16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdeněk 28.1.2009 23:08

pro všechny liberalisty a zrádce země

Letiště v Ruzyni nevybudoval žádný soukromník, to nechal postavit stát v době hospodářské krize (například se nesměla používat těžká technika aby se zaměstnalo co nejvíce dělníků)

Privatizace zisků, znárodnění dluhů. Budou z nás cizinci a otroci ve vlastní zemi. Prodáme vše a až nebude co prodávat, pak teprve liberalismus vyhraje, bude to vítězství pracujících nadnárodních fašistů nad občany této země!!! A tak se to dnes děje i v mnoha jiných zemích!

Camral 28.1.2009 23:20

Re: pro všechny liberalisty a zrádce země

Kromě Hradu a pár maličkostí,je už všechno rozfofrováno-soudruzi liberálové.

Vlad 28.1.2009 23:06

Otázka zní jina:

Proč vůbec letiště prodávat, když se výnos z prodeje rozplyne na propagaci olympyjády a Hunie a lyžování na Václaváku.

A když, tak proč neprodáme hned taky Ráčana? DEovedete si představit ten vejvar přeměnit to na bordel?

zdeněk 28.1.2009 23:10

Vláda má již v plánu prodat sídla

jednotlivých ministerstev která se na Malé straně za miliardy opravila. Vymění je za paneláky na periférii Prahy.

Privatizace zisků, znárodnění dluhů(přes naše daně). !!!!!!!!

občan 28.1.2009 19:11

30 Kč daru Drátha=cca 50 Kč z našich dní

Alespoň dalších 20 Kč stojí  "papírování" s darovací smlouvou. Ti socialisti nám ukážou co stojí jejich "dary" lidem.

Jarda 28.1.2009 17:23

Dary krajů jsou placeny z našich daní

Pane Bartoň, pozastavujete se na tom, že "dary krajů" jsou placeny z našich daní. Ale pořád je to lepší než když jsou z našich daní placeny milinové odměny funkcionářů krajsých akciových nemocnic a nehorázně zvýšené zisky farmaceutických firem. Tak aspoň malou výhodu mají ti potřebnější a ne jen beztrestní  "tuneláři".

pat 28.1.2009 17:42

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

Lze jen souhlasit a dodat, že letiště,nemocnice a pár drobnejch chce ODS honem prodat,aby se dokončilo ožebračení a likvidace Čech-už i tzv státní půdu si kupují němci,Holanďani atd po tisíci hekterech-budeme žebráci ve vlastní zemi díky nýmandům, kteří zde urvali moc.

rw 28.1.2009 18:45

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

 Žvaníte o tunelářích a přitom co se týče pozemků jsou největší tuneláři socani,Zkarba,Palas a.t.d.

Talián 28.1.2009 21:26

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

Je patrné, že řada posluchačů roku stranického školení má tamo šířená moudra uložená přehluboko. Ono je jedno, co komu patří a odkud je. Překrásné hrady na Rýně patří petrolejovým princům, některé viné sklepy  na Mosele američanům a půl plzeňské škodovky ruským investorům. To je iternacionalismus v praxi. Je jedno, komu to patří, pokud dotyčný zajistí financování a provozování. I kdyby Karlštejn patřil třeba Japoncům, pořád bude stát kde je a pokud bude výdělečný, zůstnou daně ze zisku tady. Ono vysvětlovat ekonomiku marxistovi je ztráta času.

Camral 28.1.2009 23:07

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

Není talián,jako talián. Ten Japonec ,nebo Habešan si ho koupí asi jenom proto,aby nám(nebo nebo podělaným ekonomům viz. talián) tu zanechal daně ze zisku a sám utřel nos!Jestli tak uvažují pravicoví taliáni všichni,pšenka tu už nepokvete dlouho.

