29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Privatizace pojišťoven 26.5.2008 21:34

Česká privatizace-jedna velká zlodějna

Kupónovou privatizaci řídil i jistý diletant  Klaus a jistý jeho poradce Kožený. Výsledekm bylo, že se veškerý kapitál prodal za hubičku, není z čeho zdravotnictví financovat, skutečný kapitálový trh západního typu bez privatizace penzijních úspor nevznikl. Jenže autoři podvodu na voliče si ne a ne to přiznat. Takže je třeba schlamstnout  tentokráte i aktiva pojišťoven. Kupředu do další zlodějni. Blbí pojištěnci to zaplatí. Doporučuji  se seznámit s názory ekonomů Zeleného, Nepila a dalších, jenž varovali!!!!!

mobrules 23.5.2008 22:07

Záruka stability

Pane řediteli, obávám se , že je to ještě daleko složitější než si myslíte. Privatizace pojišťoven v dnešní situaci, pokud nebudou učiněny jiné zásadní změny, je irelevatní. Líbí se mi představa - VZP jako záruka stability - to znamená, že se nic moc nezmění a bude to jako dnes. Omezené možnosti privátního sektoru resp. okleštění a hlavně, hlavně žádné riziko! Co kdyby to náhodou nevycházelo. V nejhorším případě stát přisype a problémové pojišťovny zase zestátní. Opravdu výborné. Stát určuje pravidla a zároveň je hráčem = skvělé, komu to může asi tak vyhovovat?

vont 24.5.2008 21:03

Re: Záruka stability

Vyjádření ředitele fakultní nemocnice nemůže být nikdy objektivní, protože je závislý svojí funkcí na Julínkovi. Myslím, že jde o poměrně dobrého ředitele, kterému Julínek sáhá odborně asi jako Cikrt Julinkovi ve skutečnosti.. 

vont 24.5.2008 21:13

Re: Záruka stability

Díky cenzore, konečně jsem poznal, že modráci ovládají i neviditelného psa. Nenapsal jsem nic hanebného ani vulgárního. Jen, že julinek není odborník a k tomu má zdatného tiskového mluvčího. Zírám co je možné v tomto primitivy ovládaném státě, ale zase vím, že nad námi sedí lump, který vymázává příspěvky. Ty lumpe není pravda, že ředitel fakultní nemocnice je závislý na ministrovi? Není pravda, že ředitel Heger je odborně nepoměrně výše než Julinek? Znám oba hodně let, Julinek před volbami mlel neustále jen přerozdělování zdravotního pojištění. Osobní konto to byla jeho priorita, nikdy nemluvil o reg. poplatcích. Mně nemůže balamutit kecy o pětileté přípravě koncepce, když žádnou neměl.  

jk-jiny 23.5.2008 21:38

Už se těším...

jak budeme obchodovat se zdravotnictvím, a.s. A po internetové bublině, hypotéční bublině, začínající potravinové bublině praskne bublina zdravotnická...

Tak jako MMF říkával, ať státy utrácí málo (zbude větší koláč těm, co mají kapitál), teď, když mají potíže, radí státům, ať utrácejí, klidně na dluh.

Tak nashledanou v modrých zítřcích!

Xury 23.5.2008 21:20

Diskuze

Já bych uzavřel celou diskuzi asi tak. Ti kteří si myslí, že v našem systému nejsou větší rezervy než 10%, by tuto skutečnost vždy deklarovat dopředu, protože pak je zbytečné s nimi diskutovat o reformě - bylo by nelogické reformovat efektivně fungující systém. Ti kteří si myslí, že ztráty systému jsou větší než 10%, by místo nadávek předložit vlastní představu zlepšení stavu.

matěj 23.5.2008 21:11

Zdravotní kampeličky,

to ještě neznáme,že?

Pasáček koz ve Vermontu 23.5.2008 17:03

Tak jak to vlastně je ?

Tak jestli dobře rozumím panu Xury, zprivatizováním pojišt´oven bude zdravotnictví zdokonaleno tím, že bude uchuzeno o pouhých 850 milionů. No to není tolik, to by snad občané mohli akcionářům dopřát. Je to pouze cena jedné nemocnice.

