20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč Klausův návrat nepřipadá v úvahu

Opatrně formulované úvahy o Klausově případné spolupráci s ODS silně připomínají pověstné chození kolem horké kaše. Spolupráci se svými bližními se přitom nemůže bránit žádný člověk dobré vůle, a osud může přichystat chvíle, kdy o potřebě a nutnosti takové spolupráce nebude sebemenších pochyb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 19.8.2013 17:30

O Klausi uz by se nemelo vubec psat

Tento zkorupovany dedous uz by nemel ani vystrkovat hlavu, protoze nekdo by si mohl splest broky z necim jinym Klaus at je rad ze dopadl tak jak dopadl ze za neho orodoval jeho soudruh Zeman, aby ho neodsoudil soud za velezradu ,tak jak se melo stat

J. Kanioková 19.8.2013 19:47

Podle sebe soudím tebe..

Z. Sohorova 20.8.2013 6:02

Re: Podle sebe soudím tebe..

   A co jako???

V. Vaclavik 19.8.2013 15:54

S bodem dve souhlasim

Vzdycky jsem videl prezidentsky urad jako zavrseni politicke kariery, proto by kandidat na prezidenta mel byt spis starsi nez mladsi, mel by to byt nekdo, kdo se svou zivotni karierou nejak zaslouzil o stat, narod. Nemusela by to tedy byt nutne kariera politicka.

Jenze si nedelam zadne iluze, a to hlavne ted s primou volbou, kde kandidati berou prezidentsky urad jako nejen prestupni stanici sve kariery - myslim tim karieru zasluh o stat nebo narod, ale mnozi i jako stanici prakticky vstupni, nebo ucednickou (protoze v politice jeste nic nedokazali, nebo ani nedostali. To je smutne a vypovida to o nasi ceske intelektualni nizi. 

Bod jedna me prijde jako ze argumentacne nesedi. Verim totiz v silu individualit, ktere instituci buduji, ale je omyl si myslet, ze pak uz individuality nejsou zapotrebi, nebo zadouci, ze instituce sama nejak vsechny poveze, kde vsichni jsou jakoby urednici te instituce, aspon ne pro zivou entitu jako je politicka strana. Instituce je vhodny model pro ''mrtvy odkaz'', jeho sireni, ale nemyslim ze pravicovost vubec a v pripade ODS uz vubec, je nejak konecne definovana, aby uz stacilo jen tento odkaz urednicky opecovavat. A jestli tomu tak je, pak to vysvetluje tragedii teto politicke strany, ktera proto neni schopna zadne podstatnejsi zmeny. Prinejmensim nikdy pri takovem nahledu na sebe nemuze nikdy videt chybu v te pravicovosti, ale vzdy jen v clenech instituce, kteri ten odkaz pravicovosti spatne propaguji.

Proto taky nevidim dnes vychodisko v nejake reforme, ci reflexi ODS, ohledne jejiho ideologickeho smerovani. Tam zadna korekce zrejme neni mozna, perestrojkovani jen zamicha urednickymi kartami a pojede se dal v zaklubane pravicove mantre - ktera nema zadne objektivni ideologicke ukotveni, ale bere situaci jak je, a snazi se ji zfunkcnovat, upravovat tak, aby nejak fungovala. Kdyby mohla pravice existovat za minuleho rezimu, perestrokovala by tento, nesnazila by se jej svrhnout, jako v osmdesatem devatem, ale spis jako v sedesatem osmem.

J. Boleslav 19.8.2013 15:01

Taky si myslím

že návrat Klause do ODS je iluzorní. Nevstoupíš 2x do stejné řeky.

Z. Sohorova 20.8.2013 6:08

Re: Taky si myslím

  A to zase Klaus vleze i 100x a i do latriny kdyz mu to bude kapat Klaus totiz nema zadny charakter

V. Hajková 19.8.2013 14:53

Marně přemýšlím-

kdy   a  jak   vznikla   v  tupých   levičácích  jako  příklad  zn:  HOUŠEK   a  mnozí  jiní   ta  IDIOCIE-   dělat  z   člověka   V.  Klause  agenta   Moskvy.   VĚTŠÍ   STUPIDUTU-  už  tito  hlupáci,  kteří   nepřečetli  jedinou  knihu  V. Klause-    kteří  jsou  tak  pitomí,  že  nevědí,  že  pro  V.Klause  konzer. politika  byl   vždy  vzorem  prof.  HAYEK-   M.  FRIEDMAN ,  M.  THATCHER-    pro   kterou  byl   vždy  velkým  přítelem-   a  byl   jako  jediný  Čech   pozván   dětmi  p.  THATCHER-    na  její  pohřební   obřad!    A   takoví  stupidní  magoři  si  tu   ve  své  neskonalé  pitomosti  stále  o  něho     otírají  své  stupidní  zobáky! 

