28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honza 9.10.2007 7:28

zprava zleva

Naprostý nesmysl, za chod ministerstev je odpovědná současná vláda, kdo jiný

global 8.10.2007 17:28

máme hlupáky,

máme hlupáky na všech postech.Včetně europoslanců,kteří byli zvoleni stejnými hlupáky.Tak si stěžujme na sebe. Ti nedrzejší jako pí.Bobošíková nám ukazují cestu.;-)

Dan 8.10.2007 9:20

Proč s tím paní Bobošíková nic neudělá?

Paní Bobošíková, proč s popsanou situací nic neuděláte? Kvůli psaní stížností do různých deníků Vás do Evropském parlamentu nikdo nevolil - na stěžování máme novináře. Pracujte a snažte se situaci napravit.

honza 7.10.2007 23:08

pche

Proč platíme hlupáky? Politická garnitura je jen odrazem celé společnosti. Je-li politická garnitura hloupá, je to jen proto, že je hloupá společnost, která si je do nejvyšších vládnoucích postů delegovala - platí pro nejposlednější obec, stejně jako parlament a vládu :-(

honza 7.10.2007 23:10

Re: pche

a zdejší úroveň většiny diskutujících jen výše uvedené potvrzuje....

Liberta 8.10.2007 0:20

Re: Re: pche

A že se teda zahazujete?:-P

Monte Christo 7.10.2007 22:33

Ale no tak pratele...

Jana zase tak,spatna nebude..Vite ona to vidi z te druhe strany sumavy jinyma ocima...A proto se tedy ptam proc Ti jenz tady jen pisi proti ni se nesejdou na vaclavaku a nevycinkaji znovu ty jenz ceskou republiku okradaji dnes a denne?Ono revoluce by nebyla take spatna...Aspon by se veci pohnuly rychleji a EU by si uvedomila,ze spokojenost stredni tridy je nadevse....Protoze bez stredni tridy neni kseft a bez kseftu nejsou penize a too znamena ze neni komu vladnout...

Monte Christo Washington DC Illegality

h 7.10.2007 20:44

Proč platíme hlupáky?

Fakt to nechápu. Ale Když hlupáci volí hlupaňu Bobo, proč bychom si ji nezaplatili. Jak se mohla dostat tak vysoko a daleko? Uvěřit jí, že jí jde o blaho lidu, to mohl opravdu snad jen hlupák. No a tak platíme hlupáky. A bohužel platí i ti, kteří hlupáky nevolili.

I když na druhou stranu Bobo až taková hlupaňa není. Za komunistů se drala nahoru přes svazáky, teď přes Plecháče. A když pan generální přestal vyhovovat, klidně mu ukázala nejdelší prst. Inu, dáma bez jakýchkoli skrupulí. Ateď se zviditelňuje jak to jde. Třeba na NP.

Děkuji, tuto sexbombu nemusím.

matěj 7.10.2007 19:48

Proč platíme hlupáky?

Vždyt oni se platí sami.

AndyO/XX 7.10.2007 19:17

Proč platíme hlupáky?

Základní instinkt Bobošíkové je jenom jeden, a to sexuální, ostatní ztratila v eurobolševické Říši plné žvástů a falešných ideálů, jejichž reálné dopady vedou neomylně jenom do kapes nás druhých.Nebylo by lepší dámo přiznat barvu a napsat, že vyjebávat s druhými je základní eurounijní instinkt?

brana 7.10.2007 20:29

Re: Proč platíme hlupáky?

pane AndyO uprime obdivuji - s notnou davkou zavist - vasi niternou znalost kvalit pani Bobosikove

franta 7.10.2007 16:36

tak tomu nejak nerozumim,

Bobo neco objevila, a zrejme ma pravdu, a zde na keckouktu se  mistni nemrcouchove hadaji o to, jestli Bobo udelala ze zistnych, nezistnych, stranickych, nestranickych duvodu, misto aby se diskutovalo o tom, kdo ty prachy prosustroval.

Nemel v tom totiz tak trosku pracky nas cikanobijce bratr Cunik?  je ovsem mozne, ze jestne nejaky podobny vycurany lempl ma v tom take prsty

Liberta 7.10.2007 17:16

Re: tak tomu nejak nerozumim,

Gratuluju ke konstruktivnímu přístupu! Většina diskutujících se totiž tradičně vyřádila na Bobo a toho domácího chlívu, co nám prošustroval pár desítek (stovek?) miliard si moc nevšímají. Možná jim to tak vyhovuje...:-/

Kajda 7.10.2007 13:49

No to je dobrý!

To je fakt troufalá drzost(Y) A proč asi platíme Bobošíkouvou?;-€

mik 7.10.2007 14:45

Re: No to je dobrý!

