20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jjensina1 12.12.2007 11:37

Re: Švejnar je špatný kandidát !!!

Jak může být Českám prezidentem, když při rozhovoru v televizit na otázku začane jeho odpověď u nás DOMA v Americe!?! Marné žil tam dlouho, nemá nás v srdci.

jjensina1 12.12.2007 11:30

Re: VK je hlavně zásadový !

R^R^R^

Milda 12.12.2007 9:48

Povím vám celou pravdu

Ať zvítězí jeden nebo druhý bude to zcela jedno. Jeden za osmnáct a drubý bez dvou za dvacet.

Stanley 12.12.2007 9:28

Re: Stanley:

 Souhlasím a je pravdou, že skromnost sluší i největšímu   Mistru  !

Alf 12.12.2007 0:11

Švejnar je světově proslulý hlavně u nás.

:-D:-P;-);-P;-D

Fafa 11.12.2007 22:06

Stanley:

výsledky jeho vědeckých výzkumů najdeme ve  VŠECH významných svět. publikacích

Nerozciluj se. Nekdy v roce 1980 se prece jenom programy divadel v Sydney spatne hledaly, dneska mas google a pekne se muzes podivat. Ten prvni odkaz je na impaktovane casopisy v oboru ekonomiky. Ten druhy je seznam publikaci pana profesora. Prunik obou mnozin uz si muzes prohlednout sam. Skoda, ze to neudelala pani Monika. V tom C.V. jsou ale zajimave veci, tak treba o spolupraci prof. Svejnara s Karlem Dybou se moc nemluvi. A maji spolecnou publikaci uz v roce 1991. Podle google scholar ma nejcitovanejsi publikace celkem 188 citaci. Treba muj byvaly sef se za svetoznameho internistu nepovazoval a jeho nejcitovanejsi prace jich ma 482. Ale s tou svetoznamosti je to vzdycky tezke.   

http://www.in-cites.com/research/2006/june_5_2006-2.html

http://www.bus.umich.edu/FacultyBios/CV/svejnar.pdf

Kamjdu 11.12.2007 21:48

Teda bohuši, kdo že je blb?

To jste teda vůbec netrefil, jak jste to myslel? Spíš si myslím, že ten váš název vašeho článku je takovým sybolem toho, co jste. Říká se chytrému napověz (to udělal pan Vízek), blbého nakopni (teď já).

Kamjdu 11.12.2007 21:30

Re: Nesmysl. Švejnar si nevidí na špičku nosu

Ani Klaus by se takhle blbě neprezentoval jako Richard III. Dělejte to chytřeji.

Kamjdu 11.12.2007 21:24

Zastrašujete a manipulujete.

Bojíte se, že by to mohlo přece jen jinak dopadnout. Ani nevíte jak svému idolu škodíte, když právě takovouto formou Kaluse podporujete. Vaše manipulace a vám podobných jasně prozrazují charakter. Jaký pán, takový kmán.

Goral 11.12.2007 21:19

Re: Začněte moje argumenty vyvracet...

Bylo by katastrofou demokracie , kdyby o všem rozhodoval a za vše mohl Klaus.(pozůstatek deformovaného komunistického myšlení - 40 let úspěšného vymývání mozků !). Česká země vzkvétá díky podnikavosti a pracovitosti českých lidí , bezejmených hrdinů , mechanismus dobře vyladil Klaus , Zeman a jiní myslitelé ve vládě .Karavana jde dále , navzdory štěkajícím psům !

