28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
woka 29.11.2007 22:54

A co porodnost lidovců, panne Mlejnku?

Neuniklo vám, že křesťané a katolíci zejména mají tři, čtyři nebo třeba osm dětí? A každoročně má hodně těch dětí osmnáct a když jsou volby, jde s celou rodinou volit. Kdyby jen polovina z nich volila  lidovce, mají vystaráno. Tedy v Praze asi ne, takže je tento způsob života pro vás asi nepochopitelný, ale existuje a lidi jsou v něm spokojení a mají pocit naplnění možná lepší než "většina"  s jedním dítětem nebo singles lovící zážitky nákupama v hypermarketu.  Asi se vám těžko chápe, že někdo založí život na rodině, nevyhledává nákup zábavy a zážitků...a třeba našetří na chalupu.  Znám rodinu se čtyřmi dětmi a měsíčním čistým příjmem 16 tis. Kč, kde 2 děti už studují v Brně a Olomouci, pěstují králíky a slepice a mají velkou zahradu a  velkou pomáhající rodinu a vrdí mi, že se mají moc dobře a že s penězma krásně vyjdou a ještě spoří pro děti...Tak zdravím Prahu!!

nnn 29.11.2007 21:51

mlejnku ty jsi dobytek

;-O(Y)

vf 29.11.2007 10:03

bláznivý demagogický hon na Čunka

Vždyť jsou ta všechna "obvinění " úplně padlá na hlavu. Jen se nad tím zamyslete.

Kdo neměl v roce 98 milión v nemovitosti nebo hotově a nepobíral mateřskou a přídavky na děti? Troufám si říci že nikdo.

A že s stará o rdinné prachy, když jeho 2 bráchové jsou kněží je zcela logické.

A že Čunek měl chuť podnikat - a proč si půjčovat z banky, když mohu začít s bohatým bratrancem to mi také připadá logické a normální.

Nebo si musíte půjčit u banky abyste nebyl "podezřelý" ???

Mell 28.11.2007 20:21

Nevíte někdo co to je tem Mlejnek jr.za pošuka?

Zase jeden, co mu teče mléko po bradě, se dělá chytřejší než zbytek světa. Ještě, že takovíto vykukové nerozhodují o tom, co si udělá nebo neudělá jiná politická strana, než kterou on volí. V normální demokracii je to věc voličů koho si zvolí a komu věří a nějaká  doporučení  nedozrálého komsomolce jim je šuma fuk. V jeho článku zase čtu nesmyslné  pomluvy a manipulace, které už byly dávno vyjasněny. Jeho arogantní podceňování obyvatel z Moravy, to už je i na Pražáka moc. Pokud budou takovíto mluvkové dále pokračovat s podobnými výpady, tak se brzy dočkáme toho, že se na moravské hranici postaví závory a pro Pražáky se budou vybírat cla a pouštět dále jen na víza.

VLADIMÍR 28.11.2007 18:24

Čunka

múže odprostit od viny, neviny, pouze nezávislý soud :-D:-D:-D,ale u nás :-D:-D:-D.

kuk 28.11.2007 20:28

Re: Čunka

Soudy mají dost jiné práce a návladní by je v zájmu jejich nezávislosti a funkčnosti neměli zatěžovat nesmysly :-)

MLOK 28.11.2007 15:51

Go Čunek Go

Bojuj Čunku, bojuj. Unie svobody a další Vaši bratři ze čtyřkoalice mají před vámi stále 4 roky nádskok.

cobaya38 28.11.2007 14:01

Pane Mlejnku,

také patříte k oněm „osvíceným“ investigativcům, kteří si cucají z prstu obvinění kohokoliv z čehokoliv, jen aby ho vydali všanc lůze,(vlastně vřejnému mínění) podle hesla -není šprochu, aby na tom nebylo pravdy trochu. Vy, opit vlastní mocí, vyrobíte „šproch“ a vhodíte mezi dav a ten dotyčného zlinčuje, aniž by se jakkoli mohl přesvědčit o vašem zlém úmyslu a zda to, co je davu předhozeno se zakládá na pravdě. Čím se vy lišíte od komunistických prokurátorů padesátých let minulého století...??? Chybí jen ta šibenice.

