25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Radši rozpad koalice,...

KDU-ČSL nesmí získat resort zemědělství, i kdyby se kvůli tomu měla rozpadnout vznikající koalice. Také tímto způsobem lze vykládat dosavadní výsledek jednání o rozdělení ministerských postů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 19.12.2013 12:15

Tyhle tahanice o ministerská křesla

zcela zřetelně ukazují, že v politice vůbec nejde o nějakou službu veřejnosti (jak se asi stále ještě spousta lidí zcela naivně domnívá) ale jedině a pouze o koryta. Konkrétně o to být při rozdělování erárních peněz a různých dotací, aby bylo možno z těchto peněz něco odsypat sobě, spolustraníkům a známým. A je úplně jedno, o jakou jde stranu a čím tato strana před volbami krmila naivní voliče ...

J. Rokyta 19.12.2013 13:12

Re: Tyhle tahanice o ministerská křesla

Proto nám také trvá cca 12 let přijmout zákon o státní službě! Ten by totiž měl za následek profesionalizaci byrokracie ve veřejné správě, tzn. že po volbách by se vyměnil ministr, někteří náměstci a snad tu a tam nějaký ředitel odboru. Ale ne celé ministerstvo, jak dnes, kdy si tam každý poslanec, ministra apod. umisťuje za odměnu své kamarády za platy, na které by normálně nedosáhli. Toto je jedno z klíčových protikorupčních opatření! Ne ty plamenné, s odpuštěním, kecy o boji s korupcí a la Bárta, Sobotka ... dosaď libovolné jméno.

Pokud by tato možnost, díky zákonu zmizela, nebo byly alespoň minimalizována, byl by zájem o vstup do politiky podstatně menší, a s velkou pravděpodobností by tam přišli lidé, kteří chtějí skutečně sloužit a ne krást.

P. Vítek 19.12.2013 18:10

Re: Tyhle tahanice o ministerská křesla

Mate reseni?

J. Vintr 19.12.2013 22:07

Re: Tyhle tahanice o ministerská křesla

Nemám. To je jenom konstatování.