Goral 11.12.2007 20:40

Kardinální omyl

Profesor Švejnar nasednul do špatného vlaku a vstoupil do hry , v níž bude jeden vítěz a ten se jmenuje Klaus. Zřejmě se profesor Švejnar řídí olympijským heslem : "Není důležité zvítězit , ale zúčastnit se !". Tož druhé místo taky není špatné , ale mohl se zeptat , kdo ho tlačí do nepříliš" vábného úřadu" a navíc dobře obsazeného , uvažovat selským rozumem a nevstupovat na křehký led . Zřejmě by potřeboval poradce pro vnitrozemské otázky ( ovšem zaujatého antiklausovce Paroubka vynechat - nenávist pábitelů bývá slepá ). ) Vzdělanec Švejnarova typu bývá v prostých věcech zpravidla mírně naivní , vidina královské koruny dělá z lidí pitomce . Jest hodně povolaných , ale jen jeden vyvolený ( prof.Klaus ) . Každý nemůže být chytrý jako Einstein , když odmítl presidenturu v Izraeli ! Takže páni profesoři - Lenin měl pravdu: " Učit se , učit se , a to třetí jsem zapomněl ?!

BuBu 11.12.2007 20:11

Re: Re: Přesně tak !

Bolševik zůstane vždycky jenom bolševikem - i kdyby mu fotra věšeli ! Vízek je toho kabinetní ukázkou . . . . a jakákoli diskuse s ním je totální ztrátou času . . .  protože pravý bolševismus je nevyléčitelná nemoc ! A že Vízek je pravým bolševikem - par excellence !

Tedy já bych věděl o léku . . . . . kdysi tak léčil Kaligula ! ;-D

Richard III. 11.12.2007 19:56

Nesmysl. Švejnar si nevidí na špičku nosu

Stačí si uvědomit jeho rozporné postavení v ČSOB nebo jeho nestoudné bláboly o tom, jak "projektoval" českou privatizaci. Přitom ji dodnes nedokáže ani fundovaně kritizovat.

k 11.12.2007 19:48

Re: VK je hlavně zásadový !

dobře placený komunistický účetní se komunizmu nemusel bát nikdy

Kamjdu 11.12.2007 19:23

Zajímavé, jen bych navázal.

Jsem přesvědčen, že je Bohu bližší skeptik, který upřímně hledá pravdu života, než mnozí v něj věřící. Ono totiž zdaleka nestačí, že člověk věří. Je totiž mimořádně důležité jak věří, či spíše jestli již dobře ví že Bůch je a přijímá z toho plynoucí velkou zodpovědnost. U Klause je jasné, že se mu Bůh do jeho konceptu nehodí a u většiny našich církevních věřících je představa toho, co Bůh chce, velmi pokřivená.

bohuš 11.12.2007 19:22

Re: Co tady ty hrdiono furt blábolíš?

Jakto žes mohl studovat, když tě bolševik tak pronásledoval, hrdino? Bolševik nic nedával zadarmo, vždy to bylo za úpis ďáblovi. Jak to bylo u tebe? Jen za úsměv? :-)

bohuš 11.12.2007 19:15

Re: Ty jsi pěkný blb.

To co kritizuješ u jiných máš hned v nadpisu !!

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:51

VK je hlavně zásadový !

Prezident Klaus na svém webu v "dementi č.23 píše:  „…komunismus je už dávno pasé a dnešní Evropu proto v ničem neohrožuje. Předstírat, že Evropu dnes ohrožuje komunismus (v tom smyslu, jak je možné tento pojem definovat), je mylné a navíc zavádějící, protože to odvádí od dnešních skutečných problémů vznikajících na tomto kontinentě…“  

Určitě to není účelové tvrzení kvůli prezidentské volbě. Toho by se náš zásadový, přímý a charakterní pan prezident jistě nedopustil...

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:48

A hlavně se nemýlí, že...?

Prezident Klaus na svém webu v "dementi č.23 píše:  „…komunismus je už dávno pasé a dnešní Evropu proto v ničem neohrožuje. Předstírat, že Evropu dnes ohrožuje komunismus (v tom smyslu, jak je možné tento pojem definovat), je mylné a navíc zavádějící, protože to odvádí od dnešních skutečných problémů vznikajících na tomto kontinentě…“  

Nebo je to účelové tvrzení kvůli prezidentské volbě?  Že by až toho se pan prezident dopustil?

