19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 88.100.57 27.11.2008 14:50

Snažte se pochopit...

Člověk nezískává svobody od státu jako nějaký „dar“, ty jsou přirozené, proto   dané a samozřejmé (!).  Stát má pouze povinnost vytvořit podmínky pro jejich uplatnění a garantovat, že budou dodržovány.  Nic víc, nic míň.  

A on ten "zlý Brusel" k tomu ty státy - ve kterých dlouhá desetiletí člověk neznamenal vůbec nic -  krok za krokem vede. A mnohým mocným se to pranic nelíbí...  Zejména v našem českém "chlívku". 

Být "bruselské" právo v Česku dřív, nemusel Klausův gangsterský kapitalismus 90. let napáchat tolik škody !    

Vladimír Plocek 27.11.2008 10:50

POLITIKA: Příznačné, či jenom komické? zpět na článek

K osobě p. Klause mohu říci :  za jednání až do rozdělení Československé republiky velké poděkování a úctu. Ale za další činnost a  vystupování  pětka s hvězdičkou a prosba, pane Klausi odejděte. Tolik zášti a negace  od hlavy státu, to je již neúnostné.  Vnitřní politika : až protizákoné jednání např. při volbách (kde byla deklarovaná nadstranickost?) po zahraniční politiku - nedůstojné návštěvy v USA v lokálních institucích,  takřka nulová spolupráce s hlavními politiky Evropy,  trvalé vyvolávání antievropské nálady a další. Asi již nepochopíte Svatoplukovo heslo, že v jednotě je síla.  Plané tvrzení o ohrožení samostatnosti Česka.  Což nechápete, že tento stát ukázkami denních projevů hlavních politiků včetně vás  již není schopen racionálně funtgovat a že jedině spojená Evropa nám může přinést alespoň minimální kultivaci politiků, když veřejnost je k stávajícímu činnění dokonale pasivní a nechá si na hlavu kálet kymkoliv a čímkoliv. Na  závěr : dokázal jste, že s totálního příznivce Vašeho konání se stal člověk s jediným přáním: ODEJDĚTE PROSÍM.

MR 26.11.2008 21:54

Snažím se

psát slušně ale ty Vaše kraviny, to se fakt nedá číst. Kde jste byl, když ČSSD projela krajské volby  před 4 lety - to jste taky vyzýval do vlastní řad, ať vedení odstoupí, že je vše prolezlé korupcí, zrádci atd. Srandovní je, že ČSSD se vždycky vytahuje jak vše pročistí a nakonec to skončí průsery ve vlastních řadách.  Vy si pane Vízku ráčíte totiž pamatovat jen něco (to, co se vám hodí do krámu).

Sám přiznáváte, že LS je těžko stravitelná - tak pak vůbec nechápu, jak takhle (záměrně ) komplikovaný text a navíc stylem doplňování Smlouvy o EU (děs! ) a odkazů může někdo obhajovat!!!

Už jenom to, že spousta důležitých věcí lze rozhodnout ne jednomyslně (jako dosud) ale pouze kvalifikovanou většinou je v prostoru (různorodých) zájmů na hození do koše. A demokratičnost EU - ta už je dávno pasé a pouze prázdné slovo! Když je někdo ochotný opakovat referendum dokud se nedosáhne požadovaného výsledku a kdo má jiný názor je mediálně haněn, osočován, tak kde to jsme? To je ještě demokracie? Asi ano ale made in EU! No, vždyť někteří "kultivovaní" západoevropští poslanci se dokáží vyjadřovat jako Kléma za první republiky.

 

  

F.VÍZEK 88.100.57 27.11.2008 14:55

Lisabonská smlouva...

Lisabonská smlouva nahrazuje obrovské stohy papíru, které 50 let evropské integrace položilo na stůl.  V tom jde o významné zjednodušení a zpřehlednění. 

Ale stostránkové texty lze smysluplně nabídnout k posouzení leda zákonodárcům.  Běžný občan (Čech, Ir, Angličan, Němec...) se do toho nepustí. Proto si všude zvolili poslance, kteří by měli konat...

