23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč lidé nedůvěřují vládě

Stručná odpověď zní: Protože vláda porušuje pravidla komunikace v době krize, v tomto případě v době pandemie, která už v Česku usmrtila přes 7 tisíc lidí a při níž se v době, kdy tento text píši, nakazilo covidem-19 již bezmála půl milionu lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Fnouka 30.11.2020 9:53

Spojovat důvěru k vládě s COVIDEM je hloupé téma, které se nedá zevšeobecnit. Nejdůležitější je stav důvěry k vládě obecně . A ta je u normální alespoň průměrně vzdělané veřejnosti velmi nízká. Pokud vládu podporují ti kdo vstoupili do ANO (všichni jen kvůli prospěchu a kariéře) a dále komunistický ksindl a příp. liský odpad z ČSSD či SPD a taková vláda je s jejich pomocí u moci, svědčí to o politické i vzdělanostní zaostalosti českých voličů. Také zvolení Zemana na hrad včetně jeho odporných slouhů bez bezpečnostní prověrky je neuvěřitelné selhání demokratické veřejnosti. Nikdy bych nebyl hádal, že po 30 létech od zločinného komunistického totalitního režimu to bude u nás takto vypadat. Jedinou nadějí na zlepšení je vítězství politického středu a pravice v parlamentních volbách příští rok, která by pak měla velmi striktně a postupně vyměnit pod Babiše a hlavně od Zemana doporučované a profláklé šmejdy na důležitých postech. Zemana asi bude muset nechat na hradě dožít, ale kromě potulování se v pyžamu po pražském hradě by mu neměla dovolit podle mého soudu jako nepříteli ČR vůbec nic. Neměla by s ním vůbec komunikovat a měla by ho na zbylý rok ignorovat a zcela paralyzovat. Jen tak nenadělá Zeman další škody. Po skončení Zemanova prezidentství by měli být vyházeni všichni jeho slouhové a tzv. poradci, hrad by měl být vyčištěn a řádně po této lidské charakterové spodině vydesinfikován. Potom teprve tam může přijít třeba "Koudelka" jako nový prezident !!!! Tak už se na tyto snad trochu "lepší časy" moc těším.

V. Pavelka 30.11.2020 14:24

S ODS, Piráty a spol . budem více svobodni a bohatší , fakt a větší právo bude ?!EU Můžu to napsat Janouškovi Retigovi Bémovi,Dvořákovi , Chovancovi , Rop severozápad , Solárním bratrům R^;-)EUR^

P. Havel 30.11.2020 8:58

Autor chtěl sdělit, že si myslí, že jasná a jednohlasná komunikace o krizových tématech je v době krize POVINNOSTÍ vládních politiků.

Pokud s tím nějaký anarchista nebo ultralibertarián nebo kdo nesouhlasí, tak ještě dejme tomu.

Pokud to dle reakcí v diskuzi někdo ani nechápe a jako svůj "názor" píše o blábolení atd., tak to je asi marný... Možná kdyby to p. Hvížďala napsal víc polopaticky.

Š. Hašek 30.11.2020 9:06

A mě třeba fascinuje, že jste nepochopil/nevšiml jste si, že televize (aby dosáhla normy šotů a temat za večer) vytrhává věci/věty z kontextu. Samozřejmě, že potom se divák domnívá, že Vláda ČR se skládá z nemehel. A jeden hot a druhý čehý.

Samozřejmě mě štve, jak ta parta - je vládou ČR - si zakukleně mydlí vzájemně schody. Jen nevím, jak ztohoven. Lidi jsou lidi.

P. Havel 30.11.2020 9:56

Necháme lipovskou, aby nechala odtajnit ten předpis o povinné normě šotů? Nebo to dělají i jiné televize než tu kterou máte nejvíc na mysli?

Předpokládám, že je to jejich každodenní boj mezi stručností a výstižností. Celosvětový boj.

Jak ztohoven? Pustťe si ČT2 zítra 20:55.

