16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jura-p 17.11.2005 20:36

Dušane,

za Paroubkem stojí docela schopný tým. A hodně drahý. Tam bych hledal tu strategii, která vychází také vstříc požadavkům po "nestranických osobnostech". Také se tím elegantně zamete fakt, že najít v ČSSD kvalifikované, je těžký úkol. Tito "nestraníci" jsou i snadno odvolatelní, příčemž není problém s jejich stranickými přivrženci, a dají se nahradit dalším talentem, jenž vyvolá naděje, že je to konečně "ten pravý, který s tím pohne". A premiér si buduje pověst muže, který problémy operativně řeší. Ale to, že ve skutečnosti jde o škatule, škatule, hejbejte se a ve skutečnosti se nic neřeší, naopak provize přicházejí, pozemky odcházejí, problémy zůstávají, si vlastně moc lidí v tom kalupu operativně a rychle a rozhodně prováděných personálních změn nikdo moc nevšimne.
Dušan Neumann 17.11.2005 20:54

Juro, kam ti mám napsat - dneu@ptd.net

www racek 17.11.2005 21:10

Re: Dušane,

Jo pane juro, tady to máme. odstřelit grosse se ukazuje veliká politická chyba. zvláště když hlavním nástrojem byla mravná němcová, he he he... sakra, teď by se gross hodil... mám takové obavy, že příští 4 roky čeká ods opozice ... hysterie totiž působí jen chvíli. pak přestane lidi bavit. a znovu opakuji, ten souboj o vzp nemůže ods vyhrát. naopak jí zcela nepochybně poškodí. bože, vždyť to bylo tak jednoduché ... takové ... koukejte, kam jste to dopracovali ... až k nucené správě... tohle však poněkud prostčeji myslící topolánek a his boys nikdy nepochopí. a naopak ... hele jak bém sestřelil elegantně sgarbu, až se ve spěchu zapomělo, že za ty pozemky hlasovali odsáci a lidovci....a zgarba sám ne. šikovný chlapec, ten bém. mimochodem, ten loterijní nápad pana tlustého mě rozesmál. ale pak mi zatrnulo ... nejvíc se totiž chechtá paroubek, jaký že to blby ods má ... bože, zavřete mu hubu, a'ť už se stáhne na své slánské latifundie, co na ně ušetřil z poslaneckého platu ... tedy platu až do roku 2079 ... a neškodí. neb hrobem ods bude modrá šance.
Dušan Neumann 17.11.2005 20:25

...pardon --uteklo mi "podle mne jste odhalil....

Dušan Neumann 17.11.2005 20:24

gratuluji, pane Starý, podle jste odhalil skutečné pozadí

troufám si tvrdit, že jmenování Dr. Ratha je elegantím machiavellistickým tahem mnoha lidmi tolik podceňovaného premiera Paroubka. Paroubek titiž nemůže nic ztratit - deleguje protiklausovské hulvátství mimo svou osobu: Prezidenta tím zaměstná a může tak otevřít i další frontu. Pokud se Rathovi podaří Klause aspoň trochu paralyzovat, připíše si Parobek body, pokud rath díky své aroganci nakonec pohoří, zbaví se Paroubek potenciálního vyzyvatele - a jelikož mediální paměť je krátká - nahodí roli arbitera elegantie a zase posbírá body.
Pobavený pravicový volič 17.11.2005 18:00

Skvělá analýza!,

stručná, věcná, konkrétní. Autorovi to myslí a to co vidí si dovede v hlavě srovnat a bez vytáček pojmenovat.
Dobré čtení .
maYda 17.11.2005 19:02

Re: Skvělá analýza!,

Pobavený, a to myslíte vážně nebo je to vtip?
Starý J. 17.11.2005 17:36

Autore

 
…“ S Davidem Rathem totiž nepřichází před světla reflektorů jen další z mnoha ministrů zdravotnictví, ale také vytrvalý kritik Václava Klause a jevů spojených s jeho veřejným působením.“…
Tak nevím – Rath má za úkol být ministrem zdravotnictví, nebo byl povolán jako „vytrvalý kritik Václava Klause“? Zatím se zdá, že to řízení zdravotnictví je opravdu na vedlejší koleji a jediné co Rath dokáže je navážet se do Klause a likvidovat jemu nepohodlné. To je zřejmě jeho hlavní pracovní náplň, jinak se jeho dosavadní kroky ani vysvětli nedají. Jak je vidět, vám je to jasné rovněž a sám nás na to touto větou upozorňujete. Zřejmě usoudil skutečný fürer partaje Paroubek, že to může socanům vyhrát volby. Když myslíte!
Jinak je vaše óda na Ratha skutečně neuvěřitelně směšná. I z jeho cestování po politických stranách dokážete udělat přednost, s názorových kotrmelců, prováděných podle okamžité situace přednost a vše vyšperkujete Rathovým „sociálním cítěním“. To můžete sociály nazvat i všechny „vykořisťovatele dělnické třídy“, které vaši soukmenovci v padesátých letech pověsili a zlikvidovali. To, co jste nám dnes předložil je děs běs.
Starý J. 17.11.2005 17:35

