28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karim 16.4.2007 20:31

Tlusteho reforma je mozna, ale .....

za predpokladu OKAMZITEHO a velmi BRUTALNIHO omezeni socialnich vydaju.  Pokud by toto dokazal Tlusty prodat verejnosti, tak by to bylo dobre. 

Zatim od Tlusteho bylo slyset jen to, jak je reforma geniualne vymyslena, ze vsechno dobre dopadne a Tlusty ocividne zamysli si podat patent na solva danova reforma, 15%, prosperita atd, aby nahodou se ODS jiz nikdy neobesla bez nej.  Coz se doufam obejde.

Tlusty pstri mezi primitivy, o kterych rekl Reaganuv poradce Stockman, ze si mysli, ze OKAMZITE po snizeni danovych sazeb zacnou nove vynosy padat z nebes jako mana nebeska.  Ve skutecnosti k tomuto efektu dojde u rostouci ekonomiky az za nekolik let.      

n;T]he whole California gang had taken n;the Laffer curve] literally (and primitively). The way they talked, they seemed to expect that once the supply-side tax cut was in effect, additional revenue would start to fall, manna-like, from the heavens. Since January, I had been explaining that there is no literal Laffer curve.

Karim 16.4.2007 20:22

Kouzlo Tlusteho reformy je v tom, ze ji nalajnoval......

..ignorant, ktery si zapomnel precist v ucebnici pro 1.rocnik VSE ze efekt Lafferovy krivka nezpusoibi okamzite zvydseni danove baze u ekonomie ktera jiz roste o 5% rocne, ale ze v prvnich letech zpusobi jen poradnou diru nekolika dalsich desitek miliard Kc. Protoze dalsi BRUTALNI URYCHLENI narustani dluhu by bylo silne neprudentni, tak reforma vypada tak jak vypada.

Dalsi moznost by byla Tlusteho reformy zavest a okamzite BRUTALNE omezit vydaje na davky, poenze, zdravotnictvi atd. Toto by bylo ekonomicky i moralne jiste velmi zadouci, ale obavam se ze to na Tlusteho genialnim kolecku nebylo napsano, a ze i duchodci - volici ODS by se nestacili divit, kolik by najednou treba museli platit u doktora 1000 kc misto 50 kc....... specielne pokud by jeste meli mensi penze.....

David Stockman, President Ronald Reagan's budget director during his first administration and one of the early proponents of supply-side economics, maintained that the Laffer curve was not to be taken literally — at least not in the economic environment of the 1980s United States. In The Triumph of Politics, he writes:

n;T]he whole California gang had taken n;the Laffer curve] literally (and primitively). The way they talked, they seemed to expect that once the supply-side tax cut was in effect, additional revenue would start to fall, manna-like, from the heavens. Since January, I had been explaining that there is no literal Laffer curve.

clay 16.4.2007 20:38

Re: Kouzlo Tlusteho reformy je v tom, ze ji nalajnoval......

nemám důvěru v ignoranty, odvolávající se na učebnice pro 1.ročník VŠE

clay 16.4.2007 20:05

rovná daň

Rovnou daň nevymyslel Tlustý, tu vymyslel Rabushka a Hall. Rovnou daň jsem navrhoval v hospodářském výboru FS už v roce 1992 a ten návrh k mému překvapení málem prošel, protože zástupce ministerstva financí návrh podpořil. A neprošel proto, že proti byli i poslanci ods! Taková perlička, aby si Tlusťoch zas tak moc nevyskakoval.

Jiří K. 16.4.2007 19:05

Batoh, balíčky ... Jak to lépe nazvat?

Což oprášit osvědčené - co třeba takový Soubor opatření !! ;-D

Ivan Nový 16.4.2007 19:28

Jiří K.

Ale ten personální průvan tomu ale neodpovídá :-)))

Jiří K. 16.4.2007 20:04

Re: Jiří K.

To je pouze zábor výnosných koryt pro nadržené straníky (osmiletý absťák) a projevení vděčnosti sponzorům strany.

Známe své Pappenheimské.