J. Hanzal 30.11.2020 11:12

Taky by Vám ruka neupadla kdyby jste napsal k zmiňované osobě slušné oslovení, a hlavně jména se píší s velkým písmenem na začátku!!

J. Moravec 30.11.2020 9:09

Děkuji za vysvětlení pane Havle. Asi tak, každý přesně ví, co má dělat ten druhý. Obzvláště v tom jsme my Češi opravdu dobří.

Z. Lapil 30.11.2020 12:07

Autor o komunikaci vůbec nemluví, mluví o propagandě. Cituji: "Tedy, aby nějaké vládě lidé důvěřovali, musí umět veřejně přiznat minulé chyby a pak nařízení, která vyhlásí, musí všichni členové vlády bezpodmínečně podporovat, což v dobře fungující společnosti platí i pro ty, kteří vládu opustili. Spory či hádky, které vedly ke kompromisům, se musí v době krize odehrávat pouze na zasedání vlády."

Komunikace nemůže být jednostranná, ale vláda, ani její jednotlivci, vůbec neodpovídají na otázky: proč jsou obchody v neděli zavřené, přestože to znamená koncentraci nakupujících ve zbylém čase? Proč jsou zavřené malé obchody, přestože to znamená koncentraci lidí do těch velkých? Proč jsou napůl zavřené úřady? Proč, když chci v papírnictví něco, co nemají v supermarketu, musím mít živnostenský list (velkoobchod je povolen?). Proč na nástupišti musím mít roušku, i když jsem tam sám? Jak dobře funguje e-rouška - poslední informace je snad někdy ze začátku října, a sice nějakých 1,4 miliónu kusů (stažených? Aktivních?), ale osobně - a že se pohybuju docela dost - mi dorazila jen dvě avíza, z toho jedno po deseti dnech od kontaktu neboli neužitečně pozdě, a jedno sice třetí den, ale vsadím boty, že ten den jsem se s nikým nesetkal na více než 15 minut blíže než 2 metry; a to beru na vědomí, že měření vzdálenosti skrze sílu signálu bluetooth je dost přibližné.

P. Havel 30.11.2020 16:14

Nic propagandistického na "jednohlasu" vlády nevidím.. Pohádat se mají za za.dveřmi a společně stát za odsouhlasenými kompromisy. To samozřejmě platí pro krizový režim, ne pro běžnou politiku.

A na vládní komunikaci jsou zajisté i další nároky, které přeci platí i pro nekrizový stav: že to má být srozumitelné. A taky opodstatněné, nikoli přehnané. A mají pracovat se zpětnou vazbou, viz ten citát co uvádíte.

P. Havel 30.11.2020 16:14

Nic propagandistického na "jednohlasu" vlády nevidím.. Pohádat se mají za za.dveřmi a společně stát za odsouhlasenými kompromisy. To samozřejmě platí pro krizový režim, ne pro běžnou politiku.

A na vládní komunikaci jsou zajisté i další nároky, které přeci platí i pro nekrizový stav: že to má být srozumitelné. A taky opodstatněné, nikoli přehnané. A mají pracovat se zpětnou vazbou, viz ten citát co uvádíte.

Š. Hašek 30.11.2020 8:49

1. Protože pan Hvížďala se věnuje anketám. "Odborně" řečeno - průzkumům!

2. Protože stále žije (moderně) tím, že nerozlišuje dvě hodně odlišné věci: Já nevěřím - lidé nevěří.

Je mi líto, zase docela blábol o osobních povíkendových pocitech jednoho "vysvětlovače". Ona na to "vysvětlování" nestačí televize?

F. Navrátil 30.11.2020 8:48

Poločas rozpadu společnosti? Ten nastane, až zvítězí ve volbách probruselské strany a podaří se jim pomocí multikulturní a multigenderové politiky nastolit vnitřně rozvrácenou společnost zcela podřízenou Bruselu.

