26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Přímá volba - lhaní ve stínu pravdy a lásky

Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg jsou jasným dokladem toho, že v prezidentské volbě jde především o show, emoce, dojmy a symboly. První z nich si lid umí získat bonmoty a suverénním vystupování, kdy svému soupeři nedá šanci, protože z něho hned na úvod udělá hlupáka. Je to člověk, který působí jako velká osobnost, má nadhled, je lidový, umí si sám ze sebe udělat legraci a zároveň je dostatečně razantní a inteligentní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Vaněk 17.1.2013 20:38

Lidi vůbec takto neuvažují ...

Co lidi potřebují je, tak -  "vyprášit" odtud ten pach totalitarizmu ... A s ním všechny ty staré papaláše.

T. Pansky 17.1.2013 16:20

Kopnout si - ano, prijmout zodpovednost - ne.

Autor si kopl, ale uz nam nerekl, proc by neprima volba mela byt lepsi.  V neprime volbe probihaly sarady bez kamer, kde se delaly politicke dohody bez vedomi obcanu.  To je ta spravna politika ???  Kde je napsano, ze politici delaji lepsi rozhodnuti nez sami obcane ???  Proc by nemela prima volba byt v nasem pravnim radu???   Ja jsem nazoru, ze stat by usetril, kdyby se volil nejenom prezident a parlament, ale take soudci a policejni prezidenti.  Bylo by to drazsi, ale celkove by stat usetril penize za veskerou neschopnost a nekontrolovatelnost nevolenych lidi !!!

J. Heincl 17.1.2013 21:25

Re: Kopnout si - ano, prijmout zodpovednost - ne.

Máte naprostou pravdu.

V. Němec 17.1.2013 10:05

Zastánci

Pravdu a lásku nešíří ani ti kteří se jí ohánějí ta skutečnosti však šíří pomluvy a zášť

A. Kohlschűtter 17.1.2013 10:02

přímá volba

Pořád lepší přímá volba než poslední parlamentní zvolení prezidenta. Nedělejte prosím z obyvatel této republiky bezduché stádo. Jsem přesvědčen, že mají více zdravého rozumu, než spousta profesionálních politiků.

P. Pavlovský 17.1.2013 2:03

Čekání na slib trafiky?

"O prezidentský úřad jsem se ucházel jako nezávislý občanský kandidát s vizí zásadní změny fungování české politiky. V tomto smyslu ani jeden ze dvou stranických kandidátů neslibuje pozitivní posun," sdělil Fischer. "V příštích dnech budu sledovat průběh kampaně a na základě chování obou kandidátů se vyjádřím krátce před druhým kolem volby."

Tolik J. Fischer. Ze všeho nejvíc to vypadá jako výzva kandidátům: nabídněte!

Osobně bych jej nejspíš kopl do pozadí, povšem mně se to kecá, nikam nekandiduji. 

Pokud vím, je momentálně volné místo ambassadora v Moskvě. Tam by se člověk, politicky proškolený  normalizační KSČ, jistě uplatnil

Pamatuji, že se v této funkci velice sympaticky přeorientoval osmašedesátník Dobrovský. 

J. Šimek 17.1.2013 7:17

Re: Čekání na slib trafiky?

To místo je ale už asi volné není. Máte snad lepší nápad, kam zamíří V.Klaus ?

P. Pavlovský 17.1.2013 8:21

Re: Čekání na slib trafiky?

Já měl na mysli trafiku pro J. Fischera - v Izraeli by jej jako ambassadora nejspíš nechtěli, oni jsou dost informovaní. Snad tedy něco jiného v býv. táboře míru a socialismu, Londýna si už užil dost.

Naopak V.Klaus se myslím o sebe dovede postarat sám, ten na trafiku čekat nemusí. Do politického důchidu se mu určitě nebude chtít, ale šance vidím dost malé:

1. Zmocnit se znovu ODS a vypudit z ní své odpůrce?

2. Vstoupit do SSO?  3. Založit novou stranu?

Nejpravděpodobnější se mi jeví působení v jeho institutu a odtamtud štvaní po luzích domácích i ZAHRANIČNÍCH, dokud jej média budou vůbec ochotna polouchat. Tak už jej kdysi pojmenoval druhý bonmotista ČSSD David Rath: vrtošivý stařík. 

