26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kocour 8.9.2009 22:28

A hele, Gajdůšková

má vážnou konkurenci :-)

jeff 8.9.2009 21:50

Není žádný důvod

aby Fischerova vláda nevkládla až do termínu řádných voleb. Byla zvolena většinou parlamentních stran a má mandát naprosto ke všemu. Pokud se to stranám nelíbí ať ji vysloví nedůvěru. Politiky a novináři používané pojmy jako úřednická vláda, přechodná, bez mandátu, s omezeným mandátem atd. jsou jen účelové žvásty. Ústava takový termín vůbec nezná. Fischer, když už to vzal,  tam je od toho aby vládl a s plnou kompetencí řešil dopady krize. Není tam od toho, aby dělal poskoka Paroubkovi a Topolánkovi.

Šerlok Homeless 8.9.2009 21:02

Naprostý souhlas s autorem!

Podepisuji, líp bych to nenapsal!  R^R^R^

I-Worm 8.9.2009 21:40

Re: Naprostý souhlas s autorem!

to vám sice věřím, ale moc velká pocta pro autora to zas není...

Šerlok Homeless 8.9.2009 22:24

Re: Naprostý souhlas s autorem!

Stačí malá pocta. Ale článek je fakt dobrý, autorovi to pálí a přesně se vyjadřuje. Navíc o věci dost ví.

josef krouman 8.9.2009 19:59

učitelskej se urval z řetězu

o čem to je?

Dolly 8.9.2009 17:42

Zdá se

že až na nějaké exoty vládne pan Fischer docela dobře. Dovedu si představit, že je u moci až do řádného termínu voleb a třeba i déle. Obecně je ale zřejmé, že nastalé kotrmelce jsou důsledkem naprosto chaotické legislativy včetně ústavy.

UL 8/09 8.9.2009 18:06

Re: Zdá se / z Německa / rovná daň

Čtenáři mých poznámek vědí, že často dodávám, proč jsem si vybral určité aktuální téma. Tentokrát mě motivovala informace od jednoho známého v ČR, který mi řekl, že se jeho bratr prý „zamiloval“ do „rovné daně“. Tím mě trochu udivil, protože rovná daň přece ohrožuje sociální vyváženost ve státě.

Pomyslel jsem ale hned na to, a vás to v první chvíli možná překvapí, že možnost spoření už vlastně spoření vytváří, protože ten, kdo žije v nouzi a nemůže šetřit, se svými finančními možnosmi vzdaluje od těch, kteří si spoření dovolit můžou – a to dokonce ve velkých částkách.

Rovná daň samozřejmě tuto nerovnost ve srovnání s progresivní daní jen zesiluje.

A v dobách, kdy stát z finančních důvodů nebude možná v situaci dál nabízet základní služby ve školství a zdravotnictví je úsilí o snižování daní či o zavedení „rovné daně“ přímo asociální.

 Podle mého to platí i v době, kdy hospodářství roste, prosperuje a vzkvétá, ale co si o tom myslíte vy?

Klička 8.9.2009 18:24

Re: Zdá se / z Německa / rovná daň

Asi jste příliš neprospíval v matematice. Rovná daň, vyjadřovaná v procentech znamená totiž, že ten kdo má malé příjmy platí málo a ten kdo má příjmy velké platí mnoho. Rovná daň je totiž sama o sobě progresivní a jako jediná je spravedlivá. Pro případ, že tomu ještě stále nerozumíte, uvádím příklad  Jeden člověk má příjem 1000 Kč a jiný 100 000 Kč. V případě rovné daně 15% platí první člověk 150Kč a druhý 15000 Kč. Už tomu rozumíte? To podle Vás není progrese? Pakliže si ještě stále myslíte že ne, potom nechápete význam slov, jež zde používáte.

jeff 8.9.2009 21:37

Re: Zdá se / z Německa / rovná daň

proboha proč tu svoji touhu po progresivní dani tady strkáte každý den na všechna fóra? Není to už úchylka?

kirast 8.9.2009 20:42

Re: Zdá se

Pan Fišer si vede dobře? No tak ho přesvědčte, ať i se svou vládou kandiduje a poctivě se zúčastní soutěže ve volbách! Uvidíme, jestli si to myslí všichni voliči. Zatím jenom vím, že si to muyslíte vy.

