25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Profesore Fialo, nechte tu flašku

Předseda ODS ve svém textu pro Svobodné fórum, jehož prostřednictvím v poslední době komunikuje s veřejností, zveřejnil jako jeden ze zásadních bodů budoucí vlády ODS „zahájení debaty o návratu nepřímé volby prezidenta“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 12.7.2019 11:06

Re: Pan Fiala

To jste opsal z Rudého práva s nepatrnými změnami a jménem Zeman. Věcná argumentace nemusí vždy obsahovat odkazy, ale alespoň popsání důvodů k Vašim závěrům. Taky bych si nedovolil napsat že jate na kluky když Vás neznám.

Co se týká Fialy, je to poměrně slušný člověk, nakonec moji příbuzní ho osobně znali. Možná jsme takové v ODS potřebovali před 20 lety. Dnes už nestačí. Politickokorektní, nevyhranění, povolní politici nemůžou čím dál agresívnější modernisty zpacifikovat!

F. Ogáv 12.7.2019 11:02

to Mikulec a Malá

Pěkně jste to o panu Fialovi napsali, zvláště paní Malá. To jsem o p.Fialovi nevěděl, že touží být presidentem. Vy jste s ním mluvila? Je zajímavé, že vám všem vadí slušný člověk, který má nějaký názor, možná, že ne úplně dobrý. Nevadí vám však grázl, podvodník, komunista, STBák, oportunista,který nemá žádný názor a opakuje mantry svých PR zaměstnanců, který vás všechny, kteří platíte daně okrádá.(Uvědomujete si to vůbec?) Nevadí vám alkoholik, se kterým už v r 1989 nebylo možno na půdě OF nic odpoledne vyřídit, protože byl na mol. Co jste to za národ?

S. Sedlák 12.7.2019 10:54

Re: ...

Nelži, trubko.

S. Sedlák 12.7.2019 10:53

Re: Pan Fiala

Ať už se cítí Fiala být čímkoliv, tak to není prolhaný šmejd jako Zeman.

S. Sedlák 12.7.2019 10:52

Re: pan Lepka chce v Ústavě definovat sankce

Silný politik neznamená, že lže a porušuje Ústavu. Pochybuji, že Masaryk dělal to, co ten náš prasident.

S. Sedlák 12.7.2019 10:50

Re: Pokud je špatně přímá volba prezidenta, tak

Demagogie nebo vtip?

Zeman sice vyhrál, ale nezískal 100% hlasů. Moc se nekumuluje volbou poslanců a senátorů do jedněch rukou. To by jste snad mohl pochopit.

P. Harabaska 12.7.2019 10:46

Re: návrh pro Fialu

Je to navoněný nýmand, prostě Pitralon.

R. Gramblička 12.7.2019 10:45

Re: Vy, milý hejhulo, se ještě musíte hodně učit,

zase od věci, jako obvykle. Asi jsme poprosili málo. Tak ještě jednou, pane Lepko, prosím, napište mi tady do vlákna, jak vlastně ta demokracie funguje. Prosííím

P. Harabaska 12.7.2019 10:44

Re: Ale jděte, autore

Asi špatně vidím, ale pokud jsem zaznamenal rozklad, byli autory rozkladu jiní.

P. Harabaska 12.7.2019 10:43

Re: Pokud je špatně přímá volba prezidenta

Opravdu. Poslanci a senátoři by si zasloužili, aby je volili jen ti moudří a zodpovědní vzdělanci-intelektuálové a ne nějaký - jak by řekl pokrokový vzdělanec-intelektuál - nevzdělaný hnůj z kravského chléva nebo soustružny. Vždyť ti ošetřovatelé dobytka a soustružníci jsou přece stěží schopni pochopit věci tak subtilní, jako je demokracie. Politici a politologové, jimiž, vzhledem k jejich počtu, by bylo možno dláždit ulice, jim to svými promluvami dávají najevo dnes a denně v tisku i televizi. Jen lidé duševně vznešení by měli volit ty duševně vznešené poslance a senátory, byť leckterý už se objevil v těch chrámech demokracie - s prominutím - ožralý, jak zákon káže, ožralejší, než z hospody odcházející ošetřovatel dobytka. A pokud jde o to respektování zvolení třeba toho Schwarzenberga nebo Drahoše, ono vám - hrdino respektu - stejně nic jiného nezbývá.

R. Vacek 12.7.2019 10:32

Re: pan Lepka chce v Ústavě definovat sankce

Pokud bude stanoven přesný postup, tak ten může vykonávat automat. V politice (a té vrcholné zvlášť) totiž každý politik má tolik prostoru, kolik si ho svou činností vydobude. Proto zpětným pohledem tvrdíme, že některý politik byl slabý a jiný silný, i když zákony byly stále stejné.

M. Šejna 12.7.2019 10:24

pan Lepka chce v Ústavě definovat sankce

V tom případě by se měl pan Lepka poradit se senátorem Láskou, který podává žalobu na prezidenta. Láska totiž v ČT důrazně odmítl jakoukoli změnu Ústavy se slovy, že Ústava je napsaná dobře a není nutné ji opravovat.

Celá ta žaloba na prezidenta má totiž jen jeden jediný důvod. Tím je, aby Ústavní soud jasně definoval jak Ústava řeší pravomoce a postupy ústavních činitelů. žaloba není od toho, aby mohl být jakýkoli ústavní činitel sankcionován nebo odsouzen odnětím svobody.

