18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Propaganda jak za komunismu

V Praze dnes končí událost. Think tank Evropské hodnoty pořádal mezinárodní konferenci STRATCOM SUMMIT 2017. Tento – podle zveřejněných platebních výkazů svých exponentů – ochotnicky placený think tank pořádal konferenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 21.5.2017 2:58

Re: Hysterické záchvaty ....

K čemu slouží základna v Kosovu netuším. Ale je tam.

To vložení se do občanské války v Libyi není přepadení. Budiž. Vložení se Ruska do občanské války na Ukrajině je přepadení?

Srbsko je jistě kapitola sama pro sebe. Nechci rozebírat konflikt chorvatsko-srbský ani Bosnu a Hercegovinu. Mám jen dojem, že všechny strany konfliktu si zařádily.

Kosovo je ale něco jiného - tam se utkávali hrdlořezi albánští s hrdlořezy srbskými, přičemž ti albánští to iniciovali. Daytonské mírové dohody potvrdily Kosovo jako nedílnou součást Srbska, načež UCK (i jiné skupiny s ním později splynuvší) zahájilo guerillu; a pak už se to vezlo. No a Západ si posléze vybral jako hodné chlapce hrdlořezy albánské a ty srbské humanitárně zbombardoval nejen v Kosovu, ale bombardoval i Srbsko; ono Srbsko bylo tradičně protégé Ruska, jenže to tehdy nemělo sílu se ohradit. No a Daytonské dohody přestaly být dohodami, neboť se nehodily (tolik k platnosti dohod obecně).

A taky Kosovo je loutkový stát mafií ovládaný, jenž vyváží akorát kriminalitu a možná lidské orgány a jinak je závislý na humanitární pomoci, bez níž by tam pomřeli hlady, a tudíž povolný; to by Srbsko, kdyby bylo podpořeno místo Albánců, nebylo. Zásah Západu byl promyšlený asi tak jako invaze do Iráku nebo "vložení se" do Libye.

A. Bytová 20.5.2017 12:41

Pro P. Maleček

Mohl byste mně, prosím, blíže vysvětlit, co má pravoslaví společného s islámem? To jsem opravdu zvědavá.

V. Pavelka 20.5.2017 14:17

Re: Pro P. Maleček

Já to vím ,STRNULOST,absolutní a staletou !

V. Pokorný 20.5.2017 11:20

Správně!

Jak píše pan Maleček: genetické a mentální propojování. Pro mne skvělé. Jen nechápu, co se pan Schneider snaží zamaskovat. A samotná ta konference, no, to je tedy dílo! A ta sebranka účastníků jakbysmet.

V. Čermák 20.5.2017 12:07

Špatně!

Pan Maleček si plete pojmy s dojmy. Že prý má Rusko Islámslké kořeny? 988 kníže Vladimír vyslal posly, aby přinesli informace o Judaismu, Islámu a Křesťanství. Chudý judaismus nezaujal a Islámem rovnou Pohrdli ( kvůli alkoholu). Naopak je zaujalo bohaté cařihradské Pravoslaví, takže se rozhodli pro to Pravoslavné křesťanství. To, že v současnosti tam žijí Židé i muslinové a Rusové jsou k nim tolerantní? A co? To jsou ty Islámské kořeny?

J. Kanioková 20.5.2017 18:50

:))))))))))

R. Langer 20.5.2017 11:07

Aha,

takže Rusko a Islámský stát nejsou žádná hrozba? No tak to jsem si oddechl, fakt. :-P

V. Pavelka 20.5.2017 11:47

Re: Aha,

Nedávno jsem četl na Psu! To nevědí že TOLERANCE,OTEVŘENOST,A SOLIDARITA jsou NEUTRÁLNÍ ?!Protože záleží co tolerujeme ,čemu se otevíráme a s kým jsme Solidární ? Nejšílenější je na tom ta Nezodpovědná Dobrovolnost s jakou se to Huráděje ?!

J. Kanioková 20.5.2017 13:24

A to jste četl kde ?

P. Maleček 20.5.2017 9:49

Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

I pro mě je Schneider kovaný kremloid, ale toť vedlejší. Spojování Ruska a islámu jako jednoho nebezpečného bloku má své opodstatnění. Ona totiž ruská "nátura" je už víc jak tisíc let islámem tak či onak formována. To díky staletím vzájemného oplodňování při střídavém ovládání jeden druhého, spojeného s genetickým i mentálním propojováním.

S islámem je spojen už samotný vznik ruského státu, kdy povodí na jih tekoucích, dnes rusko ukrajinských řek ovládli Vikingové (ano Rusové jsou původem Vikingové), konkrétně v oblasti dnešního Petrohradu žijící kmen Rusů. Ti viděli v tam žijících Slovanech především svou kořist (což dnešním Rusům ve vztahu k nám zůstalo dodnes), tehdy výhodně zobchodovatelnou na otrokářských trzích křesťanské Konstantinopole i islámského Bagdádu.

Odtud si přivezli své náboženství - mix východního křesťanství a islámu z čehož vzniklo dnešní pravoslaví. Formálně křesťanské, ale mentálně islámské. Zvláště ve své touze ovládat světský život a tolerancí k brutálnímu udržování moci - viz dnes spolupráce pravoslavných papalášů s Putinem, spojených i společnou KGBáckou minulostí.

Což se projevuje i ruskou tolerancí k islámu - viz nedávno v Moskvě osobně Putinem otevřená největší mešita v Evropě. Ostatně Rusko je největším evropským islámským státem s cca 20 miliony vyznavačů islámu. A tak údajný ruský boj proti islámskému terorismu je jen soubojem vnitroislámsko soupeřících agresivních skupin o moc a území. To včetně budoucího ovládnutí středně západní Evropy.

