23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Radar míru

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 16.7.2008 17:56

Chapci a chlapi

Kupodivu, pořád jsou ti chlapci a chlapi nejúčinnější obranou. O Afghánistánu a Íráku se zrovna nedá říct, že by byli na kolenou. A pokud vydrží, což je skoro jisté, potáhnou za chvíli amíci jako z Vietnamu. Samozřejmě, naše vedení se rozhodlo, že my vojensky vycvičené muže (i ženy)nepotřebujeme, že za naše zadky budou bojovat okupanti. Taky dobré, ale zbabělé.

hanskrtek 16.7.2008 12:53

Opravdu je to se spojenectvím tak jednoduché?

V době studené války měla Velká Británie plán (i dnes má?), podle kterého by v situaci, kdy by vypukla opravdu vážná krize mezi USA a SSSR a kvůli americkým základnám na území Británie by hrozil vojenský útok na Británii, sama britská armáda napadla americké vojenské základny, zlikvidovala personál a zajistila přítomné zbraňové systémy aby místní politici mohli SSSR uklidnit a odvrátit útok...

Aaron 16.7.2008 23:45

Re: Opravdu je to se spojenectvím tak jednoduché?

poslyšte, pane, doufám, že jinak se těšíte pevnému zdraví, protože to, co jste tady vyvrhl o dobrém duševním zdraví nesvědčí. Doporučuji procházky na čerstvém vzduchu a bějakou uklidňující četbu, třeba Káju Maříka.

wbgarden 15.7.2008 20:15

Buduu neustále opakovat

američani tady měli být o pětačtyřicátého a ušetřili bychom si pár desítek let front na banány a hajzlpapír. Jinak je absolutně šokující, že opoziční strana plus ČT dávájí takový prostor ruskému generálovi, který nás prý zatím nemíní bombardovat. To ani za Husáka neměli. Kolik českých generálů vystupovalo v ruské televizi ???? když se jednalo třeba o Gruzii ???? Slušní rusové by se za osmašedesátý měli aspoň sto let stydět.

V nedělních moravcovinách na veřejnoprávní ČT místo aby komentovali nejdůležitější událostí minulého týdny, podpis smlouvy o radaru, zastavení dodávek ropy, atd. tak jsme museli půlhodiny poslouchat předvolební projev náčelníka kverulantské pidistrany kterrý řeřil problémy náčeníka jiné pidistrany.Tímto žádám okamžitou demisi vedení ČT. Proti ruským samozřejmě generálům nic nemám, rád s nimi popiju i popěju....Mírumiluvně s mírou...

text

tak se neustále opakuj 15.7.2008 23:18

Re: Buduu neustále opakovat

v diskuzi neobstojíš, ale na zaseklý gramofon máš. Zvládne to i papoušek ;-D

Ludva 16.7.2008 17:49

Re: Buduu neustále opakovat

Uklidněte se. Ono i za komunizmu se dalo slušně nahrabat. Toaletní papír občas nebyl, ale těch baráků, chat a chalup se postavilo požehnaně. A těch žebráků a bezdomovců bude pořád dost, i kdyby tu stálo deset radarů.

KoBl 15.7.2008 18:36

MY

Kdo to je MY nebo NÁs za které tady mluví Milan Dřevojánek? Jestli jsou to ti u nás, kteří podporují neokoloniální gangstery, kteří přepadají, okupují, zabíjejí, mučí, vyhánějí a hlavně olupují "fanatiky v turbanu" a jejich ženy a děti, tak ho žádám, aby nemluvil za všechny a mne nezahrnoval mezi své my. Vaše MY ochráníte nejlépe sami tím, když uvedené zločiny nebudete páchat nebo podporovat.

Palo 15.7.2008 18:54

Re: MY

Mluvíte o Rusku?

jistěže 15.7.2008 23:20

Re: Re: MY

vždyť právě Rusko nejvíc ze všech zemí zbrojí, má v zahraničí téměř 750 základen, mluví o ruském století a napadá pod falešnými záminkami cizí země s nerostným bohatstvím, kterého je čistý dovozce. ;-)

Pepa 15.7.2008 19:16

Re: MY

Co to tady plácáte za nesmysly, nebyl jste náhodou v LM ;-D;-D;-D;-D;-D

honzak 15.7.2008 21:12

Re: MY

dobře jsi soudruhu poslouchal PŠM! Povýšení tě nemine.

