25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Leoš 19.6.2009 19:42

Nevadí mi prodej půdy cizincům.

Nevadí mi prodej půdy cizincům. Půdu si neodnesou do ciziny. Je jedno jestli na půdě hospodaří Petr, Pavel, nebo Helmut. Důležité je aby hospodařil dobře. To už jsme tu jednou měli při pozemkové reformě za první republiky, kdy půda byla přidělována pouze občanům české národnosti, bez ohledu na to, jestli uměli hospodařit nebo ne. Naši němečtí spoluobčané byli z pozemkové reformy vyloučeni, což byl jeden z mnoha důvodů, proč si naši Němci  ČSR nevzali za svou. A k čemu vedla tato pozemková reforma založená na národnostím primcipu? České země se poprvé ve své historii staly potravinově nesoběstačné. Spíš mě vadí zastavěná vysoce bonitní půda zbytečnými megalomanskými obchodnímy centry. Nebo proč se musela stavět automobilka na Kolínsku v jedné nejůrodnějších oblastí Čech. Navíc v oblasti s nízkou nezaměstnaností, takže tam musí pracovat spousta cizinců. Proč tu automobilku nepostavili napříklat na Mostecku s 20% nezaměstnanosti na nějaké hlušině?

F.Vízek 88.100.57 19.6.2009 21:11

V jednom máte 100% pravdu...

Obludné krabice kolem všech našich velkých měst postavené na primy půdě jsou úděsné a svým ostudným plýtváním s nejlepší půdou jasným signálem pro potomky, až budou hodnotit naši dobu. 

Ale jak píši jinde k tomu, že produkty z půdy vždy budou patřit vlastníkovi půdy:   je   důvod k zamyšlení, co se bude dít v případě skutečné hmatatelné krize - kdy skýva hleba a špetka soli a sklenice vody bude cennější zlata - , v případě krize, která  může nastat i nedopatřením, omylem,  protože kožený kufřík s tlačítkem pro jadernou akci  se dostává do rukou velmi, velmi nebezpečným individuím.  

Pak  - bližší košile než kabát  -  řetězce neřetězce: co je doma, to se počítá.  A my? Bez košile i bez kabátu?  Jaký potom - domov?