29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč tolik lidí stále volí Babiše a Zemana?

Ono je to vlastně prosté a snadno pochopitelné. Tedy pokud jsme ochotni opustit to útulné prostředí pražské pseudointelektuální kavárny a vyrazit mezi „prostý“ lid. Běžný občan, který není zatížen neomarxistickou výchovou z našich liberálních vysokých škol, to vidí plně jinak než vysokoškolák, který studoval v období 1990 až do dneška na „vejšce“ spravované postkomunisty, „havlisty“ a euroliberály.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Rencova 5.10.2019 16:11

Nevolím Zemana, nevolím Babiše, ale tento pan redaktor je blábolič nejvyšší úrovně.

P. Čech 27.9.2019 16:26

Babiš a svým způsobem trochu i prezident Zeman totiž lidem nabízejí něco nového, něco co se jeví smysluplným. Žádné politické ideologie,žádné žvanění v poslanecké sněmovně, ale činy. Činy, které k něčemu žádanému vedou. To politickým stranám zcela chybí a jen proto ztrácejí své dosavadní voliče.

J. Kalipso 30.9.2019 2:46

Od vas to sedi Cechu Chcete taky vyznamenani? jeste par takovejch hovadin sem!! napiste a hura na hrad a mate ho

J. Křížek 27.9.2019 15:48

Voliči Zemana a Bureše nemusí nic vysvětlovat. Jejich volba mluví za ně.

P. Kubáč 27.9.2019 15:25

Volil jsem Zemana protože to byl jediný kandidát.

A pokud tvrdíte, že nebyl - slyšeli jste o Drahošovi od okamžiku co usedl do Senátu ?

J. Kalipso 27.9.2019 16:04

Za to o Zemanovi slysime casto a hlavne v zahranici dela ostudy a doma pohrda lidem kteri ho plati a dela hlvne to co nema uz aby byl z hradu venku

A. Reček 27.9.2019 18:17

Je viditelné, že Zeman nevydrží ve své funkci do ledna 20238-o8-o

F. Doušek 27.9.2019 20:44

Já ano.

J. Tulejová 28.9.2019 7:32

Souhlas. Drahoš se nezapomenutelně zapsal do našich myslí svým tanečkem, stahováním králíka a ženou. Jinak si nevybavuji nic.

J. Anděl 27.9.2019 15:18

Pražské kavárny nejsou moc útulné a už se tam intelektuálně nežvaní. Leda přes WiFi na notebooku či tabletu.

Stejně tak jsou různé vysoké školy, nejen ty filosofické a havlistické.

Odpouštím ale autorovi pitomý úvod, protože jinak má zhruba pravdu.

V. Klepetko 27.9.2019 15:51

Jindro, vrátil jsem se z pravěku do Prahy, ale hned druhý den jsem skočil do středověku, kde si teď budu celý týden válet u moře šunky a číst Psa...

V jednom se pleteš společně s autorem: koalice ANO/SPD tu nebude nikdy. Role SPD je v kontextu dnešního blouznění ve stylu Želivského a Gréty úplně jiná: vytváří na pravici mantinel, vedle kterého se Trikolóra bude jevit státotvorně. A který (na druhou stranu) civilizačně povznáší a civilizuje místní Kotleby...

Myslím, že stačí, aby ČT odvysílala ještě alespoň dva veřejné proslovy Gréty a párkrát ještě ukázala naživo Hřiba v akci, máme tu po příštích parlamentních volbách vítěznou koalici ANO/Trikolóra/lidovci (nebo ODS pod vedením pana Zahradila).

A "v politickém spektru" na okraji politiky bude SPD potřebnou a prospěšnou opozicí Starostům, TOP09 a dalším exotům...

A jedinou reálnou opozicí (levicovou) zůstanou Piráti. Tedy Gréta. Budeš mít to svědomí, abys to podpořil?

J. Anděl 28.9.2019 9:14

No, napsal jsem, že má zhruba pravdu. Ale myšlenku o spojení ANO a SPD jsem v textu úplně přehlédl. Do takové prognózy bych se taky moc nepouštěl. Varianta, co píšeš, je dost možná.

Zda budu mít to svědomí? To teď nevím. Svědomí mluví pocity a zatím je to akademické, nic z toho necítím. Ale kolikrát už se mi stalo, že jsem si něco představoval, a když pak došlo na věc, nemohl jsem to kvůli svědomí udělat. A jestliže udělal, tak mě pak žralo. Tak uvidíme, až tam budeme :-)

P. Kuchařová 27.9.2019 14:56

Vážený pane. Díky za pěkné hodnocení mé generace. Také jsem byla na vejšce a trauma ze šedesátehoosmého mám. Bylo mi tenkrát 22 let. Babiše nevolím a za Zemana se stydím. Váš příspěvek se do mého oblíbeného "PSA" nehodí. Řešení nenabízíte, jsou to ......však si to domyslíte. Pavla Kuchařová

J. Kalipso 27.9.2019 16:07

Vazena pani

Kuchařová

plne s vami souhlasimR^R^R^

Š. Hašek 27.9.2019 13:25

Jsou volby. Občanské, tajné, ....., miliony právně způsobilých osob. Výsledek někdy nejasný.

Pak jsou náměstí, program mlhavý/žádný, procenta populace, "Babiše do hnoje" mají fixem na tvářičkách odrostlá batolata. Výsledek vždy nejasný. A hlavně teoreticky vykřičený dvěma procenty "celebrit z televize".

Komu a čemu dáme přednost???

Volba Miloše Zemana, Andreje Babiše není až tak složitá, nepředvídatelná. Pokud to nechápe zpěvák Klus, politolog Fiala, brusel Rakušan, ...... to mě nepřekvapuje.

