24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Přichází čas kádrových rezerv

Zoufalé strany dělají zoufalé věci. Například hledají své šéfy mezi nečleny. Přiznávají tím, že v minulosti ledacos zanedbaly. Především vychovávání vlastních kádrů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 24.11.2017 8:42

Nejspíš jste autore

udeřil - jeden ze stěžejních hřebíčku odchodu "tradičních" českých stran do záhrobí české politiky - na hlavičku.

Ze stran se staly uzavřené sekty, ve kterých jen různé kliky bojovaly o moc, do čehož se nová krev z komunálních struktur nehodila. Proto do nich také mladí, schopní lidé přestali vstupovat a ti, co tam už byli, odešli. A tak jsou ty strany totálně vyčpělé.

Topku by klidně mohl, a jsem přesvědčen, že velmi úspěšně, vést bývalý primátor Prahy Hudeček. Ale toho si ze strany vyhnali sami Kalousek s knížetem, když nesnesli, že měl na politiku trochu jiný, modernější názor než oni. Takže pláčou hezky, ale na špatném hrobě. Pospíšil bude pouze tím posledním, který zhasne.

T. Kočí 24.11.2017 9:10

Re: Nejspíš jste autore

Strany nemusí být nijak velké. Stačí, když jsou oficiálně psané na někoho, kdo pak inkasuje státní příspěvek. To je celé.

Z. Rychlý 24.11.2017 1:15

Jelínku,

nejste schopen ani pořádně vysvětlit prázdnotu ve vlastní straně, tak se zdržte hodnocení jiných. Jste směšný.

Š. Hašek 24.11.2017 8:35

Re: Jelínku,

Berete mi to z úst. Souhlas.

Z. Koutecký 24.11.2017 1:12

Strany

Píšete, pane Jelínku,že "Strany vznikají, aby prosazovaly společné zájmy svých členů postavené na ideových základech a zhmotněné v politickém programu." Bejvávalo, bejvávalo snad za první republiky, kdy strany měly až statisíce členů a jejich zájmy také zastupovaly. Když se taková strana dostala k moci, tak i mnozí její členové z toho měli výhody, třeba při obsazování lepších zaměstnání a pod. Dnes mají strany pár desítek až tisícovek členů (byly tu dokonce strany jejímiž členy byli jen poslanci) a všechny tvrdí téměř shodně, že zastupují zájmy lidu celé republiky. Programy jsou většinou jen cár papíru s všeobecnými frázemi,které nikdo nebere vážně. Lidé tu totiž zakládají strany jen proto, aby se dostali k lizu a moci.

M. Šurgot 24.11.2017 0:09

Stredula?! Výsměch...

Je dobre se podivat na minulost Streduly... V dobe, kdy sefoval odborovemu svazu KOVO, zrusila odborova organizace Skoda Mlada Boleslav clenstvi ve svazu KOVO.

Duvod? Svaz KOVO bral rocni mnohamilionovy prispevek od Skodovky a nic pro ne neudelal...

Z tohoto uhlu pohledu je pak videt, se odbory jsou "neviditelne" pod Stredulou i dnes...

Ale jako hrobnik CSSD by byl vynikajici... Asi by si nikdo nevsiml, ze CSSD zanikla...

P. Lenc 24.11.2017 10:37

Re: Stredula?! Výsměch...

Ano, tak nějak.