29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepe 22.3.2006 7:06

Pane Hamerský, nechtěl jste náhodou kandidovat společně se Zelenými?

A když vás nevzali do party, tak na ně plivete.
Eda 18.3.2006 22:18

Parlamentní a další

Zamyslete senad tím, co nabídnou parlamentní strany  -  starého psa novým kouskům nenaučíš. Komunisti to předváděli 40 let, ty další střídavě patnáct. Sytém parlamentní demokracie, který nám předvedli prokázal, že vládnoucím VyVoleným nejde o nic víc, než získat a udržet co nejdéle své posty, které jsou zdrojem jejich moci a peněz. Nestydatě žerou a ještě mlaskají, protože vědí, že hlupáky, kteří je volí, vždycky oblbnou. Nehorázný bordel v justici, Policii a zasviněné státní správě může napravit pouze změna systému, směřovaná k možnosti odvolání po volbě ! Jen ta a strach z ní může cosi změnit. Postupné zavedení přímé demokracie může odstranit korupci, povinné členství a samospráva v podnikání negativní vliv různých úředníků na ministerstvech. A zelení? Ti nic z toho nejsou schopni nabídnout, spojí se s tím, kdo dá víc... Když měla babička bordel a nešly jí kšefty, nikdy nešoupala s nábytkem, ale vyházela kurvy.
Méďa 18.3.2006 22:22

Re: Parlamentní a další

Proč věřit, že bude Bursík jiný, než ostatní v parlamantě současném, když má kolem sebe takovou suitu !!?? Nepředved se vůl (pardon Uhl) už dostatečně ?
Iva 18.3.2006 22:26

Re: Parlamentní a další

Docela by mě zajímalo, kdo za nimi stojí doopravdy a co stálo zatím to protlačování přes preference do televize atd. To nebude dobrá strana a bude ji volit jen naivní zklamaný nemyslící.
marta 18.3.2006 14:07

VOLÍM BURSÍKA A ZELENÉ!

Z AUTORA ČIŠÍ JEN ZÁVIST
BuBu 20.3.2006 7:49

Re: VOLÍM BURSÍKA A ZELENÉ!

Vrať se ke škopku - hlupaňo - ptačí chřipka už i u nás!!!
JAS 17.3.2006 21:09

Volíme zelené ...

... protože:
1. Všechny současné parlamentní strany jsou nám se svými tzv. stranickými špičkami z duše odporné a považujeme je za zločinecké organizace bezostyšných hrabošů a tudíž je pochopitelně nebudeme volit. Jejich žvástům o prosperitě a trvalém hospodářském růstu už může věřit jenom prosťáček či hlupák. Chvála Bohu jich postupně ubývá.
2. Zelené myšlení považujeme za jedinou možnou alternativu uspořádání budoucího světa, v němž je celé lidstvo naprosto vážně ohroženo svou  svou vlastní nesmyslnou činností v uplynulých 150 letech. Jde nám především o tyto myšlenky,ne o ta trapná manipulační show v televizi s pohlednými ksichty a "sympatickými" reprezentanty. To je pro pitomce, kteří volí obličeje, ne ideje.
3. Současná zuřivá mediální ofenziva proti zeleným jasně mluví o tom, že rozhodnutí volit zelené je správné, protože husy, které takto kejhají - to jsou ti praví klingoni, ničitelé planety pod prapory zisku za každou cenu - i za cenu sebezničení.
IS 17.3.2006 22:10

Re: Co byly zelené mozky ?

JAS 18.3.2006 20:52

Re: Re: Co byly zelené mozky ?

Pane, jste poněkud mimo. Zelené mozky se kdysi říkalo vygumovaným armádním lampasákům v zelených uniformách. Tak to sem nepleťte.
Kyklop 17.3.2006 22:45

Re: Volíme zelené ...

Takže budeš "zachraňovat planetu" pod praporem zelené revoluce ?  Otázka je, zdali ještě více neublížíš, protože na to nemáte lidi. Pokud zrovna nemyslíš Kuchtovou, jako odbornici na energetiku
JAS 18.3.2006 21:00

Re: Re: Volíme zelené ...