Ivan Nový 16.4.2007 21:33

Jiří K.

Neřekl bych, každá instituce potřebuje čas od času provětrat, a když to tak vezmete kolem, jsou všichni celkem zbyteční, tak je jedno, na koho to padlo.

Ludva 16.4.2007 17:04

Stát utrácí plnými hrstmi

Nevím, proč se pořád mluví, že stát nemá peníze, když utrácí plnými hrstmi do soukromých kapes. Proč se vlastně přispívá miliardami na stavební spoření, do soukromých penzijních fondů, na doživotní renty mladým "vysloužilým" příslušníkům, na dvojí  příjem pracujícím invalidům, na sociální dávky našim i cizím státním příslušníkům a jejim rodinám, na dětské přídavky, na nájem v drahých bytech a čert ví ještě na co. Lidem, kteří mohou pracovat, by se mělo všechno platit pouze z jejich pojištění, nikoliv z cizích peněz. Pro chudé vývařovny a žádné chlast dávky.

Bubik 16.4.2007 12:29

Občas mám pocit, že ten Paroubek měl loni vyhrát.

moc by mne zajímalo, jak by v roce 2008 vysvětloval, proč v roce 2009 bude mít schodek státního rozpočtu přes 200 mld.

Ale on by to svedl na balíčky v roce 1997 a taky by tvrdil, že přeci není problém si půjčit, když soused od vedle dluží ještě víc....

Vy všichni na Titaniku tančící, uvědomujete si, že tahle republika je makroekonomicky v P.DELI????

miro 16.4.2007 13:14

Re: Občas mám pocit, že ten Paroubek měl loni vyhrát.

skoro by se chtelo rici, ze nejlepe by bylo ten titanic nechat potopit .... snad , snad by lide dostali rozum

gerontusinza 16.4.2007 13:34

Mikroekonomicky taky. O to se zasloužila celá plejáda poslanců bez ohledu na politické spektrum. Re: Občas mám pocit, že ten Paroubek měl loni vyhrát.

Mimo ovšem těch, co do toho nemají co mluvit. Víte že mě už ani nerozčiluje výrok zlatí komunisti? Ani ten Milouš Jakešůc už nepůsobí tak blbě, když slýchám naše premiéry a jejich pitomé představy jak přežít volební období aby mohly po 15 letech tvrdit že to ne oni to ti druzí. Pánové běžte korporativně do (Y)(Y) Vám ovšem hezký slunečný den.

Ludva 16.4.2007 16:55

Re: Občas mám pocit, že ten Paroubek měl loni vyhrát.

Nějak jste mimo realitu, schodek 200 miliard bude mít letos vláda ODS Mirka Topolánka. Vlády socdem se blížily kriteriím z Mastrichtu, dokud to voliči nerozvrtali.

Alfons 16.4.2007 17:28

Re: Občas mám pocit, že ten Paroubek měl loni vyhrát.

A to někomu vadí? Jen panikářům a rozvracečům demokracie.

Jenda 16.4.2007 12:29

A neni ono to spis "Bohatym min brat a chudym min davat"?

Ale psss, to se nesmi rikat!

Bubik 16.4.2007 12:19

geronte, máte štěstí, že ten Váš příspěvek tady moc lidí neuvidí

protože autor tohohle příspěvku si už od těch bohatých "nabobů", kteří mu svými daněmi platí penzi a zdravotnictví a silnice a prodělečné dráhy a policii a  a a ... nezaslouží ani korunu.

Pomožte si pak autore sám, jak umíte

gerontusinza 16.4.2007 13:28

Bubíku,nevím jak vy, ale já nečekám na milodary. To co mám, mám a stačí mě to.Re: geronte, máte štěstí, že ten Váš příspěvek tady moc lidí neuvidí

Jen jaksi se mě tady nejeví dobře podnikání s "dobrotou" a výběry různého typu "pomoci lidem" kdy kšeftaři prohospodaří na své poplatky 70% výběru, 20% na dopravní náklady, 5% na rozkradení nepotřebnými a 5% dojde potřebným. Když vidím hospodaření Červeného kříže mám chuť přestoupit na islám!!! Já samozřejmě chápu že český zloděj po provedené transakci řve že soukromé vlastnictví je svato. Ale nějak můj postoj k těmto zlodějům to nevylepšuje. Tak jako blbé řeči idiotů. To si prosím neberte na sebe. Ale jinak přeji hezký den.;-)

Fafa 17.4.2007 21:50

Geronte,

a Vy si opravdu myslite, ze uspesny zlodej se zivi necim tak primitivnim jako je prace? Schvalne se podivejte, kolik je danova sazba u kapitalovych vynosu u majetku vlastneneho nad 90 dni.  

