28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Proces s Bártou vůbec není fraškou

K mediálnímu lynči jsou obvzlášť vhodní hlídací psi demokracie. Když se k tomu přidá ještě lynč soudní, stačí to na svržení vlády - i s většinou, jakou má koalice. Na ruských špionážních školách to bude asi samostatný vědní obor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 14.3.2012 20:45

Páté kolony evropské

Není pochyby o tom, že tu sovětská (ruská) špionážní síť, byla a protože ji nikdo nevyhnal, nerozbil, dokonce ani nikoho nikoho neodsoudil, tak tu určitě nějaká zůstala (je např. i v Německu...). Už v dobách našeho vstupu do NATO nás (prý) "Polsko" varovalo, že se tu aktivizovalo cca 5000 ruských agentů. Neuvěřitelně intenzivní a zřetelně ideově řízená, kampaň proti "americkému radaru" byla nejspíš výsledkem "skvělé" spolupráce agentů ruských s agenty (agenturami) bruselskými, kteří se svým reálným antiamerikanizmem přinejmenším vyrovnají svým ruským "kamarádům". Nějak si nevzpomínám, že by na jejich činnost (aspoň těch ruských) pan Altner tehdy nějak upozorňoval. I slepému musí být "očividné", že v našem prostoru "temné síly bruselské" naprosto převážily "temné síly ruské". Ty pomocí "spřátelených" masmédií a EU-hujerských politiků a "úředníků" určují, "na koho ten pešek padne". Zdá se, že hlavním zločinem "veverek" je to, že z politiky vytlačily pomocí "bruselu" mocně placené páté kolony EU-zelené. Jak to v podstatě bylo poznáme až podle toho, jestli a které "veverky" doskáčou až pro "oříšky bruselské" (jako např. pan Tošovský, Pilip, Špidla,... a třeba paní Radičová z chudého Slovenska rovnou do zahrad oxfordských).

Panem Altnerem (a jinými EU-hujery) šířený neúměrný strach z Ruska (které tak dobře spolupracuje např. s Německem a má svých) je jenom pokusem zamlžit skutečná nebezpečí (nebo je projevem paranoickým).

P. Fiala 14.3.2012 8:09

A co pan Tluchoř?

A jízdy pana Škárky s panem Humlem v tom silném autě s tmavými skly?

V. Plocek 13.3.2012 22:15

Proces s Bártou

Díky autorovi. Konečně někdo popsal divočinu v Česku správnými slovy. Když chceme někoho zlikvidovat a nejde to korupcí, tak použijeme media a člověka zničíme touto cestou. Nejsem presvědčen, že je p. Bárta svatoušek, ale takový masakr jsem neviděl od bolševických dob, například při vzniku charty.

Druhou daleko závažnější zálažitostí je hyenismus uvnitř politické strany. Pan šéf nám nesedí, tak ho zlikvidujeme jakýmkoliv způsobem, bez ohledu na vlastní zostuzení. Které se vlastně v Česku nehodnotí a tudíž nám nemůže uškodit. Člověku se chce zvracet. A to stranu volil s nadějí na alespoň trochu solidní stranu.

Uvědomují si tito lidé, kam ženou obyčejné lidi v příštích volbách.

J. Kanioková 13.3.2012 16:28

Kristovanoho - paranoia par excelence - "ruskoasijská civilizace předčasně. Vliv rusohujera na Hradě přecenila."

Že se veverky mezi sebou škubou - no, to je o lidském charakteru, ne však o nějaké tajemné řídící ruce..

Spekulace a blbost zúčastněných..

V. Kusý 13.3.2012 17:03

Re: Kristovanoho - paranoia par excelence - "ruskoasijská civilizace předčasně. Vliv rusohujera na Hradě přecenila."

Inu, když něco jako rusohujer mluví a jako rusohujer se chová, většinou to rusohujer bývá.Za rusofobii se Puškinovy medaile neudělují.

V. Vlach 13.3.2012 20:39

Re: Kristovanoho - paranoia par excelence - "ruskoasijská civilizace předčasně. Vliv rusohujera na Hradě přecenila."

Zrovna Vy by jste mohla vedět o čem ta celá kauza je....o odvádění pozornosti jiným směrem.To především,pak možná o zbavení se klíče hozeného do mototu postkomunistickým zlodějům.To ať si svazáci zapíší za uši!

