28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Přispěje k vládní nestabilitě sjezd ČSSD?

Jedním z veřejně nepřiznaných důvodů, proč se ve středu musel poroučet ministr zdravotnictví Jan Blatný, mohl být propad předvolebních preferencí hnutí ANO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 10.4.2021 19:25

Vítězstvím Hamáčka vyhrála skupina, která chce, aby ČSSD byla strana pro ty, co umí pracovat a něco udělat, ale neumějí to výhodně prodat, tedy strana pro pracující zaměstnance. Prohrála skupina, která chtěla panáčkovat před EU a poklonkovat různým ..ismům. Je ovšem potřeba přidusit rozbujelé dávky pro skupinu co dlouhodobě nefachčí...;-D

S. Sedlák 11.4.2021 2:22

Spíš vyhrála skupina, které je jedno, kolik která populistická hloupost stojí, hlavně, že jsou trochu vidět. Bez ohledu na to, že dělají užitečné i...ty daleko lepšímu populistovi i když je to gauner. To vyústilo v podporu 4% ve volebním modelu, což reprezentuje asi 2.5% oprávněnách voličů.

V. Čermák 11.4.2021 13:42

Zajímalo by mě, Jakou populistickou hloupost máte konkrétně na mysli. Hamáčkova skupina se vrátila k tomu, co ČSSD dělala před tím, než ji Sobotka s Chovancem poslali téměř mimo sněmovnu, tehdy ovšem mívala 20-25 % na rozdíl od současnosti a tím pádem by nyní něco mohla zpětně získat. Mimochodem nálepkovat někoho jako Gaunera umí každý, důležitější jsou ovšem Schopnosti, které ale zase postrádají ti vaši tzv. Negauneři, kteří se chystají tupě kopírovat Brusel ...;-D

F. Navrátil 10.4.2021 17:53

Analytici musí držet spolu. Valachová byla vedoucí analytického oddělení kanceláře Veřejného ochránce lidských práv. Jako ministryně školství a později náměstek ministra pro lidská práva Dienstbiera se vyznamenala zejména převádění dotací do neziskovek, kterými se obklopila. Po svém zvolení předsedkyní by fungovala jen jako profesionální plačka nad rakví sociální demokracie.

Š. Hašek 11.4.2021 8:04

Přesně!

L. Novák 10.4.2021 14:17

ČSSD je strana českých EU parazitů. Nemá kromě rozhazování peněz svým voličům a snahy dostat své lidi na místa zajištěná vysokým důchodem žádný čitelný program, který by mohl zaujmout někoho jiného než ty, co čekají párek s pivem nebo koblihy před volbami zadarmo...

Ne že by byla na českém politickém smetišti jediná... :-/

V. Čermák 10.4.2021 19:32

Parazité, tedy dlouhodobí nefachčenkové ji volí pouze menšinově, pokud vůbec cigáni volí. Naopak ti, co pracují a umí něco udělat, ale neumějí to pro sebe výhodně prodat parazité samozřejmě nejsou ani náhodou. Je správné se jich zastávat, aby nebyli oje bá váni...;-D

L. Novák 10.4.2021 22:29

Oje bá vá je sama ČSSD. A ne že se jich zastává.

V. Čermák 10.4.2021 22:49

Oje bá vají je jejich zaměstnavatelé, nikoliv ČSSD. Problém je, že ČSSD nemá schopné lidi, ale ty nemá ani opozice...;-D

J. Vlček 10.4.2021 9:42

Pane Jelínku, s tím charisma paní Valachové se vám to povedlo. Na tom se opravdu pozná zkušené oko analytika. ;-D

Š. Hašek 10.4.2021 9:50

Od chvíle, kdy Valachová začala "konat", marně přemýšlím, jestli tedy něco má. Myslím v hlavince.

D. Polanský 10.4.2021 8:23

Pokud přispěje, tak něco jiné. ČSSD má jeden zásadní problém, jenom navrhují nové a nové sociální dávky a zvyšování dalších výdajů, jenomže stát není perpetum mobile, což snad pochopí každá jenom trochu logicky uvažující volič. Ministrem financí v nové vládě by měl být škrtič výdajů. Šilerismus, který šel na ruku ČSSD musí skončit! Nebo nemusí, ale pak inflace znehodnotí veškeré výdaje, což se nakonec už i děje.

Š. Hašek 10.4.2021 9:21

Tak nějak. Socialisté ani "jinak jednat nemohou". Rozdávat. A přerozdělovat. A vymýšlet sladké bonbónky.

Pamatuji na degeneraci odborového hnutí, jehož jsem byl nějaký čas členem - nakonec 80% jejich činnosti bylo usilování o to, aby "nikdo nedostal více". I kdyby to bylo podloženo vyšší kvalifikací, zkouškami a výsledky. Hlavně rekreace a fasovat levnou vodu v PETkách. Krabička vitamínů a Indulona na Vánoce ....

Pokud by jako protiváha socialistům existovaly pravicové/konzervativní strany - dalo by se to vydržet, někam by se to hlo. Problémem dneška je, že jsou pouze levicové strany. A ty se pouze překřikují "kam se to dá". S voliči dtto. Zadarmistů je 60%.

Ta Šilerová by byla schopna vytvořit vyrovnaný rozpočet. Jen by jí to někdo musel dovolit (myslím tím i rozhazovačnou opozici). Nebo jí to určit.

J. Pankovic 10.4.2021 4:22

Co se stal z Jelinka politicky analytik, tak placa jeste vetsi kraviny, nez kdyz byl politologem

D. Polanský 10.4.2021 8:25

Měl by ze sebe udělat filozofa nebo nejlépe získat výučný list, a začít opravdu makat, tím by všem pomohl nejvíce. A já bych ho jistě pochválil.

J. Pankovic 10.4.2021 10:00

S tim opatrne. Ona se ta "poctiva prace" jeste dokaze branit.... ale na zametani ulic by se mohl snad jeste vycvicit, ovsem pot a drina ;-)!!

Š. Hašek 10.4.2021 9:24

Jo, jo.

Uvažuji reálně o tom, že na všechno si nejdříve najmu "analytika". Tedy kohoutek, pračka, trávník, kladivo, chalupa, .... a až mi vydá rešerši, tak začnu konkrétně.

J. Prikner 10.4.2021 3:54

Jelínků ve je to marný, marný, marný. Jen dotaz: proč je Petříček ministr ve vládě Ano, když se zaříká že s nimi nikdy, ale opravdu nikdy nepůjde. Tak ať vypadne.

J. Urban 10.4.2021 3:44

Dnes uz vime, ze socani hlasovali pro stavajici kurs. Proc, to vedi jen oni. Hamacek bude ted delsi dobu partajnim predsedou, ale uz jen kratce ministrem (ale i to se pochopitelne pocita, mohl doministrovat skoro ihned, ted skoro ihned doministruje Petricek). Valachova byl jen takovy hystericky vykrik, s tim se vubec pocitat nedalo, nema cenu komentovat.