Psí vrah Čumil 16.4.2007 12:14

Ale pane Nový, to se kardinálně mýlíte:

V tom batohu je pro Paroubka mana nebeská. To jen natvrdlý premiér netuší, jakou almárku chce otevřít...;-D

Ivan Nový 16.4.2007 13:24

Čumile,

pokud se pan Paroubek stane premiérem, může se chovat racionálně a nebo bude muset plnit očekávání jeho voličů? Co se stane, když je plnit nebude? Zklame voliče. Pan Paroubek shořel jako papír, ještě doutná a může lecos zapálit, ale to je tak všechno. Opravdu si myslíte, že se dluhy neplatí?

Psí vrah Čumil 16.4.2007 14:33

Re: Čumile,

Jak kde, pane Nový. Náš severoamerický vzor je například téměř neplatí. Způsob, který si zvolila koalice, je poměrně sebevražedný; je proto možné, že to pan Topolánek vzdá předem. K tomu bude stačit jen odvolat pana Čunka...;-D

Ivan Nový 16.4.2007 15:14

Čumile,

proč by se měl starat o pana Čunka, řekl to zcela jasně, že ho odvolá, když se na tom dohodne koalice, takže je to na Lidovcích a Zelených, jak se v té věci dohodnou. Nedohodnou-li se, odpovědnost padá na ně :-))))) A teď z druhé strany, vláda padne a premiérem se stane pan Paroubek. Co si od toho slibujete? :-))))))))))) Možnost získat dotace, pečené holuby, nebo nějaké racionální jednání vlády vedoucí k zastavení zadlužování?

Ivan Nový 16.4.2007 15:15

A Čumile,

já si klidně počkám na Argentinu, mě se nedotkne, protože s ní počítám :-))))

Psí vrah Čumil 16.4.2007 16:00

Re: A Čumile,

Ano, děláte dobře, pan Topolánek na ní pracuje se vši vehemencí. To víte, když chce Bůh ztrestat hlupáky, splní jim jejich přání.

Ivan Nový 16.4.2007 19:31

Čumile,

v 89 komunisti také nechápali proč tu reformu nemohou dělat právě oni.

Psí vrah Čumil 16.4.2007 21:53

Re: Čumile,

NO jen ať ji pan Topolánek a spol. přece udělají. Pan Paroubek si nemůže přát nic lepšího. Zejména pokud pánové prosadí to, co je zveřejněno. Jen tak dál...:-)

Ivan Nový 16.4.2007 22:16

Čumile,

no a pak přijde pan Paroubek a udělá co? :-)))) Začne znovu rozhazovat plnými hrstmi? To přece všichni jeho lidé od něj čekají. Z uvedeného vidíte, že pan Paroubek je plaité. Nemá žádný manévrovací prostor, stal se prázdnou ikonou. Ani pořádně zařvat si už nemůže.

Ivan Nový 16.4.2007 22:20

Čumile,

a víte proč si pan Paroubek už nemůže veřejně ani zařvat? Protože by si lidé uvědomili, jak bez jeho řevu je jim fajn :-)))) Vám snad chybí? Jste pro Paroubka?

Ladislav N. :-))) 17.4.2007 0:17

Re: Čumile, a víte proč si pan Paroubek už nemůže veřejně ani zařvat?

 ;-DR^

David 16.4.2007 18:00

Re: Re: Čumile,

odvola-li Topolanek Cunka bude pristi vladu vzeslou z voleb sestavovat pan CUNEKR^