24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Referendum o EU bude

Stále častěji zaznívají slova o tom, že lidé nemají na to se rozhodnout správně, což však v době vstupu do EU zjevně nevadilo. Pro volbu prezidenta přímé hlasy voličů nevadí, rozhodnout o osudu vlastního státu však už nesmí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jelínek 3.7.2017 10:15

Re: Co je pro vás pitomost, kterou nepřipustíme?

Teď jsem asi trochu mimo, o čem to mluvíte?

V. Student 3.7.2017 14:24

Re: Co je pro vás pitomost, kterou nepřipustíme?

Mluvím o účelovém jednání někoho, kdo věci příliš nerozumí, ale dělá všechno proto, aby splnil formální požadavky a mohl soutěžit. O dotace, o zakázky, o post prezidenta třeba...

Takhle: já pana Drahoše neznám, ale jsem přesvědčen, že v politice by se člověk měl pohybovat ještě předtím, než dostane nápad zaujmou v ní zajímavý post. Úplný nováček sice voní příslibem čistoty, ale ono uspět v politice, to je poměrně složitý proces. To že je p. Drahoš dobrý v nějakém oboru, neznamená, že uspěje jako prezident. Z mého pohledu by měl setsakra podrobně vysvětlovat, proč si myslí, že zrovna on je ten pravý.

M. Těhanová 3.7.2017 17:27

Re: Co je pro vás pitomost, kterou nepřipustíme?

Přesně vystižené!

M. Rubáš 3.7.2017 9:21

Pryč z EU

Nic dobrého nelze čekat od neomarxistické Evropské unie a jejich lídrů. Bylo by chybou zařazovat se do hlavního proudu EU. Hlavní proud teče do kanálu. Refertendum bude podle mě do 5-10 let. EU se zničí sama svou arogancí a nenasytností.

http://www.epshark.cz/clanek/100/bezdetni-evropsti-lidri-nas-jako-namesicni-vedou-do-katastrofy

R. Houška 3.7.2017 8:31

Matějko, vám už ten fakt, kým jste placeni, leze i z nosu...

J. Kanioková 3.7.2017 15:01

Kým ?

V. Heidlerová 3.7.2017 8:27

Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Líbivá slova presidenta Zemana adresovaná stádnímu myšlení jsou jako obvykle poťouchlá a škodlivá. Malý stát, jehož propojení s okolním světem je víc než potřebné, nemůže jednat jako velmoc VB, jsme závislí na Evropě. Ta závislost je z mnoha důvodů dobrá, ne škodlivá. Snad nejsme takoví hlupáci, kteří napřed do Evropy chtěli, ba dokonce se "odjakživa" Evropany cítili, abychom teď společenství opouštěli. Má více kladů než záporů, vyvazuje nás z životně nebezpečné závislosti na východní říši, která si potřebuje upevnit sebevědomí po prohře ve studené válce.

Autor článku - agitátor pro rozbití Evropy - je pouhým slouhou něčích zájmů, hádejme, odkud vítr vane. Odtud, odkud kdysi přicházel mráz.

R. Langer 3.7.2017 8:53

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Jasně, evropští komouši jako ty soudružko se hádají s ruskými komouši o sféru vlivu a používají oba stejnou rétoriku. Jste k smíchu... :-D

Víte, možná že zatím ti evropští komouši vypadají lépe, ale nevěřte tomu, pořád to jsou komouši. A třeba já nechci lézt do prdele žádným komoušům, ani ruským, ani těm evropským. Nicméně je vtipné, jak komouši straší strašidlem komunismu. :-D

V. Heidlerová 3.7.2017 8:55

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Háááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

R. Langer 3.7.2017 8:58

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Copak, nepovažujete se za komouše? :-D

O. Uživatel 3.7.2017 9:05

Uživatel požádal o vymazání
J. Kanioková 3.7.2017 14:45

Vám se líbí ta Eurodiktatura ???

EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne... !

J. Kanioková 3.7.2017 14:46

Re: Vám se líbí ta Eurodiktatura ???

Ne, on je eurofil a pro něj platí - :

Autor: J. Kanioková Datum: 3.7.2017 14:37

http://jdem.cz/day977

J. Kanioková 3.7.2017 14:47

Re: Vám se líbí ta Eurodiktatura ???

http://jdem.cz/day977

Š. Hašek 3.7.2017 9:16

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Vážená paní Heidlerová.

1. Nejsme životně závislí na brusele (nevím proč si stále pletete brusele a světadíl Evropa).

2. Bylo-li vyhlášeno referendum pro vstup, rovněž může být vyhlášeno i pro výstup.

3. Referendum není záležitost nejakého přilétlého odněkud (Drahoše), viz zákon o referendu v ČR. Seznamte se s ním. Drahoš by chtěl být zvolen občany, kterým potom zakáže referendum pro jejich celkovou zaostalost (je tak blbej, nebo navedenej?).

4. Domnívám se, že již dnes převažují zápory členství v této již nepokrytě Evropu rozvracející sešlosti. A naprosto nechápu, jak jste mohla pana Matějku charakterizovat slovy -agitátor, rozbíjející Evropu-. Opět nerozlišování pojmů "brusele komisariát" a kooperující státy světadílu Evropa. Bude to asi pro Vás dost těžké a složité.