Karel 11.12.2007 18:46

V.K for prezident

Každý, kdo trochu samostatně přemýšlí, poznal, že V.K. je dlouhá léta falešný a  pokrytecký demagog. Je smutné , že existují normální lidé, kteří to si toho ještě nevšimli. Prezidentská volba je jiná věc. Tu si  jistě  ODS  a další "osobnosti"   pohybující se v politice a  ekonomice od  90. let" pojistí".  Nemohou mít zájem, aby se společnost  příliš vracela k období rozdělování majetku. A tak bude V.K. dále létat na "státní návštěvy" a propagovat své skvělé knihy a myšlenky, dál  bude sám sebe vydávat za jednu z největších myšlenkových osobností současného světa. Co si svět po těchto vystoupeních "našeho" prezidenta myslí o nás? Je to smutné, asi jako nevěra, ale žít se s tím musí.

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:45

A co na svém www. říká Váš guru V.Klaus ?

Prezident Klaus je geniální, pragmatický a moudrý, když na svém webu v "dementi č.23 píše: „…komunismus je už dávno pasé a dnešní Evropu proto v ničem neohrožuje. Předstírat, že Evropu dnes ohrožuje komunismus (v tom smyslu, jak je možné tento pojem definovat), je mylné a navíc zavádějící, protože to odvádí od dnešních skutečných problémů vznikajících na tomto kontinentě…“     

Profesor Švejnar - když přijme pozvání komunistů na jejich klub a odpovídá na jejich otázky - je trapný,  podlézavý a ubohý...   

Hlavně když vítězí logika a když ideologie jde stranou!

V.Chour 11.12.2007 18:44

V.Klaus v Modré planetě : Není ani Bůh !

Překvapuje mne, že KDU_ČSL nevadí, když V. Klaus ve své poslední a

nejslavnější knize s jistotou píše, že Bůh "není".  Překládá se to nyní do cizích jazyků.

U pana Kalouska se tomu nedivím, u ostatních - snad věřících - lidovců ano.

V.Ch.

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:37

Začněte moje argumenty vyvracet...

Úspěšný Klaus ? 

Po šesti letech jeho angažmá (v roce 1997) bylo Česko jedinou zemí Evropy, která měla hospodářský "růst" v mínusu. Krachlo  mu tehdy 17 bank a všechny velké banky musela Zemanova vláda poté zachránit privatizací a před ní je  "nahustit" stamiliardami ze státního rozpočtu.  Dodnes se ze splátek dluhů stát ne a ne vzpamatovat.  Také vyrovnaný rozpočet byl Klausův klam: dluhy byly ukryté v  České konsolidační bance, v České inkasní, v České finanční - odkud je "vytáhl" na světlo boží až Zeman, poté je přiznal a "přilepil" navždy k veřejným financím. Přesto má Česko zázračně nízký veřejný dluh: tak na polovině oněch povolených 60% vzhledem k HDP  (zhruba 30 - 35%). Jak by to ale asi bylo bývalo dopadlo, kdyby Klaus premiéroval ještě dva tři roky ?  Hrůza domyslet ! 

Copak  pád Klausovy vlády, odchod lidovců z ní, rozpad ODS i konec tehdejší koalice a předčasné volby 1998 a porážka Klause sotva svědčí o "úspěšnosti" ?

Ale nyní nejde o minulost. Co se stalo, nemůže se odestát.  Jde o budoucnost - a tady by se mělo ukázat, kdo je mužem budoucnosti: Klaus? Švejnar ?  Kdo ví ?

Starý J. 11.12.2007 18:26

Re: Re: Pane Vízku

Neustále naříká, že mu všichni jen nadávají a nikdo nemá argumenty. Je třeba mu tento nesmysl vyrazit z ruky. Když mu snesu argumenty, odpoví svým známým způsobem naprosto něco jiného, stále stejné, opakované věty.