M. Prokop 13.3.2012 15:37

Zdálo se, že takhle zblblý právník

je jen Hofman, a on i Altner.

P. Urban 13.3.2012 15:11

Autor má o demokracii zvláštní představu

"Vyspělá" korupce nefunguje tak, že navštívíme neznámého pana X, zaplatíme a dostaneme. Funguje na základě llaskavostí - dnes pomůžu já tobě, jednou - a ten den možná nikdy nenastane - ty mně. Ve státech s vyspělým právním vědomím proto platí, že jakékoli nestandardní či nedohledatelné finanční operace politků jsou podezřelé.

Zda to bude stačit na odsouzení, je otázka. Stejně tak je pravda, že jiní dělali totéž, a navíc z cizích peněz. Pan Bárta se pokusil nabourat do exkluzivního klubu a teď musí pykat. Pokud ale pan Alttner považuje za normální udržovat loajalitu poslanců tímto způsobem, pak to jen ukazuje, jak otřesné vědomí o právu a spravedlnosti panuje v této zemi.

M. Pernický 13.3.2012 14:57

To psaly noviny.

   

 Snad tomu nevěříte.Ještě tam schází ,že je Bárta špion,vlastizrádce,homosexuál,

 pedofil, bije svou manželku atd.

 

V. Kusý 13.3.2012 19:20

Re: To psaly noviny.

A prdí v kině!

M. Varadinková 13.3.2012 11:43

S tím Putinem je to nesmysl

protože spíš než od Putina vítr fouká od pravdolásky.

Ale co se týče právního rozboru, tak si taky myslím, že není valného rozdílu mezi tím, jestli to byla půjčka (jak tvrdí Bárta) nebo peníze určené na to, aby Kočí vylepšovala obraz Bárty a Veverek vůbe, jak tvrdí Kočí a má na to dokonce písemnou smlouvu,  sepsanou mezi ní a advokátkou, u které peníze uložila:

 Objednávající slečna Kristýna Kočí... byla požádána stranickým kolegou, panem JUDr. Vítem Bártou, aby v budoucnu vedle vzorné práce ve prospěch politické strany Věci veřejné, prosazovala programové priority politické strany Věci veřejné, zejména s důrazem na prosazování dobrého jména pana JUDr. Víta Bárty, který nyní kandiduje na post předsedy politické strany Věci veřejné. Pan JUDr. Vít Bárta jí svěřil své peníze v níže uvedené hodnotě (500 tisíc korun – pozn. redakce), a to na budoucí výdaje, které budou nezbytné pro naplnění zadaného úkolu .... viz http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Novy-dokument-popira-tvrzeni-Kristyny-Koci-225272

Tudíž Kočí sama v tom textu uvádí, že si ji Bárta najal podobně, jako si běžně najímá  PR agentura. Nemůže tedy jít o úplatek (kde příslušný paragraf předpokládá, že někdo za úplatu poškodí veřejný zájem) a jediný trestný čin v této souvislosti je možný ten, kdyby Kočí tímto způsobem "podnikala v PR" na černo a své případné zisky nezdanila.

Tím, že Kočí bude "prosazovat programové priority politické strany" a "dobré jméno Víta Bárty" totiž není poškozený žádný veřejný zájem. Dokonce by se dalo říct, že naopak je ve veřejném zájmu, aby obecně všichni členové jakékoliv politické strany prosazovali programové priority své strany a táhli za jeden provaz, protože jedině tak bude taková strana pro voliče čitelná a bude plnit program, jak to slíbila voličům.

J. Boleslav 13.3.2012 12:30

Re: S tím Putinem je to nesmysl

Jinými slovy, Bárta je čistý jak lilium. To jste mně uklidnila. A co jeho plány na anexi státu jako filiálky ABL? A morální kodex, týkající se omezení krádeží VV z veřejných zakázek na 10%?

M. Varadinková 13.3.2012 12:57

Re: S tím Putinem je to nesmysl

Já Bártu nevolím a nikdy jsme nevolila, Veverky jako takové mně štvou, ale nemyslím si, že se Bárta nějak výrazně liší od ostatních politiků něčím jiným, než otevřeností a naivitou, s jakou (netuše, že po něm půjdou) o tom "mezi svými" mluvil. Ostatní žádný  "morální kodex" nemají, což ovšem neznamená, že to také nedělají a pravděpodobně v mnohem větší míře, než Bárta.