Ostraváku

    Hulvát si nezaslouží, aby se vůči němu používalo slušného vyjadřování. To je jako byste pro prase požadoval místo chlívku pokoj v GrandHotelu. Co pan Rath je, nám předvádí již celou svoji kariéru. Každý jeho krok je naprosto bezskorpulentně vypočítaný na osobní prospěch. Přes vstup do ODS, pak do LSNS a nyní k socanům. Pro kariéru je schopen vlézt kamkoli a hlásat cokoli. Kdyby uspěl v ODS, byl by dnes největší ODSák. Když byl předseda LOK, bojoval za nepovinné členství v komoře, až se stal prezidentem komory, nazval Klause Hitlerem, když Klas chtěl, aby členství bylo nepovinné. Ten člověk lítá ode zdi ke zdi, aby docílil osobní prospěch a zlikvidoval bezprecedentním způsobem všechny, kdo by mu stáli v cestě. Napsat na něj chvalozpěv, tak jak to učinil ideolog ČSSD Jelínek, je neuvěřitelný nesmysl. Tak grandiózní podrazák jako Rath,   se na naší politické scéně objevil poprvé.
los 17.11.2005 14:21

Rath ,výhra pro socialisty

Kdo chce číst , ten vidí. I z Jelínkova článku je jasné, kým Rath je. Je mu úplně jedno, s kterou stranou hraje, hlavně když surfuje na vlně a nepolyká vodu. A to mu umožnila právě a jen socdem. Těžko proto můžeme od Jelínka chtít, aby Ratha právě teď nechválil. Zajímavé by bylo slyšet Jelínkův názor na Ratha před půl rokem, když tehdy Emerová poprvé a zároveň naposled nešla Rathovi na ruku a zablokovala jeho požadavky zvýšení úhrad za péči. Tim sice zabránila destabilizaci pojišťoven, ale taky si podepsala politický rozsudek smrti. Její kat pak s klidným svědomí,sobě ostatně vlastním, uvalil nucenou správu na pojišťovnu, kterou téměř deset let úspěšně podminovával svými finančními požadavky. Možná by pan Jelínek měl před rokem jiný názor na Ratha, který tvrdil, že spoluúčast pacientů je nutné razantně zvýšit, zatímco dnes "respektuje" program socdem. A možná pan Jelínek bude mít na Ratha úplně jiný názor za pár měsíců, až to Rath bude zkoušet někde jinde a s někým, jiný. Kdovi.
Balů 17.11.2005 13:18

Chytrý dravec se sociálním cítěním

Ha HA HA Člověče drahá, kam na to chodíte? Poprskal jsem si monitor. Tak takovou charakteristiku fracka jsem ještě nečet.
hpinta 17.11.2005 14:39

Re: Chytrý dravec se sociálním cítěním

co se divíš, podívej se kdo to psal a zalov trochu v paměti, to jméno není neznámé, v jejich branži
Iva 17.11.2005 12:57

"bezplatná lékařská péče je v probíhajícím volebním období nedotknutelná"

 a copak že nám to tímhle uřeknutím pan Jelínek sděluje o záměrech socanů ve volebním období příštím?
Nika 17.11.2005 12:57

No podle mě

kvalitní PR nemůže připomínat parodii. Já úplně slyším, jak to čte třeba Milan Markovič a nutí mě to k smíchu. Je ovšem otázka, zda to je v tomto případě proveditelný úkol... :-))
Jah H. 17.11.2005 12:32

Autor = R.sam?

V clanku autor - falesne glorifikuje R. - zamlcuje fakta - zlehcuje kritiku R. i jeho negativni projevy a - odvolava se na jeho vnitrni dlouhodobe postoje. Ty ale nikdo jiny nez R. sam nemuze znat. Ergo, autorem je pravdepodobne R. sam, sve jmeno (pokud je prave) LJ pravdepodobne zapujcil - mozna za slib funkce tiskoveho mluvciho VZP nebo jine ovladnute instituve ..
Zdeněk 17.11.2005 12:03

Kdo je zaměstnavatelem Rátha?

