24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dědek 7.5.2009 14:40

Nejen suverenitu.

Nakonec se našim západním sousedům podaří to co načal Hitler v roce 39 ,přerušili mu spojenci v roce 45 a nyní konečně dosáhnou svého. Proč? Proto že je jich nejvíc, v celé Evropě nemají ekonomického soupeře a rozpínavost na všechny stany mají patrně v genetické výbavě už od doby kamenné.:-/

M. Gebauer 6.5.2009 23:30

Chudáci"

Napadají mne Dánové a jiní malí národové v EU!

Jak ti musejí trpět, když nemají tak "osvícené" vůdce, ano FURHERY, jako osvícený náš p. prezident jistě je!

Ti podepsali "Lisabon" bez mrknutí oka, nevědouce, do jaké pasti se řítí! Ó jak se tihle národové krutě zklamou! Kdysi, ve středověku, se nabízeli panovníci, samozřejmě osvícení též do okolních států. Nabídněme tedy našeho p. prezidenta třeba oněm Dánům, bylo by to takové vstřícné gesto -- např mne po válce očkovali dánští lékaři proti TBC! A oni, chudáci pomýlení, by určitě páně Klausovým argumentům neoddolali a svůj podpis "Lisabonu" striktně odvolali!

Ó my se máme, máme-li osvíceného panovníka, že?  

Fišta 6.5.2009 21:54

Topolánek za koryto udělá COKOLI

ada 6.5.2009 22:08

Re: Topolánek za koryto udělá COKOLI

fišto fišto ty jseš fakt pracant!

Fišta 6.5.2009 22:27

Re: Topolánek za koryto udělá COKOLI

V čem nemám pravdu?

To, že tento stát řídí Topolánkova osmimilionová hypotéka na byt se všeobecně ví. Nebo se pletu? A pokud ano, tak proč si to myslíte?

Nový 6.5.2009 22:31

Re: Topolánek za koryto udělá COKOLI

Jen tak mimchodem:  Paroubek hlasoval proti LS ?!

Fišta 6.5.2009 22:35

Re: Topolánek za koryto udělá COKOLI

Jen tak mimochodem, Paroubek neměl v programu "nepředávání dalších kompetencí do brusele".

? 6.5.2009 21:33

Mno, zdá se, že dneškem je text této úvahy zcela mrtvý...

František Vízek 88.100.57 6.5.2009 20:22

Vidět dál než za humna !

Dokument podepsaný 27 státy nemůže na 100% vyhovovat žádnému z nich; to by šlo o špatný a jednostranný dokument.   Každý stát musí mít s tím či oním odstavcem  v Lisabonské smlouvě problém - a právě to dokládá, že  jde o text přijatelný, že jde o kompromis,  že každý signatář musel v tom či onom ustoupit či učinit úkrok... 

Snad se Evropa konečně poučila z minulosti: 1) z toho, jak se suverenita každého státu rozplynula, kdykoli se mocnějšímu zachtělo,  2) z toho, jak  každá minulá generace  zažila válku a "cedila krev", 3) z toho, že každé někdejší jednání dvou státních subjektů bylo o tom jak zatočit s třetím, 4) z toho, že každé někdejší  jednání tří subjektů mělo jediné téma - jak zatočit s jinými třemi, 5) z toho, že ten nejmocnější se bez kontroly (a spojených sil malých) pokaždé jaksi "zvrhnul"  

Snad Evropa vidí dál než za humna:  1) Jako nejsilnější ekonomický celek světa musí koordinovat, spolupracovat i konkurovat, proto se - integrovat , 2) Ekonomické síle musí co nejdříve odpovídat síla politická - aby Evropa "nebyla bita"  lépe organizovanými celky: USA, Rusko, Čína, Indie, Brazílie, Japonsko... 3) Evropa se nesmí vymezovat vůči nikomu, ale vycházet z toho, že ani spojené síly EU + USA + Rusko brzy nebudou stačit Číně a Indii

50 let evropské integrace je proces, do kterého jsme vstoupili hodně pozdě,  dokonce my "noví" znamenáme problém - doslova brzdu.  Ale vzali nás!  Historicky je půl století pouhá chvilka, proto EU rovná se i teď stále ještě pouhý  - START. Povést se napoprvé samozřejmě nemusí, ale šance je tady.  Jenom ji přijmout, porozumět jí a umět ji využít.   Může (ale nemusí) se opakovat...