Styď se, Mlejnku !!!

strýc machalík 28.11.2007 13:21

jak to dělají na valašsku

Tož v 50.a60. letech byly nízké jednotky tak velké rodiny měly měsíčně cca 230-250 Kčs k žití.No žilo se.Každy nějak přežíval -nhospodařil,krávy,prasata,slepice aj. a po večerech práce se dřevem,výroba bot,háčkování,výroba párátek,výroba špejlí,pečení koláčů aj.aj.Pak docházelo k  vájemnému obchodování s výměnou zboží.Nelze opomíjet výrobu slivovice a klobás,což do dnes je větší platidlo jak zlato.Vyplácené roční vyučtování se celé odnášelo ns banku.Jednotky se zvedaly děti do škol nemohly tak byly členy JZD a rovněž dostávaly vyučtování.Mohu s nadhledem říci ,že čtyřčlená rodina na vkladech vlastnila v 1989 hrav

o kolem 2000000 Kčs.K tomuto bohactví je nutno přičíst vzájemnou ochotu výpomoci mezi sebou jak finanční tak pracovní.To vše pod heslem    MY  JSME VALAŠI jEDNA RODINA ...

TAK UŽ SA HRňTE NĚKAM JINAM ! 

Zebra 28.11.2007 13:49

Měl by si vámi čunek inspirovat, strýcu,

a uspořádat výstavku vlastnoručně otesaných trámů, uháčkovaných deček a naštípaných špejlů, proložených vyškolenými klobásami a vyzrálou trnkoviců. Toto vše v chlívě jejich čunků (nedávno sem v telce viděl záznam z chlíva nějakýho Slováka, taky dobrý) a Tristan Tzara blahé paměti by byl takhle maličkej.

Valentina 28.11.2007 18:06

Re: Měl by si vámi čunek inspirovat, strýcu,

Jenže poblém je v tom, že strýc Machalík má pravdu. Nejsem sice z Valašska ale z Plzeňska, nicméně vím z vlastní dětské zkušenosti, že pokud přejdete na vesnický styl života se vzájemnou výpomocí sousedů a rodiny, můžete žít skutečně za pár šupů. Králíky a prase máte v chlívku, slepice na dvoře, na zahradě brambory, květák atd., oblečení pro děcka se dědí a koluje  a kupujete vlastně jen cukr a kafe. Nějaký investigativec spočítal, že Čunkovým zbývalo na měsíc 3000,-Kč - já netvrdím, že to tak dělali, ale je možné výše popsaným způsobem takto přežít. Navíc 3000,- v 90.letech jsou o dost víc než 3000,- teď.

Mně to připadá, že jestli se novináři nechytí s kauzou Čunek a sociální dávky, tak se ještě dočkáme kauzy o tom, jak Čunek opisoval  na základce při písemce od spolužáků a proto má rozhodně odstoupit z politiky.

kuk 28.11.2007 20:34

Re: Re: Měl by si vámi čunek inspirovat, strýcu,

To byl průměr snad od roku 1982 do roku 1998. Tudíž nikdo netvrdí, že v roce 1998 musel utrácet 3000 stejně jako v roce 1982, kdy ještě neměl děti a rohlík stál dvacetník a benzín dvě koruny, že!?

Rubín 28.11.2007 15:55

Re: jak to dělají na valašsku

A k takovému "bohactví" se dostal i automechanik se zubařkou.

Zebra 28.11.2007 13:10

Koukám, že je tady slepýšů a hlušců jako naseto.