Politolog Fiala se již roky zabývá tím, kterak jest možné, že "v každé kuchyni nevisí Mirka Němcová místo fotky prarodičů". Dost smutné. Zkráceno.

J. Ptáček 27.9.2019 13:03

Proč volili především chudí Němci Hitlera? Protože mlel pořád dokola:" Jsme socialisté jsme nepřátelé dnešního ekonomického systému a jeho vykořisťování slabých. Jsme ochotni tento systém změnit za všech podmínek". Proč Babiše? Protože doufají, že jim "kápne" něco z toho, co původně bylo jejich, Babiš, nebabiš. Proč volí Zemana prostí občané, kteří nemají rádi NATO, ani Unii, nevím. Právě Zemanova vláda nás tam přivedla. Takže ve všech třech případech možná jenom kvůli drobkům z hostiny vítězů.

V. Klepetko 27.9.2019 15:32

Mluví z Vás nenávist a lež: lžete, když stavíte vedle sebe motivaci voličů Hitlera a Babiše, a o voličích Zemana přemýšlíte se zlobou a nenávistí v duši...

A přitom jejich volba je přesně tou emancipací "malého člověka" z říše nutnosti do říše svobody, o které snil Václav Havel, je to svrzení a manifestace "moci bezmocných" proti diktatuře všemocných Ptáčků, kteří nezapřou svou genetickou příbuznost s dinosaury! :-)))))))))

J. Ptáček 27.9.2019 16:20

Mluvíte o mé nenávisti a lži, když mě neznáte. Křivdit mně můžete, máte na to plné právo. Ale proč volit tak silná (a nepravdivá) slova. Zlobu a nenávist v duši opravdu nemám, dokonce ani vůči vám, i když kámoši bychom zřejmě nebyli. Jen proto, že nemám váš názor. Za mého mladšího života to bolševici nazývali "Jednota strany a lidu". Přesně to nechci. Necítím se být na druhé straně barikády, jen holt fandím jinému klubu. Ale hned kvůli tomu urážet, to nedělám. Pokud jste na to ze svého prostředí zvyklý, proč ne, vysvědčení si vystavujete sám. U mě jste střelil mimo terč.

V. Klepetko 27.9.2019 18:38

Pane Ptáčku, vůbec jsem Vás nechtěl urazit, pokud to snad podobným způsobem vyznělo, omlouvám se. Snažím se ale nazývat věci jejich pravými jmény - a to Vaše přirovnání k Hitlerovi se mi opravdu zdá velmi nenávistné a zlé. Dokonce extrémně zlé a velmi nedobrým způsobem nenávistné!

Je to jakási strašlivá inflace slov. A nevím jak si to vysvětlit jinak, než že jste ztratil schopnost vidět věci v rozumných proporcích - a co jiného by mohlo být příčinou, než jakási obludná temná emoce, která Vás sžírá?

J. Ptáček 27.9.2019 20:09

Omluvu beru jako fér. V žádném případě nepřirovnávám Zemana ani Babiše k Adolfovi. To bych byl úplný idiot. Stejně tak ani jejich voliče. Chválabohu má každý na svou volbu právo. V mých skoro osmdesáti mně spíš vadí davový způsob uvažování, bez hlubší úvahy. Taková určitá stádnost. Být buď sparťan nebo slávista. Těm se omlouvám, je to jen přirovnání. V politice je přece celá škála plusů a mínusů, které pak u voleb převáží, v diskuzích to bývá zbytečně vyhrocené.

V. Klepetko 27.9.2019 20:44

Tak to beru. Za psaným slovem se ta emoce někdy rozpoznává velmi těžko, což vede k omylům... Takže se Vám rád omluvím ještě jednou. Vyhrocené diskuze nikam nevedou, to máte úplnou pravdu! Přeji Vám hezký víkend, pane Ptáčku!

J. Ptáček 27.9.2019 20:49

Díky, totéž.

V. Klepetko 27.9.2019 12:57

Volil jsem Babiše i Zemana, ale nemyslím si, že autor dobře chápe mou motivaci...

Od Zemana jsem očekával, že zavedením nových ústavních zvyklostí "zabetonuje" do budoucna poloprezidentský systém naší demokracie.

Od Babiše jsem si sliboval, že nás udrží mimo eurofederalistické tvrdé jádro EU, ale bude pro naše evropské partnery váženým partnerem a oponentem, o jehož hlas se budou ucházet.

Já vím že mají spousty chyb a negativních vlastností, ale to hlavní, to hlavní proč jsem je volil - tak to zatím plní celkem dobře!

M. Valenta 27.9.2019 13:48

Asi očekáváte, že už budou následovat lauter Zemani a Babišové.

V. Klepetko 27.9.2019 15:14

Neočekávám...

Ale ústavní zvyklosti, kterou ta dvojice dnes úspěšně tvoří, bohdá přežijí i případný budoucí dočasný triumf Hřibů a podobných dervišů:-))))))

J. Kalipso 27.9.2019 16:02

V. Klepetko

:-)vas po vasem moudrem prispevku mohu napsat jen to, ze jste poradny B....LB a ze lide vaseho kureciho mozecku muzou za poradny bordel co v republice je !!!!!! to je vse

V. Klepetko 27.9.2019 16:17

To je škoda že již nic dalšího nemáte :-)

S. Vostřel 27.9.2019 18:16

Klasika - Když Vám dojdou argumenty, začnete urážet.

A. Sekanina 27.9.2019 11:46

Pokud by se našich voleb nesměli zúčastnit osoby s IQ pod 80, tak by Bábiš ani Zeman nebodovali.

J. Hejna 27.9.2019 12:12

Máte alepoň 81?