Vlad 28.1.2009 23:14

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

Jo jo. Mattoni a Dobrá voda tu jsou pořád, akorát že už to není Mattoni ale splachová voda z Doupovských hor a není to Dobrá voda ale napůl Stropnička, svádějící splašky z Novohradska.  Kozel a Prazdroj je tu taky, akorát že se to nedá pít, protože je to mezinárodní ošizená břečka. Nejde ani tak o to, že to není české, jde o to, že je to parchantů, kteří jsou ještě méně postižitelní, než ti čeští. S marxismem to nemá nic společného. To spíš třeba Friedman, ten je prostým negativem marxismu, čili taky pitomá víra.

zdeněk 28.1.2009 23:19

možná se dočkáme toho že nás budou vyhánět z naší země!

!! Tak jako Angličané Skoty.

Johoho 31.1.2009 17:10

A jsou Němci tupí, že letiště neprivatizovali?_______Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

Podívejme se na úspěšné letiště v Mnichově (druhé největší letiště v Německu po Frankfurtu). Letiště provozuje společnost Flughafen München GmbH, která je vlastněna Svobodným státem Bavorsko(51%), Spolkovou republikou Německo (26%) a bavorským hlavním městem München (23%). Vnitřní struktura je pak také zajímavá - např. terminál 2 je provozován společností Terminal-2-Betriebsgesellschaft , což je joint venture Flughafen München GmbH (60 %) a Lufthansy (40 %).

jeff 28.1.2009 17:42

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

A co takhle nehorázné odměny Drymlovi a jeho kumpánům, které dostali od Ratha ( který tím porušil veškerá pravidla), po té  co šupajdili z ministerstva zdravotnictví. Vadí? Nevadí?

R.J. 28.1.2009 18:46

Re: Dary krajů jsou placeny z našich daní

 To mě vadí !..protože dostali málo!! Za práci pro lid, soudruzi obětaví, BufoBufo to také říká.

ludva 28.1.2009 17:22

rath

No jo hejtman " pechvá huba " a jaká huba takový mozek.

janoryna 28.1.2009 16:34

taky nevím proč je pro nás výhodné

prodat letiště soukromníkovi. asi abychom pak platili vyšší daně na nájem letiště..

jaja 28.1.2009 16:04

prodej

Vážení, jsem přesvědčena, že prodávat ČSA v současné době, ale kdykoliv  je velice  nevhodné.a nevýhodné ať je ti zasebelepší  cenu. Získané prostředkyy stejně jen poslouží k zaplácnutí "tunelů" a nepovedené pri vtizace z minula.Za nepovedenou privatizaci platíme neustále a ještě plati budeme. Kromě toho jsem přesvědčena, že některé statky nepatří do soukromých rukou. Stát nám dnes lezneuvěřitelným spůsobem do soukromí (stb. bxlas úplný břídil), ale na druhé straně se zbavujea již zbavil  všech rolí, které b ysi měl stát z hlediska budoucnosti obyvatel  ponechat (voda, energie, pošta, veřejná doprava).

JJ 28.1.2009 16:28

Re: prodej

CSA se potaci na hranici zisku a letecka spolecnost jeji velikosti nema sanci na preziti. Dotovat CSA dlouhodobe nelze, nebot to pravidla EU neumoznuji. Pokus Tvrdika o dotaci na nakup letadel skoncil tim, ze ta letadla bez potreby stala na ranveji.

Co se tyce letiste, tak to potrebuje investice na dalsi drahu. Pokud stat ziska potrebne pozemky a potrebna povoleni, cenu letiste to velmi zvysi, ale riziko ponese jiz novy investor. Navic, pokud budeme mit stesti, tak to budou treba Quatar ci Singaporean a budou chtit mit z Prahy prestupni letiste pro EU.

jaja 28.1.2009 16:53

Re: prodej

V podstatěříkáte, že šanci přežít mají jen veliké společnosti. Nevím zda je to cesta pro všechny. Stačilo jee uzavřít kohotuky s plynem a velký počet obyvatel byl  v ohrožení. Malé - nezávislé-  zdroje"veřejných služeb"  jsou dle mého soudu nebezbytné.