J. Boleslav 19.8.2013 15:00

Re: Marně přemýšlím-

Nejde o stupiditu, jde přece o cílenou dehonestaci.

M. Pechr 19.8.2013 17:03

Re: Marně přemýšlím-

...zbytečně se necháváte unášet vztekem...

...kdo chce psa bít, najde si...třeba Moskvu...nebo nějakou jinou hůl...

J. Kanioková 19.8.2013 19:55

Souhlas se všemi z tohoto vlákna

Je úžasné číst příspěvky klausofobů...  holt někteří mají jednoduché myšlení

J. Matuška 19.8.2013 11:37

Každý, kdo se chce vyjadřovat k osobě Václava Klause,

by si měl přečíst knihu Václav Klaus NAROVINU. Jsou to hovory V. K. s Petrem Hájkem nejen o tom, co bylo, je a bude. Kniha byla vydaná v roce 2001. A dovolím si z té knihy citovat:

"Jsem velmi zvědav, jaké budou volby evropské. Obávám se, že budou patřit spíše do té druhé kategorie. Ostatně tak je to v celé západní Evropě. Bez ohledu na neuvěřitelnou moc evropských institucí lidi volby do evropských parlamentů moc nezajímají, takže je ostentativně ignroují. Je to zřetelná odpověď na otázku, jak vážně berou evropské instituce. A JAK SE MÝLÍ."

To řekl Klaus Hájkovi před více jak deseti lety! I vzhledem k současné politické situaci se upínám ke květnovým volbám do EP. Všichni občané, kterým není lhostejná SUVERENITA českého státu, by měli k těmto stále podceňovaným volbám jít. A v těch volbách do Poslanecké sněmovny bychom měli volit ty strany, které prosazují ne eurohujerskou ale eurorealistickou politiku vůči Unii. Takže než bych vhodil lístek pro TOP 09, raději bych si tu ruku ne useknul, ale aspoň zlomil. Bunga bunga!

J. Boleslav 19.8.2013 15:04

Re: Každý, kdo se chce vyjadřovat k osobě Václava Klause,

Přesně tak. Ne eurohujerům. Zdá se, že v turbulencích zdejší politiky různé zhůvěřilosti bruselantů zanikají. Kdo ví, jestli to není Ovarův záměr.

J. Matuška 19.8.2013 15:07

Bez komentáře.

http://ekonomika.eurozpravy.cz/evropa/75809-na-krizi-v-eurozone-lze-zavratne-vydelat-ktera-zeme-jasa/

Z. Sohorova 19.8.2013 17:21

Re: Každý, kdo se chce vyjadřovat k osobě Václava Klause,

Tak si tu ruku useknete nebude na skodu ruky co sem pise takove zvasty a chvalopeva o nejhorim falesnym cloveku V.K. co vedl nasi zemi a co nadelal zkazy a bordelu Jenom at si jde za tou ulkizeckou Bobosikovou,tam se k ni bude hodit Bobo je pekna potvora falesna jak ten jeji opevovatel Klaus

J. Kanioková 19.8.2013 19:49

Tou klausofobií se jednou zalknete

Z. Sohorova 20.8.2013 6:06

Re: Tou klausofobií se jednou zalknete

 Vazena  jenom me napiste proc se zastavate  prizivniku jmenem Bobosikova  + Klaus a podobne Je zajimave ze Klaus se vzdy dal na stranu tech nejhorsich v CR    a jaky mate nazor na jeho ukonceni  politicke kariery na amnestii kterou dal zlodejum a  korupcnikum?

R. Houška 19.8.2013 11:27

Pane Vrbo, jako byste něvěděl, že když v Moskvě dopustí,

i Václav Klaus spustí. Velký rudý bratr má už sice za Největšího ze všech Václavů, plnohodnotnou náhradu v podobě lehce manipulovatelného alkoholika, nicméně, stará láska....

A Václav Klaus, ten ve své chorobné touze po moci vezme cokoliv, kde jej budou oslovovat předsedo nebo prezidente. Bezpochyby se už teď v ODS nachází spousta Kubů a Šťastných, kteří mu tu hračku ochotně vrátí...

D. Polanský 19.8.2013 8:37

Nakonec vždy rozhodují peníze.

Když si k důchodu prezidenta přidáte další příjem, to život vypadá zcela jinak, než u obyčejného důchodce. Toť vše.  

R. Houška 19.8.2013 11:28

Re: Nakonec vždy rozhodují peníze.

Nemyslíte si snad, že by Václav V-Největší ze všech velikých, ještě potřeboval pracovat, aby měl na jídlo, že ne?!