Ono to plati o obou damach :-D:-D:-D

Richard 7.10.2007 13:06

Platíme hlupáky

Je to jeden z typických nekonstruktivních projevů autorky. Nic jiného, než snahu o vlastní vyvinění z kategorie "hlupák" bych v tom nespatřoval. S její osobností to však je složitější. Není to tak dlouho, co jsem jí viděl v talk-show s Pawlovskou. Velice doporučuji dobrého psychologa!!! Od hlupáků bych jí také doporučil se distancovat tím, že opustí politiku a začne podnikat v oblasti, kde její hadicap nebude tak viditelný...:-/

Liberta 7.10.2007 13:14

Re: Platíme hlupáky

Osobnost autorky ponechme stranou - to by asi fakt vydalo na psycho-studii + bouřlivou diskusi. Ale - jaký "konstruktivní" projev si k tématu prošvihlých evropských peněz představujete? Smyslem sdělení je alarm, neboť máme doma chlív a začíná to sakra lézt do peněz (abych řekla lapidárně). Člověk, který nesedí ve vládě nebo aspoň v parlamentu, nic moc víc nemůže, než "nekonstruktivně" alarmovat. Mě to taky štve...Rv:-(

Honza42 7.10.2007 9:37

Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Formulace, že "peníze leží na ulici" se snaží vzbudit dojem, že to jsou nějaké peníze navíc. Nikoliv, to jsou naše peníze násilně nám státem odebrané a potom postoupené k rozhodování do bruselského blázince. Až přestaneme zaměstnávat hlupáky, pozná se to nikoliv podle zvýšené schopnosti čerpání těchto našich peněz, ale podle toho, že onen děravý penězovod tam a zpět bude zrušen. Samozřejmě i s úředníky  o "naše blaho" v Bruselu pečující.

Martin 7.10.2007 10:58

Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

A to je ještě třeba dodat,že další miliardy nám mizí hloupými nápady a rozhodnutími v Bruselu,které likvidují systematicky náš potravinářský průmysl a zemědělství.

Liberta 7.10.2007 13:02

Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Pak už zbývá jen vystoupit šupito presto z Evropské unie a zazářit jako průmyslově zemědělský zázrak nad celou střední Evropou, když už nás "ti hlupáci v bruselském blázinci" nebudou okrádat o NAŠE miliardy. - To si vážně myslíte, že s naší politickou reprezentací můžete s klidným svědomím pracovat, vydělávat, odvádět daně - a dočkat se za ně dobrého školství, zdravotnictví, penzijního zajištění i investic do ekonomiky v horizontu budoucích 20 let pro své děti? Naivo...

Corsini 7.10.2007 13:35

Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Naivní je věřit, že toto všechno dokaží úředníci z Brusele.

Liberta 7.10.2007 13:43

Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

To jistě ne, ono jim to až tak detailně na srdci ani neleží. Ale jsou pro naši "mladou" (rozuměj zkorumpovanou a nedokonalou) demokracii jakousi pojistkou, že si to navzájem všechno nepřerozdělíme (rozměj nerozkradem) a neprojíme finance, které mají být určeny na investice.

Corsini 7.10.2007 13:52

Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

To kopírujete z nějaké propagační brožury? Nebo nejste náhodou Hybášková? Úředníci na vrcholu korupční pyramidy mají být jako pojistkou? Nesmyslné investice jsou jeden ze způsobů projídání financí.

Liberta 7.10.2007 14:58

Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Nekopíruju. Nejsem. Ale sedím na české straně na jednom z pracovišť, které je s tím "zkorumpovaným" Bruselem v přímém vyjednávacím kontaktu a věřte, že mechanismus toku peněz z Bruselu vylučuje jakýkoliv zásah "úředníků na vrcholu korupční pyramidy". - Evidentně Vám vyhovuje systém projídání HDP v dávkách typu pastelkovného a kašlete na systémové investice, co?

Corsini 7.10.2007 15:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Vylučuje jakýkoliv zásah... třeba taková Evropská komise nebo Eurostat... přímo vzory ctností, že?

Co jsou to systémové investice? Třeba dotace na propagaci?

Liberta 7.10.2007 15:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Eurostat nám žádné peníze nepřiděluje. Evropská komise není souborem jednotlivců, kteří čekají na úplatek, aby pak tím směrem přihodili sousto - není to jednoduše v jejich moci. EK je kolektivní orgán a určitě není při rozhodování jednomyslná, to si pište.

