28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč usiluji o návrat Klause do ODS

V souvislosti s vnitřní krizí ODS, způsobenou m.j. sedmiletým koaličním vládnutím, kdy ODS byla nucena ustupovat koaličním partnerům, se opětovně objevily výzvy k návratu Václava Klause do ODS. Po celou tuto dobu si mnoho voličů i členů ODS kladlo otázku: byla či nebyla ODS nucena tolik ustupovat?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 18.8.2013 22:27

Vypočitatelný Klaus

Podle vašich výpočtů měl podpořit spíš Schwarzenberga, než opozičnesmluvního parťáka? Máte špatné vzorce...

P. Pavlovský 18.8.2013 17:47

Re: nereálné

A co nahradit vypočitatelnost vypočítavostí?

U paní Livie zcela zjevné:-)

J. Kanioková 18.8.2013 16:51

Přímá volba poslanců

http://www.primavolbaposlancu.cz/o-co-nam-jde/

D. Polanský 18.8.2013 16:01

Autor nic nepochopil.

Ale to se stává.

Z. Sohorova 18.8.2013 15:34

Re: Volby nic dlouhodobě nevyřeší

O jakem volani zpet Klause to zde pisete ?Tech par pitomcu co jsou mu zavazni zlodejnou by ho chteli zpet  Mate pravdu Klaus nemel ve zvyku jit dolu a jak dopadl prvni prezident ktery byl dan  k soudu za zradu Prvni prezident co naboural vsechny  dobre zahranicni vztahy krome Ruska Prvni prezident  co omilostnil zlodeje a korupare kteri tu republiku okradl o miliardy vcetne s nem Klaus je jen sasek ktery cmara ty jeho slataniny co lezi vsade na pultech za par korun  Chtela bych vedet jen jednu dobrou vec kterou udelal pro CR a jeji lid vzdy nadelal jak doma tak v celem svete jen zmatky Klaus si nezaslouzi  za stovky milonu co vysal nasi zemi  nic, snad jit na odpocinek do teplaku na Mirov

L. Kubeš 18.8.2013 14:23

Svatá prostoto!

Návrat ke kořenům, tím myslíte obdiv Koženého, šikovných hochů z Motoinvestu s jejich vytunelovanými miliardami, Béma (Janouška a spol),VV Bárty, okouzlení Putinem, a důstojné vyvrcholení, podpora pro zvolení Zemana? Nějak se mě vnucuje na mysl jediný termín : "Užitečný idiot"

L. Novák 18.8.2013 13:20

Re: ---

A co potřebujete poradit? Máte to ve svých rukou! :-D

L. Novák 18.8.2013 13:18

Re: Toť elementární, milý Jirso!

Přesně! :-)

L. Novák 18.8.2013 13:16

Re: nereálné

Vypočitatelný? Viz doporučení Zemana v prezidentských volbách. Když ho doporučí Grebeníček s Filipem, tak to považuji za "vypočitatelné". U Klause je to nedostatek soudnosti.

L. Novák 18.8.2013 13:13

Klaus ODS rozrýpal a zachránit ji nedokáže

Nehledě na jeho věk. Volat Klause na "záchranu ODS" je naprostá pitomost.

V. Kusý 18.8.2013 10:45

Re: Toť elementární, milý Jirso!

Obávám se, že Vám nerozumím.Pokud oposmlouvu považujete za záruku kapitalismu bez přívlastků, tak to je spíš důvod se začít intenzivně léčit. A hned ! A pokud věříte v odpovědnost politiků, veškerou!  tak tuplem !

M. Smidova 18.8.2013 9:15

Usilovat pane Senátore Jirso jistě můžete,

ale to je tak asi všechno........! Osobně se hrozím, toho, že jedinci Vašeho typu a formátu se dostali a dostávají do PČR. Dodávám, že Vám podobných na příč politickým spektrem není málo. Když by Ing. Klaus přistoupil na Vaší výzvu, jistě budete moci počítat s nějakou tou trafičkou. No a o to Vám přeci jde především, že?

P. Pruner 18.8.2013 9:00

nereálné

Pane senátore, já Vaši úvahu chápu. Existuje dost bývalých voličů ODS, kteří by ji za předpokladu významné role pana Klause dali svůj hlas. Protože pan Klaus stále staví na stejných základech, je vypočitatelný. To je důležité v období, kdy politici jsou pouze obchodníky se sliby. Byl by zárukou určité politiky ODS.