Milí ptáci a plazi ! Mně, savci, je srdečně jedno, jestli kolega savec čunek věren svému jménu osahával slečnu Urbanovou či inspirován hlodavci hrabal vesele úplatky. Rád věřím ptáků a plazům s právním vzděláním či jen povědomím, že před zákonem je (zatím) čistý jako lilium. Kolega savec čunek mě ovšem těžce nasr…dil, když, vycházeje z mylného předpokladu obecné úrovně inteligence na čunčí výši a splachovatelnosti na úrovni byvšího železného kolegy, pokusil se ze mě udělat tupína hladce žeroucí blbosti o miliónech ušetřených šestičlennou rodinou z platu bezpečáka a mateřské jeho ženy. Aby bylo zcela jasno, i to, jak k melounům či jinému ovoci přišel je mi zcela lhostejné, jen po mě nesmí chtít, abych si nechal na svůj citlivý čenich věšet ty jeho soustavně mutující bulíky.

Jestli mu to věří ve Vsetíně, ať si tam starostuje, jestli mu to věří Topolánek, ať si u něj ministruje, já bych si o něj ani kolo neopřel.

Ludva 28.11.2007 16:29

Re: Koukám, že je tady slepýšů a hlušců jako naseto.

Naprosto souhlasím, ale představte si, že spousta diskutujících by za něho dala prsty do ohně. Třeba minule na Primě, na přímou otázku moderátora, jak mohla jeho  šestičlenná rodina vyžít ze 3 tisíc měsíčně (ty by mu zbyly, kdyby naspořil z oficiálních příjmů milion) odpověděl : "Taky jsem měl jiné příjmy, třeba cestovní náhrady a diety". No, nežerte mu to.

Pupík 28.11.2007 18:04

Re: Koukám, že je tady slepýšů a hlušců jako naseto.

Ani to kolo a jsem VALACH!!!!!

Valach Ostravski 28.11.2007 19:03

Re: Re: Koukám, že je tady slepýšů a hlušců jako naseto.

Tož lesi myslíš vymiškovaného koňa, to potém si valach.

Malý Aston 28.11.2007 12:56

Pana Čunka nemusím ale nějak se mi to nezdá!

To že byl na pana Čunka pořádán hon jako na zajíce si musíme připustit.Napřed Marcelka z myslivny,pak cigáni neplatiči,pak se mu policie šťourala po bankovních účtech i když k tomu neměla právo a pak na něho státní zástupce nebo nějaký policajt vytáhl placení sociálních dávek.A novináři plácají a plácají,Paroubek pořvává a kde je pravda nikdo nezná.Ti co chtějí vládu komančů a socek se durdí,příznivci KDU ho hájí a my ostatní čumíme a čumíme co se to tady děje.Žijeme v právním státě nebo pořád ještě na Balkáně?:-D

MLOK 28.11.2007 15:59

Re: Pana Čunka nemusím ale nějak se mi to nezdá!

Akorát, že měl šanci x-krát promluvit a vysvětlit, jak to bylo, nemusel všem vyhrožovat a čekat na objednaného státního zástupce. Jak prosté.

Rubín 28.11.2007 15:59

Re: Pana Čunka nemusím ale nějak se mi to nezdá!

Především lidovešcký Kalousek námn vykládal o morálce, když měl Gros vysvětlit své peníze. Tso se ale nedá srovnat s tím dobytkem Čunkem.  Bylo by dobré, nechat si vysvětit svoje stranické sekretariáty. Je tam plno špíny a falše. 

František 28.11.2007 12:49

Nechápající politolog Mlejnek

Jedno je jisté: Novináři v čele  všech médií se vrhli bezdůvodně na Jiřího Čunka. Proč?

U komunistů to pochopím, ale u ostatních již ne.

Pane Mlejnek, pište o tom, čemu rozumíte. Já skutečně nemám rád lidi, kteří dělají chytré v oblasti, kterou vůbec neznají. Moravu nechejte na pokoji, vám Pražákům je hej!

Jirka 28.11.2007 13:43

Re: Nechápající politolog Mlejnek

Čunek je representant Moravy?Moravské šovinisty,ty mám rád.Víte kolik je v Praze moraváků?

Valach Ostravski 28.11.2007 19:04

Re: Re: Nechápající politolog Mlejnek

Náplava... ;-D

vlasta 28.11.2007 12:34

Čunka už nééééé!!!