V. Pavelka 30.11.2020 13:57

No kdyby se televizní komentátoři navezli do opozice podobně jak to dělají s ANOa Babišem,vytěžili související otázky a odpovědi tak by v pražském dolíku bylo mnohem jasněji . Kdyby třeba Piráti museli čelit otázkám typu přijmete uprchlíky v malém česku! ?Ale není tady televize která by se do opozice pustila . Od ČT, takové laskavé opatrné otázky , o vyváženosti nemůže být řeč !Jim už ani nepřijde že jsou nespravedliví a silně jednostranní . Kravál kolem RadyČT , to ukazuje , jen tam přijdou lidi s jiným názorem tak celkem okatě řvou , že je to jejich a oni byli zvyklí na svou názorovou bublinu , Řvou a ještě jim nedali šanci , aby předvedli co umí !To mají být demokrati ?EU

J. Nevrkla 30.11.2020 8:43

Jen díky opatřením, které vnuti objektivní odpovědnost, lze krizi překonat s minimálními ztrátami - to jsou takové typické diktatorske a denagogicke bláboly. Návrat do minulosti.

J. Tulejová 30.11.2020 8:34

Pan Hvížďala opět nepřekvapil.Rv

J. Nevrkla 30.11.2020 8:39

R^

Š. Hašek 30.11.2020 8:50

Malinko mě překvapil - jak fofruje dolů.

R. Meišner 30.11.2020 8:17

...autore nemám pocit, že by lidé v masovém měřítku nedůvěřovali vládě. rozhodně jí důvěřují více, než naší pokrytecké opozici, je to tak? --a vypichovat jednotlivé výroky jednotlivých politiků bez kontextu je od vás obzvlášť půvabné.

V. Pavelka 30.11.2020 7:25

Krystalická demagogie p. Hvíždala , a politický útok , protože okolní země jsou na tom stejně s nemocí Covid . p.s. Kdyby vládla třeba koalice , vsadil by jste vše na to že by to bylo lepší . Já si myslím , že jste už v kategoriích lži a manipulací . Bůh nás natřes s takovou inteligencí v pražském důlku:-/EU

J. Nevrkla 30.11.2020 8:39

R^

J. Elias 30.11.2020 6:56

Možná proto že pan (soudruh) Hvížďala studoval v Moskvě "politické vědy" v letech 67-68, tak si klade divné otázky. Jak říkal Kryl "politikům se nevěří, politici se kontrolují".

Š. Hašek 30.11.2020 9:34

Je zajímavé, kterak studium v Moskvě u někoho nevadí. A jinému se přišije tuplovaně.

V. Pavelka 30.11.2020 13:11

Pan Babiš práskal jaksi samozřejmě . Pan Dr . Cyril Heschel práskal na Ivana Havla a možná i jiné . Ale je mu to prominuto . A tak ubohé je to v pražském důlku prakticky ve všem ?![>-] Vznešená,pravda a láska tam nemá co dělat..EU

J. Moravec 30.11.2020 6:22

Zase jedno moudro. Co je to ve společnosti “poločas rozpadu”? Co se má konkrétně rozpadnout a jak? Som z toho voľaký zmätený.

Š. Hašek 30.11.2020 9:41

Hvížďala tím asi myslí (fyzikálně - básnicky), že až se poločasově rozpadne on, Šiklová, Rychetský ..... bude naše společnost konečna očištěna. Zbaví se závaží totality. Vyhrnou se důkladně rukávy. Pirátsko bruselské.

"Vždycky se mi líbilo", jak se stále hádají, kdo rychleji se oprostil! Takový generál Pavel za týden!

P. Hatina 30.11.2020 1:51

No, právě, jaký je tedy onen v závěru zmíněný "poločas rozpadu"? Ono totiž ani tak nejde o poločas rozpadu. ale o salámovou metodu. Lidi si halt a právě v demokracii zvyknou, že vlády vládnou pořád hůř a hůř, komunikují s nimi stále méně a méně, a ani po dalších volbách, i kdyby chtěli se toho zase (díky politickým koalicím) příliš nezlepší.

A ani v tom není tato vláda, ani první, ani poslední..