19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč je dobré zvážit argumenty Miloše Zemana

Miloš Zeman vždy miloval polemiku a nezměnil se ani po nástupu do prezidentského úřadu. Jeho obvykle drsné bonmoty z pozice zdaleka viditelného pána Pražského hradu přirozeně vyvolávají stejně ostrou a široce sdílenou kritiku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 9.4.2018 21:33

Bonmoty? Argumenty?

Žblepty!

J. Lepka 9.4.2018 14:42

Proč píšete hlouposti?

Všechny výroky Miloše Zemana je nutné brát a ohledem na výroky klauna ze Semaforu, kde působil ve svém nejoblíbenějším kostkovaném sáčku. Dokázal tím, že za A) ne všechna jeviště jsou uzpůsobena libovolnému přednesu reality, co se snese na prknech znamenajících svět, je jinde neúnosné, ne každý to však pochopí a za B) profesor Parkinson /ale možná to byl Murphy/ měl absolutní pravdu ve vyjádření axiomu: každý postupuje po služebním žebříčku, až obsadí míso na které nestačí.

J. Václavíková 9.4.2018 15:26

Re: Proč píšete hlouposti?

Zeman bájil odjakživa, s fakty si hlavu nikdy moc nelámal. Jenže v dnešní online době to má znatelně těžší.

J. Lepka 9.4.2018 18:30

Re: Proč píšete hlouposti?

Nemám ten pocit. Když se podíváte na jeho elektorát, tito voliči si žádný Zemanův bonmot ověřovat nebudou, ostatně předevčírem jsem dostal mailem "šokující" odhalení, jak ve vile K. Čapka byl nalezen Peroutkův článek vlevo dole.

L. Čapatý 9.4.2018 12:12

Skoro to sedí :-)

... Sice neměl černou kravatu, ale Ryan určite Trumpa nemá rád ...

... Článek se zatím nedá najít, ale byl určitě vpravo dole ...

Zeman sice plácá nesmysly a je sprostý jak dlaždič, ale když se člověk dobře prohlédne na to co říká, tak tam najde všecko :-D

P. Rudolf 9.4.2018 10:20

Zvažovat argumenty

nejvyššího ústavního činitele v zemi je jistě potřebné, ale ještě potřebnější je to dělat s mimořádnou pečlivostí, opatrností a i vysokou skepsí.

Člověku, který použije lež kdykoliv se mu zachce a nestydí se za to, natož aby se omluvil, je potřeba principiálně nedůvěřovat a do diskuzí se s ním nepouštět.

Člověku, který nenávidí lidi a neostýchá se je urážet kudy chodí, je potřeba se vyhýbat a zužovat jeho veřejný prostor jak je to jen zákonně možné.

A člověk, který je evidentně alkoholikem v pokročilém stádiu, při evidentním rozpadu osobnosti, by měl být svým okolím přesvědčen k odchodu na zasloužený odpočinek a ne zneužíván k uspokojování jejich mrzkých osobních ambicí. Což je ovšem evidentně přání naivní.

J. Václavíková 9.4.2018 11:08

Re: Zvažovat argumenty

Řekla bych, že ta lapálie s (ne)černou kravatou může svědčit ještě o něčem jiném. Mám podezření, že Zeman snad čerpá své informace dost často z alternativních proruských webů (ta podobnost nebude náhodná) a už dávno není sto užít kritické myšlení na zhodnocení hodnověrnosti informací, jež se k němu dostávají.Přesto, že má možnost ověřovat si je cestou zpráv BIS.

P. Rudolf 9.4.2018 11:20

Re: Zvažovat argumenty

Nevím co řekl, nebyl jsem tady, ale dovedu si představit, že použije cokoliv, aby Ryana nějak zpochybnil. A to v první řadě v zájmu a z pověření rusáků. U Zemana člověk nemusí tápat, jak to bylo nějaký čas i u Klause, už je (u obou) bohužel jasno.

J. Václavíková 9.4.2018 11:33

Re: Zvažovat argumenty

Tiskovka u Kisky:

„Začnu trochu anekdoticky. Když byl zvolen Donald Trump americkým prezidentem, (předseda americké Sněmovny reprezentantů Paul) Ryan si vzal černou kravatu. Tentýž pan Ryan nyní (minulý týden) přiletěl do České republiky. Veřejně prohlásil, že sem přiletěl v podstatě proto, aby dostal pana Nikulina do Spojených států, což se mu podařilo. Nu a jedna z variant je, že pan Nikulin - ať tak či onak - může sloužit jako nástroj vnitroamerického politického boje - k tomu slouží i ta černá kravata,“ řekl Zeman.