Bárta určitě není čistý jako lilium, ale mediální kampaň proti němu vedená smrdí účelovostí na sto honů. Za normální okolností by k tomu soudu vůbec nemělo dojít, ale po čunkiádě si žádný státní zástupce nelajzne to zastavit, i když by to podle mého názoru správně zastavit měl, protože tam nedošlo k naplnění skutkové podstaty, jak je posána v trestním zákoně.

M. Pernický 13.3.2012 14:52

Re: S tím Putinem je to nesmysl

V. Kusý 13.3.2012 13:18

Re: S tím Putinem je to nesmysl

Neřekl Palacký nakonec: "Kdyby nebylo pravdolásky, museli bychom ji vytvořit v zájmu Evropy i lidstva samotného."?

J. Novak 13.3.2012 10:58

Právní rozbor situace

Ten právní rozbor situace je v pořádku, závět tohoto článku si ale mohl autor nechat pro sebe, udělal by lépe.

P. Fiala 14.3.2012 8:03

Nenapíšete ombudsmanovi ČR, či lépe EU?

V. Braun 13.3.2012 10:41

Je motiv předání peněz prokázaný? Pochybuji.

Článek vychází z předpokladu, že motivem pro předání peněz bylo dodržení programu VV, pan Alttner toto v článku opakuje skoro v každém odstavci.

Pane Alttnere, kde máte pro toto tvrzení důkazy? Co když motivem bylo udržet loajalitu nikoli veřejnému programu VV ale neveřejnému na politice založenému business plánu Bárty pro získání nefér výhod v podnikání?

No a právě od toho tady máme soud aby to osvětlil a podle výsledku rozhodl.

J. Jirát 13.3.2012 10:00

Velmi hezké

A navíc: Kristína K. přece požádala Bártu o půjčku a pak to práskla jako úplatek. Tedy požádala o úplatek aby měla co prásknout.  Škárka se zase vehementně snaží dokázat, že mu Bárta poskytl úplatek a on že ho vzal, ačkoliv to znamená, že Škárka bude odsouzen jako úplatkář. To vše přiblblému státnímu zástupci nevadí?

I. Hanuška 13.3.2012 14:05

Re: Velmi hezké

Jenže, co měla Kristýna K odevzdat za ten úplatek? Měla svědomitě pracovat pro VV? To ale nebyl úplatek! Pořád mi nikdo nevysvětlil, co je to jádrem toho úplatného jednání, za které teď Bártu soudí? Jakou výhodu měla Kočí a ti ostatní ptáčkové zajistit Bártovi za jeho peníze? Můžete mi to někdo vysvětlit?

Jinak: na Rusy je potřeba si dávat velký pozor. Já sám si myslím, že Klaus je sebevrah a zrádce národa, když Rusům tak nadbíhá. Nemylme se, rusové se od Bolševika nezměnili ani trošku. Takže od nich hrozí stejné riziko, jako hrozilo dřív.

K. Kužel 13.3.2012 14:17

Re: Velmi hezké

A jaké vlastně hrozí nebezpečí od Rusů? Že nám zavedou znovu bolševismus? Plánovité hospodářství?

To se k nám valí z opačné strany!!

I. Hanuška 13.3.2012 15:48

Re: Velmi hezké

Je vidět, že jste nikdy nekoukal do historie. Rusové jsou národ, který se za celou svou historii nezměnil. Ačkoliv jejich rétorika mluví o vyspělé civilizaci evropského typu (dokonce občas přidají i slovíčko demokratická), ve skutečnosti to je monarchie postavená na různých principech řízení, kde jsou běžní lidé postaveni do role nevolníků (a to mnohdy doslova - viz například postavení běžného člověka v době před revolucí, po ní, po převratu atd) s minimálními právy, nebo dokonce bez nich.

Bohužel Rusko se snaží tyto své principy exportovat do zemí, které se podmaní (mnohdy velmi nedemokratickými metodami - což je důvod proč KGB vlastně přežila beze změny. KGB na jedné straně své metody zdědila po carské tajné policii, na druhé straně je předala dnešní současné tajné policii, vedené lidmi vzdělanými za minulého režimu). Pro to vše si myslím, že Rusové jsou nejhorší diktaturou na této planetě a že se za celou dobu moderních dějin ani nepokusili se k demokracii probojovat. A jelikož bych rád žil v zemi, která je demokratická a kde platí zákony, tak vím, že jakékoliv spojenectví s Ruskem je opravdu velmi nebezpečné.

