25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Propalestinský kníže

Kníže Schwarzenberg v roli ministra zahraničí ČR způsobil rozruch. Nikoli tím, že si zdříml v parlamentu během projevu prezidenta Zemana, který toho náležitě využil. Důvod k pozdvižení je závažnější. Jeho odpovědi na otázky serveru Times of Israel během nedávné návštěvy Svaté země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 14.5.2013 10:11

Propalestinský kníže?

Jako všichni aristokraté slouží i pan Schwarzenberg výhradně zájmům svého rodu (rodovému majetku). Protože některé majetkové spory vyhrál dost problematickým způsobem (např. aplikace rakouského práva u nás) a v DEU má zálusk na majetek v hodnotě desítek miliard, je ochoten dělat DEU-hujera, což pochopitelně nemá nic společného se zájmy ČR či zájmy demokratického kapitalismu, který jinde než u nás aristokratům politickou moc nedává.

Z tohoto hlediska musíme hodnotit např. "jeho" ostudné uznání Kosova, které nás připravili o kus sympatií které k nám Srbové (jako téměř jediní) projevovali a především ukazuje "mnichovanský" přístup DEU k řešení problémů negermánských (s USA nebo Ruskem spřátelených) národů. "Mnichovanské" řešení Kosova je pro DEU pochopitelně i principem řešení problémů středního východu.

To, jak multikulturalisté používají na palestince jiný "metr" než na Židy, je ostudné a v souvislosti s nedávnou historií je to projev politického hyenismu. Zatím chce pan kníže viditelně označovat "jenom" výrobky z Židovských osad a takto diskriminovat jejich výrobce. Pokud to nepomůže, bude zřejmě třeba viditelně označit jejich výrobce a...

Pozn. Naše současná vláda si zasloužila za svůj postoj k Izraeli projevy výjimečného uznání od Izraele (USA...). Hluboce se stydím za vlastizrádného "knížete", který systematicky ničí naši pověst a nezastavil se např. ani před DEU-hujerským zničením Šumavy.

H. Lukešová 13.5.2013 22:37

"Heusinger", srab, co se stydí za své jméno, napadá jiné, no nacibolševik

pro všechny rudohnědé typické. Neschopný vlastní myšlenky nadává. Však pan Slanina zná "Heusingera", který je desítky let po své smrti. Chudák, tohle si nezasloužil, aby takový rudohnědý hulvát zneuctil jeho jméno.

E. Heusinger 13.5.2013 22:07

Lukešová,

přečtěte si po sobě vše co jste dnes napsala.

Vždyť Vy jste nacistka!!!

H. Lukešová 13.5.2013 22:31

Re: Heusingre, vy jste nacibolševik a k tomu srab, který se stydí za své jméno!

ne, nic špatného jsem nenapsala. To, co si vy dovolujete, sprostý hulváte, je vrchol veškeré sprostoty. A naučte se slušně oslovovat, primitive.

P. Pavlovský 13.5.2013 18:58

Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

"Nic takového jako Palestina neexistuje. Tento pojem vynalezli sionisté! V Bibli není žádná Palestina. Naše země byla po staletí částí Sýrie. H. Allen Tupper v New York Times pak napsal: "Setkal jsem se jedině s obchodníky na velbloudech a s divokými kmeny beduínů, kteří zůstali na jednom místě nejdéle dva měsíce."

V květnu 1947 řekl poslanec Nejvyšší arabské rady v OSN: "Palestina je syrskou provincií."

O několik let později řekl Ahmed Shuqeiri, pozdější předseda OOP, před Radou bezpečnosti: "Každý ví, že Palestina nebyla nic jiného než jižní Sýrie."

Vedoucí britského oddělení pro rozvoj Palestiny Lewis French napsal : "Narazili jste tam jen na drobné zemědělce v hliněných chýších, těžce postižené malárií… Pokud nebyli sami zloději dobytka, ochotně poskytovali úkryt jiným pachatelům… Rozsáhlá území byla neobdělána… Jednotlivé parcely měnily každý rok svého majitele. Veřejná ochrana neexistovala a drobní zemědělci se sami stávali obětí útisku a plundrování ze strany jejich beduínských sousedů.