A když soukromá poijišt´ovna, která má platit za svoje pojištěnce třeba milion korun a udělá bankrot, kdo ten milion zaplatí ? To se občas stane v USA, desetitisíce pojištěnců jsou pak bez pojištění.

Pasáček koz ve Vermontu 23.5.2008 17:07

Re: Tak jak to vlastně je ?

Účelem výroby automobilů není, aby lidé měli v čem jezdit, ale zisk. To funguje dobře. Účelem amerického zdravotnictví není zdraví občanů, ale zisk.  To někdy funguje hůře.

Bianca 23.5.2008 18:56

Re: Tak jak to vlastně je ?

Pro tuto zkusenost neni treba jezdit az do USA. Vzpominate, kdyz v pol. 90 tych let krachovaly ZP? Kdo myslite, ze ty dluhy po nich nakonec zaplatil, resp. na to doplatil? Pomohu Vam, ti pojistenci to nebyli...

Xury 23.5.2008 19:19

Re: Tak jak to vlastně je ?

Je zajímavé, že jste tiše vypustil druhou polovinu mého tvrzení, ktreré se týkalo úspor.Vtip je v tom, že v současné době nikdo není motivován na lepším fungování systému. Fakticky nikdo nehledá rezervy (resp. pouze "do výše svého platu") a všichni jsou motivováni na "dojení" ať jako lékaři, nemocnice, lékárníci nebo pacienti.

Pokud jde o dluhy pojišťoven. Teď jste mě rozesmál. Kdo asi tak podle vás platil po celá ta léta dluhy nemocnic a VZP? Marťani?

Hrad 23.5.2008 22:14

Re: Re: Tak jak to vlastně je ?

To je ono. Ekonomie je o lidech, ne o grafech! A komu je platili? Institucím? Kdo jsou ti lidé. Jsou tak anonymní jako daňoví polatníci? Proč je nikdo nejmenuje? Oni by si to zasloužili. Úspěšní lidé si zaslouží, aby byli známí. Jako úspěšní boxeři, kur.y, hokejisté....  

Martin 23.5.2008 16:48

Re: Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

Jestli státní pojišťovna neplní správně svoji funkci,t.zn.98% vybraných peněz přísně udržovat ve zdravotnictví, je to stejné,jako když bude v soukromých rukou a její představenstvo bude myslet hlavně na svoje zisky a výdělky a chod nemocnic ji bude u pr...le.Vždy na to dojede pacien - plátce daně. To je zákon privatizace - bez přísné kontroly toku peněz,je jen krůček k obrovské zlodějně.!!!!

F2 23.5.2008 16:57

Re: Re: Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

A kdo ten tok peněz bude přísně kontrolovat ?  Jaká je motivace státního úředníka?

Martin 23.5.2008 17:18

Re: Re: Re: Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

okuste se zjistit,jak to funguje v Německu,Holandsku,Dánsku,Švédsku - divil byste se.

mik 23.5.2008 17:59

Re: Re: Re: Re: Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

NOjo, porovnejte úředníky ve vámi jmenovaných zemích s naší místní bolševickou sebrankou okupující úřady

Hrad 23.5.2008 21:56

Re: Re: Re: Re: Re: Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

Porovnejte obyvatele příslušných zemí s tím , co se zde předvádí na Psu. A co se týče vás, matka vás měla pohodit, a nechat si čápa. Už jste si všiml, že vypadáte jako vykouřený vajgl bruslící v záchodové mušli?

Bianca 23.5.2008 18:58

Re: Re: Re: Neboli zkráceně obojí je stejně zvrhlé...

Kdo da vice...

Roy Boehm 23.5.2008 15:11

Zdravotní pojišťovna

může být privátní jedině a pouze tehdy, pokud bude s pojištěncem v normálním smluvním vztahu. Tedy, pokud nebude pojištěnec zákonem nucen jí odvádět pojištění a pokud nebude zákon určovat i jeho výši! A dále, a to zejména, nesmí vlastník pojišťovny vlastnit zároveň společnosti, kterým je pojišťovnou zdravotní péče proplácena. O transparentnosti financování by v takovém případě mohl mluvit jen naprostý imbecil (a nebo Julínek/Cikrt)!

