29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Referendum o EU bude

Stále častěji zaznívají slova o tom, že lidé nemají na to se rozhodnout správně, což však v době vstupu do EU zjevně nevadilo. Pro volbu prezidenta přímé hlasy voličů nevadí, rozhodnout o osudu vlastního státu však už nesmí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Uživatel 3.7.2017 8:31

Uživatel požádal o vymazání
J. Jelínek 3.7.2017 8:56

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Ono Švýcarsko, nebo VB s Brazílií někdy spadalo do "blízkého přihraničí" RF? Voják z Impéria někdy napájel koně z Temže?

O. Uživatel 3.7.2017 9:11

Uživatel požádal o vymazání
J. Jelínek 3.7.2017 9:17

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Sakra, tak si to přiznejte, alespoň sobě, že byste raději moudrou vládu Vladimira Vladimiroviče. A já zase přesně naopak. Oba jsme přesvědčeni, že víme co je pro naši zem nejlepší a spolu se nikdy neshodnem. Ještě to by scházelo.

P. Zinga 3.7.2017 9:30

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Jelene, počkej si do října...

J. Jelínek 3.7.2017 9:38

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Ale jo, naprosto souhlasím, počkám.

O. Uživatel 3.7.2017 11:47

Uživatel požádal o vymazání
J. Novak 3.7.2017 8:53

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Ano, z Donbasu se už kope tunel pod Pražský Hrad, aby bylo kudy obsadit vojensky Českou kotlinu. Přestaňte strašit Ruskem a přemýšlejte raději o tom, co budete dělat, až z Německa vtrhnou do Čech turecké a jiné islámské hordy, kterých je tam více než dost. Jenom zatím nemají dostatek zbraní a organizace.

J. Jelínek 3.7.2017 9:12

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

To už tady bylo na PSU jednou, ten tunel z Donbasu. Chce to trošku inovace. Momochodem, naposledy řádili hordy po zuby ozbrojených a dobře organizovaných okupantů kdy? Odkud sem vtrhly? Napovím, velké procento těch vojáků bylo také muslimského vyznání i když se pyšnilo rudou hvězdičkou na čepici,

M. Vondráček 3.7.2017 12:48

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Jen několik málo desítek let před nimi tu řádili nadčlověci , co se dnes opět považují za výkvět Evropy ...

V. Heidlerová 3.7.2017 8:38

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Nemyslím, že bychom byli středoevropskou kolonií EU, jak byste potom charakterisoval naše přežívání pod bolševickou nadvládou SSSR a Ruska??? To jsme byli a máme být znovu gubernií s ožralým gubernátorem v čele??? Nemáme se tak špatně, abychom museli podstupovat tak radikální změnu a vrátit se do chudé a ničící náruče ruského medvěda. Až v ní budete, tak už si tak svobodně nezanadáváte na PC.

A. Sedláčková 3.7.2017 10:38

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

PROČ musíte, pí Heidlerová, stavět problém takto. Podobné názory občas slýchám a rozumím tomu tak,že buďto máte lokajskou povahu a musíte být pod (nebo s) někým nebo to používáte jako jediný argument: když ne ta boží EU, tak jedině zloduch Putin. Bude v tom nejspíš obojí.

K. Frauknecht 3.7.2017 12:18

Re: :-)))

Třeba je to mnohem jednoduší. Třeba je to jenom o hlavě, teda o jejím obsahu :-)))!

V. Heidlerová 3.7.2017 13:29

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Vaše pronikavý rozpoznávací talent trefil hřebík na hlavičku. Stávám se vaším oddaným sluhou a lokajem, komořím, panskou, služkou, posluhovačkou, podkoním - naprosto jste si mou lokajskou povahu získala. Ode dneška sloužím jen vám.

J. Kanioková 3.7.2017 15:06

Souzním..

P. Dvořák 3.7.2017 2:43

Ano, referendum chci.

Ale Kalousek má větší slovo, protože jeho hlava několikrát zaplní obrazovku.

P. Dvořák 3.7.2017 4:22

Ano, referendum chci.

.... několikrát týdně ....

V. Kotas 3.7.2017 5:52

Re: Ano, referendum chci.

Brzy tomu bude konec !

J. Jurax 3.7.2017 2:39

Ono mělo být referendum

i o Lisabonské smlouvě.

