23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Puč v Praze 5

Starosta pátého pražského obvodu Radek Klíma stojí před odvoláním a již v úterý má jeho městskou radu nahradit nová koalice. Klíma prohlásil, že za domluveným převratem stojí pohrobci bývalého starosty Milana Jančíka, který byl tvrdě kritizován za správu městského majetku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 7.9.2015 9:21

Pravá příčina těchto průšvihů je někde jinde.

Konkrétně vězí v naší ústavě (čl. 5 a čl. 18, odst.1) a v navazujících volebních zákonech. V zákonech, které na jedné straně nutí politické subjekty "volně soutěžit" a na straně druhé nedovolují vládu většinové vůle občanů. Je nutno si uvědomit, že v případě přímých voleb (zástupci občanů jsou těmito do zastupitelských funkcí přímo voleni) by takovéto excesy nikdy nemohly nastat. Zástupci občanů by těmito mohli být odvoláni pouze v případě, že by se zpronevěřili svým programům a to zase jen těmito občany přímo. Problémy, ve kterých se neustále potácíme plynou jen z našeho špatného politického a společenského systému, který ač je neustále drze politiky a novináři nazýván demokracií, žádnou demokracií není. Jedná se o prachsprostou diktaturu naprostých menšin nad obrovskou většinou ostatních, o diktaturu politických stran, která je lživě označována za výsledek jejich volné soutěže.

J. Lepka 7.9.2015 11:59

Re: Pravá příčina těchto průšvihů je někde jinde.

Mohl jste si ušetřit slovní průjem, jde o "květináče".

P. Čech 7.9.2015 18:47

Re: Pravá příčina těchto průšvihů je někde jinde.

Víte, co je zajímavé? Když zde někdo, nemusím to být zrovna já, nazve věci a děje jejich pravými jmény, ozve se vždy spousta takových, kteří pod silným vlivem politických ideologií, nejsou ochotni, ba ani schopni, napsanému porozumět.