Fous 15.7.2008 22:03

Re: MY

Samozřejmě,máš zcela pravdu.

Aaron 15.7.2008 23:22

Re: MY

Pane, Vy jste blbej...

Zlomocny 15.7.2008 16:33

Rasista

Rekneme, ze jsme necetl to: "za sto let nebude člověk bílý, ale žlutohnědý", jinak bych si asi musel myslet, ze je autor tak trosku rasista.

šakal 15.7.2008 16:59

...třeba jen není barvoslepý...

...;-P   ;-)

Lojza z paseky 15.7.2008 17:42

Re: Rasista

Jste hlupák.

Starý J. 15.7.2008 17:55

Re: Rasista

Nevím, proč by to měl být výraz raismu, když je to výraz nepopírané reality, dokonce třeba EU podporovaný. To si myslíte, že přirozkazu přijímat s nadšením migraci a příchozí odkudkoli, se budou ti příchozí množit jen mezi sebou?

Podívejte sejen do těch USA, naprocento, které vytváří míšenci. Brzo jich bude více, než původních černochů!  To neznamená, že ti co to konstatují, jsou rasisti. Dá se říci, že právě naopak, dochází-li k míšení ras. Nakonec je to údajně lidstvu prospěšné, Vám se nelíbí Obama nebo ta superkrásná Whitneová (doufám, že jsem ji nepřejmenoval)?

Rolen 15.7.2008 16:26

podivné argumenty

Uvedené věty asi mají být argumenty pro radar: Tam si chtějí opřít svoji vlastní obranu proti Arabům, jež budou nejspíš v budoucnu ohrožovat nejen je. Není od věci přijmout za holou, nemilosrdnou pravdu faktický vývoj demografické situace ve světě: za sto let nebude člověk bílý, ale žlutohnědý. Současný světový Řím nám nabízí, že si nás před barbary ochrání - je to tak nepochopitelné?

Radar zřejmě bude působit na potenci Arabů (a co muslimů?). Současný světový Řím (kde mimo jiné prezidentem může být černý Obama a Riceová taky není bílá) spíš usiluje prostě o vylepšení své strategické pozice...těžko se tomu ubránit, chápu...jestli se velmoc rozhodla, pouze doufejme, že nebude chtít základnu rozšiřovat.

Lojza z paseky 15.7.2008 17:48

Re: podivné argumenty

Neuvěřitelné.

Ravnagorac 15.7.2008 16:23

Ještě k US základně

Citát z http://www.prop.sk/tajne_armady.html

Výskum tajných armád NATO vychádza z toho, že sa tajné služby členských štátov NATO pri svojom vstupe do NATO museli zaviazať zabrániť tomu, aby sa v ich krajinách dostali k moci komunisti. To znamená zásah do vnútorných záležitostí týchto krajín. Prezident de Gaulle mal pri vystúpení Francúzska z NATO tento postup explicitne odmietnuť, ako zásah do národnej suverenity.

1967 zverejnili nórski novinári prísne tajný nedátovaný dokument NATO, ktorý bol podpísaný zastupujúcim veliteľom amerických ozbrojených síl v Európe, J.P. McConnelom. Z tohoto dokumentu vyplýva, že USA boli pripravené, vojensky intervenovať v západnej Európe, ak by tam boli ohrozené ich záujmy: «V prípade vnútroštátnych nepokojov, ktoré by mohli ovplyvniť americké jednotky, alebo ich misie, ako vojenské povstania, alebo silný vnútroštátny odpor proti vláde, musí americká armáda urobiť všetko čo je v jej silách, aby potlačila takéto nepokoje nasadením vlastných zdrojov.»

To jen tak na okraj co asi znamená americká vojenská základna za humny.