Což toho si vědomý Schneider se snaží zamaskovat.

V. Pavelka 20.5.2017 11:01

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

Taže Ukrajina a kousek východního Ruska a balkán jsou hradbou ,proti islámu.

J. Kanioková 20.5.2017 11:16

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

Arabové systematicky islamizují Kosovo, tvrdí německá vláda - https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/438345-arabove-systematicky-islamizuji-kosovo-tvrdi-nemecka-vlada.html

J. Klepal 20.5.2017 12:15

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

Přesněji jde o Saudy a jejich peníze. To jsou ti, s kterými jsou USA jedna ruka.

V. Pavelka 20.5.2017 13:31

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

Emiráty , Saudové , Amici jim zachránili prdel před Iráckým diktátorem tak at si zaplatí za zbraně druhé kategorie , třeba !?

V. Pavelka 20.5.2017 14:12

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

I Němci museli čumět, Jakou solidaritou, trpí turečtí Němci ! Krev a Islám , ne Solidarita otevřenost tolerance , a to jim zůstane, sázet Nebo stavět EU na Tavícím kotlíku s ohníčkem Humanismu, čistě evropskou skušeností, je nebezpečné . Nebo to už zabalili , protože máslo na hlavě Německých válečných skušeností je paralizuje k nečinosti a odevzdanosti !Jde to rychle ...

L. Harvánek 20.5.2017 14:51

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

Konfrontační politika za každou cenu je cestou do pekel.Všichni jsou podělaní z islámské hrozby a tak se snaží reagovat tak, jak reagují: Šířením nenávisti. Mně to připomíná štěkajícího psa, který protože právě štěká, nemůže kousat. Měly by se hledat styčné a ne konfrontační body. jinak celý článek se snůškou historických blábolů.

J. Jurax 20.5.2017 21:49

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

Pane Malečku, Vaše pojetí dějin Ruska je velmi osobité, takové alternativní.

A pojetí vzniku pravoslaví je bezesporu objevně alternativně inteligentní.

Jinak - muslimů je v Rusku podle sčítání v roce 2002 14,5 miliónu; neoficiální odhady pro přítomnost hovoří o cca 20 miliónech, ovšem z národů a etnik žijích tam po tisíciletí plus přišelci z bývalých sovětských republik nyní samostatných.

Zato v EU je muslimů cca 19 miliónů přivandrovalých převážně v posledních šedesáti letech.

P. Maleček 21.5.2017 6:20

Re: Rusko má islámské kořeny a islámské cíle.

No, osobité a alternativní pojetí dějin Ruska? Z pohledu toho co nás učí naše školství, dosud nevymaněné z panslovanského překrucování určitě.

Když však hledáte vysvětlení mentality Rusů a toho co Rusko ve své vnitřní i zahraniční politice předvádí, tak u despoticko - násilnického a expanzionistického islámu skončíte, ať chcete nebo nechcete.

I. Schlägel 20.5.2017 9:28

Autor se mýlí.

V podstatě ve všem, zejména ohledně (ne až tak bývalého) Sovětského Svazu. S přibývajícím věkem ne vždy přichází moudrost.

P. Lenc 20.5.2017 9:03

Článek a její autor

se může líbit nebo nelíbit, ale merito věci, tato také "konference" byla vystižena naprosto přesně.

S. Netzer 20.5.2017 9:21

Re: Článek a její autor

:-))))

J. Kanioková 20.5.2017 11:17

Souhlas..

S. Rehulka 20.5.2017 8:21

Pane Schneidere,

on opravdu president Trump jedná s Putinem jako hlava státu s hlavou státu. Ale jistě studoval nedávnou historii, aby mu bylo jasné, co to v budoucnu stojí, spojit se proti jednomu nepříteli, s nepřítelem druhým ! Sám, jako zpravodajec, jistě víte, proč Trump přebírá koukol od pšenice, nechce, aby jako "poradci" FDR, mnozí z nich komunističtí agenti, mu v nové Americe "radili" Obamovi červi, ale také dlouhodobě usazení KGBáci !

Apropo, malá otázka : proč jste šel "od válu" z BIS ?

R. Houška 20.5.2017 8:11

Jak právě prokázal soudruh Schneider, na metodách práce KGB, jó, pardon FSB, se nemění nic už dlouhá léta...Děkuji ti Bože, že tento kremloid už není agentem BIS. Moc toho nezbývá, ale v tomhle je Svět ještě v pořádku...

V. Pavelka 20.5.2017 11:15

Re:

Po ukrajinské krizi se krásně odkopali všichi ti" věřící kremloidi"p.s. Komárek o tom psal, o vlivu Iránu a Evropy na Rusko ?

J. Franke 20.5.2017 7:46

Ufff...

Dubisko už nee!!!

Z. Rychlý 20.5.2017 6:51

Autor je

svého druhu aktivista.

J. Jelínek 20.5.2017 7:39

Re: Autor je

Autor je hlavně svého druhu zastydlý bolševik. On byl někdy pracovník BIS? Potěš koště.

J. Krásenský 20.5.2017 5:49

Děkuji Vám, Pane Schneideře,

za výborný článek a rozbor, který se ovšem líbit nebude. Vidím to podobně.

J. Binder 20.5.2017 8:12

Re: Děkuji Vám, Pane Schneideře,

Máte pravdu, nelíbí.