19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč chtějí vzít batolatům pohlaví?

Mysleli jste si, že svět dosáhnul vrcholu svého blouznění, když přišel se 64 pohlavími? Tak to jste měli slaboučkou fantazii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 7.10.2019 8:23

Paní Šichtařová plodí děti, které normálně vychovává.

Ministerstvo a různí ideologové a ideoložky (ty hlavně) plodí hovadiny, kterými otravuje lidi a snaží se o nemožné. Je to drahé a otravné.

Š. Hašek 7.10.2019 9:17

Jo.

J. Anděl 7.10.2019 5:36

Mě udivil jen částečně. Ano, mé dvě dcery byly každá v batolecím věku trochu jiná a jedna si hrála i s autíčky nebo s vláčky. Ale mně připadá, a mohu se mýlit, že taková příručka je takové vlamování se do otevřených dveří. Že si u nás zhruba od devadesátých let může hrát kdo chce s čím chce. A netřeba k tomu ministerskou příručku.

Přičemž statisticky si holky hrajou víc s věcmi holčičími a obráceně. Statisticky. Je pochopitelné, že příručka je to cílena na ochranu těch, kteří se tomu vymykají. Ale jestliže mi to připadá jako vlamování se do otevřených dveří, působí to na mě zároveň dojmem vytváření umělého problému. Jako kdybyste pořád dítěti, které drží příbor "správně", zdůrazňovali, že má vzít nůž do pravé ruky. Mohl by z něj vyrůst neurotik.

P. Boublíková 7.10.2019 6:24

Co moje paměť sahá, mohl si každý hrát s čím chtěl a pochybuji, že by se na tom kdy něco změnilo :-)

Ještě jedna věc z článku mi nesedí - možná neexistuje žádný porodní dědek, tedy porodní asistent, ale lékařů porodníků bylo v obou porodnicích, které jsem poctila svou přítomností, buďto stejně nebo možná i víc, než lékařek porodniček (nebo jak se to řekne, neb porodnice je barák). Jenže paní Šichtařová myslím nikdy v porodnici nebyla, tak to neví :-) [>-]

J. Anděl 7.10.2019 6:30

Máte asi pravdu, že ty devadesátky byly zmíněné zbytečně.

To, co píšete o lékařích porodnících, ale podle mě souvisí s těmi proklatými stereotypy. Byly porodní báby a byli chlapi lékaři. Samozřejmě ne stoprocentně, ale.

Všiml jsem si toho, když jsem si tudle četl houbařskou knihu, ve které je v úvodu shrnuta historie výzkumu hub. Ani jedna ženská, s výjimkou nějaké manželky myslím římského císaře, která ho otrávila nejspíš muchomůrkou zelenou ;-).

Ale kniha byla vydaná v sedmdesátých letech, tak co čekat, že? :-)

J. Anděl 7.10.2019 6:33

V relativně progresivní porodnici v Podolí jsme měli mladičkou porodní doktorku. V relativně konzervativních Vinohradech pak doktora. Lze s tím dosahovat fascinujících až nesmyslných mentálních závěrů :-).

P. Boublíková 7.10.2019 6:27

Ha, mně se ztratil dlouhý příspěvek, tak jen stručně.

V porodnicích jsou jak lékařky, tak lékaři - a ti možná i převažují. Tolik k porodním dědkům. [>-]

P. Boublíková 7.10.2019 6:28

A už se objevil... [>-]

J. Anděl 7.10.2019 6:35

Já ten dlouhý četl. Pokud to byl ten, co máte na mysli.

M. Prokop 7.10.2019 8:24

" Že si u nás zhruba od devadesátých let může hrát kdo chce s čím chce." - zatím. :-(

R. Tichý 7.10.2019 6:47

Ano, jste statisticka vyjimka.

Š. Hašek 7.10.2019 8:55

Paní Boublíková, máte osobní názor, já taky.

Přenechávám Vám k přemýšlení variantu - pokud by "vyšší moudro" chtělo "gender", tak by se vůbec nenamáhalo u vyšších živočichů stvořit složitou variantu samce a samici!!!

Přeberte si to jak chcete. Celkem chápu, že současné mudropolitičky a současní mudropolitici si vůbec nelámou hlavinky s otázkou PROČ?! (tomu tak je) ....... Protože otázka PROČ (obecně) je pro ně moc složitá. Oni radějí smolí směrnice svých nápadů. A z těch směrnic vytěsňují slovo proč.

Otázka hraček je pouze povrchní pohled, hodně povrchní!!!

Paní Šichtařovou velice chápu!!!

Z. Lapil 7.10.2019 14:35

Z toho si nic nedělejte, já byl zase přes panenky. Dodnes si pamatuju, co mi dalo přemejšlení, jak fungujou ty zavírací/otvírací oči :-).

Když tak o tom dumám: kluci jsou (za mých dětských let bývali) ochotnější vzít do hry holku, než naopak.

Dokonce: jezdíme na tábor. Jezdí s námi děvčata - tři až čtyři kousky ve věku 12-14 let. Každá z nich je fajn šikovná holka, ale když se dají do hromady, je z nich jediná životu a rozumu nebezpečná saň. Na vnější podněty příliš nereaguje, takže její rozdělení na prvočinitele je nadlidský až životu nebezpečný úkon. U kluků jsem si nikdy takové polyjedinosti (podle vzoru trojjedinost) nevšimnul.

M. Ja 7.10.2019 2:27

Není proč jako proč. Můžeme se ptát na pohnutky, které je k tomu vedou anebo na záměr, který tím sledují. Podle Vás jsou jejich pohnutky iracionální - prostě se svět demokracie posunuje stále blíže anarchii, v níž nejukřičenější (nikoliv nejpočetnější), mediálně nejsilnější, tandem udává směr. Může být, ale já si to tak úplně nemyslím.

A. Sedláčková 7.10.2019 1:43

Skvělý článek,

díky, paní Šichtařová. Já pořád doufám, že tyhle nesmysly o rovnosti pohlaví vyšumí. Že rodiče budou jednat v zájmu svých dětí a nebudou je znásilňovat v intencích této zvrhlé ideologie a tím je snad dostatečně připraví na střet s převýchovou ve veřejných institucích. Ale bojím se...

J. Krásenský 7.10.2019 4:13

Tyto nesmysly nevyšumí, to bychom museli poslat do háje několik generací humanitně vzdělaných odborníků u nás i ve světě. V měkkých vědách se omyly táhnou už půl druhého století nejpozději od marxe přes populárního freuda, reicha, brownovou, kinseye, meadovou... Kolik lidí, společenských vědců, by tak přišlo o své tituly, příjem, společenské postavení, moc a věhlas?

M. Prokop 7.10.2019 8:56

Rovnost není stejnost.

Rovnost je v pořádku, chyba je vnucování stejnosti.