Prorok 6.5.2009 21:42

Pěkná blbost

Neválčí se díky svobodnému obchodu a pohybu osob. Čtvrtou Říši potřebují jen socialističtí pomatenci snážící se parazitovat na práci druhých.

vlada 6.5.2009 21:46

Re: Pěkná blbost

a nejvíc určitě na tvý

Prorok 6.5.2009 21:51

Á parazit se ozval.

vlada 6.5.2009 21:53

Re: Á parazit se ozval.

nemáš nic víc!-co taky vid

Fišta 6.5.2009 21:55

Re: Á parazit se ozval.

S parazitem nemá smysl diskutovat. Nikdy nic nepochopí. Prostě na to nemá kapacitu.

vlada 6.5.2009 21:58

Re: Á parazit se ozval.

asi jseš fakt tak udřenej z práce pro parazity-to je na pomník workoholiků -to určitě jseš podle svýho antwortu! čus

gull 8.5.2009 17:19

Re: Vidět dál než za humna !

vízek:máte pravdu,jemom je tady více těch diskutujících co vidí nebo spíše slyší ty populistické výkřiky zhrzených politiků kteří cítí že nahoní nějaké body a to za každou cenu.nějak se mi nechce pochopit v poslední době postoje p.Klause-je to přece ekonom a věkem už i trochu praktický historik,poznal co kam vede  přece nechápe hodnotu kompromisu-to je na LS to nejcenější.

bobo 6.5.2009 19:33

jsem pro unii, ale jak kdysi řekl Vodňanský, jen s následujícím mým komentářem.

1. LS : málokdo jí zná perfektně. Já také ne. Vše je tedy emocionální žvanění. Jsem pro referendum, ale také pro to, aby odpůrci jasně řekli, které formulace jim vadí a jaké formulace za ně navrhují. Tedy konkrétní texty. Jiné bláboly nemají smysl.

2. Samostatnost resp. suverenita v rámci EU : samozřejmě nás to musí něco stát. Homogennímu celku musíme něco obětovat. T.č. jisté politické pravomoci. Ekonomickou suverenitu, jak už tu někdo z vás napsal, jsem dávno ztratili. Dost věcí jsme si rozkradli  sami a zbytek nechali rozkrást, hlavně špatným právním ošetřením. Bohužel s vědomím téměř všech politických současných špiček, pana prezidenta co nyní tak kříčí nevyjímaje. Jsme už v takovém područí, že dnes v podstatě můžeme útočit zezadu. A to je docela výhodné, tak nebraňme našim exportérům.  Usnadněme jim přístup k jednotnému ojru.

3. nevím, zda jsme schopni si doma udělat pořádek sami. Když vidím kolem sebe vůkol ten svinčík, antiprávní prostředí, korumpovatelnost atd atd, tak snad přitlačení zvenčí nám otevře zrak. A nezapomeňme, soudržní jsme v historii byli jenom tehdy, když nám teklo do bot. A je pro mne otázkou, zda bychom zase jakousi lekci nepotřebovali. 

4. Souhlasím s Tomášem Baťou. Ten měl říci v době krize v 30. letech, že ekonomická krize je jakýsi výmysl. Že problém tkví v krizi mravní. A myslím že se trefil.

Sumo 6.5.2009 20:12

Re: jsem pro unii, ale jak kdysi řekl Vodňanský, jen s následujícím mým komentářem.

Ad. 1: To jsou dvě různé debaty, jedna o tom, co v LS skutečně je ( a tady se ptám, proč je tak složitá ? ) - druhá, ale možná důležitější je, jak nás a Iry nutí k jejímu přijetí. Vyhlásili na její přijetí nějaká pravidla a ta teď neplatí, když použijeme svých demokratických postupů a následkem toho hrozí nepřijetí LS, je nám spíláno a jsme označeni za zpátečníky, Irské ne je označeno jako chyba politiků, nikoliv názor národa a tak dál a tak dál. No v takové situaci a v takové společnosti je skoro jedno, co v LS opravdu je.

