23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč loudí Zeman z BIS informace o ruských špionech?

ČT 24 věnovala večerní vysílání 30.11.2020 údajnému požadavku prezidenta Miloše Zemana vůči BIS k ruským špionážním aktivitám v Česku. Podle expertů jde o „nehorázné“ požadavky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bílek 3.12.2020 10:04

Nikoliv. On by zjistil, kteří agenti jsou profláknutí a je potřeba je poslat někam jinam nebo na Sibiř.:-)

P. Haraším 3.12.2020 8:50

zemana lidsky nezajímá nic...zeman jen bolševicky škodí a patří do hlupince nebo za mříže...

V. Loula 2.12.2020 23:31

Ano, nechme BIS pracovat. Jako v případě tajného agenta s ricinem, kde z aféry Putinem vyslaného vraha s kufříkem ricinu a smrtelně ohrožených tří komunálních politiků se vyklube, že jeden diplomat chodí za manželkou druhého, a ten parohatý diplomat něco ve vzteku nakecá BISce

V. Loula 2.12.2020 23:25

Proboha, nač tolik slov. Zeman byl přeci smrtelně nemocný rakovinou a už je tak dva roky pod drnem. To je zaručená zpráva podepřená tajnými zdroji, neslyšel jste ji?

V. Bok 2.12.2020 23:20

Asi moc poslouchá Mirku a Mílu ..

V. Bok 2.12.2020 23:19

Hmm, tak to je novinka, že by vedení něco samo vyzkoumalo... :-) To museli být géniové, když je nikdo nenahradil, nebo se z nich nevzpamatoval, vždyť je to už přes dvacet let... Já bych trochu ubral. Tohle totiž dělá každá vláda už po celých 30 let.

V. Bok 2.12.2020 23:14

Borče, Vaše rétorika je poněkud předramatizovaná, neřku-li .....á. Argumenty jste si vymýšlel sám nebo jste jjen sledujete výroky jistého Novotného?

V. Bok 2.12.2020 23:12

Urban? To je ten agent CIA, zaměstnaný kdysi jako disident?

R. Brzák 2.12.2020 22:27

Jsou-li zákony či pravidla společnosti vymáhány státní mocí, pak nelze hovořit o anarchii. To, že je stát zneužíván těmi, kdo jej mají v rukou - politiky, úředníky, lidmi na státu závislými (mnozí státní zaměstnanci nebo tzv. sociální případy) a dalšími lidmi díky státní organizaci prosperujícími (například dotovaní umělci, novináři, zaměstnanci státní televize atd), je přirozené. Všichni, kdo mají díky státní organizaci, díky monopolu státu na mnoho odvětví včetně monopolu na násilí, moc nad druhými lidmi, jsou touto mocí korumpováni a ji zneužívají.

Anarchie by v první řadě znamenala, že nic není vynucováno státem. Takovému stavu jsme vzdáleni kosmické roky.

P. Haraším 2.12.2020 22:10

nejedlý si jezdí pro zadaču přímo do kremlu, zeman ohrožuje bezpečnost státu a snaží se zdiskreditovat české tajné služby, bureš v největším střetu zájmů na světě, bere dotace z kapes všech obyvatel české republiky a směje se jim do ksichtu, působí ekologické katastrofy nesmírných velikostí...ale pamatujte si...nikdy ani jeden neodstoupí, nikdy...zas si milí naivní voliči příště zvolte takové kreatury.

J. Štika 2.12.2020 22:09

POLITIKA: Proč loudí Zeman z BIS informace o ruských špionech?................Třeba ho jen lidsky zajímá,co vyloudil Koudelka od svých "informátorů",co třeba ;-Dzaslechli na pisoárech,při svých zahraničních cestách .Obzvlášť důležité "stopy" prý přinesl jakýsi Miloš Vyskoč.Nebo Vystrč?Teď vážně nevím.

J. Pankovic 2.12.2020 22:07

Haraśìm - blázen nebo zrádce?

Nejspíš obojí

P. Haraším 2.12.2020 22:04

jj zemanovcům nikdy pravda moc nevoněla, oni raději kremelský smrad a kolaboraci s okupanty...smutek

V. Heidlerová 2.12.2020 21:46

Já zas nechápu, proč zlodědek z Hradu, ten největší čučkař v republice, zasahuje do práce BIS . Jen úplný pitomec nevidí, že ČR je předmětem zájmu Ruska i Číny. MZ by měl nechat BIS pracovat, nezlehčovat její výsledky. Dostává potřebné výstupy z činnosti BIS, co chce ještě víc. Asi jeho nadřízený Putin není spokojený. Fuj.

V. Heidlerová 2.12.2020 21:41

Tak tento příspěvek je lepší, než článek p. Bartoně. Je srozumitelný a přesný, autorův článek je dort, který pekli pejsek s kočičkou.

B. Hančl 2.12.2020 21:11

Tvl jdi harašit jinam, demente.

P. Čech 2.12.2020 21:10

Nikoliv, jsou to znaky anarchie. Každý si dělá co chce, zákony skoro nikoho nezajímají a jejich obecné porušování, vč. ústavy je na denním pořádku. Vládu sice máme, ta se ovšem vládnout snaží, ale nějak se jí to úplně nedaří. Zejména proto, že do moci výkonné nepřípustně zasahuje moc zákonodárná. Tyto dvě demokratické moci jsou tak provázané (mají být navzájem zcela nezávislé), že fungovat efektivně ani nemohou. Právo je téměř nevymahatelné. Co ještě chcete, aby ten systém mohl být nazýván reálným socialismem, stříknutým jako úlitba ovčanům anarchií?

