25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nevolit Karla Schwarzenberga

Karel Schwarzenberg by byl dobrým prezidentem, kdyby byl tím, zač je tvůrci své "image" vydáván, tedy osobností pravicovou a konzervativní. Existují bohužel vážné důvody se domnívat, že tento prezidentský kandidát není ani jedním z toho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 21.1.2013 0:21

Proč nevolit ....

Marné, vážená paní, vše marné ..... česká malost a závistivost s umně namíchanou dávkou xenofobie v podání exponentů opoziční smlouvy českého čecháčka vždy osloví. Pan Zeman se odvolává jednak na své plebejství, druhak na své zemanství, ovšem to plebejství ve špatném slova smyslu vítězí. Škoda, obávám se, že nabízená šance na určitou změnu poměrů , či lépe obecné morálky, se opět na dlouho vzdálí. Pravda (Boží) vítězí, tož uvidíme. Tečka.

J. Václavíková 21.1.2013 0:28

Re: Proč nevolit ....

Podívejte se pod úvodník, tam jsme se tomu věnovali i z tohoto zorného úhlu :-)

J. Václavíková 20.1.2013 23:44

Proč volit KS, cituji paní Vozábalovou

1. Pád habsburské monarchie, vznik ČSR a nástup demokracie pochopili Schwarzenbergové jako dějinnou nutnost. I když jim byly v r. 1922(pozemková reforma a historicky první znárodnění soukromého majetku)odňaty mnohé majetky, stali se z vlastní vůle Čechy, správněji Čechoslováky, a Masarykovými stoupenci. Jak Karel VI, tak jeho bratr František přísahali jako čs. vojáci věrnost své vlasti, což dodrželi. František se stal velvyslancem ČSR ve Vatikáně a snažil se urovnávat vztahy s touto institucí.

2. V roce 1938, před Mnichovem, Schwarzenbergové iniciovali prohlášení české šlechty o věrnosti ČSR, text sepsal Karel Schwarzenberg. Jejich čin podnítil obrovskou petiční akci – manifest „Věrni zůstaneme“, který podepsalo 1,5 miliónu občanů. Hlubocký kníže Schwarzenberg současně prezidentu Benešovi věnoval 1.000.000,- Kč na vyzbrojení čsl. armády proti Hitlerovi. Doklad o tomto činu, v podobě filmového záznamu, je k dispozici na st. zámku Český Krumlov.

J. Václavíková 20.1.2013 23:45

Re: Proč volit KS, cituji paní Vozábalovou

3. Nacisté Schwarzenbergům, jakož i dalším šlechtickým rodům, kteří prohlášení věrnosti podepsali, zkonfiskovali většinu majetku. Brutálnímu nátlaku, aby se prohlásili za říšské Němce, odolali. Člen hlubocko-krumlovské větve Jindřich Schwarzenberg byl uvězněn v koncentračním táboře Buchenwald, jeho bratr Adolf stihl emigrovat do USA.

4. Bratři Karel a František Schwarzenberg, z orlické větve, se během nacistické okupace stali členy odbojových organizací. František patřil k těm, kteří zprostředkovali radiové spojení gen. Eliáše s prezidentem Benešem. Oba se podíleli na květnovém povstání se zbraní v ruce. Karel byl ve vedení odboje v Čimelicích a byl raněn, František působil na štábu povstání v Praze.

5. V rámci celonárodního povstání proti německé okupaci, byl František Schwarzenberg pověřen gen. Kutlvašrem, aby v uniformě poručíka čs. armády převzal kapitulaci od velitele nacistických vojsk gen. Toussainta. Dále byl poslán na Wilsonovo nádraží, kde dojednal kapitulaci a odjezd německých vojsk do zajetí k Američanům.

J. Václavíková 20.1.2013 23:46

Re: Proč volit KS, cituji paní Vozábalovou

6. Po válce, v roce 1947 - tj. v době tzv. III. republiky, byl hlubocké větvi konfiskován veškerý majetek, orlické větvi zatím pouze částečně. Ke konečnému znárodnění došlo v roce 1948, kdy byli Schwarzenbergové komunisty přinuceni vystěhovat se z ČSR.

7. Syn Karla VI - současný min. zahraničí Karel Jan - se stal významným a aktivním činitelem našeho exilu. Mimo jiné umožnil, aby se na hradě Schwarzenberg v rakouském Scheinfeldu každým rokem konaly konference čs. exilu. Hlavním tématem konferencí byla cesta ke svobodě naší vlasti. Účastnily se jí všechny významné osobnosti celého politického spektra - od Pavla Tigrida po soudruha Mlynáře.