Ahoj, Kyklope, jednooký obře. Nevěděl jsem, že se známe a tykáme si. Těší mě tedy! Kde sjme se to jen potkali ? Nebylo to v nemocnici na kraji města ? Zachraňovat planetu bych tedy opravdu chtěl, myslím si, že to potřebuje. Lidi na to tedy fakt zatím moc nemám, ale kdyby ses k nám přidal, tak by to bylo skvělé. Paní Kuchtovou bohužel neznám, ale odborníků na energetiku by se našlo dost. Bída je spíš o lidi, kteří by se chtěli ve svých nadspotřebních orgiích trochu uskrovnit.
JiriF 17.3.2006 23:11

Re: Volíme zelené ...

Volíme ?!
Kdo ?
Všichni tři :-)))
 
Překlad:
ad 1. Chceme taky něco nahrabat, čekáme už dost dlouho.
ad 2. Matematika ani fyzika nemají v našich plánech místo. Jsou to nástroje ohlupování a patří na smetiště. Důležitá jsou pouze hesla, na realizaci nezáleží.
ad 3. Jak je možné, že nám noviny, televize ani rádia nežerou z ruky ?
 
Volbou zelených (usuzuji tak na základě zveřejněných útržků jejich legislativních záměrů) se přihlásíte ke skupině hň*pů, kteří si myslí, že zákon zachování energie je překonaný buržoazní výmysl. Nedělejte si iluze, na prostého voliče koryta nečekají, na ty se těší ti, jejichž volbu tak emocionálně propagujete.
Pokud ovšem nejste jedním z nich.
JAS 18.3.2006 21:16

Re: Re: Volíme zelené ...

Pane Jiří F. , jak Vy jste to množné číslo dobře vystihl! Opravdu jsme zatím jenom tři. Já, moje žena a náš pes. No, nějak se holt začít musí. Musíme překousnout i to, že nás rovnou řadíte ke skupině jakýchsi hňupů, opravdu není nad věcnou diskuzi o nějakých myšlenkách. Iluze si ale už dávno žádné neděláme, to se nebojte, známe své "pappenheimské". Chceme jenom podpořit nezbytnou transfuzi krve na naší prohnilé politické scéně.
A.S.Pergill 17.3.2006 18:37

Já jsem toho názoru,

že zeleným teď dost pomohla tahanice okolo RP. ODS se vyprofilovala jako jednoznačně klerikální strana a stala se pro spoustu sekulárně orientovaných lidí nepřijatelná.
Pak se dá dost jednoduše postupovat vylučovací metodou - KDUČSL ne, protože to je to samé ve fialovém, a pokud člověk není nalevo, tak ani ČSSD nebo KSČM. Takže ti zelení z toho, jako mimoparlamentní strana s nejvyššími preferencemi (tč.) vypadnou jako jediná rozumná alternativa (předpokládám, že většina lidí chce dát hlas straně, která má reálnou šanci se do Parlamentu dostat).
cca2 17.3.2006 14:01

no

tak prý Zelení předběhli lidovce, kdyby to tak bylo den po volbách to by byl rachot, jak modří převekslují ???
OBČAN XY 17.3.2006 13:47

MÁM ZA TO,

 Že každá menší partaj,krom otužilých lidovců,pokud podlehne volání po moci a bude spolupracovat s ODS bude muset přijmout její strategii ve které nepočítá s vlastní sebereflexí....
 Tím pádem  toto pseudopravicové na postbolševickém hnoji vzrostlé uskupení ,dá takovému to společníkovi polibek smrti.....Pokud to ovšem nebude-nedej bůh ,Staroželezný se svým nemožným slepencem....Ten by vydržel všechno.....
holka modrooka 17.3.2006 13:03

extremisti Uhl a stehovani cikanu do Cech

Strana zelenych se nedostane do parlamentu ani nahodou. Koktavej Uhl a ostatni extremisti v teto strane mohou nabidnout pouze bourani veprinu a stehovani cikanu ze Slovenska do Cech. To radeji jiz ty komunisty. Soucasne preference SZ nad 5% jsou umele vytvoreny skupinou lidi okolo naseho pana "lasky a pravdy"
zvedavec 17.3.2006 13:00