Klaus zásadně ke všemu odmítal referendum, byť šlo o věci pro občany snadno  vstřebatelné, ale nyní - podivně a trapně - chce referendum k Lisabonské smlouvě a zdůrazňuje DISKUSI, kterou on sám za celý rok nevedl ani na vládě a ani na Hradě a ani v médiích.  Je to divný patron.

Goral 26.11.2008 18:42

Mám rád svého presidenta ...

Václav Klaus není stádní typ . To se musí ceniti zvláště ve státě , ve kterém stačí lidem naslibovat hory doly a utáhnete je na vařené nudli . Společenské intelektuální špičky to nikdy neměly ve stádní společnosti lehké .(Na př.Masaryk - Hilsneriáda ,Kafka-Zámek , Němcová - V zámku a podzámčí ,Vincent van Gogh-neprodejné obrazy , Einstein-teorie relativity , KSČSSD-výplachy mozků ,Antonín Zápotocký - Rudí řádí na Kladně atd.). Demokracii je nutno kultivovat , africké kmeny mají před námi náskok , neboť zůstaly ušetřeny řádění fašistů a komunistů a následné degeneraci mozkové tkáně nakažlivého charakteru .( je postiženo asi 35% obyvatel - dle soukr.průzkumu a výsledků posledních voleb ).

kacir 26.11.2008 20:17

Re: Mám rád svého presidenta ...

logicky je argumentace o nestádním typu naprosto hloupá....

masoví vrazi, diktátoři, sektáři i jiní nejsou stádními typy, a ti by se měli cenit jenom proto, že nejsou stádními typy? Stejně neplatí, že skvělý intelektuál rovná se skvělý politik...např. Antonín Švehla žádným intelektuálem nebyl a přesto patřil s TGM a Benešem k největším politikům první republiky, byl to nejdéle sloužící premiér a kdyby nezemřel, tak i hlavní Benešův rival na post prezidenta....  

Goral 26.11.2008 20:35

Re: Mám rád svého presidenta ...

Trochu se mýlíte.Masový vrah Stalin potřeboval stádo zločinných a hloupých komunistů,diktátor Hitler masívní podporu hloupého stáda,sektáři potřebují své stádo . I nyní se daří pěstovati stáda nemyslících lidí - bez toho se neobejde žádná strana .Kádry rozhodují vše .

kacir 26.11.2008 20:47

Re: Mám rád svého presidenta ...

to jistě, ovšem Stalin, Hitler a další výjimeční (ať negativně či pozitivně) rozhodně nepatřili mezi normalitu, ale byli to právě nestádní typy, kteří se stádem manipulovali, sami v něm nesetrvávaje

Goral 26.11.2008 21:52

Re: Mám rád svého presidenta ...

Každé stádo potřebuje svého vůdce ( baču ), a bačové se dělí na tlučhuby ( politikové ,poslanci,senátoři ) a skuteční tvůrci hodnot ( podnikatelé) , kteří krmí stádo opravdově. Fakt bez práce nejsou koláče !

jirka.s. 26.11.2008 23:36

Re: Mám rád svého presidenta ...

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní / svobodu v poušti rozsévat, / z čistého srdce, z duše rád, / úhorům v zotročené pláni /životodárné sémě dát –nadarmo jsem však mrhal prací, / námahou, časem, inspirací…

Paste se tedy klidně dál! / Hlas cti vás nevyburcoval. /Nestojiť stáda o svobodu! / Stříhej a řež je, bij a nič / ;Dědictvím jejich z rodu k rodu / je chomout s rolničkou a bič.   

A.S. Puškin 1823

MK 26.11.2008 23:54

Re: Mám rád svého presidenta ...

To se vám povedlo. Jak výstižné a aktuální i pro český národ. Ještě se mi k tomu chce dodat pro všechny, co V.Klause dehonestují toto : V hejnech létají husy a sokoli létají sami.

milan007 26.11.2008 21:00

Re: Mám rád svého presidenta ...

Máte pravdu, určitě to je lepší varianta než Jiří Paroubek , který si svůj názor každé ráno upraví podle sociologických průzkumů :-D

Bořek 26.11.2008 21:55

Re: Mám rád svého presidenta ...

