19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frank 15.11.2009 23:58

Autore, proboha, kde to žijete?

Zeman reálnou šanci vrátit se do vysoké politiky nemá a sám to moc dobře ví. proto všude vyhlašuje, že na nic kandidovat nebude. Druhou potupu by asi nepřežil. Ale ubrat Paroubkovi pár procent na to zcela jistě má a o to asi jde.

Klokocka Bohumil 15.11.2009 18:33

Pro Zemana se misto v politice najde....

Ve Svejkystanu se misto pro Zemana vsdycky najde. Cesti burani ho uznavaji a on jako buran na vejmenku se uz musi nudit. Chytaji v nem ty stary saze zalejvany becherovkou, kdyz vidi ten sexy - mozek Paroubka, ovar Skromacha a politicky prehled Zaoralka. Tenhle lidovej buran je clovek, kteremu bude "narod" rozumet. Je jen skoda ze v Absurdistanu neexistuji jen dve strany ....KSCM a CSSD. V tom pripade by Milous Zeman byl pro narod jasna volba...;-D

Minutus 15.11.2009 19:22

Re: Pro Zemana se misto v politice najde....

Jestli českej nevím (pokud ano, je mi trochu stydno), ale buran jste určitě. Váš slovník vás usvědčuje, pane.

Klokocka Bohumil.... 16.11.2009 15:50

Re: Pro Zemana se misto v politice najde....

Minutus: Nemylil jsem se, prvni buran se uz ozval....;-D

čm 15.11.2009 14:19

gerontofil Žantovský

To je neuvěřitelný, jak se někdo může zalykat obdivem ke dvěma vodchechtanejm dědkům z podělanýho prognosťáku, z nichž jeden má navíc problém s chlastem

Gregor 15.11.2009 13:39

Zeman asi nemá velkou šanci

Ing. Zeman byl jako předseda vlády úspěšný, začal růst HDP, investiční pobídky, sanoval banky a zprivatizoval. Od volby prezidenta je to zapšklý a mstivý člověk. Ani lidé, kteří ho obklopují včetně Šloufa nebudí dobrý pocit. Když si zkusil podporu strany důstojného života Volfové, tak zjistil, že to nejde. Se stranou SPO možná získá několik procent a odčerpá hlasy levice a přitom se do parlamentu ani nedostane. Ani TOP 09 přes masívní finanční podporu podnikatelů nedosáhne původních záměrů. Nyní, sice pomalu, preference klesají. Pan kníže je popleta a radarčík, podporovatel Kosova a saakasviliho v Gruzii.

Lukas 15.11.2009 14:11

Re: Zeman asi nemá velkou šanci

Z ceho usuzujete ze pan Schwarzenberg je popleta?Ten to ma v hlave vic srovnane nez vetsina nasich radobypolitiku.A nastesti rika to co si opravdu mysli protoze si to muze dovolit.A tato svoboda nezavisleho projevu vas asi neskutecne sere!!;-)

mirek 15.11.2009 16:38

Re: Zeman asi nemá velkou šanci

naprostý souhlas

Finafarum 15.11.2009 17:29

Re: Zeman asi nemá velkou šanci

Schwanzenberg kope hlavně za své , Proč NEPLNIL 2007 s Liškou zadání vlady o dodatky k LS? Byli to     tito dva, kteří se postavili proti dodatku do LS, kupčilo se, radar za LS. Kníže sledoval¨na prvním místě především své zájmy, nikoliv zájmy ČR, Se někdo diví, vždyď má i    občanství rakouské. Sleduje stejné zájmy jako sudečtí němci, odrkyti BD, ve kterých je pokjistka proti vracení majetrků ŠLECHĚ která KOLABOROVALA s nacisty.On kníže, když se mu to hodí, tak jako že spí a dělá mrtvého brouka. Kde by vzala strana, která ještě ani nebyla ustanovena prachy na tak bonbastickou kampaň a oblepila  republiku TOP se spícím  knížetem?  Kolik  dostaly   prostoru  v ČT jiné    neparlamentní strany,   např.  SSO ?  Je třeba používat mozek, získávat informace jinde, než v poplatných    českých   mediích, které   už dávno nejsou české!

Klokocka Bohumil 15.11.2009 18:39

Re: Zeman asi nemá velkou šanci

Finafarum: Je videt, ze umis pouzivat mozek(Y).... he he he ....

LUKAS 15.11.2009 19:10

Re: Zeman asi nemá velkou šanci

Je videt ze komunisti radne tech 40 let vymyvali mozky lidem o proradne slechte a prosudetackych knizat.V dobe kdy sexymozek a jini jemu podobni kolotocari si mastili pupky a zili si svuj pseudomocensky zivot v RAJi,tak pak knize se staral prostrednictvim finskeho Helsinskeho vyboru o lidi perzekvovane komunistickym rezimem a pomahal jim zaclenit se do spolecnosti ze statusu uprchlika.