M. Martin 17.1.2013 15:10

Re: Čekání na slib trafiky?

Pane Pavlovský .Schválně jestli uhodnete kam s tou vaší agitkou můžete jít ?

M. Starý 17.1.2013 19:29

Re: Čekání na slib trafiky?

Taky osobně čekám na kroky V.K. On je vždy o dva tahy napřed. Mediálně (a nejen mediálně) nezvládnutá amnestie, kterou za něj odnáší premiér Nečas a 1. místopředseda vlády - kníže, nyní otevřená podpora Miloše Zemana, který svět vidí jen skrze Marxův Kapitál. To všechno jsou V.K. rozehrané hry.

V. Němec 18.1.2013 9:36

Re: Čekání na slib trafiky?

Prezident republiky Václav Klaus se v březnu roku 2013 stane spolupracovníkem významného americkému think tanku Cato Institute. S titulem „Distinguished Senior Fellows“ tuto pozici v minulosti zastávali např. Friedrich Hayek či James Buchanan

P. Schuster 17.1.2013 13:51

Re: Čekání na slib trafiky?

Také se uvolní letos místo po velvyslanci Michaelu Žantovském ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska, vsadím se že JF jim bude.

P. Pavlovský 17.1.2013 0:59

Objevení Ameriky

"Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg jsou jasným dokladem toho, že v prezidentské volbě jde především o show, emoce, dojmy a symboly."

Tohle přece platí o politice v moderních demokraciích obecně, na toto zjištění stačí skripta politologie pro 1. ročník!

S emocemi a symboly pracoval přece už T.G.M. Za čím šli lidé z relativního bezpečí zajateckého tábora riskovat život do legií? Za symboly!

 Nakonec se  T.G.M. takovým symbolem ještě za života sám stal a je jím dodnes. O V. Havlovi  platí totéž.

Symboilem sui generis je dnes už dokonce i V. Klaus. Ne úplně jednotná je ještě intepretace: symbolem čeho?

J. Václavíková 17.1.2013 9:22

Re: Objevení Ameriky

Začíná se to vyjasňovat.

B. Rybák 18.1.2013 19:58

Re: Objevení Ameriky

Ty "symboly" uvedl autor až nakonec, nicméně zcela správně, protože ty měly velký význam vždy, u nás nejméně od časů Venuše věstonické. Novinkou je ovšem to, že to na celý národ působící show téměř úplně vytěsnilo věcnou argumentaci.

Pravdu máte i s tím T.G.M. až na to, že po většinu svého života byl částí svého národa nenáviděn ještě víc než V. Klaus (na rozdíl např. od Hitlera, který byl téměř celým svým národem milován).

To už je úděl státníků, kteří své současníky příliš přerostou, kteří jsou trvalým nebezpečím pro placené vlastizrádce a hlupáky všeho druhu.

Co myslíte bude prezident, který nás, kteří jsme působením našich zločinných bolševických slouhů byly komunismem nejvíce poškozeni, vedl ke standardnímu demokratickému kapitalismu tak, že jsme se objektivně dostali do čela transformujících se zemí, hodnocen hůře, než jeho předchůdce, který u nás chtěl vytvořit "demokracii jiného typu než na západě" (jakou to nevěděl, věděl jen to, že by měl být v jejím čele) a jinak se proslavil "naším (slovenským) odzbrojením", hradní koloběžkou, úmyslně vytaženými kalhotami a nekončícím veřejným meditováním o tom, zda ho ta moc, moc nezkazila? U historiků je to naprosto vyloučeno. Ta pohádka o "líném" Honzovi, který tak dlouho bojoval s drakem komunismu, že když drak pošel, tak se vítěz Honza se stal králem, bude ovšem nějakou dobu skomírat.

J. Kanioková 17.1.2013 0:39

"..dávného sporu mezi Václavem Havlem a Václavem Klausem. Smutné na tom je, že tento spor je dnes už fikcí. Ani jeden z kandidátů totiž není zástupcem pravdy a lásky."

Ale zástupcem P&L ano

L. Handzel 17.1.2013 5:00

Re: "..dávného sporu mezi Václavem Havlem a Václavem Klausem. Smutné na tom je, že tento spor je dnes už fikcí. Ani jeden z kandidátů totiž není zástupcem pravdy a lásky."

http://www.supercountdown.com/wkruee4275/?lan=cs