25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Program ANO - vrátíme zdravotnické poplatky

Ivan Pilný, kandidát na místopředsedu hnutí ANO, je jedním z mála Babišových lidí, kteří se vyjadřují k programovým otázkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Bryndza 2.3.2015 23:14

Pro poplatky

u lékaře hlasují jen zloději a příživníci,kteží se tak chtějí podílet na zisku z krádeží ..tečka Co poslanec hlasující pro poplatky to zkorumpovaný zloděj a příživník...tečka...

R. Langer 3.3.2015 15:40

Re: Pro poplatky

Správně, žádné poplatky a povinné zdravotní pojištění, pro to hlasují jen zloději a příživníci, kteří se tak chtějí podílet na zisku z krádeží! Vykřičník. Správně, všechno nechat za hotové, a kdo chce, ať se pojistí. Potom se nerozkrade prakticky nic. Co vy na to?

P. Papež 2.3.2015 19:26

Sledoval

Sledoval jsem velice trapný kongres ANO. Měli by se přejmenovat na StB (Strana Babiše), protože o všem rozhoduje, sám si dosadí loajální zástupce, sám zařídí "socialistickou diskuzi", kdy každý raději nemluvil a chtěl, aby šaškárna co nejdříve skončila. A tihle lidé mají největší počet voličů a snad podle rozhovorů nejhloupějšího zástupce předsedy-bez vlastního názoru. Ale to se v StB vyžaduje.

R. Tichý 2.3.2015 17:22

Proč chcete dozírat na soukromé společnosti?

Pojišťovny jsou soukromé, tudíž se snaží maximalizovat zisk. Vyplácejí zbytečné peníze???

Raději se podívat na hospodaření nemocnic a lékařů. Kromě toho, že jich málo rozumí provozu (nejsou to hospodáři) se tam taky prostě obyčejně krade (viz předražené nákupy).

O. Prokop 3.3.2015 10:24

Re: Proč chcete dozírat na soukromé společnosti?

pojišťovny to nejsou, to jsou přerozdělovny zdravotní daně. Pojišťovny by to byly, kdyby smlouvu s nimi měl občan- volič- pacient. Nyní má smlouvu lékař- to jako kdyby smlouvu s pojišťovnou měl automechanik a ne majitel auta.

Zdravotnictví je ve stadiu rozkladu a brzy to pocítíme. Nejsou lékaři, nejsou sestry, limity lékařů a nemocnic, ŽÁDNÉ regulace pacienta, t.j. švédský stůl se vyprazdňuje. Nelze jezdit v Mercedesu za peníze na Škodovku.

A. Hrbek 2.3.2015 16:45

zdravotnické poplatky

nejsou ničím jiným, než skrytou daní. Vybíranou dokonce na těch, kteří si ji již zálohově zaplatili v jiné dani, zvané "pojištění". Takže jde ve skutečnosti o dvoje zdanění.

Je samozřejmé, že až pan Babiš skoupí většinu nemocnic a zdravotnických zařízení bude usilovat o to, aby se poplatky opět zavedly.

Podobně jako bojuje za dotace do zemědělství, do zelené nafty, do lihobenzinových pohonných směsí, atd.

K. Janyška 2.3.2015 16:57

Re: zdravotnické poplatky

Měly odrazovací účinek.  To byla jejich hlavní funkce... Dzp.

A. Hrbek 2.3.2015 17:48

Re: zdravotnické poplatky

měly mít a z počátku i měly. Sice klesl počet návštěv, ale zato se zvýšily náklady na léčení.

Ale daně z tabáku a z alkoholu měly také mít odrazovací účinek a jsou to daně.

S pozdravem

R. Langer 3.3.2015 9:27

Re: zdravotnické poplatky

Jo, a cigáni jako jediní pochopili odrazovací účinek daně ze mzdy, že? :-P

Z. Ležatka 2.3.2015 12:32

Poplatky samozřejmě ano,

ale jde o to zdůvodnění. Více zde:

http://jdem.cz/36w56

A ten „úřad pro kontrolu pojišťoven“ to je fakt perla, pane Holube.

O. Prokop 2.3.2015 10:10

dodatek

1. podle informací( taky již z novin) se počet pacientů u praktiků od ledna zvýšil, tj. přeci i těch 30 Kč mělo nějaký regulační charakter.

2.Ačkoliv se nakupují předražené přístroje v některých nemocnicích, za to může ředitel a ne personál. České zdravotnictví je i přesto jedno z nejlepších dle WHO: co se týče cost- benefit. Jinak řečeno za 850 Euro, co jde na léčení jednoho pacienta ročně( 230 mld Kč celkem) máme stejnou a v mnoha oborech i lepší péči než např. v Rakousku, kde to dělá 3000 Euro. A to pominu spoluúčast- u nás 15%, v Rakousku 25%.

3.Zdravotnictví je časovanou bombou, kdy to funguje jenom díky nízké ceně práce, nedodržování Zákoníku práce a směrnic EU o přesčasové práci ( 300 hodin měsíčně v práci je pro lékaře běžné). K tomu nepřátelské podmínky pro absolventy na postgraduální vzdělávání, z toho plynoucí personální devastace. U sester to samé: Jedna na 20 ležících na LDN, která dělá nejenom odbornou práci, ale pomocné práce.

4. Tohle asi Babiš neví , ale urči tě ví, že za málo peněz nelze mít moc muziky.

K. Janyška 2.3.2015 9:50

....a dáme je Agrofertu. Tak to aspoň s těmi hlupci

vypadá při prvním i stém ohledání... Dzp.