K. Kužel 13.3.2012 15:54

Re: Velmi hezké

Děkuji za poučení z dějin. Takže nám, podle vás, hrozí, že nám Rusové zavedou monarchii? Ale to by řadě lidí docela vyhovovalo.

A jestli chcete žít v demokracii, tak to je dost problém. V Bruseli už přišli na to, že demokracie je strašně nepružná a pomalá na zavádění úžasných myšlenkových produktů komisařů a jiných nadlidí, takže se bude muset zavést něco bezprostřednějšího.

F. Eliáš 13.3.2012 9:59

Každý dává úplatky

Dávat úplatek patří ke standardnímu chování a dává jej každý. Doktorovi i různým zařizovačům, policajtům atd. Přijmout úplatek je špatnost.

J. Urban 13.3.2012 14:11

Re: Každý dává úplatky

Úplatek slouží k tomu, abych někde dosáhl toho, co není možné dosáhnout legální cestou (anebo abych to legální dosažení aspoň nelegálně urychlil). Čeho nelegálního chtěl Bárta u Kočí nebo Škárky dosáhnout? Buďto jim ty prachy fakt půjčoval, nebo je prostě ze svý kapsy za něco platil (pokud je platil, bylo by dobré se podívat na daň. přiznání - příjmovou stranu - Kočí a Škárky). Ani Kočí, ani Škárka nebyli v pozici, kdy by třeba zneužitím pravomoci veřejného činitele mohli Bártovi něco nelegálně poskytnout. Takže to nemohl být úplatek.

R. Langer 13.3.2012 14:15

Re: Každý dává úplatky

Já tedy nevím, já úplatky nedávám. Asi jsem nějaký divný. :-(

J. Kanioková 13.3.2012 16:19

To jsme dva, v životě jsem nedala ani korunu,

ani jsem o tom neuvažovala.. Je fakt, že jsem si nikdy nepřipustila přát cosi, co nebylo možno sehnat normálním způsobem..

I. Hanuška 13.3.2012 15:52

Re: Každý dává úplatky

Tak to tedy ne. Dlouho jsem musel své ženě vysvětlovat, že dát někomu úplatek je vlastně urážka upláceného. Protože buď věc, kvůli které jej uplácíte, má v rámci svých povinností udělat stejně, nebo má po všech požadovat platbu, nebo ji udělat nesmí.

Jde o rovnost podmínek: ne, ja nemám nic proti tomu, třeba doktorovi dát peníze za vykonanou práci, ale chci mu ji dat legálně, tedy proti potvrzení s tím, že on z ní zaplatí daň. Dávat mu peníze v obálce do kapsy mi přijde zvrácené a ne moc morální.

J. Urban 13.3.2012 9:33

Naprosto přesné. Díky!

Jsem jen ve věci - možná z neinfomovanosti a naivity - ruského vlivu optimističtější, než autor. Na odkráglování VV (před soudem i jinde) mají podle mne největší zájem tuzemská modrá a oranžová kmotrovstva, kterým Bárta za dobu svého krátkého působení na ministerstvu dopravy stačil mockrát šlápnout na kuřecí očičko. Rusa bych za tím nehledal, to by se k nim i Pružinský choval jinak - a ten před Bártou kroutí potěšeně ocasem. A ještě aby bylo jasno: za ten bordel na min. školství nemůžu za bobeše VeVerky vůbec vystát!

V. Václav 13.3.2012 9:27

Pan Altner

Pan Alttner předvedl typickou fantasmagorickou masáž, o které si myslí, že zmasíruje myšlení lidí této země. Možná zmasíruje ty Ovčany, jak vtipně označuje pan Čech část našich spoluobčanů, vyznačující se postrádáním mozku, lépe řečeno té části mozku, kterým ostatní lidé přemýšlí.

 Slohová práce pana Altnera by mohla být skvělou ukázkou tak zvané ergoterapie v psychiatrické léčebně. Naštěstí je to nesouvislá snůška schizofrenického výronu chorobného mozku, takže to nic neřekne ani těm ovčanům, které by srozumitelná, byť demagogická masáž mohla ovlivnit, na příklad při volbách. Ale každopádně je to na jedné straně zajímavé, na druhé straně smutné si uvědomit, co všechno může být našimi spoluobčany.