8. Karel rovněž umožnil (a financoval), na témže hradě, založení Čs. dokumentačního střediska, které vedl Dr. Vilém Prečan. Zde byla soustředěna veškerá samizdatová a exilová literatura, dokumenty a doklady. Jejímu přemístění do vlasti nebylo od vlády ČR přáno; přemístění se vleklo po dlouhou dobu.

9. Karel Jan se v době normalizace stal předsedou Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva. Tento helsinský proces byl významným bojem za dodržování lidských práv v zemích komunismu a znamenal počátek jeho pádu. Současně se osobně podílel na pomoci občanům postiženým komunistickou mocí (členové kapely The Plastic People of the Univers).

J. Václavíková 21.1.2013 0:31

Re: Proč volit KS, cituji paní Vozábalovou

Autorem přehledu je Tomáš Brabec, pracovník Národního památkového ústavu

J. Farda 20.1.2013 23:35

Proč nevolit ....

Bahník, Bahník, aha, ale ten Švejkův starý kamarád, co na vařený játra ukradl pro Švejka psa Maxe plukovníka von Zillergut, který ho (tedy Švejk) přivedl domů obrlajtnantovi Lukášovi jako Luxe, a pak za to oba pakovali do Budějc k jednadevadesátýmu, se menoval Blahník. Takže teď speciální malý faul jen pro Vás, ctěný pane, za to, čeho se Vy dopouštíte na morálce tohoto národa, Vy echt český nacionalisto. Bezva skoro shoda jmen, pane Bahníku, nomen omen, nejste snad, po vypuštění jednoho písmena, z rodiny onoho zloděje psů? Jestli ano, tak působíte přesně tam, kam patříte. Čekám na Vaši odpověď, ctěný pane! Tečka.

M. Stuchlik 20.1.2013 20:22

Pane Semín

kolik platí KGB

J. Štrobl 20.1.2013 20:01

Ehm, abych to odlehčil.

Těšíte se na Zemanův novoroční projev? Tady ho máte:

http://trololo.blog.cz/1301/zemanuv-projev

J. Štrobl 20.1.2013 19:48

Něco pro přirudlé ovce zemanovce

http://trololo.blog.cz/1301/prohlaseni

J. Farda 20.1.2013 19:08

Proč nevolit ....

Ctění pánové z D.O.S.T.u, jste zastydlí nacionálové (co je české, to je hezké, smrádek, ale teploučko,) a odebéřte se ,´sím, i s pány A.B.Bartošem, Vandasem, Bátorou etc., do dějin za Chocem, Stříbrným a Gajdou. Jste over! Tečka.

M. Krátký 20.1.2013 18:52

Neumím volební tahanice fundovaně popsat, ale

na druhou stranu se mi to všechno dost líbí, náhle se kdejaká stará honorace - nóbl lidičky odkopou a dští síru a oheň. Příkladně celá Klausovic famílie - to je najedou špíny a hnusu. A milošek se přiživuje na jejich tajných plánech pokračovat ve vládnutí. Takže shrnuto a podtrženo - nic se nemění - volím Karla. Na výše uvedený canc nereaguji.

J. Štrobl 20.1.2013 19:02

Re: Neumím volební tahanice fundovaně popsat, ale

Také se mi líbí, jak se krásně proflákli, soudruzi.

M. Stuchlik 20.1.2013 20:24

Re: Neumím volební tahanice fundovaně popsat, ale

spíš tovaryšči

J. Štrobl 20.1.2013 17:55

Nedostatečnost.

Dokazují rudí z plných plic, že náš rozum po tom demokratickém ovoci za moc nestojí bez ruské pomoci.

Věřím, soudruzi, věřím ještě víc, že váš rozum i s tou ruskou pomocí nestojí za nic.

J. Sládeček 20.1.2013 17:29

Přesně tak.

:))

J. Kanioková 20.1.2013 15:22

"Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Taková je skutečnost...

J. Štrobl 20.1.2013 16:31

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Naopak, nyní nádherně vidíme kdo je kdo, což by při nepřímé volbě nebylo možné. Je zcela jasné, že případné zvolení Zemana by bylo jen pokračování zločinné oposmlouvy jinými prostředky. Podporou Zemana vydal Klaus jasný signál o co jde. Ti, kteří podporují Zemana už nikdy nebudou moci předstírat svoji tak mnohokrát deklarovanou pravicovost. A to je největší plus nynějších voleb, ať dopadnou jakkoliv.

B. Rybák 20.1.2013 16:58

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Vlastizrádné EU-hujerství (podpora socialistické EU-říše národa německého) spojené s podporou multikulturní politiky a zeleným bojem za kůrovce (za dotovaný ekobyznis) je nějak pravicové?.