J. Jurax 2.3.2015 1:13

Stačilo by stvořit ouřad

pro kontrolu pojišťoven ... to je blbý, to se bude líbit ...

Poplatky ve špitálech se rušit neměly, když už se ji povedlo zavést. Jejich návrat by byl svrchovaně účelný a jistým způsobem spravedlivý. Proč by hospitalizovanému pacientovi měla být placena ze zdravotního pojištění i krmě, kterou si nehospitalizovaný pacient běžně platí ze svého, aniž by pokřikoval o ústavně vyfutrovaném bezplatném zdravotnictví?

P. Boublíková 2.3.2015 6:45

Re: Stačilo by stvořit ouřad

Mne se to líbí s tím ouradem - klesla by nezamestnanost :-)

J. David 2.3.2015 9:39

Re: Stačilo by stvořit ouřad

Ale, kdo to pak uživí? Práce není konjunkcí k zaměstnání. Ouředník je živen prací jiných, on je zaměstnancem těch, kteří vytvářejí užitnou hodnotu a odvádí berně na jeho živobytí. Berte to tak, vykrmím prase, a půlku z něho mi sežere ouředník, který nic nevykrmil, jen mne bude buzerovat a plísnit, kterak to prase mám vykrmit. Mám pokračovat třeba o ovcích, vlcích a hlídacích psech? Přečtěte Esopovy bajky. Byrokrat se považuje za aristokrata, jeho léno je ouřad (purkrabí, poklasný, a i ten dráb). Mohu se ale demograticky mýlit.

J. Kyselková 2.3.2015 13:11

Re: Stačilo by stvořit ouřad

Pane Davide, pozastavila jsem se nad určitým účtováním. Domovy důchodců, tedy pěkné, mají mít taxu 23.000,- až 4O.000,- Kč měsíčně. Tedy nevím, jak to ten dědeček bude platit. Ale zaujalo mě, že vlastně léčba by měla být zdarma přes pjišťovnu a podle té částky  to vypadá, že si to senior všechno hezky  platí sám. Možná něco přidá stát.

J. David 2.3.2015 9:13

Re: Stačilo by stvořit ouřad

Jo, jo. Dědka strčíme do LDN-ky, bude to mít "all inclusive", o jeho penzi se nějak podělíme, jeho kutloch pronajmeme (berte to jako "nabodeníčko"). To kilčo za celodenní "meníčko" ve špitále není až zase tak moc, jsou to tři litříky za měsíc včetně hotelových služeb (postel, povlečení, bažant a mísa s donáškou a odnáškou. Takže rátejme, pacoš ve špitále prožere dejme tomu ze ZP deně to kilčo (nemíním tím praktiky typu MUDr. Grünsteina - vypláchnout žaludek, klystýr a chinin). Já myslil, že ZP platí lékařskou péči, nikolivěk "verpflegung". Ale to je věc názoru a "politikum" volených hlav zákonodárných. U ambulantního nebo praktického  felčara (lékař léčí, příroda uzdravuje), mne ty tři pětky nevyvedly z míry, je to bratru sklenice piva ležáku vedle v putyce, ale to hrkání kasičkou a kapitační inkaso felčarovo. Pak ještě ten samý poplatek za recepis u apatykáře + nemalý doplatek třeba "piňule" na hypertenzi. K dochtorovi jsem raději nepáchl (stačí mu kapitace), tlak si změřím sám, když je vyšší, udělám odvar z netřesku zedního, nebo topolového jmelí. Kouzelně to funguje, netřeba medikamentů typu Prestarium, Betaxa, atd. s doplatkem. I za poplatku v čekárně vždy bylo hejno bab, které ty tři pětky braly jako ofěru panu dochtorovi se vyzpovídat z banalit stáří (že je třeba loupe v kříži, nebo že je trápí podágra, inkontinence, a přehršel jiných neduhů). Čekárna pana dochtora je pro takovéto babky (někdy i dědky) studnicí výměny informací, přímo místo setkávání se dříve narozených na stejné diskusní úrovni. Proto, pokud nemám smrt "na jazyku", tak tam ani nepáchnu. Někdy bohužel musím, pro různá certifikační lejstra, abych od byrokratů mohl třeba mít vůdčí list automobilu (ŘP). Jako penzista (ročník 1950 jezdím před ranním kuropěním s poštou). Jako bývalý lesák a myslivec mám jistou formu "nyktalopie", jako sova. U povinných testů odmítám rozvícení te bedny na čtení. Na ZP jsem také i psychotesty absolvoval, nikdy ale nevím, kdo je větším pošukem, zdalí já, či psycholog.

J. David 2.3.2015 9:28

Omluva

ZP zkratka je jednou "Zdravotní Pojištění", jindy "Zbrojní Průkaz" Mea culpa, prosím o kontext v užití zkratek... Příkladů je ale přehršel. Třeba PČR a MP. Mají uniformu a bambitky. Markanty jsou ale různé. V Brně, Práglu, či Chrudimi poznám policajta PČR. Kontrolní otázka: Jak ale poznám v Chrudimi "městského vechtra" od hotelového portýra v mundůru, když su z Brna? Operetní mundůr a plácačka? Rád si to nechám vysvětlit, abych se nestal přestupníkem de iure.

V. Halašta 2.3.2015 0:25

Nerozumím, proč p.Holub píše pro ECHO24

a ne pro Babiše. Vždyť je to tak jednoduché, stačí prostě udělat úřad pro kontrolu a miliardy budou.