Čunek evidentně nerozpoznal, kde končí jeho hranice. Kdyby se byl spokojil s funkcí starosty, mohl se v ní dočkat důchodu, je přece ve svém městě tak oblíbený. Lidi nadělají - kvůli obyčejnému úplatku. Neměl zkrátka nikdy vystrčit hlavu ze Vsetína.

Frantik 28.11.2007 13:18

Re: Čunka už nééééé!!!

Pravda, pravda, ale proč ho volili do Senátu a do čela KDU-ČSL?

vlasta 28.11.2007 13:50

Re: Re: No to je otázka.

Ale pravda je, že maximem Jiřího Čunka je být komunálním politikem.

qwert 28.11.2007 12:30

našetřit peníze není pro mnoho lidí problém

Příklad? Z mého okolí: ON: hlavní zaměstnání účetní + vedlejší činnost administrátor IT cca 40 tisíc, ONA: personalistka v nadnárodní společnosti (mobilní komunikace) 35 tisíc. Nutné životní výdaje  páru mohu jen odhadnout do 25 tisíc/měsíc. Mladí bezdětní manželé. Takže: 12x50 je 600 tisíc za rok, Odečtěme ročně cca 200 tisíc na ostatní mimořádné výdaje (dovolená, auto aj., pořád zbývá 400 tisíc.

vlasta 28.11.2007 12:56

Re: a jsme u toho, proč by potom pro Čunka měl být problém

našetřit si nějaký ten milion. Když se chce, všecko jde.

Marat 28.11.2007 11:46

Ctný pane Mléjnku.

To tak sílně spoléháte na spravedlivé soudy ČR?  Ctné soudy v ČSR už od vzniku toho státu sloužili svým pánum a slouží dodnes.Takže na vašem místě bych vůbec na soudy ČR nespoléhal.Tak jak soudy v ČR osvobodí široko daleko známé darebáky,tak stejně snadno odsoudí i neviného.Tady byla politická objednávka dostat Čunka za každou cenu a kdyby k soudu došlo,tak by také byl Čunek už za mřížema.Naproti tomu,jíní politikářští velikání prochází vším naprosto bezpečně a bohatnou před očíma veřejnost naprosto nestydatě a před soud je ani nikdo nehoní.Vůbec by mě nenapadlo se zastávat Čunka,ale mezi politikářskými žraloky byl a je jen malou sardinkou.

iF 28.11.2007 11:29

Pane politologu!

Nejsem obhájce ani volič KDU-ČSL ani pana Čunka. Ale! Načasování "kauzy Čunek" a její vedení v médiích jasně vypovídá o tom, že tuto "kauzu" nevymyslela a nepřipravila média (ostatně, na každého politika v této zemi je pravděpodobně veden rozsáhlý spis s ať už reálnými nebo zkonstruovanými "kauzami") ale média ji jen převzala a medializovala. Proto bych se na Vašem místě mírnil v odsudcích pana Čunka. Jestli však skutečně věříte tomu co se píše v novinách, pak ... no jo.

Dále Vaše úvaha o negativním vlivu voličských výsledků na Moravě mi vnukla otázku: jak si pane politologu představujete fungování parlamentní demokracie. KDU-ČSL se Vám může nelíbit, ale volební výsledky - tedy hlasy voličů -dávat jako důvod podivných penězovodů vedoucích přes KDU-ČSL je s odpuštěním urážka voliče. Stejně jste mohl urazit i voliče jiných parlamentních stran, protože ony penězovody vedou i přes tyto strany, ale neudělal jste to. Penězovody však nezavinili voliči. Zvláště ne voliči jedné části republiky. A hrát s moravskou kartou jako s „geografickým rozměrem“ problému?! Pane politologu. Jak mi to připomíná roky 1991 a 1992 a hrátky s „českou“ a „slovenskou“ kartou, včetně výčitek kdo na koho doplácí.

Pane politologu, v tomto článku nejste politolog ale obyčejný vlivový novinář.