Milan 15.7.2008 16:40

Re: Ještě k US základně

Amerika je tisíce km za mořem,hraje si na světového policajta a svým jednáním ovlivňuje celou evropu i asii. Antiamerikanismus začíná sílit po celém světě právě proto,že vojenská přítomnost v evropě i asii nás přesvědčuje,že americká politika není tak mírová,ba právě naopak.Desítky jejich základen kolem evropy nás o tom přesvědčuje. Z americké politiky se stává totalita,která chce ovládat svět.Jestli někdy bude rozpoutána III.světová válka,pak to bude z viny USA.

honzak 15.7.2008 17:28

Re: Re: Ještě k US základně

nehul to, Milane! A ty papíry od melounistů a komunistů taky nečti. Uleví se ti.

jirka.s. 15.7.2008 17:15

Re: Ještě k US základně

"Výskum tajných armád NATO vychádza z toho, že sa tajné služby členských štátov NATO pri svojom vstupe do NATO museli zaviazať zabrániť tomu, aby sa v ich krajinách dostali k moci komunisti." ;-D;-D;-D;-D;-D

To by mně teda docela zajímalo, kdože se to tedy vlastně zavázal k něčemu takovému v Česku! Nebo tady snad v tajných službách  byl 12. března 1999 už nějaký od přirození nekomunista?

Ravnagorac 15.7.2008 17:34

Re: Re: Ještě k US základně

Asi nejde o to kdo se narodil v jaké kolébce. Komunisté byli vždy internacionalisté, stejně jako jejich bolševičtí guruové. Vždy potlačovali vlastenectví a nacionalismus porobených národů. Totéž dělají dnešní vládci a v komunistických řadách našli množství ochotných zapřít svou uhlířskou víru, jen když dostanou nažrat. Za jakoukoli cenu. V AČR je tento jev velmi rozšířen, a její tajné služby nejsou výjimkou. Pro koho asi tyto tajné služby pracují? Pro vlast? Pro svůj národ? Těžko.

Hrad 16.7.2008 0:05

Re: Re: Ještě k US základně

Yrko, zatím nepohřbená mrtvolo, co prostata? Tvůj pravděpodobně duševní prostatismus upozorňuje, že to soustvné neudržitelné mikromočení není jen tak. Není to tímto?

    http://cibulka.com/cgi-bin/osoby.exe?code=W

Lojza z paseky 15.7.2008 18:11

Re: Ještě k US základně

Hele Fico, starej se, abys nemusel za pár let začít mluvit maďarsky. Nebo kurňa ukecáme amerikány aby ten radar namířili i na Horní Uhry a pak teprve uvidíte, co je to americký imperialismus.

Kvetla 15.7.2008 19:30

Re: Re: Ještě k US základně

R^Však oni se v Prestburgu nějak dohodnou,Doba,kdy skandovali Ceši do vreca,vreco do Dunaja,je už pryč,mají svou stoličku v Bruseli a hviezdičku na zástave EU.Len skúmajú ktorá je ta súcá ,slovenská.;-D

R. J. 15.7.2008 21:52

Re: Ještě k US základně

Francie vystoupila z NATO kvůli velení na "jižním křídle" NATO", jako druhý požadavek byl jaderné hlavice od Američanů,po zkušenostech z WWII to USA odmítli, francouz se cítil dotčen a z NATO vystoupil, Brežněv málem radostí rozboural Kreml,ta vožíračka trvala snad týden,a samozřejmě se francouz začal  s rusem paktovat, to bylo smluv o "spolupráci" a obchodu.Stejně to bylo bolševikovi na drek, a francouz snad vstoupí znova do NATO.

Martin 15.7.2008 15:49

No myslím,že......

se našel další magor.Dřevojánek nazval americký radar,že je mírový.Stejně tak jsou mírové všechny vojenské věci jako letadla,tanky,samopaly a td.Docela by se tomu dalo věřit,kdyby všechny zbrojní systémy postavené na cizí půdě nebyly zároveň (a to hlavně) provokací protimírovou.Protože každá taková provokace nutí protistranu provést protiopatření k zajištění své bezpečnosti.My jsme se bohužel stali pomocníky takové provokace a pan Dřevojánek to oslavuje,aniž si uvědomuje,že jsme se stali trojským koněm,zrazujícím EU a teprve čas ukáže,jak svinsky jsme se zachovali.

Schuspeitel 15.7.2008 16:14

Re: No myslím,že......

Co já vím, tak Rusové za mír BOJUJOU stále.

Kontrolní otázka - čím se asi bojuje ?