Jenže je to oboustranně nereálné. Například paní Němcová či pan Sobotka jasně vyjádřili svůj odstup od možnosti významné role VK v ODS. On je pragmatik a proč by se naloďoval na potápějící se loď ?

M. Šurgot 18.8.2013 8:36

Demagogie, pane senátore

Všechny malé strany, které podle Vás tak ubližovaly ODS v koalicích, se po účasti ve Vašich vládách nedostaly znovu do parlamentu, takže větší újma vždy postihla Vaše koaliční partnery. Bez těchto malých stran, které Vás tak vydíraly, by se ODS nedostala k vládní moci, ani jedny volby nevytvořily z ODS tak mocného hegemona, který by byl schopen sestavit vládu jen na základě své vlastní nadpoloviční většiny.

Účelově jste vynechal práci vlastních frakcí v ODS, které zasáhly velmi výrazně do vlády Klause i Topolánka, po skandálu s Báczem a Singhem potopili ODS Vaši členové, v době předsednictví EU potopili, společně s nepřítelem Paroubkem, vládu Topolánka zhrzení poslanci Vaší ODS. O podílu Václava Klause na svržení vlády Topolánka si dodnes cvrlikají vrabci na střechách.... Jakkoliv nejsem fanouškem skřehotavého Napoleonka českého parlamentu Bárty, nedělám si iluze, že "mise" Tluchoře s Kočí na jeho eliminaci sloužila zájmům a obchodům ODS když Bárta, po éře Řebíčka, zastavil dopravní stavby, aby se jeho VV dostaly "jen" k 10% vejvaru ( podle svědectví ze samotných VV a jejich materiálů). Karolina Peake a její LIDEM je rovněž výsledek  práce ODS na udržení vlády za každou, opakuji za každou cenu...

Na zhodnocení současné vládní krize a krize ODS je příliš brzy, nejsou známá dostatečně ověřená fakta, ale že v tom má podíl samotná ODS je nad slunce jasnější...

Místo dostatečné sebereflexe obviňujete ostatní, místo hledání nových a hlavně schopných tváří (poslanec Marek Benda a jemu podobní jsou jen k smíchu) chcete návrat Klause, který stál u zrodu Vašeho systému politiky, který se ukázal neschopný.

Proč ?

A. Špronglová 18.8.2013 8:22

Myšlenku a přání pana Senátora Jirsy

považuji za přímo geniální jak Velkému Kormidelníkovi zasadit poslední ránu z milosti.Jediný problém vidím v tom, že by Kormidelník musel být na hlavu padlý aby podlehl takovémuto vábení. Uvidíme, možná, že ten se chytí na vidinu nové "opoziční" smlouvy ve spolupráci svým dlouholetým ideologickým nepřítelem panem Zemanem.

V. Vaclavik 18.8.2013 3:08

Vaclav Klaus jako magicky dedecek z pohadky

ODS se stala hlavni pravicovou stranou v devadesatych letch hlavne proto, ze lide od ni ocekavali zavadeni ''kapitalismu'', takoveho jaky ucinil Zapadni Evropu bohatou a vyspelou... jenze ODS nikdy nemela ambice ani odvahu ani intelektualni hloubku, zavest u nas relativne zdrave ekonomicke prostredi, ktere naposledy panovalo v Evrope nekdy v padesatych letech. Namisto toho u nas jen zavedla, slovy Vaclava Klause, standardni demokracii, takovou jaka byla v devadesatych letech v Zapadni Evrope.

Jenze Vaclav Klaus ani nikdo v ODS nebyl schopny nahlednout, ze Evropa do ktere jsme se vratili byla nemocna Evropa, ekonomicky nemocna a ze jsme doma nemeli opicacky zavadet to, co jsme po revoluci videli za plotem. Cast toho byla typicky ceska chybejici odvaha vybocit z rady, a prevladla stadnost a jak roky ubihaly, zklamani volicu pravice nemohlo nenasledovat. A protiargument, ze lidi maji u supermarketu plne kosiky a jezdi na dovolene do sveta, u pravicovych obcanu neobstoji. Ocekavali vic nez jen zvanec a dovolene a ODS je zklamala. Prosustrovala posledni vuli obcanu k vetsim zmenam v polovine devadesatych let smerem k uvolneni zivotnich podminek a upevneni meny a namisto pravicove politiky se pletla do remesla levicovym stranam, az doslo na to stare prislovi - proc jit ke kovarickovi, kdyz muzu jit ke kovari... cili, proc volit pravici aby delala levicovou politiku, kdyz ji lepe budou delat levicove strany.