Gól do vlastní branky

Včera matka Kuchtová perlila  na ČT 2 v  jihočeské diskusi moderátora Moravce. Program vlastní strany podrazila způsobem nevýdaným. Když ministr Jandák pohovořil o tom, že by se vyhořelé jaderné palivo mohlo skladovat v Rusku a že jednání probíhají, kontrovala Kuchtová, že co se doma nasviní, to se taky musí uložit a že s nějakým ukládáním vyhořelých článků v Rusku nesouhlasí.
Jediný rozumný důvod takové argumentace tkví v tm, že Zelení potřebují mít proti čemu protestovat a výstavba úložiště kdekoliv v Čechách jim důvod ke kraválu bezesporu poskytne. V opačném případě lze zcela oprávněně pochybovat o duševním zdraví paní kandidátky.
bez brýlí 17.3.2006 13:41

Ale jděte.

Ono to že "nesouhlasí" by bylo málo platné. O vyřešení jaderného odpadu doma existují jakési mezinárodní dohody/závazky. Odborník může doplnit.
 
taky volič 17.3.2006 15:02

Re: Gól do vlastní branky

Zato ale jistě nahnala hejno označených husí z rybníka na vlastní dvorek podporou bourání vepřína a vybudováním pomníku v Letech. To jen pro začátek, posléze se budou stavět pomníky v takovém rozsahu, že pro ně, úložiště jaderného odpadu a větrné elektrárny nebude kam šlápnout. Jen tak dál, strana s uhlem v základně stejně žádnou naději na rozumnou politiku nedává, záruky solidnosti raději nezmiňuji.Zlatým hřebem pak bylo objasnění, z jakýchže to peněz jsou vlastně placeni ti zelení. Taky zajímavé,  ne?
tygr007 17.3.2006 15:41

tohle presne vystihli uz V&W rcenim

"Castecne z blbosti a castecne za cizi penize."
bez brýlí 17.3.2006 12:56

Ad: Vyprofilovaný volič

většinou přímo existečně ale i jinak závislí na své jedině správné straně. Tu svou bude volit bez ohledu na cokoli. Její vůdci si mohou dovolit vše. Pokud jeho strana neuspěje, čekají ho finanční ztráty, často ztráta zaměstnání, někdy i možnost kriminálu. Zdejší modří diskutéři využívají pouze 1 stranu trhu - nakupování. Sami naopak tržně pracovat nemusí, jsou opevněni na své židli a největší energii věnují tomu, aby o ní nepřišli.
jezevec 17.3.2006 11:43

úvaha pidistraničky

jejíž elektorát ani inteligence představitelů nepřesahuje dnešní datum - má ambice popisovat, proč jiná bezvýznamná pidistranička nepředáhne 5% kvorum?
co takhle napsat, proč klaus neobhájí svůj příští prezidentský mandát? od lira to jistě zatřese stolcem!
zalozak 17.3.2006 11:22

Ale panove... to habadura se preferencemi je prece nejstarsi marketingovy trik!!!!!!

1) Prima reklama - reknu kazdemu ze susene lejno je idealni lek 2) Reklama referenci - najdu lidi kteri budou tvrdit ze susene lejno ktere prodavam je lek a jim ci jejich pribuznym pomohl. 3) Pruzkum... udelam pruzkum (nebo ho zfalsuji:) ) a na otazku "Verite ze susene lejno je lek"... odpovi treba 7% ano, 20% nevim zbytek ne. Najdu tedy analytika ktery napise studii o tom pruzkumu a analyzu proc si kdo mysli co, necham to chvili tisknout a udelam dalsi pruzkum. Tentokrat to bude 13% ano, 30% nevim... a ja usporadam analyzu rozdilu... a to by v tom byl cert aby si nejmene tech 30% nezacalo rikat ze na tom susenem lejnu neco bude :-)
Glum 17.3.2006 11:18

Ta možnost volby a volba možností!