Klička 8.9.2009 22:18

Re: Zdá se

Vážený, před tím, než začnete diskutovat, promyslete si, o čem vlastně chcete psát. Přečtěte si volební zákon a zjistíte, že vláda nemůže nikam kandidovat. Volby totiž nejsou volby a ani ne regulérní soutěž. Je to pouze vějička, cukr pro hlupáky, kteří tomu ve své neznalosti věří a myslí si, že svou účastí na této frašce mohou něco ovlivnit.Jak ukázaly poslední volby do krajů, tak z celkového počtu voličů se "voleb" zůčastnilo pouhých 40%.Z toho jasně vyplývá, co si o tom myslí demokratická většina, oněch 60%, kteří se nechtějí nechat manipulovat politickými stranami, které všechny bez výjimky lžou a jde jim jen o vlastní moc nad občany.

Klička 8.9.2009 16:36

Skutečná příčina

Skutečná příčina nastalých zmatků, směšných politických tanečků a evidentní nedodržování ústavy kýmkoliv tkví především v ústavě samé. Za prvé předepisuje volby podle poměrného zastoupení, jejichž výsledkem je vždy vláda menšiny a nutnost tvorby koalic. Takto žádný politický subjekt (nikoliv zástupce občanů) nemůže dodržet svůj předvolební program a nutně se tak dopouští podvodu nejen na svých voličích. Ústava deklaruje, že ČR je státem demokratickým. V demokracii však musí vládnout vůle většiny. Volby, které u nás máme však nikdy nemohou vůli většiny občanů vyjadřovat, protože jejich "vítězem" je vždy politická strana. Jejich zistk hlasů ve volbách zatím vždy dosáhl max 35% a to ještě za základ nebyli bráni všichni voliči (i ti, kteří se voleb nezúčastnili). 35% však nepředstavuje většinu. Ani 101 poslanců dosavadních koalic nepředstavuje většinovou vůli občanů, je pouze výsledkem znásilněné matematiky a špatného počítání výsledků voleb. Ve volbách musí mít volič možnost svobodně vybírat z navrhovaných kandidátů. To však u nás neplatí a volič musí nesvobodně "volit" z kandidátů pouze jedné politické strany, tedy "volit" nikoliv kandidáty ale politickou stranu. To se ovšem příliš neliší od "voleb" v komunistickém systému a ve své podstatě nejde o volby, ale odsouhlasení kandidátů jedné politické strany a to ještě jen na volitelných místech. Systém preferenčních hlasů nemůže nikdy dobře fungovat. Dochází tak nutně k tomu, že "zvolení" poslanci jsou existenčně závislí na svých pol. stranách a vesměs všichni (až na malé výjimky) porušují svůj ústavní poslanecký slib. Nevykonávají svůj mandát v zájmu všeho lidu jak praví ústava, ale v zájmu své politické strany, na které jsou závislí a tedy nesvobodní. Jsem ochoten připustit, že mandát vykonávají ještě v zájmu svých voličů. To je ovšem oněch zmíněných max 35%, tedy nedemokratická menšina. Prostě vina je v ústavě samé. Byla šita horkou jehlou a jejími autory byli"experti" na komunistické ústavní právo.Nic více a nic méně

Sumo 8.9.2009 16:06

Pravá příčina...

Za příčinu dnešních zmatků můžete vzít fakt, že ODS měla nižší volební preference a jenom proto jim musel Jidáš Melčák  ještě naposled posloužit. Potřebovali narušit volební kampaň ČSSD a získat čas  ke zmírnění volební porážky.

Úplně nejlepší by bylo všechny strany zrušit a dát této překlenovací vládě 4 letý řádný mandát. Rýsuje se vláda ČSSD s podporou KSČM.8-o

test 8.9.2009 15:58

test

test

mackie 8.9.2009 15:01

Chce to většinový systém, ale jak ho dosáhnout?

Jinak souhlas s autorem.

BM 8.9.2009 14:11

Nezbývá, než souhlasit...

