19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: První máj, státního rozpočtu čas

Romantický první máj patří k nejoblíbenějším dnům v roce, marketingoví experti ho především rádi využívají jako svátek zamilovaných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 3.5.2015 0:53

S obsahen článku souhlasím!

Neklesající 70 miliardový deficit v době hospodářského oživování u našich hlavních partnerů opravdu není nic, čím by se tato vláda mohla chlubit. Tvrzení, že navzdory zvýšení mezd úředníků se tento deficit nezmění, je obelhávání občanů kteří se nedočkali objevení Babišem slibovaných stamiliardových rezerv v našem hospodářství, stejně jako se nedočkají vyššího výběru daní pomocí registračních pokladen!

Obava, že podvodný rozpočet může skončit úplným ekonomickým fiaskem, které nás zbaví jediné minulými vládami vytvořené výhody, kterou je relativně nízké státní zadlužení je velmi oprávněná. Obávám se, že to jinak ani dopadnout nemůže, protože bez strukturálních reforem daňového a sociálního systému to nepůjde. V krizových časech takové reformy pravice provést nemůže (odbory by jí smetly) provádí je proto rozumná (vlastenecká) levicová vláda (jako v Německu, Velké Británii, Švédsku, Novém Zélandu..). Toho se ovšem od firmy Babiš & Sobotka určitě nedočkáme!

K. Vyšata 2.5.2015 17:18

Docela humorná poznámka o boji

Nečase proti zadlužování. Takhle oškubat důchodce, zvýšit daně, v době krize uspokojit církve a celé to završit dřinou ve dne v noci za pěkné peníze se svojí milenkou, tomu se říká boj???? Tou poznámkou jste téměř vše v článku zazdil.

P. Dvořák 2.5.2015 2:12

... je něco shnilého ve státě dánském,

ale kontrola nad financemi vybranými od občanů chyběla i za pochválené vlády Petra Nečase.

Dělat dnes díry do rozpočtu např. navyšováním mezd státních úředníků asi není to pravé, ale kolik z toho činí jenom "přelití" jejich mezd pod (ach, tak evropsky evropský!) zákon o státní službě?

Za pochválené vlády Petra Nečase jsme byli v situaci veverky, kterou tak dlouho odnaučovali žrát, až jednoho dne opravdu úplně přestala.

J. Jurax 3.5.2015 22:42

Re: ... je něco shnilého ve státě dánském,

Jojo, jedna veverka přestala žrát; i přišla po volbách další a to, co ta první nesežrala, už sežrala a žere jak nezavřená a nehodlá přestat ... zatím ještě má co žrát, zatím jí půjčujou ...