25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Přitažlivost extrémních postojů stoupá

Písničkář Pepa Nos svého času zpívával, že ten, kdo jde pořád nalevo, skončí jednou vpravo, a naopak. Sám interpret, jehož svoboda projevu byla za komunistické vlády omezována, dnes účinkuje na akcích těch, co by opět naši společnost nejraději izolovali od okolního světa a osob s jiným pohledem na něj.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Kovář 15.5.2016 9:58

Nenadávejte Jelínkovi, pn za to nemůže! On není nepřičetnej on je jen momentálně zaostalej!

J. Mrázek 15.5.2016 13:57

Proč ho ale BB platí?

Nebo už nikdo soudný pro ten paskvil zvaný EU nechce ztrácet (vše je relativní!) "dobré jméno" ? Některým to, jak vidno, nevadí, od Fendrycha počínaje ...

P. Papež 14.5.2016 22:50

Fascinuje

Fascinuje mě, jak "odborní" politologové nazývají levičácké nacionalisty jako ultrapravici. Proč? Protože nechtějí spojovat tuto skupinu s vlastním levičáckým názorem, tak raději lžou a "hází" to na pravici.

M. Prokop 15.5.2016 0:25

Re: Fascinuje

S tím začali sovětští komouši, označováním nacistů za fašisty a pravičáky. Levičáci se toho drží dodnes.

M. Prokop 14.5.2016 18:22

Pro levičáky (jako je Jelínek)

je pravice každý, kdo se jim nelíbí. Proto označují za pravici nacionální socialisty (nacisty), korporativní socialisty (fašisty) a různé pojevence jako DSSS, ti mají nejblíž k těm nacionálním socialistům.

A když se někoho bojí, tak je to "populistická pravice" (AfD).

14.5.2016 12:29

To ses asi zesral jelínku.

"...druhdy levicový Zeman hájí krajně pravicové..." Tak zeman, volfová, Foldyna či doktor ze Sládkovičova hašek jsou pravičáci??? Zapomněl jsi kreténe, že náckové vždy byli, jsou a vždy budou levičáci, nebo máš palici natolik zadělanou levičáckou ideologií, že ti to nedochází? Uniklo ti, že to totálně vylízané levičácké hovado keller se nedávno taky vyslovoval proti imigrantům, viz http://www.novinky.cz/domaci/364753-keller-kritizoval-multikulturalismus-sef-klausova-institutu-mu-pritakaval.html, a nebo je to taky pravičák?

J. Urban 15.5.2016 21:04

Re: To ses asi zesral jelínku.

Tak, správně, levicová ho-wada všech odstínů zůstanou levicovými ho-wady, a můžou mít plnou dršťku pravicových či pseudopravicových keců. IVlajKaři z Hanspaulky, zatemnělý Úsvit, SPOZ s vožungrem v čele a další, i Jelínek sám - toť vše je buď levice nebo ultralevice. A že se ta pakáž požírá sama mezi sebou? No vzpomeňte třeba na Horákovou a Slánského, vůbec nic nového. Což ovčanům nevadí v tom, vždy se k té pakáži (ze strachu? z blbosti? z prospěchu???) přilnout, zvlášť když se ta jejich "svobodná vůle" vyfutruje nějakými těmi koblihami.

M. Frank 14.5.2016 11:56

Ultrakomunistický pablb,

to je zase hromada žvástů soudruha Jelínka. Co je extrémistického na tom žít svobodně v zemi, kde jsme se narodili, na požadavku nevpouštět sem lidi z civilizace, která nás má za podřadná zvířata nemající nárok na život a svobodu? Pablb Jelínek celý život bojoval za komunisty, nyní si vybral IS. Politolog? Ne, prvoplánově - zločinec.

A. Richtr 14.5.2016 11:03

Dnes se do pytle radikalizmu hazi vse... jen pro srovnani; pred casem pustim televizi a tam reportaz o tom ze radikalove a extremisti slavi vyroci zavrazdene divky tusim pred milionem let pry zidem... a na to byl zaber na ty extremisty... jenze tam byli stary lidi s francozskymi holemi a sotva ta jedna pani co skoro ani jit nemohla drzela kyticku a za policejni plentou na ni rval nejaky floutek ze je extremistka a nevim co jeste.... takze zijeme kde ze nasi extremisti jsou duchodci s holema? Bylo mi fakt smutno protoze tohle je hnus

K. Janyška 14.5.2016 11:03

Politologu zbytečný, jako všichni politologové, co je to

spontánní řáíd lidského světa ? Víte ? Ne, jinak byste o něm psal. To je podstata podstat lidské situace. A z ní jasně plyne, že pojem pravice-levice lze posuzovat jen na ose necivilizovanost a civilizovanost, tedy kolektivismus a individulismnus. Jejich extrémy jsou krutá KLDR a na druhé straně člověk žijící sám na poušti a nikoho k životu nepotřebující. Proč to máte tak v hlavách tak vyhrabaný, vy politologové ? Protože neznáte teorii spontánního řádu, nejste vzděláni vrcholovou ekonomií... Dzp.