Největší nebezpečí vidím v tom, že by vznikl povolební pakt ČSSD-KSČM. Zelení, jaksi mimoděk, by váhy mohli strhnout na druhou stranu (jasně deklarovali, že do vlády opřené o komouše nepůjdou). Bez zelených je možný ještě jeden scénář: ODS a lidovci budou mít menšinu (vládu nesestaví). socdem a komouši se nakonec nedohodnou nebo je president nepověří, ODS a ČSSD získají dohromady ústavní většinu. Pak tipuji, že vyrazí tandem ODS-ČSSD (vysvětlení: jinak to nešlo), s obměněnými vůdci a s nulovou politikou, ale všemi udrženými pašalíky, se snahou do budoucna zabezpečit, aby se o ty pašalíky nemuseli s nikým dělit. Jako nejméně špatný volební výsledek se mi aktuálně jeví vítězná ODS, které budou drobně házet klacky pod nohy lidovci a zelení. Socdem a komouši v opozici.   Sevřený povyk některých pravicových komentátorů a politologů proti zeleným moc nechápu. To, že ODS se ocitla na čele preferencí není způsobeno jejím brilantním propracovaným programem a jiskrnými vůdci, to spíše zelení pobrali sociálním demokratům část hlasů. Souhlasím, že program zelených je v některých bodech přinejmenším diskutabilní, ale při předpokládaném volebním výsledku není obava, že by jej v plné míře mohli realizovat.  
Vládík 17.3.2006 10:50

Přání otcem myšlenky

Je zajímavé, jakým strašákem se stala jedna strana pro dosavdní parlamentní (rozuměj: vyžírkové) strany.  Mimochodem, co jiného drží vedení ostatních stran pohromadě, něž vyhlídka na nová koryta po volbách. Strany se liší jen v tom, jak pevně a jak trvale jsou politici jednotlivých stran touto vidinou vzájemně propojeni
alfa27 17.3.2006 10:01

úspěch zelených

Od r.1998 je ve sněmovně pět stran.US se znemožnila,takže je možné, že zelení zaplňí mezeru.Taky o jiném než Bursíkovi nevím, ten ale v Praze argumentoval celkem věcně,asi taky proto,že místní problematiku zná.Některé nápady jsou ale lehce mimo.Např. zákaz jízdy kamionů od pátku do neděle je sice populární u lidí,míň už u tolik opěvovaných investorů.Velice by to zkřížilo jejich ekonomické plány.Doprava kamionů po železnici je možná nanejvýš u transitujících, je tecnicky nemožné a časově náročné rozvážet kamiony do jednotlivých míst vykládky vlakem. Měl by to někdo říct Korejcům v Nošovicích,aby nebudovali tu dálnici z Žiliny zbytečně.I tak by to vyžadovalo velké investice,naše železniční stanice nemají potřebné prostory pro "naloďování" kamionových souprav.Stejně iluzorní je přechod nakládní dopravy na železnici ve větší míře.Znamenalo by to zpomalení dopravy,nutnost firem mít více zásob na skladě - tedy přesně to čeho se každý podnik chce vyvarovat. navíc jen málo továren má podnikovou železniční vlečku. Bez ní by stejně museli z nejbližšího nádraží opět překládat zboží na kamion a dovézt do továrny - dražší a pomalejší způsob.Kontrolní otázka - který z nových investoru postavil železniční připojení do svého závodu?Navíc v silniční dopravě je výrazný přetlak nabídky nad poptávkou.To znamená pro zákazníky neuvěřitelně nízké ceny díky konkurenci - na rozdíl od železnice.A cena rozhoduje.Přesto, že se zvyšují ceny vstupů do dopravy(mýtné,nafta,poplatky)ceny klesají.Kamion s 24 tunami zboží ze Španělska Vás na jeden kilometr vyjde levněji než taxík na letiště.Návrh zelených tak jde proti zájmům investorů stejně jako kdyby chtěli zrušit pobídky.
Roman 17.3.2006 15:57