JJ 28.1.2009 18:21

Re: prodej

Mluvil jsem o letecke preprave. Male spolecnosti s uzkou specializaci maji sanci prezit, tou ovsem CSA nejsou. CSA je prave velikostne nekde mezi, ani ryba ani rak a tak nema samostatne sanci.

Vlad 28.1.2009 23:19

Re: prodej

Když to EU zakázala (aby to pčřihrála těm "větším" společnostem), tak je tu řešení: vystoupit. Vy nás chcete okrást. My se okrást nedáme. Pic ho. :-)

Tony 28.1.2009 20:11

Re: prodej

Stát tady není od toho, aby řídil letiště nebo leteckou společnost! Stát má poskytovat ochranu a služby dle zákonů a nikoliv podle přání a libosti Führerových obdivovatelů.

Vlad 28.1.2009 23:32

Re: prodej

Otázka do pranice: Proč by si stát nemohl přivydělat, aby nemusel všechny peníze vydřít z občanů daněmi? Je to proto, že státní podnik nedevastovaný reformátory, by byl příliš nebezpečným konkurentem třeba proto, že by si mohl dovolit fungovat bez čistého zisku jen za náklady? Kdopak to vymýšlí a schvaluje zákony? (neříkejte mi, že volení zástupci občanů, pbčané smějí leda dát hlas někomu z těch darebáků, kteří se mezi sebou vybrali; když někdo není parchant, tak postoupí své zvolení těm větším - Kubišová - i když, tím se stává taky parchantem, že?)

Podnikání státu se nedá posuzovat jako podnikání jedince, kdy je zisk kriteriem všeho a dosažený zisk omlouvá každé zvěrstvo. Ziskem státu je třeba i to, že nemusí lidem, které zaměstnává, platit za povalování na kanapi tím, o co obere lidi, kteří pracují.

Talián 28.1.2009 21:34

Re: prodej

Já bych jen doplnil. Rozkradený národní majetek, rodinné stříbro - to je lež, jako věž. Většina toho, co se prezentuje jako rodinné stříbro bylo skutečně někoho a tomu to bylo ukradeno během znárodňování, což byla vlastně loupež století. Když se nakradené zdlouhavě a polovičatě vracelo začali potomci zlodějů naříkat, že se to rozkradlo. I kdyby to bylo rozkradeno, tak ten majetek vnitřní logikou ekonomiky nakonec spočine v rukách schopných to provozovat. Socialisté to naštěstí nebudou, neboť slova ekonom a socialista nejdou spojit. To je totéž jako suchá voda.

Vlad 28.1.2009 23:40

Re: prodej

Jo jo, vnitřní logika ekonomiky, která vrátí rozkradené do hry. Jděte to vyprávět do Zimbabwe.

Jděte to taky vykládat na tu malou uličku dole na Manhattanu, jak se jen jmenuje - na Wall street, tam se srocují ti, co to byli schopni provozovat, dokud to nepo-to, takže to musí zachraňovat ten blbej stát. Vy jste stejný jednosměrný fanatik, jako komouši.

Jiřík 28.1.2009 15:50

Pane Bartoň

Váš článek je jen obyčejné zaplacené štvaní proti D.Rathovi,to je ale nepodstatné.Přečtěte si reakce lidí co Vám přizvukují.Je to smutné,ale tolik primitivů a blbců na tak malém prostoru,to je unikum.Jste v "dobré společnosti",myslím,že by jste si je domů nepozval.No,ale teď se ODS hodí i taková sebranka.

Vidlák 28.1.2009 17:10

Re: Pane Bartoň

Buď jsou všichni nesocialisté hlupáci, nebo jste Vy, mimořádně zanícený, až fanatický SOCAN.

jeff 28.1.2009 17:46

Re: Pane Bartoň

Kdyby byl jednotkou socanské blbosti jeden jiřík, musel by se v praxi používat mikrojiřík.