V. Novák 12.7.2019 10:19

Pokud je špatně přímá volba prezidenta, tak

jak je to s přímou volbou poslanců a senátorů? Neměl by je volit taky nějaký vybraný elektorát, nejlépe vybraný podle Jedině Správných Názorů?

Mohu mluvit jen za sebe, ne za "voličstvo", ale já osobně bych prostě respektoval výsledek volby, i kdyby lid český zvolil Schwarzenberga nebo Drahoše. Stejně jako jsem respektoval, když zvolil ODS s jejíž ekonomiskou politikou jsem nesouhlasil.

J. Malá 12.7.2019 10:17

...

Ne znamená pohřbení nadějí pana Fialy. On tak strašně touží něčím nebo spíš někým být. Jako předseda strany je k ničemu, vždy mu někdo rozkope bábovičku, jako předseda vlády by přes Zemana neprošel, tak proč nezkusit přímo prezidenta? Šance by byla jen při přímé volbě, lidé by jej nezvolili ani omylem (Drahoš 3.0). Mimochodem, jak se má Fajt? Směje se do dlaní, že jeho zlodějiny vlastně Fiala podporuje?

J. Lepka 12.7.2019 10:01

Re: Souhlasím s autorem. Veřejná média ovlivňují volbu prezident

Jen veřejná media? Co takhle lži, podpásovky a zbabělé rozhodnutí soudu, že :... sice lhal, ale na výsledek to nemělo vliv.

P.S. Vy znáte lež, která nemá vliv na výsledek?

J. Horský 12.7.2019 9:58

Re: návrh pro Fialu

Trefná poznámka. Touhou tzv. "elit" je oddálit občana co nejvíc od rozhodování a přitom to ještě moci nazývat demokracií. Proto zatím skousnou parlamentní volby.

A tak nám kupčení s hlasy na hradních záchodech chtějí vnutit jako demokratičtější způsob volby prezidenta, než plebiscit.

Sám Fiala je přímo archetyp vyplašeného parazita, který svou dětinskou tvářičku skrývá za vousy a dětinské názory za siláckými gesty.

J. Lepka 12.7.2019 9:57

Re: Silně pochybuji, že by voliči Zemana

Zato by se naplnily hospody IV. cenové kategorie, které EET ještě nezahubilo.

J. Lepka 12.7.2019 9:55

Re: Vy, milý hejhulo, se ještě musíte hodně učit,

Selektivní vnímání reality je vždy velmi blízké příznivcům silového řešení. Ostatně stejně jako lži, nátlak a jiné agitky PL, patrně váš šálek kávy.

J. Lepka 12.7.2019 9:53

Re: Pan Fiala

Jako odpověď na vaši hloupou poznámku musím opakovat, co jsem napsal panu Rozbořilovi:

"Přesné vymezení práv a povinností, samozřejmě i s definováním sankcí. Ono dost dobře nejde volit jednou metodou, ale odvolávat jinou. Ale to je snad evidentní."

R. Gramblička 12.7.2019 9:52

Re: Bohumil Stejskal

Bohouš z filmu Dědictví aneb...

M. Mikulec 12.7.2019 9:52

Re: Ale jděte, autore

Celý jeho demagogický blok je v rozkladu. Předčasné volby by blok vyčistily.

J. Lepka 12.7.2019 9:50

Re: Ano, přímá volba prezidenta je nonsens bez řádné

Přesné vymezení práv a povinností, samozřejmě i s definováním sankcí. Ono dost dobře nejde volit jednou metodou, ale odvolávat jinou. Ale to je snad evidentní.

M. Mikulec 12.7.2019 9:50

Pan Fiala

je přesně ten lepšočlověk, co by lidem nepovolil referendum: on a jeho demagogický blok vědí přece všechno nejlíp. Vsadím se, že kdyby volbu prezidenta vyhrálo želé, nikdy by s tímhle nápadem zrušit přímou volbu nepřišel: přímá volba by přece bylo demokratickým vyslovením se občanů, bla bla bla...:-)

R. Gramblička 12.7.2019 9:50

Re: Vy, milý hejhulo, se ještě musíte hodně učit,

zejména od pana Lepky, který to ví nejlépe a pokud ho společně poprosíme, snad se pan Lepka uvolí poskytnout nám vzdělávací lekci, tady v diskuzi NP

R. Gramblička 12.7.2019 9:48

Re: návrh pro Fialu

dobrý postřeh!

J. Lepka 12.7.2019 9:47

Vy, milý hejhulo, se ještě musíte hodně učit,

jak demokracie funguje !

R. Gramblička 12.7.2019 9:46

Re: Ale jděte, autore

Joo, já už vim, co se rozkládá. Fialova partaj :-)))

R. Gramblička 12.7.2019 9:45

Re: Ale jděte, autore

Rozkladu? Nerozkládá se náhodou něco vám? Od doby, co jsem do ČR přijel jako student VŠ uplynulo již 17 let, z toho 10 let tady žiji a rozkladu jsem si nevšim, spíš naopak. Že se politická kultura nelepší je holt asi důsledkem toho, že je pořád plná starých kádrů, vychovaných ještě za komančů. Asi to bude chtít, posečkat si 10-15 let, až tito lidé z politiky odejdou

M. Rozbořil 12.7.2019 9:44

Re: Ano, přímá volba prezidenta je nonsens bez řádné

Úpravy v jakém smyslu? A prosím spontánně, bez kompozitů.

M. Rozbořil 12.7.2019 9:42

Re: Přímá volba prezidenta

To by snad ještě také nevadilo, ale ti jeho kamarádi a poradci .....