Nejvýznamnější výrok, který bere "vítr z plachet" všem antisionistům, je výrok Zahíra Músejna, člena výkonného výboru PLO v rozhovoru poskytnutém holandským novinám Trau, 31. 3. 1977: "Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvoření palestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státu Izrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl mezi Jordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnes pouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují, abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existenci zvláštního ''palestinského národa''. Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nároky na Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu, Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celou Palestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem."

H. Lukešová 13.5.2013 19:15

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

A Jonathan Swift mluvil o tehdejší Palestině jako "zatracené a prokleté, kde nic není, kde nic neroste a kde viděl pouze pusté chýše bez života". Jonathan Swift byl také ve Svaté zemi a podal autentické svědectví.

S. Netzer 13.5.2013 19:25

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

Tak to slyším poprvé. Jonathan Swith, autor Robinsoa Crusoe? Mohla byste to nějak objastnit?

H. Lukešová 13.5.2013 19:36

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

Ano. Přesně tento pán si tato slova do svého deníku napsal. Co na tom nechápete? Jsou to jeho slova, výstižná a pravdivá.

J. Tejkl 13.5.2013 19:53

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

Robinsona Crusoe napsal Daniel Dafoe. Jonathan Swift napsal např. Guliverovy cesty...

S. Netzer 13.5.2013 20:04

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

:-)))

Je dobře vědět , že "tento pán si tato slova do svého deníku napsal"

Já se každopádně omlouvám za můj omyl.

H. Lukešová 13.5.2013 22:33

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

Ano. Je to důležité vědět. A neironizujte, fakta jsou fakta.

M. Horsky 23.5.2013 16:45

Re: Před Peelovou komisi v roce 1937 prohlásil vedoucí představitel Arabů Auni Bey Abdul-Hadi:

Souhlasím s autorem. Konflikt není o nezávislosti "palestinského národa", neb takové zvíře není. Arabové v oblasti zvané Palestina, po 1. světové v britské správě, dříve provincie Ottomanske říše, vsadili v r. 1948 na válku - podle své tradice že nejlepší je zabít Žida a rozdělit si jeho majetek. Válku nečekaně prohráli, což jim bratrské arabské národy neodpustily. Počet arabských uprchlíků z židovské části Palestiny je zhruba stejný s počtem židovských uprchlíků z arabských zemí (poslední velký exodus proběhl po 6-denní válce). Rozdíl je že irácký Žid dostal israelske občanství, palestinského Araba drží arabské režimy po generace bez občanství a v "táborech"...

V. Stejskal 13.5.2013 17:12

asimilace

Moc se radoby-zidacci nenaparujte. Vas konec je nabiledni. Jmenuje se asimilace. Kam se hrabe mala, tlusta Sara na urostlou germanskou ci slovanskou blondinku. Znam nekolik zidacku co na to dojeli a jak se jim to libi.

J. Tejkl 13.5.2013 17:17

Re: asimilace

 Podle Vašich frustrovaných příspěvků, by jste zjevně potřeboval "asimilovat" s blondýnkou  především Vy sám. :-))) 

H. Lukešová 13.5.2013 17:32

Re: asimilace

Je spousta modrookých blonďatých Židů, v Izraeli i jinde ve světě. Takže bych to s tou asimilací neviděla tak horké. V USA je většina Židů asimilovaná, jinde také. Těch Židů na nacistických karikaturách, těch tak vypadá málo. Nejvíce křičí ten, kdo to potřebuje.

V. Stejskal 13.5.2013 17:36

Re: asimilace

Vy opet nevite o cem se mluvi. Ctete wikipedie: Asimilace (sociologie) – splynutí jednoho člověka nebo skupiny lidí s většinovým obyvatelstvem.