To víte, že se mám co držet (překvapen tím, co u nás stačí, aby byl někdo senátorem za ČSSD), ale je třeba neustále mu dokazovat, že té diskuze s argumenty není schopen právě a jen ON.

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:22

Samozřejmě nechybí.... A proč by mělo chybět?

A proč by mělo chybět?  Také mi nechybí odvaha, takže se podepisuji pod každý svůj text. Ty, skrytý hrdino, se bojíš psát i jako anonym a používáš cizí (moje) jméno...  Styď se aspoň před rodiči,  pokud nemáš ještě děti.... pokud víš, co je stud.

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:18

Je to tak ...zázrak: V Česku je t.č. antikomuinistů víc než občanů !

Člověk, který skoro celý život nesměl vykonávat svoji profesi, kterého soudní rozsudky zařadily mezi občany režimu nežádoucí, který se přes nátlak neohnul, neshrbil a nedal zlákat ke spolupráci (byť byl živitel šestičlenné rodiny), ten se na stará kolena jen tak nerozklepe a umlčet se nedá..., ale dobře si pamatuje, jak se chovalo až 99,9% národa...  A nyní - malý český zázrak:  antikomunistů máme víc než občanů ! 

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:15

Špatný kandidát? Před kameru s ním !

Pan Švejnar „na to“ nemá a je špatný?  Tím spíše je potřeba přimět pana Klause k debatě s ním.  Před zraky národa by se měli "do sebe pustit" a řešit otázku: JAK V ČESKU DÁL !   Údajná Švejnarova neschopnost  a Klausova genialita by vyplavaly na povrch jako olej ve vodě... A stalo by se to na veřejnosti !  Příležitost pro pány profesory jako hrom !

V.Klaus podle MF DNES odmítl veřejnou debatu s každým protikandidátem. Udělal to předem, veřejně a "řádně" to zdůvodnil.  Že by se bál, to neřekl... Že by "kašlal" na lidi, to  neřekl...  Že by ignoroval moderní metody komunikace, to neřekl... 

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:12

Zásadoví modří opět po bolševicku?

Nestačí jim, že se skrývají pod anonymní značky. Oni dokonce svoje bláboly podepisují cizím jménem. Inu: charakterní modří ptáci. Nebo jsou to naopak nepřátelé Topolánkovců a chtějí ODS zostudit neobolševickými praktikami?  Žádné argumenty a hrrr na autora textu...  Kdo ví?

Odlišné názory se tady netrpí. Na diskusních stránkách je třeba vyměňovat si STEJNÉ názory!? Jaký by to mělo smysl? 

Kdo myslí jinak - je nebezpečný... ?    Nepochopili, že máme pluralitní politický systém?

PŘIPOMÍNÁM ZNÁMOU PRAVDU:    Mít rozdílný názor – to v demokracii neznamená nepřátelství a už vůbec nedokládá, že oponent zraje pro šibenici… Osud socialistické političky Milady Horákové budiž trvalým mementem!  K pravdě se nejjistěji dopracujeme – sporem !  

jirka.s. 11.12.2007 17:51

Re: Bude armáda na přání ČSSD rušit další kontrakt ?

V pořádku, právě dnes oznámila, že sosákům vyhověla !!! Nebyly to sice ty od IVECA, byly to Pandury, co si  původně chtěli nakoupit jako hračky do Lihového domu právě sosáci! To bude zase řevu, že Topolánek ohrožuje obranyschopnost republiky! ;-D;-D;-D

jirka.s. 11.12.2007 17:46

Re: Pane Vízku

Vážený pane Starý! Právě jste ztratil cca 10-15 minut ze svého času! Psát podobný sáhodlouhý příspěvek pro francka je naprosto neproduktiví činností! (viz jehoodpověď). Našel jste tam kromě obvyklých kydů třeba odpověď na Vaši otázku, zdali se seznámil s onou odtajněnou doktrínou?

Tak tahle argumentuje jen a jen právě francek!