Ciste teoreticky,co Vam proboha vadi na tom ze nekdo chce svuj majetek zpet.I kdyby to byla pravda,tak pohranici je natolik zplundrovane komunistama ze by sudetaci meli hooodne co delat aby to dali zpatky do pucu.

Hlavne mit ceske pohranici nase a zbidacene ,nez v uvozovkach cizi a prosperujici,co?

Jak moc byste bojoval o to nase pohranici kdyby k tomu melo dojit.Ani hovno,co?;-P

honza 15.11.2009 19:31

Re: Zeman asi nemá velkou šanci

Ten to má naprosto srovnané, dohodl se s tím zlodějem Bakalou a budou společně krást a krást, nic jiného se nedá čekat.

Petr B. 15.11.2009 11:26

Zeman nejde o nic jiného,než odlákat ČSSD 1-3 procenta a umožnit ODS vítězství

To je úkol jeho nové, umělé strany, na nic jiného nemá. On už v sobě nemá žádné idee...pouze touhu se pomstít se "zrádcům" z presidentské volby, z nichž ovšem některé před touto volbou nazval "bahnem, které ČSSD nasálo".  Asi tak byl prozíravý, taktický a slušný, ale nikdy si své selhání nepřiznal.

Zeman je tedy pro Topolánka s Dalíkem a Kalouskem vítaným spojencem v jejich boji pro pokračování Modré šance v letech 2010-2014.  Pokud ODS (TOP09) vyhraje, nebude už potřebovat ke svému vládnutí korupci.

čtenář 15.11.2009 10:45

Potíž je v tom,

že Paroubek má z možného Zemanova návratu do politiky plný kalhoty. Jak by bylo jinak možno porozumět zákazu jeho pozvání do nedělní "Partie" na Primě vedením této telvize a následným odchodem redaktora Šimůnka. Je stejně zvláštní, že Paroubkovy dlouhé prsty sahají i do soukromých televizí. U veřejně právních by to překvapilo poněkud méně, ale funguje to evidentně i na Primě.

gojim 15.11.2009 1:14

Zeman

je parchant komunistický. Sám jsem ho na vlastní oči viděl a uši slyšel, jak někdy počátkem 90. let na předvolebním meetingu prohlásil: "Za své členství v KSČ se nestydím". Nemenší parchant je ovšem i Žantovský - viz jeho angažmá v Melodii let osmdesátých. A že jim to bolševikům pořád pěkně žereme i s navijákem...

Vladimir 14.11.2009 23:51

Snad Zeman

Ze všech těch pandrholců, co byli ve vládách, myslím akorát Zeman nekradl a nenechal se korumpovat. Takže zrčitě jeho návrat by byl přínosem a to, jak popisuje scénář Žantovský, je kupodivu celice realistické, racionální.

Jistěže Zeman (jak prozradil, že mu chybí ještě jeden hluboký zářez) pokukuje po Hradě. Má k tomu reálnou šanci - Klaus už kandidovat nemůže a jiný kandidát není na obzoru. Švejnar je pošuk, Paroubek náfuka bez fantasie, Topol nejprolhanější politik bez ánunku o právním povědomí ... a jiní . Sobotka, Halík, ... druhá a třetí liga.

A také Zeman nastínil, že by se chtěl pokusit pomoct ekonomice z krize, více demokracie (volební právo zesílené pro občany ...), snad i snížení korupce, zlepšení ovzduší morálky, ... samé dobré věci. No a jako boční efekt by byla ta židle na hradě, proč ne ?

 

AeroKarel 15.11.2009 0:27

"myslím akorát Zeman nekradl a nenechal se korumpovat."

Různé ty "kufříky" byly dost pověstné, ale budiž.

Nicméně vývoj zadlužení ČR je dost symptomatický. Začalo to za Zemana, Špidla a pleš s kusadly to jen umocnili.

janoryna 15.11.2009 11:59

Re: "myslím akorát Zeman nekradl a nenechal se korumpovat."

je to pravda, zaplatil bankovní socialismus a úsporné klausovy balíčky svého geniálníhp předchůdce.

Bruno 15.11.2009 15:38

Re: Snad Zeman?