Zemanův příměr má jeden problém. Ryan gratuloval Trumpovi v kravatě modré barvy. Na Twitteru si proto českého prezidenta obratem začali dobírat kritici. Někteří měli zato, jestli nezaměnil jen výraz „black tie“, který označuje na pozvánce pokyn vzít si smoking.

V. Pokorný 9.4.2018 9:27

Pan

Holub myslí toho až třetího občana USA, který přiletěl vydat povely v Česku a naši kolaboranti , jako psíček poslechli a vykonali jeho rozkazy. Pan Zeman má ve většině příkladů pravdu. To můžou jeho okopávači pindat, co chtějí.

M. Klas 9.4.2018 11:08

Re: Pan

Tady jde ale spíše o prohlášení typu: "článek vlevo dole" nebo "víte, co je to pasy?". Tady se dá o pravdě úspěšně pochybovat.

M. Valenta 9.4.2018 9:18

Totální neschopnost býti nestranný

je hlavním problémem Zemana při tvorbě vlády s důvěrou.

K. Janyška 9.4.2018 9:11

Některé Zemanoivy nové názory jsou až překvapivě

v pořádku. Například jeho odstoupení od prognostického uvažování a dokonce jeho odtažení se od Římského klubu. Také jeho vyhlášení, že nacismus a komunismus jsou jen druhem socialismu je v pořádku. Ale jeho příklon na východ v pořádku není a smrdí jeho příslušností k sovětským a ruským tajným službám. Totéž platí o Václavu Klausovi starším. I když názory a vědění VK o lidském světě a ekonomii jsou mnohonásobně kvalitnější... Dzp.

K. Zelený 9.4.2018 9:04

Jestli by pane Holube nebylo lepší,

vzít si na Zemanovy výroky Occamovu břitvu nebo nějaké jiné holítko. Dědek někde, nejspíš vlevo dole, zahlídnul, že oblečení Paula Ryana odpovídalo dress code "black tie" a u vědomí si vlastní dokonalé znalosti všeho, vč. angličtiny, byl blábol na světě. Prostě: "Čo sa babe chcelo, o tom sa jej cnelo."

V. Heidlerová 9.4.2018 7:44

Copak se s Hradem dá diskutovat?

S tou myšlenkou si už dne už jen málokdo pohrává, protože by byl osočen, urážen, zatracen, zesměšněn - a nejen hlavou státu, ale především jeho postrkovači a nohsledy. MZ nejen selhal, ale především a opakovaně lhal a lže. Normální člověk by si totiž musel všimnout, že se proti němu zvedá odpor, že zvítězil ve volbách jen těsně a že ve státě ještě nikdy nebyl takový binec. Jestliže je vysokoškolsky vzdělán, měl by něco vědět o sebezpytování a sebekritice svého působení a hlavně umět držet slovo a plnit sliby.

Š. Hašek 9.4.2018 8:51

Re: Copak se s Hradem dá diskutovat?

Dá.

J. Lepka 9.4.2018 18:32

Re: Copak se s Hradem dá diskutovat?

Ofšemže, pokud diskutují hluchý s němým. Ten hluchý je MZ, pro vaši informaci.

S. Sedlák 9.4.2018 4:41

Něco ukážeme, něco zapřem

Kdyby Zeman mluvil o Ryanově kravatě v podobenství, tak by se snad dalo přijmout, že se jedná o jakýsi názor, jenže on to řekl asi takovým způsobem, kterým se snažil kdysi poučit Pokorného o svérázném překladu slova pussy.

Podobné je ta jeho manipulace s ČSSD - pokud by tato strana přijala argumenty tohoto opilce, tak by jí nečouhaly ani paty. Odkud si každý domyslí.

Zkráceně řečeno: I slepé kuře najde zrno. Nebo taky se dá říct, že mezi Zemanovými názory se někdy objeví zrnko pravdy, ovšem s postupujícím časem a vypitým alkoholem je čím dál tím více obtížněji nalezitelné v hromadě hnoje.

V. Heidlerová 9.4.2018 7:46

Re: Něco ukážeme, něco zapřem

Naprostý souhlas. Také mne napadlo, že překvapení v podobě zjevení se dcerky Kačenky na určitých významných událostech je vlastně kontrolou zdravotního stavu a dozorem, aby se táta nezlinkoval do němoty.

F. Houžňák 9.4.2018 12:41

Překlad slova pussy tenkrát nebyl svérázný,

ale správný. Vy žijete v anglicky mluvící zemi, že se tak vyznáte? V které? Jak dlouho? Ovládáte plynně několik místních dialektů? Nebo jenom tak pravdoláskovnicky žvaníte?