25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Prymulův návrat k normálu

Vnímal jsem jednoznačně kladně rychlost a účinnost opatření, která přijala vláda ČR v době, kdy explodovala vlna koronavirové nákazy v Itálii a Španělsku. Podařilo se zabrzdit možnost exponenciálního nástupu zdravotnictvím nezvladatelného onemocnění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 12.5.2020 9:28

Kdybych začal od těch kantorů, ti zrovna nejásají, protože MŠ v poslední metodice "doporučilo " školám aby ty nepotřebné poslaly na neplacené volno.

Za druhé, ona ta teorie kolektivní imunity má jednu chybu. (Tedy, krom toho, že vůbec není prokázáno že platí). Že totiž dnes nikdo nerozhodne (ani vláda, ani Prymula, ani jiný), "dobře, tak se nějak promořte , my už to sledovat nebudeme", Pořád bude platit, že u koho se ukáže - jenom podezření (blízkého kontaktu) s nakaženým, půjde na řadu dni do karantény a na testy. Včetně celých tříd ve školách, ale i rodin všech žáků,atd. I v jiných případech, kdy se objeví nějaká ohniska nákazy. Takže vlastně k žádnému rychlému širokému a bezpečnému promoření nedojde. Na co už taky spousta vědců upozornilo. Vždycky i nadále bude platit, že ta nákaza může vniknout kdekoliv,a ti nakažení lidé tím budou i nadále ohroženi. Na to si halt zvykněte..

Tím se dostáváme k onomu závěru, jak sám píšete, tak "..Dr. Prymula je profesor přes vakcíny", jenomže vakcína právě proti koronaviru není a dlouho nebude. Tak proč je jeho názor tak důležitý?

S. Kubů 12.5.2020 9:54

Aha. Znovu se ptám:

Jak je možné, že v jiných státech je možná školní výuku obnovit ?

Čím se bude situace k 1. září t.r. principiálně odlišovat od té dnešní ?

P. Hatina 12.5.2020 10:21

Když ono je to v každém státu trochu jinak, třeba v Německu (jak jsem se ted díval), se "vrátili do tříd jen nejstarší studenti " - což ale u nás ale přece taky.. Plus i u nás navíc (dobrovolně) v prvním stupni.

Navíc v řádě států mají vícestupňový stupeň řízení, takže v nějaké bezpečnější oblasti mohou místní politici rozhodnout jinak než centrální vláda. U nás nikoliv, ale o tom už se rozhodlo dávno, za Občana Havla..

A samozřejmě všude pečlivě sledují ty počty nakažených, takže ty otevřeně školy můžou kdykoliv zase zavřít..

A jak správně díte, nikdo neví a neřekne, co se bude dít na podzim..Zatím se předpokládá že ta pandemie odpadne, takže se děti do škol v září povinně vrátí. Ale pokud by přišla další vlna..?

R. Vacek 12.5.2020 6:46

Protože se uvolňuje postupně a sleduje se, jak se situace vyvíjí. A pokud se někdy vrátíme v chování jako před pandemií, tak každé 3 dny se nakazí 2x tolik lidí.