19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prokurátor to zařídí

My nepotřebujeme volby. My nepotřebujeme demokracii. Současný trend je takový, že stačí navýšit počet „emancipovaných“ prokurátorů a policajtů a bude vymalováno. ODS a TOP 09 o tom vědí své…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Holubec 3.7.2014 23:46

Zařídili si to politici sami, aneb novinářské zvratky

Větší demagogickou blbost, než předvádí Dušan Navrátil, už ani nelze vymyslet. "Kdo takovou politickou zakázku ale policajtům dal?", ptá se autor článku. Odpověď: sami politici vedení Hudečkem a Svobodou, kteří pokračovali v tunelování Opencard ("osvědčenými metodami" - flagrantním porušování zákona o veřejných zakázkách - za které je, byť zatím nepravomocně, odsouzeno 5 úředníků), ovšem asi s jinými koncovými adresáty takto vytunelovaných peněz.

Policie a státní zastupitelství podle pana novináře asi nemá na starost nic jiného, než sledovat, kdy a která strana má nějaké nominační konference.

"Zasvěcenému" panu novináři také "nějak uniklo", že tento tunel Opencard také řeší úplně jiná policejní složka, než "5 úředníků" - zkrátka podle něho se asi celý policejní sbor spikl proti politikům Hudečkovi a Svobodovi. Pan novinář jaksi nějak nezaznamenal, že u "5 úředníků", kteří byli zatím nepravomocně odsouzeni, soud nezpochybnil ani vzniklou a vyčíslenou škodu jednotlivými obžalovanými, ani jejich úlohu na tomto tunelu. Také nějak pozapomněl, že Svoboda a Hudeček měli 4 - slovy "čtyři" roky (v roce 2010 skončil Bém jako primátor) na to "napravit" problém Opencard. A co udělali za ty 4 roky? Kromě pokračování tunelu nic.

Takže když je konečně dotažený sofistikovaný korupční skandál před soud, jsou kvantifikovány škody, jsou označení a usvědčení a soudem odsouzení pachatelé, byť nepravomocně. A novinářský "výstup" z toho jsme si přečetli výše: "Prokurátoristán" a "policajtský úkol nebude splněn" a "pseudoprávní kanály a močály". Tak nějak pan novinář zapomněl zahrnout do spiknutí i soud. Novinářský hnus.

P. Novák 3.7.2014 20:53

Je pozoruhodné.

že autor si nevšiml, že tu už dávno nemáme prokuraturu.

O. Zuckerová 3.7.2014 9:09

Výborný článek.

Paralela: Žhář zapálí dům (ví se, kdo), budou povoláni hasiči. Kdo bude potrestán? Inu hasiči, promáčeli stropy!

J. Vyhnalík 3.7.2014 12:37

Re: Výborný článek.

Problém je v tom "ví se kdo". Jak to víte? Protože to někdo napsal v novinách?

Je rozdíl mezi spravedlností a mediálním lynčem. Média vyvolávají jeden skandál za druhým, někdy mají pravdu a někdy ne. S tím je třeba počítat.

B. Michal 3.7.2014 15:36

Re: Výborný článek.

No, možná to nebyl žhář, nebo se neví kdo, nebo to byla závada komína nebo ještě něco jiného. Ale na počátku je požár a jeho příčina/zavinění a je hloupost místo toho stíhat hasiče za promáčené stropy.

J. Vyhnalík 3.7.2014 15:43

Re: Výborný článek.

Analogie jsou zavádějící, ale když už jste s těmi hasiči začal...

Odpovědní hasiči přemýšlejí o tom, jak škody minimalizovat. Když doutná koš s odpadky, tak také nevyplaví všechny partaje v domě, nebo ten dům rovnou preventivně nestrhnou.

Když se v obchodě ztratí tatranka, nikdo nemá právo nahnat všechny přítomné do klecí a preventivně je šacovat.

J. Vyhnalík 3.7.2014 1:43

Zajímalo by mne, zda pan Navrátil tuší.

jaký je rozdíl mezi vírou a důkazem.

M. Bezouška 3.7.2014 7:36

Re: Zajímalo by mne, zda pan Navrátil tuší.

pane Vyhnalíku, odpověď je zcela zřejmá: netuší. Lidem jako je on stačí, aby někdo o něčem řekl, že je to "předražené" a mašinérie se rozjede. Ono je to občas pro zasmání, tedy kdyby to nebylo tak zoufalé. Lze to ukázat na posledním "případu". Včera v souvislosti se zadržením bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce sdělily novinky.cz světu údajnou podstatu věci, zakázku na digitalizaci archivní zdravotnické dokumentace, prý předraženou. Šlo o 75 milionů listů za 150 milionů korun. K tomu poznámka - kdyby si to nechali udělat u kterékoliv běžné komerční firmy takovými věcmi se zabývající, přišlo by je to přinejmenším dvakrát až třikrát dráž. A podobně je to prakticky se vším. Fuj!