Článek o propagaci jsem si pročetla (je spíš o něčem jiném, ale závěrem se tam píše o nesprávně pochopených penězích) - vždyť si protiřečite! Úvodem je řečeno, že

 "To, co vzbuzuje asi největší pochybnost, jsou evropské peníze věnované na propagaci. Kdosi rozhodl, že Olomoucký kraj propagaci nutně potřebuje, a obecní úřady čerpaly, co mohly. Protože … hloupější, kdo nebere,"

To je exemplární příklad toho, jak se to dělat nemá, ale pořád dělá: jsou tu nějaké evropské peníze, tak je utratíme. Logika bruselské podpory je jiná: pracuju, vyrábím, podnikám, něco dělám, a hodilo by se mi, aby mi v tom někdo pomohl (= i bez té pomoci budu podnikat, ale nebude to tak efektivní nebo přínosné). Je-li předmět mého podnikání i v souladu s celospolečenským zájmem (a to posuzuje EK, ale ne sama - programy si navrhujeme sami - takže i státní priority, a dokonce i regiony, takže regionální priority), můžu požádat o evropskou dotaci. To samozřejmě znamená, že "na to musím mít" (tj. musím mít nebo si zařídit předfinancování). Nestojím jako bezdomovec s napřaženou dlaní, nečekám, že tam něco spadne a nepozřu to bez efektu. Nejsme rozvojová země a nejsme (toho času) ani nijak postižená země. Musíme fungovat sami. Ta pomoc je něco navíc.

Liberta 7.10.2007 15:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Jinak samozřejmě peníze na propagaci nejsou systémové investice. Také nejde o miliardy, že, nýbrž o okrajovou sumu, která může ovšem v případě podpory podnikání v cestovním ruchu mít i ten systémový charakter ;-P. Pokud se na ty peníze jako na lep chytl nebohý region a nedomyslel, že ho jejich čerpání přijde dráž než přínos z nich, nemám co dodat Rv  Snad si aspoň ty tiskárny brožur přišly na své. - Systémová investice je výstavba infrastruktury, investice do celoživotního vzdělávání, do ekologických zdrojů energií, podpora konkrenceschopnosti malých a středních podniků, podpora spojení vědy a výzkumu s podnikáním...Ale to Vy všechno víte, jen mi tu kazíte zažívání u kafe...:-D

Corsini 7.10.2007 16:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Podpora konkurenceschopnosti malých a středních podniků dotacemi? Co je to za blbost? Co tak nižší daně a míň byrokratů, nebyla by to větší pomoc?

Systémová investice dotací do ekologických zdrojů energií? Vždyť tyto "systémové investice" do rádoby ekologických zdrojů energií v Rakousku či Německu páchají pouze systémové problémy v energetice a systematicky ničí krajinu.

Je to jenom spousta vznešených myšlenek, ale skutečnost je taková, že se v Evropě pomalu ale jistě rozrůstá další verze socialismu.

Liberta 7.10.2007 16:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Podpora konkurenceschopnosti m. a str. podniků samozřejmě není blbost - jen si ji nesmíte interpretovat pvoplánově jako (zakázanou) veřejnou podporu (=dotační peníze věnované nějakému podniku prostě jen tak, jen proto, že je malý nebo střední, aby se měl lépe), nýbrž jako dotaci na něco, co zvýší jeho konkurenceschopnost DLOUHODOBĚ A UDRŽITELNĚ ("sustainability" tomu v Bruselu říkají) - třeba kvalifikaci jeho pracovníků, nebo zavedení něčeho inovativního do programu podnikání (vědecký objev) nebo do metody jeho činnosti (výpočetní techniku třeba nebo navázanou spolupráci se zahraničním partnerem) anebo směrem k cílové skupině (zapojení handicapovaných-bezbariérový přístup např.).;-)

Ekologické zdroje energií se bez systémové podpory neobejdou - nikde na světě! Jsou tak drahé, tak neefektivní, tak na první pohled nevýhodné a tak obtížně implementovatelné (v současném stavu civilizace), že by je nikdo (kromě zalezlých horalů u horských bystřinek) dobrovolně nevolil. Jejich aplikace bude problematická ještě hodně dlouho - no a co? Proto je EK podporuje.

Vím, že to zní českému uchu jako vznešené blábolení, ale ve spoustě starých evropských zemí to všechno funguje. Fakt. Samozřejmě mi snesete plejádu konkrétních případů, kdy to zas až tak nefunguje, ale vždycky půjde o situace, kde to na domácí scéně  někdo nedomyslel, nedotáhl nebo neustál, nebo nějak zneužil. A jsme u toho. Bruselské vznešené myšlenky potřebují nutně silnou domácí podporu, poctivou politiku a lidi, kteří si vidí dál než na špičku vlastního nosu. U nás by pro začátek stačilo nekrást...:-/>-

brana 7.10.2007 20:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Největší hloupost je již pouhá existence těchto fondů.

Vím, že to zní českému uchu jako vznešené blábolení Ceskemu uchu to nezni vznesene spise prirozene.  Vznesene to zni pouze asocialnimu trhovci.