D. Hubáčková 2.12.2020 21:04

No nevím, doma už stavět nesmějí.

P. Čech 2.12.2020 21:04

Rusko, USA, EU, Německo, Francie, jeden za osmnáct a druhý za dvacet bez dvou. Ti vytvářejí nepřítele, protože jejich ideologie bez něj nemůže fungovat. jejich ideologií je jejich velmocensé postavení. Lidé na celém světě už jsou však někde úplně jinde.

V. Pavelka 2.12.2020 20:59

Já to vidím na Jižní Koreu , postavili dvě Jaderky podle plánu a rozpočtu!Mají nejlepší preference v současnosti!

V. Pavelka 2.12.2020 20:54

Nějak se jim to utajení,nepovedlo!A to vypadá na čučkaře , jedno ze základních schopností BIS je utajení !

V. Pavelka 2.12.2020 20:48

Jak po pár hodinách Putin pustil s rychle se dostavivši Německou lékařskou sqadrou důkaz (Navalného )do Německa . Řekl bych že už to má na háku !Navalnij hrozně rychle vyzdravil a dělá ramena , které už mu nikdo normální nevěří.Novičok už je provařenej !

P. Milan 2.12.2020 20:45

Jistěže ne. To by musel mít hlavu jak balon. Ale nějaký jeho poskok by ze seznamu vyčetl dost zajímavé věci. Takové věci žádná rozumná TS neprozrazuje. To by měl vědět i geront Zeman a on to asi i ví, ale blbne z osobních důvodů.

P. Haraším 2.12.2020 20:43

citace urban...

Jednání Miloše Zemana však už dávno demonstruje něco jiného, a to nezpůsobilost k výkonu jeho funkce. Je lhostejné, zda k ní dospěl z důvodů zdravotních či jiných. Ústava je v tomto bodu záměrně zcela obecná. Dotyčný je nezpůsobilý k výkonu funkce prezidenta republiky, je-li touto republikou „demokratický a právní stát“, založený na respektu k lidským právům.

Soustavné uzurpování exekutivní moci za hranice Ústavy, mocenské manipulace, vzpírání se rozsudkům soudní moci a faktická agenturní činnost ve prospěch diktátorských režimů jsou veřejně známými a nepopiratelnými fakty.

Je proto správné aktivovat čl. 66 Ústavy České republiky. Návrh na projednání návrhu v obou komorách může vznést kterýkoliv poslanec nebo senátor. Na jeho přijetí stačí pouze nadpoloviční většina přítomných poslanců a senátorů. Účinnost usnesení začíná okamžikem jeho přijetí v obou komorách Parlamentu ČR. Prezident, kterému by takto Parlament „pozastavil výkon funkce“, by od této chvíle nesměl vést jakákoliv jednání a činit rozhodnutí. Ústava mu dává ještě možnost odvolání k Ústavnímu soudu, který ho musí přednostně projednat v plénu.

P. Milan 2.12.2020 20:42

Jak? Zeman, nebo nějaký jeho poskok bez prověrky.

P. Milan 2.12.2020 20:40

Jo, to skutečně hrozí. Ovšem, riziko "výhry" Rusů nebo Číňanů je ještě dražší (i Frantíků, ale tam z jiného důvodu).

P. Haraším 2.12.2020 20:40

citace urban...V současnosti, plně kontrolován Šloufem vybranými dědici a svými nikdy neprověřenými hlavními poradci Nejedlým a Mynářem, se pokouší rozvrátit a ovládnout Bezpečnostní informační službu. Jeho požadavek, aby mu zpravodajská služba předala jmenovité seznamy ruských zpravodajců na českém území, spolu s jejich českými kontakty a rozkrytím jejich operací, je otevřeně nezákonný a představuje přímé ohrožení bezpečnosti státu.

Blázen, nebo zrádce?

Zákon č.153/1994 Sb. o zpravodajských službách ČR v §8(3) „natvrdo“ uvádí: „Zpravodajské služby předávají státním orgánům a policejním orgánům informace o zjištěních, která náleží do oboru jejich působnosti; to neplatí, jestliže by poskytnutí ohrozilo důležitý zájem sledovaný příslušnou zpravodajskou službou.“ Dokáže si vůbec někdo představit důležitější zájem zpravodajské služby než utajení rozsahu a zdrojů zpravodajských informací? Jmenovité seznamy agentů může chtít od jakékoliv zpravodajské služby jen nesvéprávný blázen, nebo zrádce vlasti.

P. Milan 2.12.2020 20:38

Studenou válku vytvářejí hlavně Rusáci, ti se bez nějakého nepřítele neobejdou. Pokud by nepřítel nebyl, začali by se starat třeba o životní úroveň nebo korupci.

D. Hubáčková 2.12.2020 20:38

Dobře to vysvětlil ředitel ČEZ, že by to byla byznysová chyba dopředu někoho vyřadit a že by se kvůli tomu podstatně navýšila cena.

P. Haraším 2.12.2020 20:38

rusko a čína nikdy nemůže jít do tendru...protože jejich firmy jsou státní a tudíž jejich cena nikdy nebude odpovídat ceně nestátních firem. jak známo, pro rusáka a číňana jde hlavně o to, aby měli na dotyčnou zem vliv, aby mohli diktovat a vládnout a peníze si vybrat jinak. viz paks, kdy maďar bude platit jako mourovatej, ale ještě dlouho nebude mít ani příjezdovou cestu a zpoždění zaviněné rusákem bude platit on...