V. Heidlerová 3.7.2017 13:22

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Máte pravdu, je to těžké a složité, zvláště pro mne, neb jsem osoba duševně zaostalá. Děkuji, že jste do mého chabě osvíceného centra mysli vnesl paprsek poznání, snad to světélko vstřebám. Že jsem na dobré cestě, o tom svědčí zájem o skloňování názvu Brusel, podle prdel? Taky mi svítá, že bude dobré volit ušlechtilého myslitele( jenž by měl jít do prde--e) Miloše Zemana, protože asi jiná možnost neexistuje. Jelikož je mi 8O pryč, moje rozlišovací schopnosti jsou omezené, ráda se nechám poučit o správném cíli, k němuž máme směřovat. Připadám si jako zbloudilý Jeníček s Mařenkou v černém lese, jsem vděčná, že mne dovedete k vytoužené perníkové chaloupce na kuří nožce v březovém háji s hodným báťuškou a matrjoškou navečer pod Moskvou.

P. Zinga 3.7.2017 9:24

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Hei(l)dlerová, jestliže to ještě nevíte, tak Vám sdělím novinu: Česko je v Evropě odjakživa. A EU není Evropa, je to pouze EU. Nepředpokládám, že jste služkou někoho, nýbrž obvyklý užitečný idi.t.

Jako genderka se určitě neurážíte, že se nechovám gentlemansky k ženě.

Š. Hašek 3.7.2017 9:36

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Ženy stejně nebudou, budeme všichni osoby. Jenom Dienstbier bude mít starosti (protože se onehdá promenoval po parlamentu s plackou -Jsem žena-.

V. Heidlerová 3.7.2017 13:25

Re: Doufám, že takovou pitomost nepřipustíme!!!

Bingo, ty jsi vtipný, Zingo. Zpíváš podle divných not, ne já - Ty jsi idiot. Heil!

J. Kanioková 3.7.2017 14:53

Aha.... "divné noty".... taky argument..

hlásila jste se k vlastenectví. Tudíž je zvláštní, že vám nevadí, že už opět nejsme suverénní zemí.. že jsme v podstatě kolonií bruselského politbyra..

S. Netzer 3.7.2017 16:45

Re: Aha.... "divné noty".... taky argument..

Paní Heidlerová je na rozdíl od vás myslící osoba, kterou by nikdy podobná stupidita o "kolonii bruselského politbyra" nenapadla.

J. Šimek 3.7.2017 8:08

I bez osobní zkušenosti vím, co jste zač :o)

Takže si pár bodů z vašeho propagandistického seznamu můžete škrtnout, protože tak věc nestojí ...

M. Šejna 3.7.2017 7:39

on někdo to referendum o EU zakázal?

Referendum o setrvání či vystoupení z EU lze provést, takže netuším, na co si pan Matějka stěžuje. Jen je potřeba sehnat pro to určitý počet podpisů. Takže ať se náš "velký politik" Matějka snaží a shání ty podpisy, místo to, aby si stěžoval tady na Psu.

Š. Hašek 3.7.2017 9:24

Re: on někdo to referendum o EU zakázal?

Zde ale nejde ani o pana Matějku Matějku, pan Drahoš se tak nějak pyšně domnívá, že blahosklonně "dovolí" referendum. Skoro jako bych slyšel "ale občany před tím tak nějak vytřídíme, aby to dopadlo".

Zkráceno.

P. Zinga 3.7.2017 9:27

Re: on někdo to referendum o EU zakázal?

No, pane Šejno, já myslel, že víte,. jaký je rozdíl mezi závazným a nezávazným referendem na státní úrovni. Nebyl kreferendu o vstupu potřeba zvláštní zákon? Nejsem si jistý, ptám se.

M. Šejna 3.7.2017 10:11

pane Zingo

teď jsem zjistil, že ústavní zákon o celostátním referendu je sice touto vládou připraven, ale parlament se nemá k tomu, aby jej projednal a schválil. Takže jsem původně napsal pitomost, protože podpisy nestačí, když neexistuje zákon. Zatím lze uspořádat jen místní referenda.

Takže budeme muset v podzimních volbách volit ty strany, které mají schválení zákona o celostátním referendu ve svém programu.

J. Pospíšil 3.7.2017 16:15

Re: on někdo to referendum o EU zakázal?

Nějaké podpisy nemají pro uskutečnění referenda v ČR význam. Referendum musí být stanoveno ústavním zákonem.

Z. Lapil 3.7.2017 18:33

Re: on někdo to referendum o EU zakázal?

Referendum jistě provést lze, i kdyby to mělo znamenat speciální zákon. Problém vidím v tom, že když se v EU konalo referendum naposledy, tak byla odmítnuta evropská ústava v Nizozemí a ve Francii. Následně byla evropská ústava stornována a nahrazena Lisabonskou smlouvou, obsahově dosti podobnou včetně toho, že EU získala právní subjektivitu, jedině že nová smlouva = ústava byla nahrazena novelizací smluv stávajících, čímž přestala být k přijetí nutná referenda.

Což tehdy mnohým připomnělo žertík z bolševických dob, a sice ten o úplně prvních demokratických volbách. Konaly s v ráji a Bůh tehdy přivedl Adamovi Evu a řekl: "Vyber si".

V. Kotas 3.7.2017 5:54

JIsté je, že se EU nebude chít

vzdát své / svých středoevropských kolonií.

J. Jelínek 3.7.2017 8:18

Re: JIsté je, že se EU nebude chít

Jisté také je, že RF se nebude chtít vzdát svých středoevropských gubernií. Takže ano, nech%t proběhne referendum s jasně formulovanou otázkou: Když ne EU, tak RF? Není totiž dle mého názoru allternativa tohoto dilematu.