Koneckonců Fischerova vláda může udělat pár potřebných, nepopulárních kroků zejména v oblasti rozpočtu....

Ale když ta paní Petra P. chce rodit o volbách a už to má na spadnutí.

fox 8.9.2009 15:59

Re: Nezbývá, než souhlasit...

Vy šibale,jste mně předběhl!To se přímo nabízí.

ARPÁD 8.9.2009 21:49

Re: Nezbývá, než souhlasit...

BM - jste nechutný !

Jiří Hrbek 8.9.2009 13:02

Díky za velmi přesný článek

Kvákadlo 8.9.2009 12:58

Pánové a dámy,

je to správná hlína !!! Tak už jsem se dlouho nepobavil. Smích zlepšuje zdraví a odbourává stres.:-D:-D:-D

Ludva 8.9.2009 10:00

Drobné nepřesnosti

Doufám, že nikoliv záměrné. Volby před rokem 1989 byly - jen to chtělo k nim nechodit nebo přeškrtat kandidáty. Asi 99,8% voličů to nikdy neudělalo. Gross sice využil služeb přeběhlíka Kotta, ale až po přeběhnutí poslance Vrbíka na opačnou stranu. Výsledek voleb se tím nijak nezměnil. Topolánek už výsledek voleb - pat mezi levicí a pravicí, využitím přeběhlíků změnil. Nechtěl bych se dožít, že třeba po vítězství levice o jeden hlas, přeběhnou dva poslanci k pravici a otočí to. Tolerance k přeběhlictví toto vůbec nevylučuje. Za blázna je ovšem, díky přeběhům, volič. Proto by se měli lidi typu Melčáka donutit sdělovacími prostředky nebo i úpravami v ústavě, ať v případě nesouhlasu s vlastní stranou složí mandát.

I-Worm 8.9.2009 8:15

Za komančů se přihodilo

že na předvolební schůzi se vyskytly proti jednomu kandidátovy námitky proti jeho způsobu života (milenka). Hrozba, že by se mohly vyskytnout hlasy proti němu vedla k bleskovému vystřídání jiným kandidátem, jehož rodinný život byl bez závad. Pravda, je to již asi třicet let, ale přesto by toto jednání mělo být vzorem pro současné strany.

toogood 8.9.2009 11:29

Re: Za komančů se přihodilo

Proím vás, co to plácáte? Jak "vyskytnout se hlasy proti"?!? Volby byly fraškou. Čísla jako 99,6% a pod. pro KSČ snad hovoří za vše, ne? A vůbec, brát si příklad z politické praxe před listopadem je opravdu hodně dekadentní!

I-Worm 8.9.2009 21:37

Re: Za komančů se přihodilo

koukám, že vo životě víte houno.

Dolly 8.9.2009 17:44

Re: Za komančů se přihodilo

Tenkrát byla větší porodnost takže milenka se nehodila...

Petr Kohout 8.9.2009 7:29

Za prvé - nejde o obcházení ústavy, ale o ZMĚNU Ústavy.

Do která nemá Ústavní soud co mluvit.

Za druhé - pokud chcete vyrábět novou Ústavu, zvolte si Ústavodárné shromáždění nebo alespoň novou poslaneckou sněmovnu, bez rychlých běžců (startujících původně v ČSSD,ODS či straně zelených) reprezentujících jen sebe.

kosmas 8.9.2009 7:49

Re: Za prvé - nejde o obcházení ústavy, ale o ZMĚNU Ústavy.

Jak to vyjádřil přesně Rychetský, kterého moc nemusím, nejde o změnu, ale suspendaci ústavy.

šakal 8.9.2009 11:15

...Ježkovy zraky!...

...Ústavní soud svým výrokem suspendoval samotný princip trojí dělby moci, když prohlašuje ústavní zákon za neústavní (sic!), načež nám Rychetský bude vykládat, že on a jeho soud zachraňují ústavu "suspendovanou" parlamentem! A lidi mu to žerou a radujou se, jak jen to "těm politikářům" pěkně nandal...

...V tomhle státě je lehké dělat z lidí blbce, když vám za to ještě poděkují  :-/

toogood 8.9.2009 11:32

Re: ...Ježkovy zraky!...

Good point !