EU je založena na civilizaci vycházející z křesťanství ( v historickém smyslu slova, nejsem propagátor církví )  a na demokracii, ale tenhle tlak na přijetí LS už s demokracií nemá nic společného.

Pavel 6.5.2009 19:00

Na druhou stranu,

ještě méně lze věřit čekistovi, který si hraje na velkého liberála.

Prorok 6.5.2009 18:49

Zase o nás bez nás

Nejlepším důkazem vzniku nové RVHP pod značkou EU je panický strach z referend.

honzak 6.5.2009 19:04

Re: Zase o nás bez nás

áda hitler v pekelném smolném kotli může vzteky prasknout! Tolik se snažil, miliony Teutonů padly a dneska to šílená anděla zmákla za 5 let klávesnicí počítače. Navíc s pomocí žabožrouta.

S ojropskou unií na věčné časy! Ameriku dohnat a předehnat! Ani muže ze závodu, ani haléř ze mzdy! Ať žije nerozborná družba ojropské unie a sovětského svazu! Ojrovětrník do každé vesnice, ojrofotopanel na každou střechu! Pětiletý ojroplán splníme za čtyři roky! 

Je mi z vás na blití, hujeři!

Prorok 6.5.2009 21:48

On ten "žabožrout" je především Žid, takže toho chápu

Šílenou Angelu z východního Německa nechápu vůbec.

bobo 6.5.2009 19:38

Re: Zase o nás bez nás

na první pohled logická věta. Ale kdo vysvětlí lidu včechna úskalí ? Je ochoten veškerý lid, který bude ochoten jít k urnám , texty číst ? Nebude tu prostor pro laciný populismus ?

Nevím.  Ale pozor, jsem pro referendum.  I s tím rizikem. Musíme se totiž naučit v problému orientovat  a umět odhalit zrno od plev. Zatím to (si myslím) neumíme.

vlada 6.5.2009 21:43

Re: Zase o nás bez nás

tak referendum o radaru jo ty lízale

vlada 6.5.2009 18:25

autorovi a podobnejm

Proti lisabonu nejvíce řve:

Klaus Bobošíková Železný a Komunisti jo a ještě Vlasta Tlustý -není Vám to nějak divný

honzak 6.5.2009 18:45

Re: autorovi a podobnejm

pro lisabon řvou sosani a melouni. Není ti to nějak divný?

Chris Kelvin 6.5.2009 18:48

Re: autorovi a podobnejm

A je to tady zase: Socani a melouni versus Klausisti, Bobošíková, Železný, Tlustý a komunisti. My normální občané opět třeme hubu :-)

vlada 6.5.2009 21:45

Re: autorovi a podobnejm

ale nejsou to žabčí trosky těchle post modro komančů

Chris Kelvin 6.5.2009 16:58

Konečně jsme....

...tu suverenitu ztratili a jistě ještě něco navíc :-D

Nebo spíš autor článku bohapustě žvaní.

Cyril 6.5.2009 18:01

Re: Konečně jsme....

Československo byl pojem .Bylo to a stále je  území  v centrální Evropě ,přes které vede kupecká a vojenská cesta  až  Baltu přes Moravskou  bránu a na  této cestě  kupcům i vojskúm svítí "astrid".Zde žijí pracovití lidé , které  oblbují svými projevy  dobře  placení tlučhubové .Těmto lidem by měl pomáhat v jejich  snažení za  udržení tradice , přírody , úctě k ženám , nositelkám života , k úctě  k jinému  jedinci hlavně  tisk ,tato velmoc ,která -bude-li psát pravdivě , nemlžit ,držet se  historie , bude jistě  velmocí  vítěznou ..Máme  každý rozum  a ten je k myšlení .Zdraví  Cyril z Moravy ,občan také "Valašského království ".!!8-o