A tak volici pravice postupne presli k levici a myslet si ze to dnes zachrani navrat do politiky cloveka, ktery na tento dlouhodoby pad pravice v devadesatych letech zadelal (to neni neco co se stalo pres noc), je mirne receno posetile. Slo by ciste jen o marketingovy tah, napsat jista jmena na vsechny sloupy a nalakat vsechny podobne chytre obcany na to skocit.

P. Vítek 18.8.2013 0:47

Re: článek je jen důkazem, že politici žijí ve vakuu

Dychla na mne jakasi komunisticka stuchlost

P. Vítek 18.8.2013 0:41

Re: Toť elementární, milý Jirso!

A Zeme je placata!....a furt dokola stejna pi.......vina-jak malej Jarda.Kez by se jim dvema opet podarilo udelat takovou smlouvu a zmenit KONECNE volebni system-vitez bere vse.Absolutne, s veskerou odpovednosti na 4 roky.-aby se konecne ukazlo,ze obycejny kapitalismus (bez privlastku),je jedina moznost.Ale toho se vy osmasedesatnici zaprdeni bojite jako cert kriza.Fujteufel!

J. Stejskal 17.8.2013 23:30

Buď nemá autor

politický fištrón, nebo si přeje úplný konec ODS. Teď nevím, co je lepší.

M. Stuchlik 17.8.2013 22:25

Re: Proč usiluji o návrat Klause do ODS?

:-)

Jenže je pozdě, ODS měla jít do kopru už před 15 lety

M. Stuchlik 17.8.2013 22:24

Re: článek je jen důkazem, že politici žijí ve vakuu

Klaus je hlavně budovatelem úspěchu Zemana. Už kvůli tomu je pro kohokoliv mimo extrémní levici a tunelářskou mafii nevolitelný.

M. Stuchlik 17.8.2013 22:22

Re: Toť elementární, milý Jirso!

A první zradil tyto hodnoty Klaus právě oposmlouvou se Zemanem. Od té doby je Klaus stejně nedůvěryhodný jako Zeman.

M. Stuchlik 17.8.2013 22:20

Re: Opomenutí nikoli drobná!

Souhlas s každým slovem

V. Kusý 17.8.2013 19:59

Toť elementární, milý Jirso!

ODS dala vždy přednost udržení se u koryt před svými idejemi, za které verbálně hlasitě bojovala, aby je potichu zradila.Vy a Vám podobní jste u toho tiše asistovali, abyste teď licoměrně slzeli a volali tatíčka.Ale nevstoupíš dvakrát do stejné řeky.

F. Vejr 17.8.2013 18:55

Re: ---

Jak to čtu, tak vidím, že tady jde o nedostatek sexu.

A. Polcar 17.8.2013 14:57

článek je jen důkazem, že politici žijí ve vakuu

neslyší, nebo možná nechtějí slyšet tvrdou pravdu. Klaus je za zenitem, protože pravicovému voliči nestačí slib neplacení 30 Kč u lékaře, protože pravicový volič si pamatuje jak na zemřelé sponzory, oposmlouvu, tak i na nedávnou amnestii tunelářů. Klaus byl a je sám svým hrobníkem.

D. Švik 17.8.2013 11:31

Proč usiluji o návrat Klause do ODS?

No protože nám všem prospěje, když půjde do kopru co nejrychleji :-)

M. Sedmík 17.8.2013 10:39

Kontrolní otázka

Kdo neumožnil vyrůst v ODS za prvních 10 let žádnou osobnost?

M. Kosejk 17.8.2013 10:08

Re: ---

Prostě si ho vážím. Tak to v demokracii chodí, že lidi mají různé názory.

Z. Sohorova 17.8.2013 9:52

Re: ---

Vy si takoveho cloveka vazite?  To co jste sem napsal ze mu neodpustite to jen  setina procenta toho spatneho co tento clovek nadelal nasi zemi a to uz nepisi o jeho zaveru amnestie korupcnikum a zlodejum Zeman je to same Jednoho zlodejte se zbavite a druheho ozralu a pobudu si zvolite dobre Vam tak... Zeman mojim prezidentem neni ja ho nevolila