Re: úspěch zelených

Částečně se dá s tím co píšeš souhlasit.Z nápadů některých zelených mám taky docela obavy.Na druhou stranu se s kamionovou dopravou něco dělat musí,protože její současný rozsah je dlouhodobě neudržitelný.(ať zdražením ropy,škody na silnicích a okolní infrastruktuře,autonehody atd).Kamionová doprava vůbec není levná.Ceny má sice nízké,ale tzv.externality nejsou na rozdíl od dráhy vůbec zakalkulovány do ceny a dřív nebo později to zaplatíme z daní.
Nedávno byl zveřejný propočet řiditelství silnic a dálnic:
Jízda kamionu na nákladově zatíží  silnici na 1km 0,60 kč
Veškéré vybrané poplatky za kamionovou dopravu:(dálniční známka,DPH atd.činí 0,11 kč na 1 km.
Ten rozdíl po čase budeme platit všichni.Pak už ta "výhodná" doprava vypadá docela jinak
alfa27 17.3.2006 16:42

Re: Re: úspěch zelených

já se nepřu o externality. Tvrdím jen ,že taková je dnešní tržní cena, kterou platí zájemci o dopravu. Ani dopravci nemají z neplacení externalit žádný prospěch. popravdě řečeno si myslím ,že už jezdí pod hranicí rentability. Důvodem je přetlak na straně nabídky. Kdybychom měli zahrnout externality do ceny kamionové dopravy museli by je platit zájemci o dopravu, kteří je tam ovšem sami od sebe nezaúčtují. Pokud se týká výpočtů nákladů za kaminovozu dopravu, opravdu nevím, zda jsou reálné a zda je reálný odvod 0,11 Kč na 1 km. Dopravci platí silniční daň,dálniční známku,DPH a spotřební daň. Ta částka 0,11 Kč se mi nezdá. Nicméně mýtné počítá s částkou 4 Kč na km, což by byl mnohonásobek. Autonehody ve spojení s kamoiony jsou mýthus. Vozidla nad 3,5 tuny představují  cca 30% vozového parku jezdícího ( ne pouze evidovaného), tedy takového který je skutečně v každodením provozu. Na toto množství připadá 4% zaviněných nehod se smrtelnými následky.Jinak ale souhlasím, že se s kamiony něco dělat musí. Jen se obávám,že moudrá nařízení shora nadělají víc škody než užitku. Dovedu si představit spolu se zavedením mýtného převoz kamionů tranzitujících přes ČR po železnici.Cena by však nesměla být vyšší než mýtné a náklady na naftu, spojů by musel být dostatek a přejezd z německé hranice např. naPolskou by musel trvat hodiny ne dny.
Roman 17.3.2006 17:56

Re: Re: Re: úspěch zelených

Co se týče čísel tak je to skutečně citace ze zpráva uvedené instituce.Jakou metodiku používají je spíše odborná otázka.Já osobně se odborníkem v této branži necítím,ale obecné okolnosti jsou zřetelné i laikům.
Jen na okraj:Kamiony obecně přispívají k nahuštění provozu,devastaci silnic a tím i nepřímo ke zvýšení nehodovosti.(ale to je spíše na samostatné téma)
Myslím si,že bez zásahu státu se řešení  této situace asi těžko bude hledat.Spoléhání se na čistě tržní mechanismy tuto situaci způsobilo a vlastně ji nadále zhoršuje.
System "just in time",který je ve velké míře závislý na kamionové dopravě,může pěkně zaskřípat při
prvním pořádném ropném šoku.(s veškerými důsledky pro ekonomiku).Právě to,že neexistují do spousty firem vlečky může být obrovsky zranitelné.