, jestli ne za pražského kavárníka. Buďte statečný.

J. Jelínek 3.7.2017 16:49

Re: Jste cvok..

Pozoruhodný postřeh od blbky.

S. Netzer 3.7.2017 16:45

Re: Aha.... "divné noty".... taky argument..

Paní Heidlerová je na rozdíl od vás myslící osoba, kterou by nikdy podobná stupidita o "kolonii bruselského politbyra" nenapadla.

P. Rudolf 3.7.2017 16:20

Jak se chce někdo dozvědět

jaký názor má na tu či onu věc Kreml, stačí si přečíst něco od "svobodných". Výhodou dnešní doby je, že si to může ověřit u komoušů, v Centru českého žvástu IVK, na Hradě či u Surrealistů.

R. Tichý 3.7.2017 16:16

Re:

Ano, likvidují. A kdo si nutně představuje fyzickou vraždu, ten je primitiv. Série článků úplně postačí......

J. Pospíšil 3.7.2017 16:15

Re: on někdo to referendum o EU zakázal?

Nějaké podpisy nemají pro uskutečnění referenda v ČR význam. Referendum musí být stanoveno ústavním zákonem.

J. Šimek 3.7.2017 15:17

Re:

Likvidují odpůrce:o) Vy máte velkou hubu, lžete nebo panikaříte?

J. Mrázek 3.7.2017 15:16

Výsledky činů "zelených"-požár busu

18 uhořelých důchodců v autobusu : Důvodem byl rmodernizovaný klimatizační systém se zbrusu novou chladící kapalinou R1234yf , která nahradila starou a osvědčenou R123a. Ta však nesplňovala přísná kritéria stanovená Evropskou komisí EU, která ji zakázala, neboť přispívala ke globálnímu oteplování. Což by mohlo způsobit vyhynutí ledních medvědů. Nová chladící kapalina R1234yf má jen jeden drobný nedostatek:

1. R1234yf je (na rozdíl od té staré) hořlavá , proto při čelním nárazu může způsobit požár.

V. Klepetko 3.7.2017 15:09

Referendum...

Musíme žádat takové referendum, které: 1. Má šanci být vyhlášeno 2. Má dobrou šanci na masovou účast a jasné většinové rozhodnutí . 3. Dává smysl z hlediska zájmů nasi země tak, jak tyto zájmy chápe co nejširší koalice "atifederalistů" v ČR. Je třeba hledat nejmenší možný společný jmenovatel, něco, na čem se schodne Zao-Ce_Tung, Okamura, Chovanec, Mach, Fiala, Babiš i Robejšek! Je naprosto zjevné, že na podpoře referenda o našem "setrvání v EU" se žádná shoda nenajde! A proto považuji za rozumné žádat buď

A/ Referendum o našem zařazení / nezařazení do "tvrdého jádra", nebo

B/ Referendum o přijetí ústavního zákona, kterým by se migrační a azylová politika vracela do výlučné kompetence ČR.

Myslím si, že oba tyto návrhy jsou "průchozí " pokud jde o podporu výše zmíněných hráčů - a je jedno co si o nich myslíme, společně by mohli zatáhnout za jeden provaz a referendum prosadit. Politika je umění věci prakticky zařídit a k tomu je třeba širší shoda!

Pokud se nesjednotíme na nějakém minimálním, ale prosaditelném požadavku, tak eurohujeři zvítězí!