19.4.2024 | Svátek má Rostislav


POLITIKA: Prosadíme dobře fungující státní koryta

28.9.2013

O tom, jak se z politického prostředí v Česku stala hlavně výborná pračka na peníze a ze sociálního státu hlavně dojná kráva pro kmotry, kmotříčky či partajní mafiánské party, rozkrádající kdejakou státní zakázku tak, že musely nakumulovat téměř dva bilióny dluhu, aby se na všechny dostalo, štěbetají mediální vrabci už nějaký čas. Národu bylo vysvětleno, že se jedná o normální politický "deal" nebo - u zlodějů přichycených přímo při odnosu lupu - o politický boj.

Že billboardoví krasavci a krasavice s thymolínovými úsměvy nemakají tak úplně do úmoru na národu roli dědičné, by tato vzkvétala a lid plahočící se za prosperující budoucností nebyl beznadějně znechucen, frustrován či přímo nasrán ze situace, kdy na nic nejsou peníze, byrokratická buzerace přesahuje všechny meze, daňové okrádání předhazuje slabší kusy exekutorským katům a všeobecná státní šikana nevrací poplatníkům za jejich každodenní dřinu ani minimum slibovaných fungujících služeb, jistot či rovných příležitostí a právních nebo finančních rámců, je také evidentní.

Nejhorší na tom celém koloběhu nestoudných slibů, klientelistických vazeb, rotujících trafik a státu fakturovaných předražených nesmyslů je fakt, že i ta největší nicka, která se jednou smočila v rybníku mocných kaprů naší politiky, má vystaráno (samozřejmě na náklady daňového poplatníka), i kdyby sama neuměla ani stéblo přehnout, souvislou větu sestavit či jakkoli jinak ruku k produktivnímu dílu přiložit.

Jak a kolik vlastně takových málo viditelných parazitů musíme živit, je patrné i z případu exministra zemědělství za ČSSD Petra Zgarby, na který upozornil server iDnes. Soudruh zemědělec se zřejmě zásahem nějaké vyšší moci stal přes noc tak nepostradatelným odborníkem na železniční dopravu, že si jej najaly miliardově ztrátové České dráhy, kde měl za úkol jednak "zpracovat projekt podpory železničních vleček za účelem navýšení přepravních objemů komodit dřeva a zemědělských komodit" a také "vypracovat studii vývoje trhu dřeva a zemědělských komodit ČR a v Evropě." Smlouvu uzavřel k 1. červnu 2011, platná byla do konce roku 2012. Za tu dobu mu měl státní dopravce vyplatit mzdu celkem 665 tisíc korun.

Komu z vážených čtenářů se po vstřebání této informace ještě nezaťala ruka v pěst a nemá chuť rozbít odpovědným bafuňářům jejich nenažrané, nevymáchané tlamy, omluvte prosím toto syrové pojmenování, ale nenapadá mne příhodnější, věřte, že Zgarba není zdaleka sám. Takové poradenské pašalíky, kde za pár opsaných vět inkasuje "odborník" statisíce penízků od daňových poplatníků sedřených na morek kosti, je nespočet. K nahlédnutí třeba v ARES. Však i budoucí ministr financí je živnostníkem – poradcem. Nějaký drobný na kafe dobrý, ne, vole?

Takto dobře fungující stát máme. A po volbách budeme mít ještě více fungující.Skončí to zřejmě až tehdy, kdy nám všechny vydělané peníze seberou rovnou, nacpou si je do vlastních kapes a plebsu mimo partajní sekty dají na příděl kus chleba se smyčkou lýkového provazu, aby si mohl to dobro řádně vychutnat z výšky nejbližší větve. Není nad radostné vyhlídky.

Převzato z Kriz.blog.idnes.cz se svolením autora