B. Hančl 14.5.2016 10:45

pomoc

Vysvětlete mi prosím někdo, přínos tohoto blabolila naší společnosti. Kdo ho za platí? Soudruzi z Lihového domu či z Politických vězňů?

M. Prokop 14.5.2016 18:24

Re: pomoc

Masarykova dělnická akademie (Masaryk musí v hrobě rotovat), tedy Lihák.

B. Hančl 15.5.2016 13:52

Re: pomoc

Děkuji za info. Na Altnera nemají a na debila ano.

P. Smatlak 14.5.2016 10:03

AAAA

A co nebo kdo je radikální.a kdo to posuzuje.?POKUD TEN CO SI CHRÁNÍ SVOBODU,DEMOKRACII A TO CO on NEBO to co TENTO STÁZ VYBUDOVAL POČÍNAJE SVOBODOU SLOVA relativním blahobytem a vzájemnou tolerancí a dodržováním zákonů této země potažmo státu a nebo slušností k ženám o jejich rovnoprávnosti kde je to jasné pomlčím a hlavně tady jde o pud sebezáchovy a to ve všech směrech.A nebo podle tohoto hlupáka jsou i zvířata extrémisté když hají svou smečku nebo území na kterím žijí? Tady je to jasné,že ten kdo napsal tento článek je na úrovni ne demagoga ale duševního a morálního impotenta a on je extrémista protože popírá vše co souvisí s rozumem a pravdou a hlavně skutečností a se skutečným stavem.

M. Malovec 14.5.2016 10:30

Re: AAAA

Vždyť to napsal Lukáš Jelínek, tak to nebylo ani třeba číst.

J. Fridrich 14.5.2016 7:35

Co je proboha ultrapravicového a xenofobního na tom,

Co je proboha ultrapravicového a xenofobního na tom, že tito lidé chtějí žít ve svých vlastních zemích po svém, tak jak žili celé generace jejich předků před tím šíleným multi-kulti experimentem, který zničí celou Evropu ? Pozvali je protiprávně bez dokumentů oni ? Pozvala je bez souhlasu Němců a Evropanů Makrela-Šílená - a nyní je ona a zcela nekompetentní vedení EU vnucuje všem suveréním zemím Evropy.

V. Němec 14.5.2016 7:17

Pokud je řeč

o demokracii, tak to je vždy jen krátké nadechnutí před dušením. A tak dokola.

J. Krásenský 14.5.2016 6:56

Co je to extremizmus

Extremizmus je nechat sežrat kůrovcem desítky kilometrů čtverečních Šumavy a vydávat to za dobro. Extremizmus je vyzdvihnout sexuální vztahy na úroveň rodiny, ba co víc, tvrdit, že rodina je pro člověka nebezpečná. Extremizmus je neochota bránit hranice států a vlastní kulturu a vydávat to za pokrok humanizmu. Extremizmus je ztráta rozumu a zodpovědnosti, zavržení zkušeností, vzdělání a rezignace na logiku. Žijeme v době, o které nesnil Havlíček ani Masaryk, ale Marx, Trockij a Lenin.

J. Fridrich 14.5.2016 7:38

Re: Co je to extremizmus

Souhlas. Odchází ze světa ZDRAVÝ LIDSKÝ ROZUM, smysl pro vnímání REALITY, znalost a poučení z Historie - a přichází IRACIONALITA. Velký podíl na tom má nadprodukce levicových " intelektuálů " z universit a vysokých škol Západních zemí..Přibývá lidí kteří věří zcela přihlouplým konspirativním teoriím, čtenářů Blesku, sledovačů primitivních seriálů a stupidních reklam v televizi, odmítačů očkování svých dětí a naopak příznivců rodit v obýváku a pod.....

J. Schwarz 14.5.2016 11:21

Re: Co je to extremizmus

Levicový "intelektuál" vzešlý z humanitních kateder západních universit je jednoduše pako, které ny vystudování čehokoli užitečného nemá. Ze strany levice je podpora tohoto typu "vzdělání" logická - za veřejné peníze si pěstuje vrstvu frustrátů, kteří jsou přesvědčeni o své nedoceněnosti a zároveň o své dějinné úloze vybudovat nový svět. Jen si neuvědomují, že jejich nový svět tu už mnohokrát byl - například za císařů Nerona či Tiberia, počátku husitství či bolševické revoluce.