Výstižné.

Pavel Urban 26.11.2008 18:11

Svrchovanost lidu

nebyla u nás v posledním století zakotvena v železobetonu. Tudíž není důvod jí hájit.

Lisabonská smlouva - která má fakticky postavení evropské ústavy - je "na hranici stravitelnosti i pro právníky". Není snad pro demokrata tohle samo o sobě důvod k jejímu odmítnutí ? Že průměrný člověk nezná většinu například občanského zákoníku je normální. Ale ústavu by pochopit měl.

EU neusiluje o naši národní, právní, státní ani kulturní likvidaci. Pokud ji ovšem dáváme právo rozhodovovat, co to vlastně národní, právní, státní ani kulturní likvidace je, nechtělo by to opravdu referendum ?

Pavel Urban 26.11.2008 18:12

P.S.

Nedemokratický stát nemusí nutně znamenat neprávní.

JJ 26.11.2008 19:09

Re: Svrchovanost lidu

LS, ci spise Smlouva o Ustave EU je produktem jednomyslneho rozhodovani. Tak si tam kazdy neco prilipl, aby tam mel neco sveho a mohl s dobrym pocitem dobre vykonane prace zvednout pro to pracku. Lepsi to proste nebude.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 17:55

Falešný a prázdný Klaus ?

Klaus nyní bojuje za diskuzi na téma lisabonská smlouva. Zajímavé, že tak "brzo".   

Proč prokazatelně do Strakovky na jednání vlády ani jednou jedinkrát nepřišel v průběhu více než roku a nesnažil se za "zavřenými dveřmi" ministry -  které jmenoval - svými argumenty přesvědčit, že podpis "Lisabonu" je chyba?

Proč volí cestu veřejné a ve světě nevídané komedie, která světu ukazuje, že vrcholný orgán exekutivní moci (=vláda) je v rozporu s hlavou státu, která je součástí exekutivy a navíc podle ústavy neodpovědná, čili za ni odpovídá vláda?

milan007 26.11.2008 21:02

Re: Falešný a prázdný Klaus ?

U Vás u soudruhů jsou rozdílné názory zločinem, rozumím -li Vašemu komentáři dobře. Budete si muset zvyknout, je demokracie . Zatím :-D

PetrH 26.11.2008 23:07

Re: Falešný a prázdný Klaus ?

Nezvykl si uznávat jiné názory v kamenolomu, teď, když se cítí na koni, si nezvykne určitě. Komunistou až do hrobu.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 17:26

Je příznačné...

Je docela příznačné, že výsledek hlasování na Ústavním soudu ve věci lisabonské smlouvy skončil tak, že šlo o jednomyslnost.  Čili ani jeden jediný ústavní soudce (z patnácti) se neztotožnil s názorem Václava Klause.   Nestačí to?  

Proto dokonce píšu:  Není to na abdikaci?

Ústavní soudci jmenovaní V. Klausem rozhodli jasně a rozhodli jinak, než si přál Klaus. Jde o zásadní věc, protože Klaus tvrdil, že přijetím „Lisabonu“by  byly ohroženy či dokonce odstraněny (!) základy našeho demokratického státu.  Navíc konstatoval, že i „svrchovanost lidu“ by byla po přijetí smlouvy navždy „ztracena“.  

Může prezidentovat bez uzardění takovému státu dál, pokud ratifikační proces bude řádně dokončen?  

milan007 26.11.2008 17:40

Re: Je příznačné...

Můžete mi vysvětlit jediný důvod k tomu, proč by měl VK abdikovat , vhledem k rozhodnutí US ?? Jednotný názor , to byla móda v dobách Vašeho komunistického mládí . Rozhodnutí US soudu , ale to by jste měl vědět lépe než já, netvrdí, že je LS smlouva správná, jen tvrdí, že je v souladu s ústavou.

Takže rozdílný názor na ústavnost zákona je pro Vás důvodem k abdikaci prezidenta??

 K vlastní komunistické minulosti jste tak kritický v době svého senátorování nebyl.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 17:53

Zkus psát...

Zkus psát jako spravedlivý člověk něco o mé skoro čtyřicetileté antikomunistické minulosti...

