23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Realisté prostě vzniknout museli

Vznikla nová politická strana Realisté a vzbudila na veřejnosti, tedy v médiích, nečekaně velký ohlas. Jistě nešlo o zprávu týdne, přesto je nezvyklé, že se někdo novou stranou vůbec zabýval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Novák 28.11.2016 7:44

Na naší politické scéně

chybí strana "kmotrů v pozadí", mezi které patří i M. Dospiva. ODS a TOP 09 se "kmotrům" zřejmě jeví už neužitečné, proto na volby nedostanou peníze a neuspějí. ČSSD je rovněž bez peněz, takže se jí asi není třeba obávat, navíc Sobotka se nechává vodit na špagátkách a tím likviduje ČSSD stejně, jako předsedové ODS zlikvidovali ji (např. se ostře vymezuje proti Babišovi a Zemanovi, což považuji za zbytečné a nediplomatické a předpokládám, že to nepochází z jeho hlavy). Robejšek je vhodný. Je nový, možná dostane nějaké hlasy. Není to politik, nemá zkušenosti, bude možné ho využít a pak z něj v té jeho straně udělat páté kolo u vozu. Je intelektuálně těžká váha, ale držitelé peněz budou vědět, jak s ním zamést. Zatím to vypadá, že se nechává koupit ještě dřív, než pořádně začal. Kdo ví, jestli mu založení Realistů někdo nenašeptal. Pořádným politikem může být jedině někdo, kdo se vyzná a dokáže si udržet nezávislost na "kmotrech" a nadnárodních společnostech, které ČR ovládají. V současné české politice jsou jen dva takoví, a to Babiš a Zeman. Oba jsou proto fackovací panáci. Babiš je ovšem taky "kmotr", jenom sám pro sebe. Je to ale spíš "polokmotr", nemá kolem sebe mafiánskou rodinu, takže vystupuje do popředí a dělá všechno, i ministra financí, sám. Zatím postupuje takticky, naplno se projeví až po vítězných volbách. Může to být příklad politika, který se vyzná a udrží si nezávislost, ale jen pro sebe a pro nás obyčejné lidi to nemusí znamenat nic dobrého. Na druhé straně právě proto, že vystupuje do popředí, nejspíš jednou zapadne podobně jako zapadli Topolánek, Nečas a jiní nebo jako zapadá Kalousek se Schwarzenbergem. Praví "kmotři" zůstanou v pozadí a když se jejich člověk okouká nebo přímo zdiskredituje, nasadí někoho jiného z "rodiny".

D. Polanský 28.11.2016 7:20

Nečekané velký ohlas ...

Tak tahle nějak vypadá mediální masáž.

E. Vašátko 28.11.2016 5:33

Robejšek nám tu ještě chyběl

Nic proti tomu, kdyby se tahle partaj ustavila po volbách a měla na vývoj dost času. Ovšem takhle to vypadá, že jde spíš o to, aby rozdrobila pravici na ještě menší kousky a zajistila tak více hlasů pro Babiše. Proto ta vstřícnost od Babiše i Zemana. A spousta lidí na to skočí, právě tak, jako naskakuje na ANO. My si snad nic lepšího ani nezasloužíme.

A. Bocek 28.11.2016 6:56

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Takže na pravici: ODS nemá lídra , který by byl vidět , TOP 09 ho má , ale je to profláklý Kalousek , ANO prosazením EET naštvala všechny drobné živnostníky a MEŘO štve všechny vlasatníky dieselů. Starostové ukotvení v regionech by mohli spolupracovat na zdravém vlastenectví v rodině, v obci a v regionu. Realisté mají velkou šanci.

A. Reček 28.11.2016 7:16

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Že vzniká partaj Realisté je tématem pouze médií. Zatím vůbec v hospodách debata na toto téma neprobíhá a zvláště teď před koncem roku o politice vůbec. Možná v Praze ano, ale jinde nezjistil jsem.

E. Erat 28.11.2016 7:43

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Ano, v Praze v hospodách probíhá.