Kelner 23.5.2008 14:27

Jsem z toho magor

       Nevím co si o tom myslet. Na jedné straně mně někdo pořád vtlouká do hlavy, že stát je a musí být tím nejhorším vlastnílem, na druhé straně stát bude vlastnit všeobecnou zdravotní pojišťovnu a tím bude zabezpečeno, že ty soukromé budou pracovat efektivně.

       Cílem jakéhokoliv podnikání je zisk. Chce mi snad pan Julínek se svou company namluvit, že vlastníci soukromých pojišťoven a nemocnic budou podnikat kvůli modrým očím nemocných.? Možná, že jsem blbec, ale abych tomu věřil, musel bych být nesvéprávný debil.

mol 23.5.2008 15:03

Re: Jsem z toho magor

No a to vadi, ze vlastnici pojistoven/nemocnic budou mit zisk? Proc?

Kelner 23.5.2008 15:37

Re: Re: Jsem z toho magor

Asi z toho prostého důvodu, že o tento zisk se sníží výdaje na zdravotnictví.

F2 23.5.2008 15:54

Re: Re: Re: Jsem z toho magor

Další, který si myslí, že když jeden vydělá, musí druhý prodělat, že ?

Martin 23.5.2008 16:30

Re: Re: Re: Re: Jsem z toho magor

A ne snad??:-D

zalozak 23.5.2008 16:57

Re: Re: Re: Re: Jsem z toho magor

Pro podnikani v pojistovnach plati nasledujici rovnice:

pocet pojistencu * pojistne = naklady pojistovny + vyplacene plneni  + zisk

Ukazte me jak zvysovat (ci alespon udrzovat zisk) pri zvysujicich se nakladech na zdravotnictvi (ktere jsou faktem) bez zvysovani pojistneho ci snizovani vyplaceneho plneni...

Pak se budeme bavit o tom jak jeden vydela a druhy neprodela!!

Xury 23.5.2008 19:22

Re: Re: Re: Re: Re: Jsem z toho magor

Ta rovnice ovšem platí pouze z pohledu nemocnice a ne z pohledu zdravotnictví jako celku.

Bianca 23.5.2008 19:00

Re: Re: Jsem z toho magor

Z toho duvodu, ze ten zisk bude na neci ukor. Hadejte na ci ukor?

Didi 23.5.2008 12:54

Jen si tak kladu otázku

zda se někdy dožiji toho, že u nás místo zdravotní daně začne fungovat zdravotní pojištění.

V situaci, kdy stát určuje, kolik musím každý měsíc zaplatit na zdravotní dani (a je to pořád stejně, závislé jen na tom kolik vydělávám (takže vlastně čím dál tím víc), bez ohledu na způsob, jak se ke svému zdraví chovám) a současně stát určuje, kolik musí pojišťovna za ten který úkon zaplatit zdravotnickému zařízení, nevidím žádný důvod, proč si mezi pojišťovnami vybírat. Protože to nejsou žádné pojišťovny, které by uzavíraly s konkrétními klienty opravdu pojisté smlouvy, ale jen účetní agentury poveřené státem výběrem a správou určitého druhu zdanění pracujících občanů.

honzak 23.5.2008 13:28

Re: Jen si tak kladu otázku

Tím chcete naznačit, že naši prohulení a propití spoluobčané by neměli mít nárok na moje a Vaše peníze???? To je ale totálně nekorektní a až se to dozví Džamila, tak bude zle!!!

pepa novak 23.5.2008 14:52

Re: Re: Jen si tak kladu otázku

Nepřehánějte, nedělejte z komára velblouda. Jen se například podívejte, jak se dobře používá Vaše sociální daň. Na ty překrásné ústavy socální péče pro mentálně postižené. Pro chytré děti není vůbec nic, a když s tím někdo náhodou začne, již jsou mu kritici v patách, aby náhodou ty chytré nezvlčely, jsouce ponechány mezi sebou v ústraní od šikany těmi hloupějšími a vyučovány v rychlejším tempu.