P.S. Oposmlouva byla zločinná ačkoliv byla jenom logickým pokračováním (reciprocitou) 2 roky před tím Havlem posvěcené oposmlouvy? Pravicoví voliči si bohužel mohou vybírat jenom mezi krátkodobým neštěstím zemanovského levicového "buranství" a dlouhodobými následky hrozící tragédií našeho zaprodání za další kus knížecího majetku (nebo vhozením prázdné obálky).

J. Štrobl 20.1.2013 17:38

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

O tom to právě je. Je lepší být zaprodán Evropě než Rusům. To vy však poněkud stydlivě zamlčujete.

M. Kosejk 20.1.2013 17:58

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

U Zemana se nikdy neobjevil žádný praktický důkaz, že by šel na ruku zájmům Kremlu. Naopak obchodní zájmy v Rusku máme MY - a je chyba je ignorovat. Mohl bych vám říct o x mých klientech, kteří sami tvrdí, že bez orientace obchodů na Rusko by už krachli.

Ovšem u Schwarzenberga těch důkazů o tom, že mu na integrované EU záleží víc než na svých vlastních občanech, máme dost. Viz např. jeho prohlášení, že na požadovanou částku na ručení pro MMF bychom měli přistoupit hned - a bez jednání. Nebo jeho členství v elitářských klubech, které se projevují antidemokratické a superlevicové postoje. A laskavě na mne nechoďte s Lukoilem - i Schwarzenberg má své sponzory, kteří mají svoje zájmy.

J. Štrobl 20.1.2013 18:21

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Co třeba tohle?

http://respekt.ihned.cz/vidlemi/c1-58998950-volby-prezidenta-a-ceske-tajne-sluzby

M. Kosejk 20.1.2013 18:40

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Vždyť tam není jediný důkaz toho, jak konkrétně Zeman jde na ruku zájmům Kremlu. I kdyby byla pravda, že některé konference, na kterých byl Zeman, měly něco společného s tajnými službami, tak to přece vůbec neznamená Zeman je jejich spolupracovník. A už vůbec to není žádný konkrétní případ toho, že pracuje pro Kreml. Pokud člověka chcete soudit podle činů a ne spekulací, tak žádný vlastizrádný čin Zeman nikdy neučinil. Ale kníže ano, ten se nechová jako zástupce ČR - a kdo ví, koho vlastně zatupuje?! Bilderberg? Římský klub? Německé bankéře? Sudetské zájmy?   - všude tam se prokazatelně angažuje proti zájmům ČR.

J. Štrobl 20.1.2013 19:29

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Jako lhář se tužíte dobře. Kníže členem Římského klubu není, Bilderbergu se účastnil jednou a o tom ostatním nemá cenu snad diskutovat. Vyvstává tedy otázka: "To Vás Zeman tak dobře za ty lži platí?"

M. Kosejk 20.1.2013 21:53

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Já Zemana volit nebudu, protože jsem pravičák - a ze stejného důvodu nebudu volit kámoše exotů z Římského klubu a Bildbergu.

J. Štrobl 20.1.2013 18:40

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Další vážná varování jsou zde:

http://www.ceskapozice.czwww.ceskapozice.cz/domov/politika/z-prezidenta-zemana-diplomatum-pribyly-vrasky-kreml-naopak-slavil

Opravdu si myslíte, že je možné je ignorovat?

M. Kosejk 20.1.2013 18:47

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Ano, tyhle spekulace bez důkazů mi nezbývá než s klidem ignorovat. A vy víc samostatně myslete a méně citujte naše ulhané novináře v žoldu knížecí lobby.

J. Štrobl 20.1.2013 18:58

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Podle mého soudu je lepší knížecí než ruská loby. Ale proti gustu žádný dišputát, že? Nějak Vás ta pravda vyvedla z míry.

M. Kosejk 20.1.2013 19:08

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

Vy hlavně nechápete rozdíl mezi novinářskou spekulací a fakty. A tisíckrát opakovaná bezdůkazní teze o Zemanovi - kandidátovi Kremlu - se pro vás stala pravdou, jako každá tisíckrát opakovaná lež se časem stává "pravdou" pro nemyslící.

Jak říkám: Nejlépe soudit podle činů - a tam je to jasné - a ne moc dobré pro Schwarzenberga.

J. Štrobl 20.1.2013 19:34

Re: "Přímo zvolený prezident = prezident zvolený na základě mediálních kampaní a sponzorů, které nikdo z nás nevolil, a na které nikdo z nás nemáme žádnou páku"

To jsou všechno jen slova bez důkazů, ale o podivných Zemanových stycích není pochyb, byť byste se rozkrájel.