H. Lukešová 13.5.2013 17:49

Re: asimilace

Je možné, že se ne všichni Židé asimilovali, i když velká míta jo, ale u muslimů by byl problém daleko propastnější, z muslimů není asimilovaný téměř nikdo. Měřte všem stejně. Velká část Romů a amerických černochů také není asimilovaná. Buď chtějte asimilaci po všech, nebo po nikom.

S. Landa 13.5.2013 18:06

Re: asimilace

Z muslimů není asimilovaný téměř nikdo? Jen v Praze jsou muslimů stovky, mnozí z nich zde žijí desítky let, mají rodiny (často české ženy), své firmy a u spousty z nich by jsi ani neodhadla, že nejsou z Evropy. Není zrovna tohle příklad úspěšné asimilace?

H. Lukešová 13.5.2013 18:48

Re: asimilace

Mnoho Židů je také asimilovaných. S panem V.Stejskalem bych mohla souhlasit v tom, že bezpodmínečná asimilace by měla být nutností, pro kohokoliv, kdo zde žije. Židy, muslimy, Vietnamce, pro kohokoliv.

V. Stejskal 13.5.2013 19:13

Re: asimilace

Mila pani Lukesova, ja s vami take souhlasim. Lide promichaji, mensina mizi ve vetsine, vyvoleny narod, ci vyssi rasa se stavaji normalnimi lidmi jako ja ci vy. Zide se promichaji s Palesinci. A protoze jsou vsichni pribuzni a stejni nastava mir.

H. Lukešová 13.5.2013 19:17

Re: asimilace

Ano, pane Stejskale, souhlasím s Vámi. Vidíte, že dokážete psát rozumně. :-) Samozřejmě, že žádný národ není ani vyšší, ani podřadný, vězte, že existuje spousta blonďatých a modrookých Židů, kteří by mohli hrát Árijce ve filmu. I někteří Arabové jsou již světlejší, než-li dříve.

V. Stejskal 13.5.2013 21:18

Re: asimilace

Dnes byl hezky den, shodl jsem se s pani Lukesovou. Slibuji, ze uz nikdy nebudu vuci Vam, jak Vy se taktne vyjadrujete, nerozumny.

V. Stejskal 13.5.2013 17:34

Re: asimilace

Sukal jsem i s zidovkami, ale byla to vzdy nuda. Nemaji smysl pro humor. Jak rikam, neni nad blondynky, vazeny samo-obrezance.

P. Han 13.5.2013 19:10

Re: asimilace

Nepochybuji, že jste šukal i s ovcemi, musel jste je zaujmout. Obdivuji jejich smysl pro absurdní humor.

V. Stejskal 13.5.2013 21:12

Re: asimilace

Vzdyt jsem psal, ze zidovky nemaji smysl pro humor a co se tyce absurdniho humoru nevedi vubec co to je. Sukat s ovcemi bych nedoporucoval, mohl by vas napadnout beran a ten nezna v takove situaci slitovani. A protoze vas ma take za berana, jde primo po hlave.

H. Lukešová 13.5.2013 22:34

Re: asimilace

Teda Vy číšíte humorem. :-)

P. Pavlovský 13.5.2013 18:45

Re: asimilace

Ono je to dvojsečné: někteří Židé se asimilují tak, že jsou z nich antidsemiti (K. Marx).

Jsou ale i poloviční Židé či ještě míň (dle N. zákonů), kteří jsou zatvrzelejší než čistokrevní.

Kupř. "tatínkovský Žid", rabín Sidon.

P. Han 13.5.2013 19:12

Re: asimilace

Pan Sidon v tom kupodivu nevyrostl, ale postupně se k ortodoxii propracoval.

P. Pavlovský 13.5.2013 21:30

KAROL Sidon v tom nemohl vyrůst,

P. Pavlovský 13.5.2013 21:32

Re: KAROL Sidon v tom nemohl vyrůst,

jsa za války vychováván árijskou maminkou.

Srov. jeho knížku Sen o mém otci, původně jako samizdat.