Proč né?ale stejně si ty nevděčniku zapomněl na ŠTROUGALA ,já myslím že kolo dějín by určitě dovedl změnít.Normalizator první kategorie to není ale žije,jeho vzpomínky by byly přínosem pro skupinu z prognostického potěru která tápe kudy? Jakeš Milouš je také v reservě jen by musel donest daňové přiznaní od Zagorové z roku 1988 proto že ta dáma je nositelkou nesmírné statečnosti a boje za chartisty

Tx 14.11.2009 21:20

Dámy a pánové,

když si politici v rámci svých volebních slibů atd. odhlasují velice štědré sociální  příspěvky, tak s tím nic žádný úředník, náměstek atd. neudělá, i kdyby tam byl 50 let. U nás to skončí šíleným průserem, Paroubek řekl "splácení státního dluhu není naší prioritou", což je hrozné, to je cesta do Maďarska  čí Argentiny. Jen za úroky jsme platili cca 50 mld., co  se za to mohlo ročně pořídit! Klaus chtěl uzákonit vyrovnaný rozpočet, Zeman řekl, že deficitní není nic hrozného, měl pravdu, ale jen v tom případě, když si půjčuji na něco, co mi v budoucnu vydělá. Ne na sociální dávky, což právě činíme. V době, asi tak 2000 - 2007, kdy ekonomika šlapala a měla cca +6% jsme měli dluh splácet. Ne, ještě rostl. Exponenciálně. Po nás potopa. Holt "splácení státního dluhu není naší prioritou". Až Kalousek (a že ho moc nemusím) tu  křivku se snažil ohnout trochu dolů. Vygůglujte si to. To je na zastřelení!

AeroKarel 14.11.2009 21:50

"Jen za úroky jsme platili cca 50 mld."

Letos IMHO 65 miliard.

Jinak souhlas. Špidla a ozubená pleš, to byl tandem!

Minutus 14.11.2009 22:51

Tak čísla na stůl

Kolik jsme si půjčili v jednotlivých letech na sociální dávky? A uveďte zdroje, pokud víte o čem mluvíte. Nebo jen papouškujete mantry svých guru?

AeroKarel 15.11.2009 0:31

Re: Tak čísla na stůl

Proč prosím se domníváte, že někdo musí mít nějakého "guru"? Vlastní zkušenost?

Investiční výdaje jsou jasné. Pokud  je deficit, je nutno zkrouhnout vše, co v budoucnosti nepřinese větší výdělek. Nestalo se, naopak se různé spíše podivné dávky zmnožovaly.

Fafa 15.11.2009 15:34

Re: Tak čísla na stůl

Minute, celkem snadno si muzete porovnat, ze vydaje na socialni davky byly vyssi nez nez deficit rozpoctu. Ergo by se snizenim socialnich davek teoreticky dal vyrovnat rozpocet. Ale samozrejme by se dal vyrovnat orezanim i zcela jinych vydaju. ;-)

http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/zpravy/temer-polovina-rozpoctu-pujde-na-socialni-vydaje/400798

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

Minutus 15.11.2009 19:18

Re: Tak čísla na stůl

No právě. Já se na ta čísla díval přímo v zákonech o státním rozpočtu, které jsou k dispozici na stránkách MF. Jak může někdo počítat příjmy z důchodového pojištění jako část státního rozpočtu a obratem z toho udělat sociální dávky? To chcete snad říct, že by se důchodové pojištění mělo zrušit, důchody (350 mld ročně) nevyplácet a tytéž peníze b se měly stejně vybrat formou daní? Vždyť pokud by se to udělalo, snížily by se "sociální dávky"  o tři čtvrtiny a státní rozpočet ovšem taky - o 300 mld! Takže by nula od nuly pošla, nešlo by ty peníze použít na dluh, protože by v rozpočtu nebyly!

A mimochodem - letos je poprvé fond důchodového pojištění defocitní. Kde jsou ty přebytky z minulých let? Takže tenhle "mandatorní výdaj" byl vždy pro státní pokladnu přínosem.

zeolit 15.11.2009 13:35

Re: Dámy a pánové,

Tx, máte pravdu ve všem, co jste napsal. Až na jednu půlvětu: "U nás to skončí šíleným průserem...". Není v módě se zadlužovat v celém světě, snad až na Čínu, a pár států?

Fafa 15.11.2009 15:25

Re: Dámy a pánové,

No vzdyt i tam to skonci silenym pruserem. ;-)

Viktor Kožený 14.11.2009 18:26

A všichni se mnou - JÁ NA TO MÁM !

Já se vyznám v tlačenici, snad mi všichni rozumí

mám nadusanou prkenici a to každej neumí

jsem velkej frajer na vysoký noze, celej svět hned oslním

velkej frajer jak se sluší, odrbu vás všechny hravě

Viktor Kožený 14.11.2009 18:26

A všichni se mnou - JÁ NA TO MÁM !

Já na to mám - to si vyskočím, to si poskočím

Já na to mám - jsem Kožený vykuk z Baham

Já na to mám, všechno uplatím, nebo se vypařím

Já na to mám, přede mnou  politici  hačačaj

Viktor Kožený 14.11.2009 18:25

A všichni se mnou - JÁ NA TO MÁM !

Přede mnou se jako holky kroutěj, vždyť jim zaplatím

jenom vyjdu na ulici, odhánět je nestačím

a když někdy prachy dojdou, tak to ještě nehoří

zastavím se za maminkou,  ráda mě podpoří