Nicméně sprostnému lidu se tak mocná zbraň jako referendum dát nemůže. Lid pravda může rozhodnout blbě, dokonce i blběji než volení zastupiči, ale hlavně by mohl voleným zastupičům rušit jejich kruhy. A toho bohdá nebude - stačí, že se do toho lid plete při volbách.

P. Sulc 3.7.2017 2:26

Ve Svycarsku je referendum na vsechno mozne

a presto stat preziva , dokonce jeste lepe nez ty ostatni. Jestli Cesi nebudou lini a zvanit jen u piva, nakonec se prava na referendum dockaji. Chce to ovsem se vice snazit, ,massove demonstrace, abcanska neposlusnost a hlavne jednota. A ta je ovsem horsi, tradicne stale rozhadani Cesi se radeji budou mezi ssebou stale rafat, hulvatsky si navzajem nadavat, nez ze by se sjednotili za svuj pozadavek: pravo na referendum. A rekneme" hlasovat o clenstvi v EU kazdych deset let.

V. Heidlerová 3.7.2017 8:34

Re: Ve Svycarsku je referendum na vsechno mozne

Myslím, že tradiční rozhádanost není jen vlastností českou, mrkněme do USA, VB, Ruska atd.atd. Češi spíš fňukají, remcají jsou pořád s něčím nespokojení, ale umějí se taky dát dohromady, když teče do bot. Nehledejte na Češích stále jen špatné vlastnosti, jinak toho budete sám živoucím dokladem, i když si už překrucujete jméno na cizokrajné. Hulvátství je vlastní našemu presidentovi, neplatí to však obecn, ani Trump nemá zrovna salónní mravy. A král lží -Putin, za jehož vlády probíhají atentáty na nepohodlne jednotlivce, ale i národy. Švýcarské demokracie je unikát vypěstovaný místními podmínkami a dlouhou historií, k tomu je třeba řadu let, než je možno ho kopírovat i v jiných zemích. Dnes je vidět, že přímá volba presidenta byla chyba, omyl blbost. Nazdar.

P. Sulc 4.7.2017 1:29

Re: Ve Svycarsku je referendum na vsechno mozne

Jmeno mam ''cizokrajinne'' prekroucene, preotoze pres 50 let neziji v rodnem hnizde, v CR, nastesti. Hulvatstvi: sledujte diskuse na Psu ci lidovkach, tam nekteri, Hamacek treba, dosti i dalsich , jen hledaji tu nejmensi prilezitost tem druhym dosti sproste nadavat, tak hnusen diskutery v cizine jen tezko najdete, mezi Cechy jich je ale velika uroda.. Svycarsko: tak dlouha historie to zase neni, nekdy v druhe polovine 19 st. doslo, ci temer doslo k obcanske valce. A co ma pomerne kratkou historii, je volebni pravo zen. Na Versailleske konferenci po prvni valce lhar Benes sliboval stat svycarskeho typu a lhal o poctu mensin. Vysledek byl rozpad a Mnichov. Pravem. Lhat se nema.

I. Dekyský 3.7.2017 0:52

Ano

Jistě že chceme referendum, tak jako ho chtějí všichni jen trochu normální a slušní lidé. A moc dobře víme, kdo jsou ti, kteří ho nechtějí...

P. Sulc 3.7.2017 2:29

Re: Ano

Mate pravdu, ale pokud budete vznaset sve pozadavky na referendum v hospode u piva ci rikat je manzelce u TV, hned tak to referendum nebude, budte si tim jist.

J. Jurax 3.7.2017 2:41

Re: Ano

Ono nebude, ani když požadavky budete vznášet kdekoliv jinde. Kapři si sami rybník nevypustí. A výměna kaprů při volbách nepomůže - zamění se jen jedni kapři za jiné.

Máte v USA institut referenda?

J. Babička 3.7.2017 3:03

Re: Ano

Kalifornie má referendum již od svého založení. V čechách se považuje za lék na všechno.. jedině kdy skutečné bylo k něčemu dobré, když se odhasovalo snížení daně s nemovitostí a zavedení trestu smrti. Jinak na to doplatil Schwarcenegger, když myslel, že bude prosazovat nápravu levicových zákonů pomocí referend. Lidi mu k volbám nepřišli a kdo přišel tak to byly zorganisované skupiny oposicí. Referendum se koná, pokud ten co ho požaduje, sežene dost podpisů k jeho vyhlášení.