Z toho poprvé mě jako antikomunistu označily komunistické soudy už v roce 1974. Jména soudců a číslo jednací bylo na požádání několikrát opakováno...

Ale chtít spravedlnost a vyváženost a rozum - to je v některých případech marnost nad marnost. 

milan007 26.11.2008 18:18

Re: Zkus psát...

Pane Vízku, nejpve bych Vás chtěl požádat, o to , zda by jste mi přestal tykat.

A Vaše atikomunistká minulost ?? V roce 1969 jste prohrál v partaji s klikou Husák a spol. Charakter a ideály bych těm krokům nepřisuzoval. V době , kdy moji předci žili vyhnáni ze svých majetků , jste byl aktivním členem té partaje, která to způsobila.  Nesnažte se mě přesvědčit, že komunistický teror začal po roce 1968. Možná tak trochu pro Vás, a z toho pramení ten Váš omyl.

Osobně proti Vám nic nemám, jen mě zlobí, když lidé, kteří se v životě politickém tak zmýlili , se znovu do té politiky hrnou. A navrch k tomu se snaží  blahosklonně přesvědčovat druhé, z  titulu té jediné , jedině platné Vaší pravdy.

F.VÍZEK 88.100.57 26.11.2008 18:47

Anonymům vykat?

Proč vykat někomu, kdo je schovaný za bukem, kdo se ke svému jménu nehlásí, kdo jenom tak zpoza rohu napadá člověka, který jde doslova s "kůží na trh", protože užívá pravé jméno? Anonym vždy patřil do koše.  Uznávám ale, že pravidla elektronické komunikace jsou jiná (bohužel) a respektuji to, ale úctě k anonymům se už nenaučím ! 

40 let jsem bojoval a bojuji  s totalitou a zkusil jsem si za to své.  Začal jsem s tím bojem hodně brzo - jen co jsem dokončil VŠ studia - a nyní jsem snad jediný "komunista" v zemi? Trapné tváří tvář tomu, jak se pan Klaus obklopil ve vládě skutečnými Husákovými komunisty a zavedl tady gangsterský kapitalismus, který se naštěstí po jeho pádu v roce 1997 začal polidšťovat... Ale proces nápravy škod nelze zastavit.  Morální škody tady budou ještě tak dvě generace.  Na reakcích některých pisatelů je to vidět docela názorně...

milan007 26.11.2008 19:40

Re: Anonymům vykat?

Pokud máte pocit, že Vy jste ten jediný moudrý a ostatní anonymové jsou povl, který by měl Vaše Veličenstvo jen a pouze chválit, chováte se přesně podle toho coho kritizujete na Václavu Klausovi. Falešný pocit vyjímečnosti, nepostradatelnosti, geniality ,neúcta a snad i neschopnost tolerovat jiný názor. Člověče, Vy jste komunista jako z čítanky.

MR 26.11.2008 22:51

Re: Anonymům vykat?

Gangsterský kapitalismus ?? se začal po roce 1997 polidšťovat?? To vysvětlení by mne teda zajímalo. :-)

pf 26.11.2008 23:52

Re: Anonymům vykat?

To vysvětlení by zajímalo i mě, stejně jako to, jestli F. Vízek je opravdová osoba nebo jen kolektivní pseudonym skupiny srandistů.

Jdu kolem 27.11.2008 0:43

Re: Anonymům vykat?

Ježíš, Vy znovu věříte že Jyrka a spol něco napraví? To snad není možné, vy si nic nepamatujete?

JJ 26.11.2008 19:11

Re: Je příznačné...

Jednomyslnost v tomto pripade znamena nade vsi pochyb - proste slo o problem pravnicky trivialni. Ani soudci dosazeni VK nehlasovali proti.

Claudius 26.11.2008 20:38

Re: Je příznačné...

Jediný důvod proč chce Vízek abdikaci Klause je,že mu ,že mu sedí jako osina v pr..li.Neopomene jedinou příležitost se o něj otřít.Drzost bolševika je bezmezná.Teď jen čekám,že jeho reakce bude,jak za komunistů trpěl za své názory.