J. Boleslav 19.8.2013 15:02

Re: Nakonec vždy rozhodují peníze.

Nezlobte se, ale to je taková blb.ost, že tomu snad ani sám věřit nemůžete.

J. Maleček 19.8.2013 7:46

Institucionalizace znamená dosažení nezávislosti na konkrétních osobách

Hezky je to vidět u současné sociální demokracie.

D. Polanský 19.8.2013 8:38

Re: Institucionalizace znamená dosažení nezávislosti na konkrétních osobách

Jak praví sociolog Max Weber. Jenomže politické instituce, tam to moc nefunguje.

J. Heincl 19.8.2013 6:38

Naivita?

Pane Vrbo, jestli si myslíte, že se ODS prezentuje jako, cituji "čitelná instituce se zavedenými pravidly", tak jste přinejmenším naivní.

V. Mlich 19.8.2013 0:27

Závěr kariéry Klause teprv čeká

A není to nahánění roztracených ODSáckých oveček do houfu. Při volbách do EP přinese straně, za kterou bude kandidovat, spoustu hlasů - může to být i ODS, A pokud budou i v dalších státech "euroskeptické" (čti protibruselskobyrokratické) nálady, má dobrou šanci nahradit Barossa a přistřihnout hřebínek evropskému socialismu.

F. Vejr 19.8.2013 8:25

Re: Závěr kariéry Klause teprv čeká

Ano, k tomuto Vašemu příspěvku, pane Mlichu se připojuji. Stále se čeká co má VK za lubem, ale co se ví určitě to je to, že se na krizi ODS nebude jen dívat, a těmito názory jak píše pan Vrba má ODS jen další mínus, neb V. Klaus zvedne kterou koliv pravicovou neparlamentní stranu. Pan Vrba svým článkem udělal vlastně V. Klausovi velkou medvědí službu, aniž si to uvědomuje(jakoby se Václava klause bál) a ODS učinil opak.  Jeho poučování vidím zcela scestné.

J. Matuška 19.8.2013 11:11

Václav Klaus je politik evropského formátu...

Se zájmem jsem si přečetl informace o projevu VK v Ochridu http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klaus-nejen-o-vstupu-do-EU-Nase-vyrobky-byly-blokovany-Zapad-se-propada-Vychod-roste-282575.

Přál bych si, aby Václav Klaus kandidoval do EP. V případě, že by to bylo např. za Suverenitu, měl by volné ruce. Za sebe říkám, že VK bude mým kandidátem a je mi jedno za koho to bude.

Institucionalizovaná ODS by si měla pomoct na nohy sama. Je už dospělá. Čtyři roky v opozici ji jenom prospějí. MUDr. Kuba je tím nejlepším, kdo svým klidným způsobem stranu v krizi může uzdravit...

R. Houška 19.8.2013 11:32

Re: Václav Klaus je politik evropského formátu...

Amen...

J. Matuška 19.8.2013 13:07

Re: Václav Klaus je politik evropského formátu...

"Otázka, zda se Václav Klaus vrátí do politiky, je bezpředmětná. On

v ní vždy byl a nikdy z ní neodešel. Nyní je podle mého soudu zatím

pouze nejasné, v jakém rámci se jeho další veřejné angažmá odehraje.

Jasné je naopak to, že to nebude v dnešní ODS." /Petr Hájek na Protiproudu./  

Takže pokud se bude chtít Václav Klaus zúčastnit předčasných voleb do PS, musí se přidat už ke straně, která už existuje. Bude to SUVERENITA? Nedovedu si ale představit, že by se přihlásil jako kandidát do PS. Nějakou jinou formu spolupráce by bylo možné najít. Reálná by byla jeho kandidatura za SUVERENITU do EP. Doufám, že nebudu moc dlouho natahován na skřipec mé zvědavosti... :-) Bunga bunga!

R. Houška 19.8.2013 11:31

Re: Závěr kariéry Klause teprv čeká

Už se opravdu těším, jak někdo, kdo má bolševismus tak zažraný pod kůží jako Václav Klaus, bude stříhat hřebíčky evropskému socialismu...

J. Matuška 19.8.2013 11:47

Re: Závěr kariéry Klause teprv čeká

VK napsal stovky článků, esejí a knih, měl spousty projevů. Ve všech jsou jasně formulovány jeho názory, myšlenky. Jeden z důvodů, proč existují lidé, kteří Klause nemohou ani cítit, je právě ta skutečnost, že jsou líní. Navíc Klaus odkazuje na další články a knihy atd. Prostě pohodlným leze Klaus neskutečným způsobem na nervy. Pane Houško, překonejte svou nechuť ke Klausovi a sežeňte si aspoň knihu NAROVINU. A až potom si řekněte: Amen... Zdravím.