"Vztah, který navázal s ČSSD, Davida Ratha příliš nestojí. Snad jen akceptování zadání „zaměstnavatele“, že bezplatná lékařská péče je v probíhajícím volebním období nedotknutelná." Pane Jelínku, Vy jste jistě člověk informovaný, protože, nemýlím-li se, jste poradcem předsedy sněmovny. Můžete mi prosím sdělit, jestli pana Rátha v jeho funkci platí ČSSD nebo stát? Já si pořád myslím, že ministry platí stát a tak je jejich zaměstnavatelem. ČSSD si myslí, že stát je jejich a je to hodně znát na jejich chování. Zejména pánové Paroubek a Ráth to dávají hodně na jevo.
havran 17.11.2005 19:02

Re: Kdo je zaměstnavatelem Rátha?

Jan Krejčí 17.11.2005 11:54

Nový politický styl

Článek reprezuntuje zcela nový politický styl, který sebou přináší doktor Rath: "Prefabrikovaný úspěch aneb, válcuj válcuj vykrůcaj". Je zřejmě vyroben členem realizačního týmu pana doktora, standardně strukturován dle příručky "Jak se státi úspěšným politikem do čtrnácti dnů", kapitola druhá "Den druhý - presentace v médiích". Jednou jsem slyšel pana doktora, jak si povzdechnul, že je škoda, že nestudoval práva. Myslím, že měl pravdu. Toto vzdělání mu skutečně chybí.
AeroKarel 17.11.2005 11:36

Jo Ostraváku,

zkuste podobně popsat ˇAdu Hitlera, Lenina, Gottwalda. Určitě se vám to podaří. Máte talent!
AeroKarel 17.11.2005 11:33

A co když ma autor pravdu? Napadlo to nekoho?

Těžko. Možná tak Marťany nebo někoho z pralesů čerstvě přišedšího.
Někoho zde žijícího a oba protagonisty sledovavšího snad jen po těžkém pádu na hlavu.
Ostravák 17.11.2005 11:06

Tři poznámky

1. Z Jelínkova textu jsem vyčetl, že je Rath sebevědomý, ambiciózní lékař, který vyšel z Klausovy pravicové líhně, zkopíroval drsné způsoby ODS z 90.let a má několik let neměnné politické ambice. Nevím, co vy ostatní, ale já to vidím podobně. Tak proč tak ostrá slova?
2. Mrzí mne, jaká  ti, kteří vyčítají Rathovi neomalené způsoby, požívají vůči autorovi slova. Skoro mám dojem, že ne Rath, ale 80% diskutujících jsou zde hulváti jedna radost.
3. Pabavil jsem se nad názorem, že liberál nemůže být odborář. Proboha kde to autor této myšlenky žije? Copak neví nic o "reprezentaci zájmů", která není ani levicová, ani pravicová?
bdX 17.11.2005 10:48

je to

propagandistická ptákovina. Žádný skutečný liberál nemůže založit odbory.
Jah H. 17.11.2005 10:52

Skutecny liberal nemuze zalozit odbory..

Jenze R. zadny liberal neni. Jen bezcharakterni hochstapler, pro ktereho je jakakoli prilezitost dobra, pomuze-li mu v kariere a k posileni moci.
janci 17.11.2005 9:58

A co kdyz

ma autor pravdu? Napadlo to nekoho?
huhu 17.11.2005 10:35

Re: A co kdyz

to jestli má autor pravdu napadne při čtení čehokoliv asi každého, kdo myslí a má průměrné IQ. Pro vás je tento způsob myšlení nějak zvláštní ? Pokud čtete příspěvky můžete se názory na to, zda má autor pravdu dozvědět.
janci 17.11.2005 12:20

Re: Re: A co kdyz

ano, casto si myslim, ze se autori diskuznich prispevku vubec nad obsahem clanku nezamysli a obcas i nad tim, co pisi...
huhu 17.11.2005 12:58

Re: Re: Re: A co kdyz

no vidíte, když to vite, proč se před napsáním příspěvku nezamyslíte ?
janci 17.11.2005 13:03

Re: Re: Re: Re: A co kdyz

Myslim si, ze jsem to udelal - prispevky jsou vetsinou snuska utoku bez znalosti veci. Jak jste na tom vy?
Ježek1 17.11.2005 9:01

hajzlové a blbci

Socany lze rozdělit do dvou skupin - na hajzly (Paroubek, Rath, Zaorálek) a blbce (Špidla, Gross).  Zvláštní skupinou jsou pak lidé typu Lukáše Jelínka nebo Františka Vízka. Jde zároveň o blbce i hajzly.
drban 17.11.2005 9:48

Re: hajzlové a blbci

  Ježku,vy HNOJOMETE,jak si dovolujete svými výroky POŽKOZOVAT NAŠI  O  D  S ,takoví hulváti my přece nejsme - nebo  ANO