V. Mlich 28.11.2016 8:06

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Přesněji v kavárnách. Tam mají bobky z toho, že TOPka putuje do polického zapomnění, tak horečně hledají jinou vlnu, která by je zas chvilku ponesla.

J. Vozábalová 28.11.2016 9:30

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Ale probíhá - nejen v Praze a hlavně nejen v hospodách. A to se potkávám s opravdu málo lidmi.

E. Vašátko 28.11.2016 15:06

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Kalousek je zatím u nás jediný skutečný politik schopný odolávat Babišovi a Zemanovi a proto na něj také oba útočí. Samozřejmě že ho svorně nenávidí a pomlouvá levice ze všech stran a prostě všichni, kterým se nehodí do krámu. KDÚ mu vyčítá ten návrh na domluvu s Paroubkem o tiché podpoře komunistů, ale myslím, že to nebyl hloupý návrh, ve Francii kdysi přijetím komunistů do vlády byli nadlouho potom likvidováni, když museli své nápady realizovat v praxi. Jeho návrh na sjednocení pravice i za cenu toho, že sám kandidovat nebude považuji za velmi rozumný a obětavý a pokud to pravicoví leadeři myslí vážně, měli by o tom uvažovat, protože to je jediná cesta.

P. Maleček 28.11.2016 4:20

Hm, tak zelení jsou prý středoví liberálové?

A proč se jim pak říká melouni? To podle tenké zelené šlupky uvnitř skrývající masivní rudě totalitní jádro! Snad autore pochopíte, že pak dál číst, či dokonce zvažovat vaše politologické úvahy je jen ztráta času. A potvrzení poněkud mdlého rozumu.

No a i na demokratičnost Robejška jsem zvědav. Ono totiž z toho, kdo vzývá neomylnost davu se povětšinou vyklube pěkný despota, který mu žvaněním o jeho neomylnosti podkuřuje a maže med kolem huby, chce totalitně vládnout.

Zvlášť když od v tomto oboru velmistra, toho času díky tupému a tím snadno zmanipulovatelnému davu trůnícímu na Hradě, převezme metál.

J. Vozábalová 28.11.2016 1:21

Nechci být protivná, ale.....

"Realisté nemusí v nadcházejících volbách uspět. I kdyby však neuspěly, samotnou svou existencí připomínají otázky,...."

Prosím pane autore, opravte to - je to velká rána přes oči. I když je podmět nevyjádřený, koncovka přísudku musí být ve shodě. Ono se stane a rozhodně Vás nepodezírám, že by šlo o neznalost, ale přesto... A také bych raději použila "nemusejí" - přece jen bych ten název brala jako množné číslo.

Jinak - kodex uveřejněný na internetu je relativně dlouhý a není to rekreační čtení - nechávám si na názor trochu času. Musím ale říci - zatím se mi ten projekt jeví nadějně - pana Robejška také sleduji pečlivě.

J. Kanioková 28.11.2016 0:49

Protože Robejškovy názory pečlivě sledují už dlouho,

budu je volit a fandit. Doufám, že si bude umět kolem sebe shromáždit chytré kvalitní lidi, a ochotné pro dobré působení jejich strany v politice i dost obětovat. Aby to byli konzervativnější lidi s důrazem na pravicově reálnou ekonomiku, prorodinnou politiku, silně proti nesmyslům neoliberálních vlivových levicových skupin, neziskovkám. Taky proti přijímání prchlíků i jiných šíleností z EU.

J. Fridrich 28.11.2016 7:12

Re: Protože Robejškovy názory pečlivě sledují už dlouho,

Souhlas.. Je to určitá naděje, že by Realisté vedení panem Robejškem mohli politiku v naší zemi rehabilitovat a hlavně zabránit tomu šílenému multikulti experimentu, který rozvrací naši Evropskou civilizaci a naše způsoby života..

M. Valenta 28.11.2016 8:42

Re: Protože Robejškovy názory pečlivě sledují už dlouho,

S metálem od ruského trola a s Dospivou v zádech? Raději ještě vyčkejte.